Nova zgodbica..

1.
Opravljanje drugih v majhnih mestih ali krajih je seveda na prvem mestu. In mestece Biscay v državi Misisipi seveda ni nobena izjema.. Glasno opravljanje, šepetanje na uho in hihitanje se razlegajo po šolskih hodnikih, bifejih, cerkvah in pravzaprav na vsakem vogalu.
Biscay je zaspano podeželsko mestece, ki ne šteje več kot deset tisoč prebivalcev. Mlajši od šestnajst let se pritožujejo, da je "na smrt dolgočasen" in prav imajo.
Edina povezava med Biscayem in bližnjo avtocesto sta dva zanikrna kolovoza, prekrita s starim razbrazdanim asfaltom s tako globokimi jamami, da mu niso kos niti najmočnejše avtomobilske gume. Prav zato v mestu nikoli ne bodo imeli restavracije s hamburgerji, niti bencinske črpalke, samopostrežne trgovine in bančnih avtomatov. Če tu ne bi bilo pošte, največje poslovne ustanove, se Biscay sploh ne bi smel ponašati z nazivom mesto, saj ne premore niti nakupovalnega središča. Čese odpraviš po nakupih moraš z avtobusom do Hattiesburga, pa še dvakrat moraš prestopiti.
Mladina, ki odrašča v Biscayju, v življenju nima veliko možnosti. Večinoma že zgodaj nehajo hoditi v šolo, da lahko pomagajo staršem pri kmetovanju. Le redki se vpišejo na univerzo, večina pa ostane doma, se zaposli, poroči in se postara.
Življenje tu res ni preveč zanimivo.
Vsi tukajšnji meščani upajo na boljše življenje.
Ampak ljudje smo na vse zadnje samo ljudje, z upi, sanjami in pričakovanji v srcih, z zvezdami v očeh...in prav takšni so tudi prebivalci mesteca Biscay v državi Misisipi.
Med njimi je tudi Teresa Fletcher, zvezda domačega cerkvenega zbora, ki je sanjala, da bi s svojim odličnim glasom, izpopolnila petje na uglednem konservatoriju Bristol-Hillman v Los Angelesu, kjer imajo poseben poletni program za izjemno nadarjene mlade glasbenike, ki vsako leto nastopajo v oddaji Ura mladih talentov.
Vsi v Biscayju gledajo Uro mladih talentov. To je kot nekakšen nenapisan zakon. Teresa, njen brat Paul in mama Frances redno skupaj posedajo pred televizorjem.
Silovit konservatorij Bristol-Hillman v Los Angelesu ima na televiziji redno tedensko oddajo, v kateri nastopajo najboljši študenti, za zaključek leta pa nastopa najboljši iz najboljših. Spored je vsak teden drugačen.
Frances je oboževala odlomke iz oper, ob katerih so se njene ustnice vedno raztegnile v nasmeh. Teresa in Paul pa sta bila bolj za pop glasbo, popevke in tudi rock glasbo.
Oče Simon je najraje imel metaliko in se je le redko pridružil družini med ogledom oddaje.
Terri (vzdevek Terese) je sanjarila o tem da bi študirala na konservatoriju Bristol-Hillman, a se nikakor ne bi mogla prijaviti, saj je oče menil, da je za 16-letno dekle prezgodaj, da celo poletje preživi stran od doma. Vendar jo podpira njen brat Paul.
Ali bo Terri uspelo iti študirat na konservatorij Bristol-Hillman, tudi če ji oče ne bo dovolil??

Mnenja, teorije??
19. april 2016
Next
20. april 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani