Nikoli si nisem mislila, da se bom kdaj ustalila za nekaj časa v majhnem mestecu ob morju. Zgleda, da si bi lahko kar mislila.
Sonce prijetno sije na moj hrbet, ko korakam s klanom proti zapuščeni tovarni. Tam se bomo nastanili. Ptice utihnejo takoj, ko nas zagledajo. Ni čudno, če pa nas ne marajo. Zakaj? Ljudje so res neumni, po pravici povedano. Ne vzemi osebno, a ste šibki. Dakote so močnejše.
Zagotovo te zanima, kdo za vraga so dakote. Dobro, da imaš mene, da ti lahko vse razložim.
Dakote so bitja, ki so pol vampirji in pol ljudje. Ne nepijemo krvi. Bonus. Smo hitrejši in močnejši od ljudi in celo vampirjev. Pobijamo vampirje z lesenimi koli. Našo hitrost moramo skrivati pred ljudi, saj ne želimo nevšečnosti. Večina tipov v našem klanu je zelo ošabnih in posestniških. Vse svoje sem se učila, da sem z ravnala tako, da sem jih zadela v živo. V klanu smo vsi prijatelji. Včasih pride do pretepa, a se spori kmalu pogladijo.
Končno pridemo do tovarne. Vodja, Eric, nas popelje notri. Vsi se porazgubimo. Prva stečem po stopnicah navzgor, kjer so bile včasih pisarne. Poiščem najbolj čisto in največjo pisarno, ter si jo prilastim. Vsa ponosna nase vzamem nož in kovinska vrata okrasim. Vsi vedo, da to počnem samo jaz, ko si kaj prilastim. Ko s tem končam vzamem vedro, krtačo, za ribanje tal, čistilo ter krpo in odidem v stanovanje. Pričnem drgniti kot nora. Za vsak primer jo očistim dokler se ne sveti. Vsa izmučena se naslonim na steno, ko končam z ribanjem tal. Vse je čisto.
Prepleskati bom morala, si mislim. Vzamem denar, ki ga je dal Eric vsem. Ne boste verjeli, a tega denarja ne bo nihče mogel porabiti še tisoč let, pa če bi še tako zapravljal. Preoblečem se v kratke hlače in majico z ramanicami, počes pa še tanko jopico iz jeansa. Na srečo je v moji sobi že ogledalo. Pogledam se vanj.Zaprem vrata, ko zasabo slišim glas.
"Angel," slišim znan glas. Tega bi prepoznala mrtva. Obrnem se. Moja mlajša sestrica, Kasia, zre vame."Kaj je?"nežno vprašam ter počepnem k njej.
"Imam lahko s teboj stanovanje?"me vpraša. Zavijem z očmi. Saj kdaj pa ga ni imela.
"Seveda. Lahko greš z mano po nakupih. Morava kupiti barvo in pohištvo, pa šolske potrebščine saj bova hodili v šolo. Eric bo nama ponaredil dokumente,"povem. Podari mi svoj angelski nasmešek, nato pa mi prikima. Podam ji roko in skupaj odideva ven iz tovarne proti mestu.
30. oktober 2015
Sori, dve isti sliki sem nalepila.
Kasia:
30. oktober 2015
next
30. oktober 2015
Next
30. oktober 2015
Vsa ponosna nase, da sem končala se usedem na posteljo. V enem dnevu mi je uspelo opremiti celo pisarno. Seveda, če pa imam nadnaravno hitrost. Imam svojo kuhinjo in kopalnico.Kasia se usede poleg meno ter se mi navihano smehlja. Daje vtis zmagovalke. Zelo mi je pomagala, ko sva pospravljali stvari. Za petletnico, ki bo imela čez mesec dni rojstni dan, je kar hitra. Ja, sama sem med najmočnješimi v našem klanu, pa nisem bila taka, kot je ona pri svojih letih.
"Zmagali sva," zavzdihnem.
"Jaaaaa!"zacvili. "Kuhajva!"ukaže. Čas večerje je, zato je tudi pametno, da nahranim ta njej sestradan želodček - ki se nikoli ne nasiti. Dakone se prehranjujemo kot ljudje, saj ne pijemo krvi.
Posedem jo na pult, iz omarice vzamem špagete ter iz hladilnika že pripravljeno omako iz trgovine. Vem, kar leno od mene, a sem predvidevala, da ne bova imeli časa, da bi skuhala kaj drugega. Kasia strese omako iz pločevinke v lonec, ter ga postavi na štedilnik. Hotela he prižgati, a sem jo pokarala, da je še premajhna.
Priprevljeno večerjo sem položila na mizo. Kasia je v enem trenutku sedela na pultu, v drugem pa že sedela za mizo in se basala s špageti.
30. oktober 2015
Next
30. oktober 2015
next
30. oktober 2015
u201096
u201096
next
30. oktober 2015
u199774
u199774
nova bralka+neeeeeeeeeeeeeeeeext!!!!!!!
30. oktober 2015
Next
30. oktober 2015
"Vstani, vstani!"mi Kasia kriči na uho.
"Kaj je?"zamomljan, ter se še bolj zavijem v odejo.
"Dve minuti do šole!"zakriči. Planem pokonci. Kako nisem slišala budilke. Takoj sem budna. Pogledam na uro. Še dve uri do začetka pouka. Kasio prestrelim z jeznim pogledom. Ta me zbegano pogleda.
"Še dve uri do začetka pouka, ne pa dve minuti," jezno pripomnim. Rahlo zardi.
"Oprosti," se mi opraviči.
"Zdaj je kar je,"odvrnem. Točno takrat nekdo potrka na vrata. Oblečem si haljo čez spalno srajčko ter odhitim odpreti. Pred vrati stoji Cristian. Moj najboljši prijatelj."Hej," šepne.
"Hej,"odvrnemnter se mu toplo nasmehnem.
"Lahko vstopim?"vpraša.
"Seveda,"rečem, ter ga spustim noter v svoj mali domek. Razgleda se naokoli in občuduje moje - moje in Kasiino - delo.
"Veš da si edina, ki si že opremila stanovanje? Jackova klapa so se kopaj spravili pleskato svoje stanovanje,"odvrne.
"Aja? Čakaj...Jack in Matt, Luke in Martin bodo živeli skupaj?"nejeverno vprašam.
"Ja. Zagotovo bodo zopet kaj storili. Nevarni so," odvrne. Prikimam v pritrditev.
"Kako, da si tako zgodaj budna?"se namuzne.
"Čakaj malo. Ti si prepričal Kasio, da me zbudi?"vprašam. Poredno se mi zasmeji.
"Ti ... ti!"rečem ter mu blazino zabrišem v glavo. Vsi prasnemo v smeh. Pozajtrkujemo skupaj. Nekaj dni bo k nama hodil na zajtrke in večerje ter se prišel skopati. Kasia ga ke zelo vesela, saj sta oba kot sorodni duši. Smisel za humor imata pa še Cristian ima malo nore ideje.
Odidem v kopalnico, kjer se preoblečem. Oblečem si črne strgane kavbojke ter temno zeleno bluzo. Nadanem si črno zapestnico. Lase si spnem v čop. Vzamem torbo ter si jo poveznem na ramo.
Kasia je tudi že pripravljena. Oblečeno ima temno modro majico in bele pajkice. Torbo ima oprtano na hrbet. Njena torba je okrašena s samorogi in rožicami, najna s Cristianom pa je samo črne barve. Skupaj pospremiva Kaiso v osnovno šolo, nato pa skupaj nadaljujeva pot proti srednji šoli, ki je malo dlje. Zapleteva se v pogovor.
Enkrat je naju prestrašil pes, ko je zaznal najino navzočnost. Začel je lajati, kot da se mu bi snelo. Se ne čudim.
30. oktober 2015
u199774
u199774
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!!!!
30. oktober 2015
u201096
u201096
next
30. oktober 2015
Next
30. oktober 2015
u198831
u198831
Neeeeeeeeeeeeeeext
14. november 2015
u202401
u202401
nexttttttttt!
14. november 2015
ajde next(nov bralec)
loh pišeš mal bolj duge nexte
15. november 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani