Hello guys!
no že kar nekaj časa pišem v Wordu zgodbico in odločila sem se, da jo bom delila z vami.( ok na začetku je malo bedna, amapak obljubin da bo zanimiva)
Hope you like it

»Emma vstani,kosilo je na mizi!« je vzkliknila mama iz spodnjega nadstropja. »Že grem« sem zavpila z zaspanim glasom. Leno sem vstala in se začela urejati.Medtem se vam naj predstavim. Sem Emma Anderson, za prijatelje Em. Živim z mamo Charlotte, očetom Phillip-om in starejšim bratom Jake-om. Živimo v srednje veliki hiši v Manchestru. Imam kostanjevo rjave, rahlo valovite lase in rjave oči. Imam tudi najboljšo prijateljico Anne in fanta Joe-a.
In da ne boste mislili, da imam kakšen poseben talent! Posluha nimam, tudi plesati neznam ravno, neznam smučati ali se ukvarjati s katerim koli športom,ker sem zelo nerodna oseba. Nisem nobena queen of drama, torej nisem popularna ravno. Ne maram preveč ličil na sebi, s svojo postavo in z izgledom pa sem tudi še kar zadovoljna,ampak se seveda ne morem primerjati z Beyonce, Rihanno, Seleno itd.
Kolikor tolikor se spoznam na modo in ne, nimam oblek od znanih modnih oblikovalcev, ker se pač v denarju ne kopamo, saj morata mama in oče trdo delati, da lahko preživimo. No kot ste opazili sem preprosta punca, sedaj pa dovolj o meni.
Prišla sem v kuhinjo, se vsedla za mizo in začeli smo jesti kosilo. »Kaj želiš za rojstni dan?« me je vprašal oče. »Nič. Ni vam potrebno zapravljati zame.« sem odgovorila. »Ljubica, tvoj 18 rojstni dan boš čez teden dni in samo enkrat v življenju si stara 18, zato povej kaj si želiš« se je oglasila mama. Ostala sem tiho, ker se nisem mogla spomniti,nič kar bi zares potrebovala. »No premisli in nama jutri povej, midva z očetom pa zdaj greva k babi in dediju.« je rekle mama. Samo pokimala sem. Ko sta odšla, sem se tudi jaz obleklain se odločila, da pokličem Joe-a. »Hej miška« me je pozdravil. »Hej Joe, a bi prišel k meni, ker sem sama doma?« »Seveda Em, takoj pridem.« Prekinila sem in zaslišala, da je Jake doma. »Živjo Jake« sem ga pozdravila. »Heeej« je rekel in me potegnil v medvedji objem. »Joe pride« sem rekla, ko me je končno spustil. Obraz se mu je pomračil. »Joe? Ta kreten?« Me je jezno vprašal. »Ni kreten!« sem zakričala. »Sestrica,kdaj boš ugotovila, da te Joe samo izkorišča?« je tudi on povzdignil glas. »Ne pa me ne! Joe je dober človek,nikoli me nebi izkoriščal!« sem odgovorila že s solznimi očmi. »Kakor praviš sis, ampak potem mi ne hodi jokat,ko te bo pustil!« je zakričal in odšel v svojo sobo,saj je v tistem trenutku pozonilo.
02. februar 2014
Obrisala sem si solze in mu odprla. »Heej miška« me je pozdravil in poljubil »Živjo Joe« sem ga pozdravila po poljubu. »Torej,kaj bova delala?« me je vprašal. »Kaj praviš na film?« sem predlagala. »Seveda« je rekel in začel pregledovati cd-je. Gledala sva film Love Actually, po koncu filma pa sva se odpravila v mojo sobo. Komaj sem zaprla vrata pa me je že zasul z poljubi. Poljubi so bili vse bolj strastnejši in vse bolj grobi,njegove roke so potovala pod mojo majco in jo hotele slečti. Bilo mi je všeč, ampak sem vedela kam to vodi zato sem ga zaustavila. »Ampak zakaj?« je rekel malce jezno. »Nisem še pripravljena« sem mu mirno odgovorila. »Emma že 1 leto sva skupaj pa še nisi pripravljena?« je že skoraj kričal name. »Ne« sem rekla potiho,saj sem komaj zadrževala solze. Kar naenkrat pa me je grobo potisnil na posteljo in mi začel odpenjati modrček. Klel me je in mi govoril, da bova sedaj to dokončala pa če mi je prav ali ne. Začela sem kričati a mi je pokril usta. Zaprla sem oči in čakala, da bo konec nočne more,saj si vendarle nisem želela moj prvič spominjati na tak način. A v naslednjem trenutku ga je nekdo potegnil z mene. »Da se ji nikoli več ne približaš!« je zavpil Jake in Joe je osramočeno odkorakal iz hiše, in mi namenil sovražen pogled. »Em si vredu?« me je vprašal Jake. Rahlo sem pokimala in pustila, da mi solze tečejo po licu. »Prav si imel« sem zašepetala. »Vem Em… veš nekaj ti moram povedati« mi je rekel Vsedla sva se na posteljo in dala sem mu znak, da lahko začne govoriti. »Veš, ko sem se enkrat sprehajal po mestu sem videl, da se Joe pogovarja po telefonu. Ko sem prišel bližje sem slišal, da je rekel da te bo pod vsakim pogojem spravil v posteljo in te nato zapustil.« je rekel. »Ampak zakaj mi nisi povedal?« sem zašepetala. »Ker sem vedel, da mi neboš verjela.« je rekel in solze so se mi še bolj vsule. »Hvala Jake. Za vse« sem rekla in se še bolj stisnila k njemu. »Ni problema sestrica.«
02. februar 2014
It is just me
It is just me
next, ful dobr
02. februar 2014
Minil je teden dni in stanje se mi je boljšalo. Imela sem ob sebi prijatelje in družino, tako da sem ga že skoraj prebolela in ugotovila, da mi navsezadnje ni pomenil toliko kot sem mislila.
»Vse najboljše!« sem zaslišala vpiti mamo,očeta in Jake-a. Spravila sem v sedeči položaj, saj so mi prinesli zajtrk v posteljo.Pojedla sem ga in se uredila, ko sem prišla dol pa so me tam čakali vsi moji prijatelji in družina. Čestitali so mi, potem pa smo se najedli in oče je vstal in začel: »Draga Emma. Danes je tvoj 18. rojstni dan in radi bi ti podarili nekaj posebnega,saj si tudi ti nekaj posebnega. Z mamo sva dolgo razmišljala in se na koncu dogovorila, za tvoje darilo. Vem, da si si že od malega želela v London in čeprav smo v denarni stiski sva ti kupila stanovanje v Londonu. Stanovanje je za 2 osebi, zato lahko gre z tabo še kdo. Upam da boš zadovoljna tudi s tem, da hiša ni v centru mesta. Z mamo misliva da si že dovolj odgovorna in sva prepričana da si boš v Londonu našla službo, da se boš lahko preživljala, seveda pa se lahko tudi kadarkoli vrneš domov.« Bila sem tako presenečena, da sem nekaj časa samo strmela v njega. »No, koga boš vzela s sabo?« me je dregnila Anne. Šele takrat sem se zavedala, da je to resničnost. »Če nimaš nič proti bi tebe, Anne. Očka in mama vama pa 100x hvala za to popolno darilo« sem rekla in vsakega objela. Anne je vprašala še svojo mamo če lahko gre in tudi ona je z veseljem potrdila. Potem smo se šli zabavat na vrt in počasi so vsi odšli domov. »Emma, z Anne-ino mamo smo se pogovarjali in smo se dogovorili da odideta že naslednji teden, če vama je prav.« je rekla mama. »Meni je prav.« sem rekla in se ji vrgla okoli vratu. »Hvala mama.« sem zašepetala in se odpravila v sobo.
02. februar 2014
next
02. februar 2014
--------------------------------------------čez 1 teden--------------------------------------------
Tako. Končala sem z pakiranjem stvari. Poklicala sem Anne in jo vprašala če je tudi ona pripravljena na odhod.Potrdila je in zmenili sva se, da ob 3 pride k meni in se skupaj odpravimo do Londona. Bila sem vesela, da bom končno odšla v London, ampak tudi žalostna da bon zapustila družino. Končno je Anne prišla k meni in napočil je čas odhoda. Oče je naročil kombi in vse stvari smo zložili v njega, poslovila sem se od Jake in od mame in z solzami v očeh smo jaz,oče in Anne zapustili Manchester. Med potjo smo se pogovarjali o najinem življenju v Londonu in čas je minil kot bi mignil. Oče je zapeljal pred moderno srednje veliko hišo. »Uaaaau tukaj bova živeli?« je vprašala Anne. »Ja« je odgovoril oče in zasmejala sva se Anninemu pogledu. Škatle smo znosili noter,si ogledali hišo, nato pa je oče odšel. Z Anne sva se dogovorili katera bo imela katero sobo,nato pa šli počasi razpakirat. »Čimprej si morava najti službo« je rekla Anne. »Poglej. Kaj praviš, da bi za začetek delali v Starbucksu?« sem rekla in pokazala na televizijo na kateri je bil oglas od Starbucka da nujno rabijo 2 ali 3 osebe, za delo v Starbucksu, nedaleč stran od najine hiše. Kar takoj sve se odpravile tja in šef naju je zelo dobro sprejel in rekel, da lahko z delom začneva kar jutri. Zahvalile sva se mu in se počasi odpravile proti domu. Ker naenkrat pa so začele punce kričati. Z Anne sve se jim začele smejati, ker so tekle kot kure brez glave, za 5 fanti, ki so bili celi zamaskirani. Eden je imel rdeče hlače in črtasto majico ter očala, drugi je izgledal kot pudelj z kodrastimi lasmi, tretji je jedel hot dog, četrti je imel vse polno tatujev in peti je vstrajno govoril po telefonu in se obenem še jezil na fante, da so premalo zamaskirani.
Prišli sva v domov in spet pospravljali in urejali hišo. Zvečer sva se izmučeni ''vrgli'' na kavč in se začeli pogovarjati o najinem skupnem stanovanju in Londonu o katerem sva vedno sanjali. Kmalu sva se odšli tuširat in odšli spat.
02. februar 2014
Next
02. februar 2014
»Em!« »Emma!«me je vztrajno klical glas. »Samo še malo« sem komaj odgovorila. »Emma danes je prvi dan najne službe!« Skočila sem pokonci in se ozirala kje sem in šele nato ugotovila,da sem v Londonu. Hitro sem se uredila, nanesla malo maskare in roza šminke in že sva se odpravili. »Občutek imam, kot da bi šla danes prvič v šolo« je kar iznenada rekla Anne. »Tudi jaz« sem rekla in se zasmejala. »Mimogrede, danes bi lahko šli v šoping,saj imam nekaj denarja,ki mi ga je dala mama« je rekla Anne. »Okej« sem odgovorila in se nasmehnila.
V službi je bilo naporno,saj so vedno prihajali ljudje in končno je bila ura pol dveh in z Anne sva odšli domov. Preoblekli sva se in odšli v mesto,spotoma pa sva vzeli še hrano,ker sva bili že sestradani. Prišli sva v prvo trgovino in se zabavali med pomerjanjem oblek. Jaz sem vzela 2 obleki,hlače in majico, Anne pa samo 2 majici in čudovito obleko. Prišli sva na blagajno in hoteli plačati, a mi je Anne rekla «Em kam si spet skrila moj denar?« »Tvoj denar? Jaz ga nimam.« sem rekla že malce nervozno. »Em kaj bova pa zdaj?« je rekla povsem mirno Anne ko naju je prodajalka že priganjala,ker sva povzročili dolgo vrsto za nama. »Gospodični prosim vaju da odneseta obleke na obešalnike in zapustita trgovino« je rekla jezno prodajalka. Že sva začeli pobirati svoje stvari ko je nek globok glas rekel »Je že vredu,tukaj je denar in obdržite drobiž« Pogledala sem v fanta, ki je bil zelo podoben tistemu pudlju včeraj. Imel je kostanjevo kodraste lase, in prelepe zelene oči, Hvaležno sem se mu nasmehnila, medtem ko je Anne že flirtala z njegovim črtastim prijateljem. »Kako se ti naj oddolžim?« sem ga vprašala. »Z tvojo telefonsko številko?« je bolj vprašal kot rekel. »Gospodič kdorkoližesi, ne dajem številke tistim z katerimi se ne poznam« se mu rekla in hotela oditi a me je močno prijel za roko. »Potem pa pojdi z mano na kavo« je rekel in se mi približal. »In kaj boš naredil, če nebom?« »Seveda bo« me je prekinil Annin glas. Pomežiknila mi je in odšla z črtastim bog ve kam. Pudelj se ji je hvaležno nasmehnil,sama pa sem zavila z očmi. »Mimogrede Harry« je rekel Harry. »Emma, za prijatelje Em« in mu podala roko. »Torej Em kam bova šla?« »Ti nisi moj prijatelj Harry in… za tebe nevem, amapk jaz bom šla domov.« sem mu zabrusila in se odpravila proti domu. » Lepo te je bilo spoznati Emma, se vidiva še kdaj« je zaklical za mano, a sem ga ignorirala. A misli da lahko dobi vsako dekle? Pff, mene že ne…
03. februar 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg