Max, Lexi, David, Thomas in Mike so neločljivi že od vrtca. povsem običajnim gimnazijcem se življenje postavi na glavo, ko se na gimnaziji skrijejo zločinci in ubežniki in jih vzamejo za talce. kot se spodobi jih zaprejo v neko skladišče, od kjer kmalu zbežijo. ko že mislijo, da je čudnih stvari konec se začnejo dogajati čudne reči...
no, to je napovednik. nexite pa izvete še kej več

boš bral/a?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

26. marec 2014
u168500
u168500
next
26. marec 2014
next
26. marec 2014
"imate danes popoldne kaj časa?" je vprašal max in se igral s svojim kosilom
"odvisno." je rekla lexi "če je zanimivo: ja, če pa ni: imam pa plesne vaje"
"ti in tvoj ples" je rekel mike in Thomasu ukradel puding "kar se mene tiče ga imam, lahko bi ga prodajal"
"koliko stane ena ura?" ga je vprašal Thomas in davidu pomahal pred očmi, ki je kot vedno bil zatopljen v svoj leptop "halo? je david z nami?"
"ja." je rekel in se še naprej igral z njim
"danes je hokejska tekma." je rekel max "dobil sem vam ustopnice za prvo vrsto, moje moštvo igra"
"za to imam pa vedno čas" je rekla lexi in si popravljala čop
"proti komu pa igrate?" se je pozanimal mike
še preden mu je max uspel odgovoriti so v šolsko jedilnico vleteli trije zamaskirani moški s pištolami "to je oborožen napad" so vpili.
vsi dijaki so se vrgli na tla "kot v filmu" je rekel Thomas
"katerem?" se je pozanimal mike
"slabša sta kot lex!" je zasikal max, ki si je takoj zaslužil pest v ramo
"nikomur ne boste povedali, da smo bili tu..." je vpil eden od zamaskirancev in se razgledoval. "zagotovo ne boste, ker če boste..." na noge je potegnil maxa in ostalima dvema pomignil, naj še druge štiri. eden je lexi zgrabil za čop.
"eno uro sem se trudila z njim!" je zavpila in ga s komolcem udarila v trebuh. če ne bi bili v nevarnosti bi se fantje začeli smejati kot nori.
"temperamentna." je rekel zakrinkanec in jo zgrabil za zatilje
"če bo kdor koli poklical policijo" je spet začel prvi "jih bo ob prihodnjem izpitu pet manj. jasno?! zdaj bomo šli... vi pa kot, da se ni nič zgodilo."
vseh pet so zbasali v kombi in jim zvezali roke za hrbtom. vsi so bili bledi od strahu. "če bo kdo kaj poskušal..." jim je rekel moški in pomahal s pištolo
kombi je kmalu zapeljal v neko skladišče. enega za drugim so jih potisnili za kup zabojev. šel ko se je kombi odpeljal so si upali odpreti usta
"očitno danes ne bom igral" je rekel max
"očitno ne bom uspel ujeti svoje oddaje" je rekel david
"očitno ne bom videl moje nadaljevanke" je rekel mike. vsi so ga čudno pogledali "kaj?! dobra je"
"ja seveda." je rekel Thomas "mene bolj skrbi, če se bomo živi zmazali iz te godlje"
"če bi imel žepni nož bi bila druga pesem" je rekel max
"joj!" je vzkliknila lexi in se razvezana pretegovala "kaj če bi nehali stokat in zbežali?"
"kako si se rešila?" je vprašal mike
"ja robi zaboj so ostri!" je rekla in pokazala na zaboj, ki se je sumljivo mavrično svetil
še drugi so se odvezali. niso znali ven in so poklicali policijo.
še pred policijo so prišli nazaj zamaskiranci. začeli so streljati in vseh pet se je vrglo na trebuh in pristali v zaboju na katerem so se odvezali. zaboj se je razbil. očitno je takrat prišla policija. ampak vseh pet je bilo že v nezavesti.
26. marec 2014
nnneeexxxtt
26. marec 2014
"sem mrtev?" je vprašal mike in se usedel na bolnišnično posteljo. max, Thomas, david in mike so se zbudili v bolnišnični sobi
"ne." je zamomljal max in se pretegnil "v bolnici pa"
"še huje!" je vzkliknil Thomas in se pognal na noge. "imam prav lex?" ker ni dobil odgovora je še enkrat vprašal "lex?"
"ni je" je rekel david in segel po telefonu, ki so mu ga sestre verjetno vzele iz jakne in položile na nočno omarico "najbrž je na ženskem oddelku"
takrat so se vrata sobe odprla in vanje je stopila sestra, takoj za njo pa še lexi "v redu ste!" je vzkliknila in se usedla k maxu. namesto bolnišnične pižame je imela na sebi svojo kratko roza majico in pajkice "preoblecite se pa gremo domov!" jim je rekla in jim pometala stvari
"gospodična!" je glas povzdignila sestra "če ne upoštevam vaše obleke se vedete povsem neprimerno za bolnico! bom že sama povedala!"
lexi je za njenim hrbtom zavil z očmi in si začela popravljati svoj čop. "gospodje." je spet prevzela sestra "z vami je vse v redu. lahko greste domov"
"kaj?" je vzkipel david in se pognal s postelje "vi nimate pojma!"
"spet dr. pametnjakovič" je mike rekel Thomasu
"če smo v redu, zakaj smo popadali kot muhe?" je sestri rekel david
"zaradi razburjenja." je hladnokrvno rekla sestra "imate 20 minut." je še rekla in šla

čez 10 minut so bili že vsi zunaj. "gremo v našo kavarno?" je predlagal Thomas. šli so. kavarna extreso ni bila daleč. v njej so se zbirali skoraj vsak dan po pouku. vsedli so se za njihovo najljubšo mizo čisto v kotu.
"babi in dedija bo kap!" je rekla lexi. starša sta ji umrla v prometni nesreči, ko je bila še dojenček.
"en mesec ne bom imel izhoda!" je rekel max in popil kavo do konca
"boš preživel!" je rekel david "meni bo teta vzela računalnik!" tudi on ni imel staršev. njegov najbližji sorodnik je bila teta.
"o moj bog!" se je zasmejal mike
"kaj?" ga je dregnil Thomas "a ti jo boš pa odnesel brez posledic?"
"ja!" je zmagoslavno rekel "ker ju še kak teden ne bo domov!"
kljub hudim napovedim so jo vsi odnesli brez posledic.
27. marec 2014
next
27. marec 2014
"podaj!" so vpili maxu na treningu hokeja. max je bil zelo dober v tem. podal je soigralcu in on mu je nazaj in streljal in padel je gol.
"odlično ekipa!" je rekel trener in jim pokazal, naj pridejo bliže. "s tem tipom na čelu smo zmagali! treninga je konec."
vsi so šli domov, max pa je še malo ostal, da bi povadil neki strel. ko je drsal v hitrem tempu se je nekako spotaknil. roke je nastavil, da bi se ujel, pa so se mu ožgale. kar tako, kot vžigalica. z ognjenimi rokami je letel naprej po ledu, dokler se ni zabil v ograjo. roke so mu ugasnile, led pa se je stalil. ves prestrašen je pogledoval k svojim rokam. kar se da hitro je slekel opremo in šel. takrat pa je že dobil štiri sporočila od prijateljev: V EXTRESU. NUJNO!

lexi si je popravila čop in se po plesnem treningu sesedla na tla. do nje so prišle ever in njeni privrženki "oj, lex" ji je zaničljivo rekla ever
"kaj bi spet rada?" jo je vprašala lexi in si sezuvala čevlje "če bi rada, da odstopim od dela se motiš. nisem kriva, če slabo plešeš"
"s...s...slabo?!" je bila vzhičena ever "moji starši so plačali tečaje in učitelje, pa se mi po posmehovala taka revežinja?!" zgrabila jo je za čop "ti in ta tvj neumni visok čop ne bosta nikamor prišla. NIKOLI!"
"ne žali čopa!" je vzrojila še lexi in se ji izbila "tvoji lasje pa izgledajo slabše, kot če bi bili iz trave!" pokazala je nanje in si predstavljala, kako si izgledalo. pa so se kar prikazali iz trave.
ni se ji ljubilo poslušati njenega vpitja in je hitro pograbila torbo in šla stran. hitro je natipkala sporočilo in dobila še štiri podobne: V EXTRESU. NUJNO!
27. marec 2014
next
27. marec 2014
david je bil v računalniški učilnici. delal je nalogo za multimedijo. pred njim je sedel simon-piflar, ki ga david ni prebavljal in igral računalniške igrice. vsakič, ko je končal igro se je obrnil k njemu in mu pokazal rezultat.
"hej, david!" mu je spet rekel "100 000 000 točk! kaj praviš?"
david se je nagnil izza računalnika in ga čemerno pogledal "razen tega, da si zoprn za umret... nič"
ko je simon spet igral neko dirko ga je david opazoval. želel si je, da bi šel avto s ceste. digitalni avto je oživel in zapeljal s ceste. simon je pogledal levo in desno in ponovno igral. david si je mislil, da je bilo naključje in spet pogledal na svoj monitor. na računalnik mu je prišel virus. david se je trudil pa ga ni mogel izbrisati. naslonil se je nazaj in zaprl oči. predstavljal si je ekran brez virusa in z že narejeno nalogo na njegovem ključku-to ga je včasih pomirilo. ko jih je odprl, je bilo to resnično! hitro je iztaknil ključek in pograbil torbo. vzel je telefon in napisal, je že dobil: V EXTRESU. NUJNO!

"še en skok pa si za danes končal!" je Thomasu zavpila trenerka plavanja. stal je na vrhu odskočne deske nad bazenom "ti skoči, jaz pa grem. adijo!" mu je zavpila in šla
"ok." si je rekel in se pripravil "kot v filmu. kot aqaman." dvignil je roke "voda dvigni se do mene!"
voda se je res premaknila in ga zalila na petmeterski deski. kot prestrašen kuža je zlezel dol in jo popihal ven. pisal je sms-e V EXTRESU. NUJNO!

miku je avtobus odpreljal izpred nosa. tekel je za njim, nakar je postajal zelo hiter in kar dvignil se je od tal. prestrašil se je in takoj padel na tla.
pisal je na mobitel V EXTRESU. NUJNO!
29. marec 2014
"če tole ni čudno..." je začel mike in dvignil skodelico k ustom in z njeno vsebino takoj zalil maxa in Thomasa, ki sta sedela nasproti "pa kaj je to...?" nezaupljivo je pogledal vanjo "pa to je pivo!" pogledal je lexi, ki je umirala od smeha "tebi je smešno, da ugotovim, da so tukaj zaposleni nepismeni ljudje?"
"jaz sem bila" se je še naprej smejala "moral bi se videti!"
"kaže, da je edina, ki ima moč že v oblasti" je rekel max in upihnil prst, ki se mu je prižgal
"po mojih predvidevanjih..." je začel david in tipkal po računalniku
"pa smo spet tam!" je rekel Thomas in se naslonil nazaj v fotelj "kakšnih, g. dr. pametnjakovič?"
"je kriv tisti zaboj" je dokončal david in zaprl računalnik
"ne bi bilo pametno, e bi za to izvedelo vse mesto" je rekel max "a se spomnite tiste hiške v katero smo poleti hodili za vikende?" drugi so pokimali
"a... tisto za punco prpelat pa to..." je začel mike in se pretvarjal, da se mečka s punco
"lex! a si mu možgane spremenila v cvetačo?" je vprašal Thomas
"ne... ampak dobra idea!" je rekla lexi
"kaj če bi šli za vikend tja?" je zavzdihnil max
"še boljša ideja!" je rekel mike
vstali so in šli domov prosit za dovoljenje in spakirat
30. marec 2014
next
30. marec 2014
"david?" je previdno vprašal mike, ko se je zaletel v drevo in pristal na veji, na kateri je sedela veverica "a so veverice mesojede?"
"ja." je rekel david in se spret osredotočil na petrolejko, ki je visela nad verando. hiška je bila bolj majhna. imela je dve nadstropji in dve sobi. spodaj je bila kuhinja, zgoraj pa dnevna soba s kaminom in kavčem. dobro uro hoje stran je bil majhen slap in vse naokrog je bil gozd.
"mal'ca!" je zavpila lexi in na verando prinesla pet sendvičev s salamo in sirom.
"mi lahko kdo pomaga dol?" je zavpil mike, ki je še vedno visel na veji
"skoči dol" mu je rekel max in se usedel na klopco, ki je stala na verandi "saj si samo meter od tal!"
mike je pogledal dol in se trapasto zasmejal. prišel je zraven in se usedel na rob verande.
"za spremembo si naredila dobre" je Thomas rekel lexi in si prislužil storž v glavo
"'za spremembo'?" ga je vprašala in se grozeče sklonila k njemu "in kako vam gre?" jih je vzvišeno pogledala
"ga. važička!" je rekel david in pogledal proti petrolejki "slabo"
"če ne bi bilo mene bi tale bumbar zažgal polovico gozda!" je zmagoslavno rekel Thomas in maxu uničil frizuro
"če ne bi bilo mene bi utonila, ker je tale bumbar reko speljal iz struge!" mu je vrnil max
"mene bi pa kmalu požrla veverica in nikomur ni bilo mar!" je užaljeno rekel mike in se trudil usesti v zrak "lex!" je zavpil in izpljunil vsebino sendviča "zakaj sem jaz vedno tvoja tarča?"
"ker imaš najzanimivejši je najboljši odziv!" mu je rekla in se smejala
mimo je prištorkljala stara gospa. počasi so ji sledili s pogledom. kar naenkrat se je obrnila in prihitela k njim. zgrabila je maxa za lica in ga vsa vesela stisnila k sebi "zgodilo se je!" je vzkliknila
"dr. pametnjakovič?" je vprašal mike "kakšna je diagnoza?"
03. april 2014
next
03. april 2014
Starka je spustila maxa in z rokami segla za vrat. Izgledalo je, kot, da je odvrgla telo in prikazala se je čudovita ženska, ki se je svetila v mavričnih barvah. "Zgodilo se je." Je ponovila
"Kaj?" Se je prvi opogumil david
Ženska je lebdela v zraku "jaz sem ariana. Iz našega planeta so ukradli energijo, ki nas napaja. Še pravi čas sem jo usmirila v zemljo in dobili ste jo vi."
"Čakaj!" Je spet zavpil david "TO je iz drugega planeta!? Znanost tega ne dopušča!"
"Ali znanost dopušča to, da s mislimi prižgeš žarnico"" mu je mirno odgovorila ariana "če vas bomo potrebovali vas bom poiskala. In poleg samo vaših moči imate še nekaj skupnih. Saj boste kmalu ugotovili." Je rekla in izginila
"Prav..." je začel mike "to je pa že zelo..."
"SUPR!" Ja je dopolnila lexi. Vsi so se obrnili k njej. Stala je za njimi in na sebi je imela črno rožnat oprijet kombinizon. Na nogah je imela škornje v istih barvah in črne rokavice
"Ženske!" Je prhnil thomas.
"Kaj?" Se mu je uprla "a boš rekel, da ste kaj boljši?"
fantje so se pogledali. Vsi so imeli enake kombinizone. Max v črnem in rdečm, david v črnem in zelenem, thomas v črnem in modrem in mike v črnem in rumenem.
Kmalu so ugotovili, da si lahko po mislih pošiljajo sporočila.
"Tole ni normalno." Je rekel mike in si razblinil kombinizon. "Zdaj je še rengenski vid!"
Fantje so začeli buliti v lexi, ki si je razblinila kombinizon "zdaj ste pa že neokusni." Vzela je pladenj in ga odnesla noter.
"Saj, bi morali že vsi notr" je rekel max in vstal. "Tema bo. Jutri gremo domov. Thomas, pridi, da ne zažgem hiše."
Šli so noter. Lexi je sedela na tleh pred kaminom. Fantje so sedli k njej "uspelo!" Je vzkliknil max in ponosno pokazal plamene.
"Nekaj te žre, lex." Je rekel david.
"Nikoli več ne bo tako, kot je bilo." Je rekla
"Če smo preživeli peti razred bomo tudi to." Ji je rekel max in si jo potegnil v naročje "jutri gremo domov in bomo to poiskušali prekriti."
04. april 2014
next
04. april 2014
maxovi ekipi so pred nosom ukradli pak. napadalec je drsal proti golu in izgledalo je, da bo zadel. david, thomas, mike in lexi so sedeli v prvi vrsti in navijali kot nori. mika je david s močmi priklenil na stol, ker bi se dvignil in z nadzvočno hitrostjo zbil nasprktnike na tla.
"saj ne bo..." ne rekla lexi, ko je gledala maxa, ki se je nenadoma ustavil
maxove oči so se ognjeno zasvetile in led pod napadalcevimi drsalkami se je stopil, da je padel, on pa je prevzel pak in ga zabil v nasprotnikovega. njegova ekipa je zmagala.
"ne bi smel." mu je po tekmi rekel david "saj me nihče ni videl!" je rekel in miku ukradel pokovko
"to pravi tisti, ki mi je osebno prepovedal uporabo teka!" je rekel ta in jo uzel nazaj.
"hej maxi!" mimo je šla mia. bila je pomanjklivo oblečena-kot vedno. nanjo so se vedno lepili vsi fantje in celo učitelji
"hej..." ji je pomahal max "dobro izgledaš."dobra tekma." mu je rekla in se smukala okoli njega "a si za večerjo, da proslaviva?"
"v pretek?" jo je poln upanja vprašal
mia je pokimala in šla naprej.
"super!" je zaključil lexi "najlažje, a ji narediš ognjeno predstavo v naših kombinizonih in brez mask." če so potrebovali zaščito identitete so si čez oči naredili nekakšno steklo v barvi vsakega.
"a si ti ljubosumna?" jo je zbadljivo vprašal thomas in za nagrado dobil namesto kokice žabo.
david je za trenutek dvignil pogled z telefona "samo... ne naredi novene neumnosti."
23. april 2014
maxovi ekipi so pred nosom ukradli pak. napadalec je drsal proti golu in izgledalo je, da bo zadel. david, thomas, mike in lexi so sedeli v prvi vrsti in navijali kot nori. mika je david s močmi priklenil na stol, ker bi se dvignil in z nadzvočno hitrostjo zbil nasprktnike na tla.
"saj ne bo..." ne rekla lexi, ko je gledala maxa, ki se je nenadoma ustavil
maxove oči so se ognjeno zasvetile in led pod napadalcevimi drsalkami se je stopil, da je padel, on pa je prevzel pak in ga zabil v nasprotnikovega. njegova ekipa je zmagala.
"ne bi smel." mu je po tekmi rekel david "saj me nihče ni videl!" je rekel in miku ukradel pokovko
"to pravi tisti, ki mi je osebno prepovedal uporabo teka!" je rekel ta in jo uzel nazaj.
"hej maxi!" mimo je šla mia. bila je pomanjklivo oblečena-kot vedno. nanjo so se vedno lepili vsi fantje in celo učitelji
"hej..." ji je pomahal max "dobro izgledaš."dobra tekma." mu je rekla in se smukala okoli njega "a si za večerjo, da proslaviva?"
"v pretek?" jo je poln upanja vprašal
mia je pokimala in šla naprej.
"super!" je zaključil lexi "najlažje, a ji narediš ognjeno predstavo v naših kombinizonih in brez mask." če so potrebovali zaščito identitete so si čez oči naredili nekakšno steklo v barvi vsakega.
"a si ti ljubosumna?" jo je zbadljivo vprašal thomas in za nagrado dobil namesto kokice žabo.
david je za trenutek dvignil pogled z telefona "samo... ne naredi novene neumnosti."
23. april 2014
Se opravičujem
23. april 2014
next
23. april 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg