v glavnem zabavna zgodba
15. marec 2013
vsi poznate pepelkino zgodbo kajne? http://images1.fanpop.com/images/photos/2400000/Cinderella-Wallpaper-cinderella-2428423-1024-768.jpg
ta zgodba bo skroaj ista le malo bolj podrobna.
upam da vam bo všeč. že naprej se opravičujem za napake.
15. marec 2013
1. del
(pripovedovalec)
Nekoč pred davnimi časi (druga polovica 19. stoletje) je v Angliji srečno živel grof s svojo ženo in hčerko. Živeli so na jugu Anglije nedaleč od Londona na grofovem posestvu. Toda neke zime je mlada grofica zbolela za neznano boleznijo in umrla. Grof je bil obupan zato si je poiskal ženo da bi vsej malo olajšala njegovo trpljenje. http://ebba.si/wp-content/uploads/19_1.jpg
Vendar je dosegel le nasproten učinek. Ženska s katero se je poročil je bila vdova lorda Juana in je že imela dve hčerki dvojčici (dvojajčni). Grof je mislil da se bodo dekleta podobne (5) starosti ujela vendar se je zmotil. Grofičini hčerki (Lidvina, Demetrija ) sta bili v večini poleg tega pa še zahrbtni in zlobni zato sta z lahkoto prevladali nad dobrosrčno in milo Lavino.
15. marec 2013
(Lavina)
Sedela sem na travniku ter objemala kolena z rokami. Travnik oz. jaso so obkrožale velike breze nad njimi pa se je bohotilo modro nebo skoraj brez oblačka. Uživala sem v miru ki je vladal na jasi. Ulegla sem se na hrbet ter pustila da me je sonce grelo. Zaprla sem oči. Hotela sem uživat v brezdelju dokler sem lahko. Kmalu sem zaslišala korake in zasople vdihe. Dvignila sem se na komolce in se zazrla v prišleka. Bil je manjši fant z vasi ves zasopel se je vstavil poleg mene.
''Grof odhaja.'' je ves zasopel rekel. Hitro sem skočila na noge in stekla proti domu. Hotela sem videti očeta in se posloviti od njega. Bolj poredko je bil doma mačeha ga je vedno nekam pošiljala in me medtem ko ga ni bilo uporabljala za brezplačno služabnico.
To me je jezilo vendar nisem mogla proti temu storiti ničesar. Nekoč ko sem bila še majhna sem očetu pred odhodom potožila da me mačeha muči vendar se je mi je samo smejal. V njegovih očeh je bila doba vila ki mu je prišla na pomoč.
http://static-1.mojnet.com/foto5834-1350-102434/dobra-vila.jpg
V mojih očeh je bila bolj podobna temu:
http://www.soulwinners.com.au/images/DEMON..gif?644
Tudi služabniki mu niso upali povedati ker so se je preveč bali. Po vasi se je govorilo da je čarovnica. Vsa zasopla sem pritekla na dvorišče ravno ko je oče vstopal v kočijo.
''Očka!'' sem mu zakričala že na začetku dovoza. Postal je in se mi nasmehnil. Vsa zasopla sem se vstavila pred njim.
15. marec 2013
''Očka! Kako lahko greš brez da bi se poslovil od mene?'' nasmehnil se mi je ''Povsot sem te iskal vendar te nisem mogel nikjer najti.'' vrgla sem se mu okoli vratu. ''Lepo se imej.'' čez nekaj trenutkov ''Kam pa sploh greš?'' ''Na celino neke uradniške zadevščine.'' sice me je zanimalo kaj so to 'uradniške zadevščine' vendar ga nisem vprašala. Pomežiknil mi je ''Vendar bom kmalu nazaj.'' poljubil me je na lice in stopil v kočijo. Gledala sem dokler kočija ni izginila v daljavi. Obrnila sem se ter zagledala nasmehe mačehe in 'sester'.
Tiho da me mačeha in 'sestri' ne bi slišala sem zavzdihnila stopila po stopnicah navzgor.
15. marec 2013
2. del
Krpo sem zagnala v tla da je oddrsela kašna 2 m od mene. Za vse življenje imam dovolj čiščenja. Kot da ni dovolj služabnikov? Oče je odšel komaj pred eno uro in že so mi naložile kup dela. Po kolenih sem oddrsela do krpe in jo pobrala ter jo spet potegnila po ploščicah avle. Zaslišala sem hehet in dvignila glavo. Zagledala sem Demetijo kako se privoščljivo hihita na moj račun. Bila je suha kakor zobotrebec in imela je kljukast nos. Nosila je razkošno rožnato obleko ki jo je zagotovo plačal moj oče. Pomislila sem na sivkast beraško obleko ki sem jo nosila. Misel ni bila prijetna. Sprehodila se je mimo mene in ošabno zamahnila s svojimi suhimi rjavimi lasmi. Šele takrat sem opazila da ima čisto blatne čevlje in da pušča stopinje po čeli avli ki sem jo maloprej zglancal. Če ne bi dovolj hitro izginila za vrati modrega salona bi zagotovo zagnala krpo vanjo. Vsa besna sem se spravila na delo.
15. marec 2013
Mačeha je v roki držala pismo in ga tiho brala. Čez nekaj trenutkov ga odložila na mizo.
''Gerald (grof) je mrtev. Ladja s katero se je peljal na celino se je potopila. Nihče ni preživel.'' ni zvenela posebej prizadeto. Kakšno minuto sem potrebovala da sem dojela pomen njenih besed. Vstala sem in v solzah stekla proti reki.
http://www.kocevje.si/upload/pic/57_Izvir_reke_Kolpe.jpg
Tam sem padla na kolena in pustila da mi solze tečejo po licih. Pogreb je bil čez en teden. Pogreb je bil brez žare ali krste, ker niso našli njegovega trupla tako kot trupel mnogih drugih. V grob so položil la simbolično prazno krsto.
http://www.kocevje.si/upload/pic/57_Izvir_reke_Kolpe.jpg
Moja tlaka se je po tistem dnevu šele začela.
16. marec 2013
3. del
(3 leta pozneje)
Udarec konjskega biča je priletel na odprto knjigo ki sem jo brala.
http://www.furesta.si/image/cache/data/Pfiff/100711_skakalni%20bi%C4%8D-500x500.jpg
''Spet zapravljaš čas z banjem? Kolikokrat sem ti že rekla da so knjige za moške. Če nimaš boljšega dela ti ga lahko dam.'' jezno je zamahnila proti meni. Odskočila sem vendar premalo da mi je udarec la oplazil lice. Vendar mi je udarec predrl kožo. Jezno je zapihala. ''Kaj imaš povedati v svojo obrambo?'' ''Mislila sem ... danes je moj osemnajst rojstni dan ... ali bi lahko imela prosti dan?'' zaničljivo je prhnila ''Ne zanimam me tudi če je danes tvoj stoti rojstni dan. Ali misliš da se paket sam zlošči? Če te še enkrat najdem da bereš knjigo te bom tako natepla da ne boš nikoli več niti pogledala.'' zavrtela se je proti vratom in se nato spet obrnila prozi meni. ''Naslednji teden gremo v London. Lidvina in Demetrija sta stari 18 let in morata začeti debitantsko sezono. Ker bo seveda precej strganih oblek in drugih dodatkov te bomo vzele s sabo.'' hotela sem že reči da bi tudi jaz morala začeti debitantsko sezono in biti predstavljena na dvoru sej sem bila plemiške krvi in sem imela osemnajst let, vendar me je boleče lice spomnilo da to ne bi bilo preveč pametno.''Čeprav bi si lahko potem ko sem videla kako zapravljaš svoj prosti čas najele šiviljo kar v Londonu.'' želela sem si videti London vsaj enkrat v življenju zato sem ji hitro odgovorila '' Obljubim da ne bom nikoli več brala in da bom opravljala več uporabnih del.'' zadovoljno je dvignila brado. Nato se je obrnila ter odkorakal skozi vrata moje borne sobice.
16. marec 2013
če vas zanima kaj se bo zgodilo v Londonu (ne bo čisto tako kot v originalu)
napiši next
pliss ker me zanima če to sploh kdo bere
16. marec 2013
next
16. marec 2013
Potovanje v London ni bilo preveč udobno saj je bila ceste zelo slabe.
http://dc430.4shared.com/img/hcfkXJGU/s7/18-jalan_makadam-460.jpg
Vendar sem se veselila da bom videla še kaj drugega kot domačo hišo in okoliški gozd. Sestri sta veš čas godrnjali jaz pa sem opazovala okolico. Ko smo prispeli se, bila popolnoma očarana.
http://2.bp.blogspot.com/_ANlU_APhvhg/TQvlO4Gt4QI/AAAAAAAAAhk/FCtIXoTa5p0/s1600/Clapham_Clock_Tower.jpg
(to je sicer poznejše obdobja ma je najboljša kar sem jih dobila)
Lapo oblečeni gospodje in gospe so hiteli na vse strani. Takrat sem se spomnila na mojo beraško sivo obleko in škrlatno zardela.
16. marec 2013
next
17. marec 2013
''A to je London?'' sem zaslišala Lidvinin glas za seboj. Niti približno ni bila tako navdušena kot jaz. ''Očitno ja.'' je rekla Demetrija ki se je razgledovala okoli sebe ter vihala nos. Šele takrat sem zagledala veliko hišo iz rdečih opek pred katero smo se ustavili. Mačeha je bila že na vrhu stopnic ter mahala Demetriji in Lidvini. Pohiteli sta po stopnicah. Ko sem jima hotela slediti sem opazila mačehin pogled.
''Misliš da bo prtljaga sama odšla v sobe?'' ko je opazila moj nerazumevajoč pogled je dodala še ''Vse lakaje sem odpustila ko smo zadnjič odšli iz Londona. Zdaj pa pohiti.'' obrnila se je. 'Kaj? jaz naj nesem prtljago po stopnicah?'
http://mmc.bolha.com/3/image/32137/32378/starinski-potovalni-kovcek_4b8a8608a4b11.jpg
Bila sem majhna in drobna zato je bilo bolj malo verjetnosti da bi mi uspelo dvigniti takšno skrinjo. Poprijela sem za ročaj skrinje in jo začela vleč iz kočije ko sam začutila da nekdo stoji za mano. Za 90*(stopinj) sem obrnila glavo da bi videla kdo stoji za mano.
17. marec 2013
uau.....dobr pišeš
next
17. marec 2013
4. del
Zagledal sem se v gospoda ki je stal za mano.
''Vam lahko pomagam?'' je vprašal in poprijel za drugi ročaj skrinje. S skupnimi močmi sva jo uspela dvigniti in položiti na tla. Takrat sem si ga lahko dobro ogledala. Bil je visok moški s širokimi rameni in črnimi kodrastimi lasmi ki so mu na vseh strani silili izpod cilindra.
http://images.bidorbuy.co.za/user_images/209/1369209_100409013119_1285.jpg
(Glej tudi Lavino (ta knjiga nima veze s to zgodbo ))
''Kako da mora taka lepa, mlada dama sama sama prestavljati prtljago?'' pri tem je neodobravajoče pogledala oba kočjaža (2. je zamenjal 1. ko se je ta utrudil, kajti pot do Londona je bila dolga ). Oba sta takoj skočila na tla in prijela prvega z velikega kupa zabojev. Skomignila sem. Očitno ni zadovoljen z odgovorom saj me je vprašujoče pogledal. To ne bi bil tak problem, če se mi ne bi zdelo da me njegov pogled žge.
'' Sem kot nekakšna služabnica.'' to je bilo edino kar mi je padlo na pamet. Kočjaža sta že znosila vso prtljago v notranjost,ko sem zaslišala da me mačeha kliče ''Lavina kam si izginila? Pridi takoj sem!!!''
''Hvala za pomoč, vendar moram iti.'' sem hitro rekla in se pognala po stopnicah preden bi lahko kaj rekel.
(pripovedovalec)
Moški je še nekaj časa stal na cest ter gledal za njo nato je odkimal z glavo in se odpravil naprej. Vendar se ni mogel znebiti občutka da jo bo spet videl.
17. marec 2013
hvala
17. marec 2013
next....
ni kej!
pa probi mal dalše nexte
17. marec 2013
(Lavina)
Na trebuhu sem ležala na postelji in listala po eni od knjig iz knjižnice. Saj vem da sem mačehi obljubila da ne bom več brala, pa čeprav sem že takrat vedela da jo bom večkrat prelomila. Moji 'sestri' in mačeha sta bili na kosilu pri nekem lordu zato sem imela nekaj časa zase. To je bilo bolj poredko, vendar sem si takrat morala priznati da nimam kaj početi.
(Demetrija in Lidvina)
http://1.bp.blogspot.com/_CvDCiEFbNy8/ShyWXomEzBI/AAAAAAAAI-M/zknXtDRulXo/s400/1790s+James+Earl+(1761-1796)+Lady+pvt1st-gallery-art.com.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_CvDCiEFbNy8/SkPgvjahlyI/AAAAAAAAJ0s/vZZgR1HxfXU/s400/1812+Thomas+Sully+(1783-1872).+Margaret+Siddons+(Mrs+Benjamin+Kintzing).+Worcester+Art+Museum.jpg
17. marec 2013
next
17. marec 2013
Zamišljeno sem gledala v stop ko sem zaslišala da so se vhodna vrata odprla. Vrnile so se! Hitro sem skočila na noge in skrila knjigo pod blazino. Čez pol minute sem že stala v avli ter pozdravila mačeho.
''Ja, lepo je bilo.'' mi je odgovorila in podala rokavice lakaju (celo najela je nekaj lakajev) ''Kot vidim si spet brez dela,'' s peto je podrsala po ploščicah. '' lahko bi pomila ploščice. Že nekaj časa jih nisi'' omalovažujoče me je pogledala ter za svojima hčerkama do salona na čaj. Mini (ena od služabnic) mi je prinesla čeber z vodo in krpo. Prijazno sem ji pokimala. Opazila sem lakaja ki sta se prestopala in ugotovila na kaj mislita.
''Kar pojdita na čaj.'' sem jima rekla '' G'uspodična, vi ne bi sme'l tega del't. Mogli bi bit na plesi in poslušat komplimente.'' ''Ko so tukaj mačeha in sestri ne bo nič s tem.'' pokimali sta mi in odšla proti kuhinji.
Slabe volje sem se spravila na delo. Ko sem delala približno 10 min je potrkalo na vratih. Ker sem bila najbližje vratom sem vstala in odprla vrata. Pred njimi je stala lakaj s kraljevim grbom in mi v roke potisnil zapečateno pismo. Dotaknil se je klobuka ter se odpravil naprej. Zaprla sem vrata in si ogledala pismo. Grofica Angel. Očitno je obdržala očetov priimek. Za hip sem pomislila da ji ga ne bi dala, vendar sem bila predobro vzgojena za kaj takega. Zato sem se odpravila proti salonu in potrkala na vrata.
17. marec 2013
neeeeeext
17. marec 2013
''Lavina ali ti nisem rekla da pomij avlo?'' me je pozdravil neprijazen mačehin glas.
''Ehmmm ... tole je zdaj prišlo ...mislila sem'' dvignila sem roko v kateri sem imela pismo.
Mačeha je dvignila glavo in otrpnila ko je zagledala pismo v moji roki.
17. marec 2013
Obe 'sestri' sta se kriče pognali meni
''Zagotovo je zame... '' '' Ne zame je gos neumna... '' obe je prehitela mačeha in mi potegnila pismo iz rok. Kakšno minuto je tiho brala nato je navdušeno kriknila.
17. marec 2013
neeeext.....
pa piš dalše neeexte plisssssss
drgač pa super zgodbica!!!!!!!!
neeeeeeeeeext
17. marec 2013
''Kralj bo organiziral 3 plese za svojega sina. Na njih si bo poiskal ženo. Povabil je vsa mlada dekleta plemiškega rodu. Ples je danes zvečer!''
Demetra in Lidvina sta začeli navdušeno kričati.
''Ali lahko grem tudi jaz?'' sem tiho vprašala. Mačeha me je pogledala kakor da bi rekla naj na ples odpeljemo staro kuharico.
''Če lahko greš na ples? Samo poglej se! Kdo bi te sploh hotel za ženo! In še obleke nimaš'' tudi te besede so zadostovale da sem začutila solze v očeh. Stekla sem skozi vrata.
(Pripovedovalec)
http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2011/104/2/b/cry_by_elementik-d3e0tfn.jpg
Lavina je stekla ven na ulico. Ljudje so se ji umikali saj je bila zaradi solz napol slepa.
Kmalu je prišla do pokopališča ter se sesedla pred mamin grob. Glavo je položila na nagrobnik in glasneje zajokala
http://farm2.static.flickr.com/1385/1463527727_a2faa80943_b.jpg
''Mama o mama, le zakaj si odšla in me pustila samo na tem krutem svetu? Da z menoj ravnajo kot z deklo. Kot s sužnjo! Le zakaj si odšla?''
Takrt je pričelo deževati. Zdelo se je kakor da se je nebo razjokalo nad njeno nesrečo.
http://farm1.static.flickr.com/175/436846861_3b3db038a7_o.jpg
Dvignila je glavo v dežju.
''ZAKAJ???''
Takrat je začutila da ji je nekdo položil roko na ramo.
17. marec 2013
carska zgodba
nexxxxxxxxxxxt
17. marec 2013
5. del
(Lavina)
Obrnila sem se in pogledala tistega ki me je prijel za ramo. Zagledala sem dekle toliko staro kot jaz, ki si je držala plašč nad glavo in se tako ščitila pred dežjem.
http://amolife.com/image/images/stories/People/Women/red_hair_beauty_1.jpg
''Si v redu?'' me je vprašala. Nekako mi je uspelo pokimati. ''Pridi!'' je rekla in stekla pod streho mrliške vežice. Stekla sem za njo in se postavila poleg nje.
''Slišala sem te.'' mi je tiho rekla in povesila pogled. Po beli obleki sem lahko ugotovila da je debitantka. ''Žal mi je zate,'' je nadaljevala '' ali ti lahko kako pomagam?''
''Ne vem ... toda vseeno hvala.'' pokimala je. Nekaj časa sva samo tiho stali.
''Sklepam da si plemiške krvi,'' pokimala sem '' potem lahko nekaj storim zate.''
17. marec 2013
neeeeeeeeeext
17. marec 2013
''Kaj?''
''Predvidevam da še nikoli nisi bila na plesu?'' takoj mi je postalo jasno kaj namerava ''Nimam ne obleke na primerne maske.'' sem tiho rekla. Zamahnila je z roko. ''Veliko oblek imam lahko ti kakšno posodim.'' ''Res?'' sem nejeverno vprašala ''Seveda pridi z mano. Ne živim daleč.'' Dvignila je plašč tako da sem imela tudi jaz glavo pod njim. Stekli sva s pokopališča.
17. marec 2013
neexxxttt
17. marec 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg