Prvi del.

Tistega večera je sedela pri oknu. Žalostno je gledala skozi in jo čakala. Vedela je, da bo prišla. Saj pride vsakič. Oblečeno ima belo svileno obleko, na hrbtu pa dolg rdeč madež. Še vedno je tam.
Eva je obraz zakopala med dlani. Skoraj ji je že šlo na jok. Spraševala se je, čemu se je sploh moralo zgoditi. Še vedno je krivila sebe. Če bi se pravočasno vrnila domov bi nesrečo morda lahko preprečila. Tistemu moškemu bi sekiro izpulila iz rok in jo vrgla daleč stran. Močno bi ga udarila, da bi negiben ležal na tleh. Mama pa bi tako ostala živa in videla bi jo lahko v normalni obliki. Besed, ki jih je izrekel morilec nikakor mogla pozabiti: »Tvoja vera v Boga ti tam spodaj ne bo pomagala,« je rekel in zasadil glavo sekire ženski v vrat. Tega groznega prizora se njen um nikakor ni mogel znebiti. Ko bi vsaj videla storilčev obraz... Potem bi ga vsaj lahko približno opisala policiji in prijeli bi ga. Odsedel bi zasluženo kazen, ona pa bi bila pomirjena. Tako je vsakič, ko je njen telefon pokazal petnajsti dan v mesecu, sedela ob oknu in čakala Mater.
Tudi tokrat se je zgodilo kot zmeraj. Ura se je ustavila na 7:42 zvečer. Eva je je počasi zlezla iz okenske police in se napotila proti vhodnim vratom. Okamnelo je stala pred njimi. Pripravljena, da jo spet vidi. Izpod vrat se je že valila gosta megla. Predprostor hiše je postajal ledeno mrzel in Eva se je vsa premražena močno tresla. Vendar bolečina je bila vredna.
Močan sunek je odprl duri. Evo je vrglo na tla. Takoj po bolečem pristanku se je ritensko odmaknila v kot in pogled usmerila naravnost pred vhod. Za postavo, ki je stala pred njo se je zgrinjala tema, vendar mati je še vedno nosila tisto lepo belo obleko. Stopila je korak naprej. Njej obraz je bil videti izmučen. Eva je dobro vedela, da je vračanja v ta svet že popolnoma sita. Vendar ni ji bilo pomoči. Dokler ne najdejo storilca se bo reva vračala na kraj svoje smrti in dogodek večno podoživljala.
Upam, da vam bo všeč Naj pišem najprej?
10. oktober 2017
Next
11. oktober 2017
u228084
u228084
Uuuu Next!
11. oktober 2017
Next
21. maj 2022
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani