u229717
u229717
Zdravo!
Ta forum tema pa ni zgodba tako kot moja prejšnja ampak je namenjena da pokritiziram sodobno zahodnjaško glasbo (mislim na POP glasbo) ki je seveda-kot nas večina ve v propadu. Kritika bo razdeljena na več poglavij, vsako novo poglavje nastane takrat, ko imam čas (kateri je v današnjem svetu redek) ČE ME NAMERAVAŠ ŽALIT PROSIM DA ODDIDEŠ IZ TE FORUM TEME

1.POGLAVJE-Sodobna glasba ves čas ponavlja ena in ista besedila

A ni težko? A ni prav mučno poslušat neko pesem (v povprečju dolgo okoli 3 minute) kako pevec v njem ponavlja eno in isto besedilo? Sprva za začetek malo elektronskega uvoda, potem je vokalni uvod ampak refreni se pa ponavlja od konca uvoda pa do začetka torej pojejo
celo pesem eno in isto tako da se naveličaš po 50 tih sekundah pesmi. Da bo pa šov večji pa vokalisti oziroma pevci dodajo nek "lalalala" ali pa "ooooohh oo..." ali pa "uuuuuu" (tako kot Rihanna ki onesnažuje glasbeno industrijo) hkrati pa pevci nimajo nobenega posluha kateri je še kako pomemben če želiš na poslušalcu vzpostaviti nek dober vtis. Da ne bom preveč strokoven: zdi se mi da je moderna glasba eno navadno ubijanje mikrofona. Zdaj se bo sigurno oglasil nekdo ki bo me blatil s vsemi mogočimi žaljivkami (99% sem prepričan da me bodo) in nevem še s čim. Ampak poglejmo logično: če še nisi opazil/a dragi bralec sodobna glasba cel čas ponavlja ena in ista besedila na koncu pa doda nek vokalni efekt kot npr. "uuuuuuu" (tako kot Rihanna ki onesnažuje glasbeno industrijo). Mislite da je na Evroviziji kaj boljše? Ah ne kje pa... Isto je.

2.POGLAVJE-Pop glasba nima nobenega posluha

V POP glasbi pravzaprav sploh ni kriterija. Najmanj talentirani pevci na koncu cvetijo kot POP pevci. A ste že kdaj pri Justinu Bieberju ali Lady Gaga zaslišali kakšno melodijo ki bi se lahko primerjala s klasično ali ljudsko glasbo? Ne. Nikdar. Medtem ko klasična glasba zdrži več kot 100 let, pesmi v POP-u postanejo neuporabne že po enem tednu. Mi ne verjamete? Naprimer Mozartove ali Straussove pesmi so bile napisane pred več kot 100 leti in ljudje jih še vedno poslušajo. Lady Gaga je eno pesem (ne spomnim se naslova) izdala pred 8mimi leti in je takoj postala neuporabna. Vidite razliko? POP glasba je neuporabna saj pesmi ki prihajajo iz te kategorije jih ljudje ne poslušajo dolgo. Morda 1 teden pa se naveličajo.

3.POGLAVJE-Radio predvaja eno in isto

Na radiu, kjer vrtijo POP glasbo ("moderno" glasbo) cel dan predvajajo eno in isto pesem. Vsaka tretja pesem je ista. Ne verjamete? Ko boste se peljali v avtomobilu malce dlje, poslušajte radio in se ga boste hitro naveličali saj boste poslušali ene in iste pesmi. Naprimer Despacito katerega ne razumem niti pol besedila, nima melodije pa še in še ga predvajajo čeprav didžejo dobro vedo kakšno napako delajo. Če mi misliš predvajat kadarkoli Despacito prosim nehaj če ne bova oba trpela hude posledice.

4.POGLAVJE-Pevci so svojo dušo prodali hudiču

(Vem da bom deležen posmehovanja zaradi tega ampak če mi ne verjameš prosim ostani tu ker imam dovolj argumentov da lahko to napišem. Če pa ti nimaš argumentov ampak samo žaljivke pa mi sploh NE piši na to forum temo ker če misliš žalit te blokiram takoj)

Lep primer je Miley Cyrus oziroma poznali so jo pod imenom Hannah Montana. Zakaj so ona in njej podobne pevke vedno na koncertu ali na videspotih vedno na pol slečejo ali pa čisto slečejo do golega, med petjem pa migajo z ritjo tako čisto brez pomena? Poslušalci pesmi so lahko tudi mali otroci okoli 9-10 let in kako naj imajo nekoga ki se slači in miga z ritjo med nastopom za avtoriteto oziroma za vzornike? POP pevci niso nobeni vzorniki ampak navadni črni magi. Njihova črna magija je v današnjem svetu postala nekaj čisto normalnega in ljudje se nočejo pritožit. HALO?! Kje je tu logika?
Poleg groznih primerov kot npr. Lady Gaga ali Miley Cyrus ki se slačijo med nastopom imajo isti ljudje še hujše oziroma najslabše primere. Ste opazili da si vsak od POP pevcev prekriva oko z svojo roko? To ni naključje ampak vsi od teh glasbenikov so hlapci satanističnega in pedofilskega Hollywooda, ta pa je v lasti tako slabih ljudi da se bo zdelo nenavadno če to razkrijem. Eminem kot naprimer (njega poslušajo tudi otroci) vedno kaže znak enega očesa in še na svoji profilki na YouTubu je z rokami naredil tako imenovani Satanic Handshake na svojem čelu. V njegovih pesmih pa je prikazano polno nasilja. In temu satanistu ljudje pravijo "avtoriteta".
16. november 2017
bla
16. november 2017
bal
16. november 2017
bL
16. november 2017
to on dobiva nazaj ker je meni smetil zs
16. november 2017
kok sm jaz prijazen človeček
16. november 2017
a ne da
16. november 2017
ummm, a poznam kaki pop komad
16. november 2017
is it too late now to say sorry?
16. november 2017
sej ne poslušam Bieberja
16. november 2017
ena za jjkukamo
ti ti ti ti ti moja jjqukamicaaaaa
kraljica mojegaaaa si zs-ja malegaaaaa
16. november 2017
u229717
u229717
Ti ti moja rožica ne izhaja iz POP glasbe.
Prosim da nehaš
16. november 2017
dobro si napisal, edino glede tega s hudičem se ne strinjam ravno s tabo oz. ne verjamem. v to.., pa ni nujno da je samo pop glasba nekvalitetna ampak kar na splošno skoraj vsa sodobna moderna glasba... pop glasba je obstajala tudi že dolgo časa nazaj (sicer ne toliko časa kot nekatere klasične skladbe) in nekatere pesmi so tako dobre, da jih ljudje še zdaj poslušajo-evergreen. včasih so se morali ljudje mnogo bolj potruditi, če so želeli biti slavni, danes pa je pomemben predvsem izgled in dober menedžer (pa da ne bo kdo hejtal, to ni mišljeno za vse sodobne pevce)
02. december 2017
u24698
u24698
Se strinjam
28. januar 2018
pop glasba je namenjena poslušanju na radiu in je ponavadi puhla in nezanimiva da bi ugajala vsem okusom. zaradi tega ne slisis heavy metala zjutraj na poti v sluzbo. marsikateremu ni vsec in strinjam se s tem, da ima marsikatera pesem nezanimivo in ponavljajoce se besedilo. cisto nesmiselno pa se je s tvoje stvari pritozevati nad industrijo ter znanimi pevci ki so mocno uspeli, ker zaradi tega jih nihce ne bo nehal poslusati. tudi oni so uspeli z razlogom.
11. avgust 2018
Rose507
Rose507
Glej, to je različno od okusa ljudi. Ni mi všeč, da si pisal kot, da so VSI takšni kot nekateri, ker to 100% ni res. Kot, da bi rekla, da so popolnoma VSI sladoledi čokoladnega okusa in ne poznamo drugih, ampak samo z dodajanjem arome. Halo?! Si ti sploh prebral kaj si napisal in zakaj tukaj samo zaničuješ pop? Pop ni sano črna senca kot jo ti predstavljaš. Druge zvrsti glasbe so pa popolnoma vredu ne?! Ne strinjam se stabo, ker je RAZLIČNO OD VSAKEGA POSAMEZNIKA. Sploh veš kdo so bili One Direction? Še danes obstaja veliko directonerjev in še vedno se predvaja njihova glasba. Različno od vsakega posameznika /:
11. april 2021
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani