*tole bo mal podobn moji zgodbici ELEMENTARCI, ki se mi je ustavla.
skratka, ta bo bolj podrobna in tut bolj zanimiva.

vse se je začelo pred dvajsetimi leti. Elmat je pravzaprav svet razdeljen na štiri dele (ogenj, veter, voda in zemlja), ampak vsak del je zase in če pride v en del tujec ga lahko brez zadržkov ubije kdorkoli. vsak del ima svoje lastnosti. ognjenci so elektrotehniki in so najbolj razviti, vetrovci so vojaki in najbolj fizično zmogljivi, vodovci so diplomati in najbolj izobraženi, zemljarji so gospodarstveniki in najbolj tradicionalni.
vsak del ima vladarja in prestolonaslednika. vsak prestolonaslednik ima svojo zgodbo.

FREYA the FIRE

rojena je bila s krili, kar je za ognjence velika sramota. njena mama je umrla na porodu in njen oče se je odločil ohraniti hčer pri življenju-tiste s krili so jih ubili-ampak freya ni nikoli spoznala sveta v njeni okolici. vedno je bila zaprta in nikoli ni smela ven. vsi so ji govorili, naj skriva, kar ima in naj se nikomur nikoli ne razkrije. kralj je ognjencem povedal, da je hčerka mrtva in nihče, razen redkih izjem sploh ni vedel, da obstaja. freya je sicer zaradi kril obdarjena z nečim, kar nihče drug nima-z magijo, ampak je zaradi strahu, v katerem je živela ni upala uporabljati in zato je tudi ni znala, kar je lahko bilo na trenutke zelo nevarno. ni imela prijateljev, le strah in z leti je postajala čedalje bolj zaprta vase.

WALTER the WIND

rojen z angelskimi krili, kot vsa kraljeva družina. že od malega je imel nekakršen šarm in že od kar je pomnil je bil obkrožen z dekleti. imel je mlajšo sestro Wiktorijo the Wind, ki se je nad tem vedno zmrdovala, saj je bila že vplanicah bolj zrela od njega. Walter je bil fizično bolj sposoben, kot večina, ampak je tudi določen čas namenil svojemu videzu. bil je najbolj zaželen samec, ampak kljub temu je znal razločiti med dobrim in slabim. rojen je bil za vodjo in navzven je izžareval samozavest.

WILLIAM the WATER

že od malega je rad drsal. vedno sta se igrala skupaj z njegovo malo mlajšo sestro dvojčico Wanesso the Water. enrat ga je pri igri nehote prestrelila z ledeno puščico, saj še ni znala dobro nadzorovati moči. William je zato oslepel. sestra se je umaknila iz njegovega življenja. še naprej je drsal, čeprav slep in sam. enkrat se je spotaknil ob grčino in si zato hudo poškodoval nogo. mama-kraljica Warjana-mu je prepovedala še kdaj stopiti na led. wiliamu se je svet v trenutku zrušil. iskal je pomoč pri svoji sestri, a ga je spodila, ker se je bala, da bi mu storila še kaj hujšega. tisti dan se je iz razigranega in polnega življenja princa naredila živčna in obupana razvalina.

ELZA the EARTH

imela je mlajša brata dvojča, Erazma in Erika the Earth, ki sta ji vedno kravžljala živce. rada je imela naravo in vsa živa bitja. kljub mirni osebnosti in prisrčnosti, se je večina zemljarjev bala njenega ostrega jezik, ki ni poznal olepšav. edina v celem zemeljskem delu je znala govoriti z živalmi.
13. april 2015
u164631
u164631
next
13. april 2015
elza je šla na sprehod po travnikih. bil je lep dan in ptice so prepevale. elza se je od časa do časa nasmehnila, saj so se ptice v pesmih veliko zbadale. "čemu se spet smeješ?" je za sabo zaslišala glas. obrnila se je in videla svoja brata.

"že čemu" se je nasmejala. "kako to, da sta že pokonci?"
"mama je rekla, naj ustaneva!" je rekel Erik.
Elza se je nasmehnila na tisti svoj način in vrgla lase čez ramo. "to moram povedati Elizi!" se je zasmejala in stekla po pobočju, ob vznožju katerega je bil vinograd, v katerem je delala simpatija dvojčov.
"NE!" sta oba zavpila naenkrat in se pognala za njo.
Elza je bil že po naravi hitra in nista je mogla ujeti. ko je stekla za prvo vrsto trete sta oba zaslišala krike na pomoč. kar se je dalo hitro sta z močjo razgrnila trto, da bi videla napadalca. nikogar ni bilo tam.

"ne, ne bom!" se je očetu zoperstavljal Walter-ali po domače Walt. "ne bom zapustil Walerije! zaljubljena sva!" ob tem je razburjeno zamahoval s krili.
"to rečeš vsakič." je rekla Wiktorija, ki je brla svojo revijo.

"tiho!" ji je rekel Walt in ji obril hrbet. "oče, reno, kaj ti med nama ni všeč?"
"poročnica je" je mirno rekel kralj Witrus. "ena najboljših, ampak, če jo bo oženil..."
"oženil, kdo je rekel oženil?" je bil zmeden Walt.
"pa smo tam!" je naznanila Wiktorija.
"pojdi se ven zdivjat." je sinu rekel kralj in s tem zaključil pogovor.
Walt je res odletel, ampak predolgo ni priletel nazaj. tisti dan ga niso več videli.

"Wanessa?" je tiho vprašal William-Will-ko je se je pritipal do vrat njene sobe. "vem, da si notri."
"kaj bi rad?" je vprašal glas od znotraj.

"nič nimam početi." je tiho rekel.
"pa pojdi ven!" je rekla.
"ne, veš, da sam ne morem" je rekel in se usedel k vratom. "pridi ven."
"veš, da ne smem" mu je rekla
"ne boš me poškodovala. vem, da me ne boš" ji je rekel. obupano je zaprl slepe oči. "sam sem."
Wanessa je zavzdihnila. brata je imela rada, a se je bala zanj. "Will, jaz...ne..." kar naenkrat je zaslišala Willovo kričanje. odprla je vrata in našla prazen hodnik.

pri Freyi je bil ravno eden od očetovih ministrov in jo poučeval o ognjenem delu. "rada bi šla ven." je kar naenkrat tiho rekla. na sebi je imela jakno iz svinca, ki ji je obteževala krila, da se niso videla.
"ne moreš" je rekel minister. "veš zakaj ne!"
"saj imam jakno" prvič v življenju si je res zaželela ven iz dvorca. "samo za par ur"
"ne moreš" je ponovil minister in se usedel k njej. ta je bil eden glavnih prepričevalcev njenega očeta, da taka punca ni za v javnost. objel jo je okrog rame in jo tako močno stisnil čez krila, da je zaječala od bolečin. "ne bi te sprejeli"
"mogoče pa bi." je tiho dejala. "samo za pol ure?" čutila je, da bo kmalu šla ven, ni pa vedela koko ji bo to uspelo. "saj sem vendar prestolonaslednica."
minister se je vzravnal. "pošast kot ti že ne more biti prestolonaslednica!" udaril jo je po hrbtu, da je svinec pogasil nekaj plamenčkov. freya je zadržala dih zaradi bolečin. "oprosti, ker nisem uspel prepričati kralja Phenixa, da bi te ubil kot dojenčico."
freyi je prekipelo. bila je pač ognjenka in zato je imela ognjevitost prirojeno. "v meni se pretaka kraljeva kri, če vam je všeč ali ne! vem, da sem pošast, a še vedno sem živo bitje, ki čuti!"
minister jo je zgrbil za jakno točno tam, da je zagrabil še krilo. "če še enkrat rečeš kaj takega ti bom eno zlomil. zdaj a bodi pridna punčka in ponovi, kar sva se danes naučil" s temi besedami je odšel.
freya je nemočno obsedela tam. kar naenkrat se je šipa njenega okna razdrobila na tisoče koščkov in tako, kot drugi prestolonasledniki je izginila.

vse štiri so vzele iste pošasti, ki niso pripadale nobenemu delu, a hkrati vsem. bile so kovinske.
13. april 2015
O MOJ BOG PUNCA TI OBVLADAS TO JE TAK SVETOVNO NEXT PLISSSSSS
13. april 2015
u151965
u151965
next+nova bralka!
13. april 2015
kralj ognjencev Phenix je ravno urejal listine na svojem najnovejšem računalniku.

kar naenkrat se mu je program sesul. ko je znova prižgal računalnik, je zagledal sliko enega od kovinskih robotov. "pridite v center do jutri, če hočete, da preživi." je rekel robot.
njegova slika je izginila in zamenjala jo je slika freye, kako nezavestna leži sredi ničesar. "freya..." je zamomljal Phenix. "Witrus, kar slutim, da si ti za tem. če bo s freyo kar koli narobe, mi boš plačal z življenjem!"

kralj vetrovcev Witrus je bil sredi vsakodnevnih dvigov uteži. ni bil na urjenju, saj je imel dolgo poškodovano nogo in še ni bil pripravljen na kaj več.

do njega je pršel sel. bil je mlad fant s kolibrijevimi krili. "gospod, sporočilo za vas."
"poslušam." je rekel kralj in si obrisal potno čelo.
sel je pogledal v beležko in prebral "do jutri pridite v center, če si želite še kdaj videti sina živega."
"KAJ!?" je zarjul "vse skupaj diši na Esster. če Waltu skrivi le eno pero jo bom lastnoročno ubil!"

kraljica zemljarjev Esster je opazovala svoja polja, kjer so že lepo zoreli pridelki.

do nje je priletel golob pismonoša in sedel na ograjo k njej. iz obročk okoli njegovega vratu je vzela zvitek in ga razgrnila. "če imate radi svojo hčer, boste prišli v center. do jutri" je pisalo.
Esster je zamežikala. "kar slutim, da si mi ti ukradla hčer, Warjana. nisem kriva, če je tvoj sin slep. ampak če se Elzi slučajno kaj zgodi, boš plačala z življenjem."

kraljica vode Warjana je imela sestanek z nekaj diplomati, ki so se zauzemali za izboljšanje njihovega šolstva.

ko jim je predstavljala nekaj grafov, ji je zazvonil telefon. bil je zastarel model, kakršne so v ognju uporabljali pred nekaj stoletji, a še vedno telefon. zaslišala je glas s kovinskim prizvokom "Williama imamo. če ga hočete nazaj, pridite v center. časa imate do jutri."
"Phenix, si ti?" je vprašala, a je tisti n drugi strani že prekinil "seveda si! če bo Will samo kihnil, se ti slabo piše! KAPIŠ?!"

vsi vladarji so bili ob otroke, vsi so bili šokirani in vsi sovražno nastrojeni drug proti drugemu. obstajala je velika verjetnost, da se bodo pobili med seboj.
14. april 2015
Svetovno jaz osebno nimam besed res to je ena izmed radkih zgodbic zaradi katere vsak dan pridem na igre gledat ce je ze nextana obvladas

Skratka men je zmanjkalo besed
14. april 2015
u151965
u151965
next!!!
15. april 2015
next
15. april 2015
vse prestolonaslednike so roboti pometali v majhno celico pod templjem v centru. William in Elza sta se kmalu začela pogovarjati, Walt pa je pretegoval krila in mišice, da bi pritegnil pozornost katere od deklet. "nehaj, prosim" je rekla Freya "petkrat si me že mahnil po hrbtu." ker je jakno pritisnil ob njena krila, ji je povzročal bolečine.
"prosim!?" je prhnil Walt "saj si princesa. ni ti treba uporabljati te... besede!"
"preseneča me, da jo ti znaš" se je oglasil Will-diplomatski, kot vedno.
"začepi, slepič!" je prhnil Walt.
"boš jokal, če ne bom?" je mirno vprašal Will.
"doma imam dva mlajša brata, ki mi kravžljata živce brez konca in kraja. ne potrebujem še zoprnih... sozapornikov!" je prhnila Elza in potegnila Willa nazaj.
"naj te ščiti punca." je rekel Walt in se vrgel nazaj na tla. "imam prav, ogenjček?" kot je imel navado je razprl krila in Freyo tako zalo udaril po hrbtu, da ji je pogasil skoraj cela krila.
Freya ni bila pripravljena in je zavreščala od bolečim. "SEM TI REKLA, DA NEHAJ S TEM!?" je zavpila nad njim. "ČE SE ME SAMO ŠE DOTAKNEŠ, TI BOM SKURILA TA BEDASTA KRILA, JASNO!?"
Walt je ostal brez besed. prvič v življenju ga je nadrla punca, ki ni bila njegova sestra. "ne vem, zakaj tako paziš, da se nič ne dotakne tvojega hrbta. imaš krila ali kaj?"
Freya se je zdrznila in se usedla nazaj.
"naj te nadzira punca" je ponosno zaključil Will.
Walt mu je pokazal jezik in se začel ubadati s svojimi krili.
"punce pač dozorevamo prej, ne?" se je Elza nasmehnila Freyi. "si v redu? bleda si"
"ja, sem" je rekla Freya.
"te boli, ker ti je Walt pogasil plamene na krilih?" je vprašala Elza.
Freya jo je nejeverno pogledala. ni se hecala.

nad njimi so se v templju zbrale vse štiri vodje.

"kako si lahko drzneš ukrasti mojo hčir?" je Phenix vpil nad Witrusom. "nima ta babjak dovolj žensk?!"
"sploh nisem vedel, da imaš hčir!" se je branil Witrus. "si našel novo ženo, ali si hčer kar kupil, ali si priznal enega od svojih pankartov!?" pogledal je Esster "kaj ti bo moj sin?!"
"tvoj sin?! imam ž dva, hvala lepa!" je rekla Esster "kaj mi bo še eden, pa še takšen kakršen je! Warjana, mislila sem, da sva bili prijateljici." je rekla in odkimala.
"sva. bili. pretekli. nisem ti vzela hčere. in dvomim, da je kateri od nas sploh vzel koga." je mirno rekla Warjana.
"zelo dobra, Warjana the Water." se je zaslišalo od stopnic, ki so vodile v višja nadstropja templja.

"ne poznate me...še" je rekla. "sem Manaja the Metal." vse vhode so naenkrat zakrile kovinske plošče, da nihče ni mogel ne noter, ne ven. "počutite se kot v zaporu, ker zdaj ste v zaporu."

Will se je počasi pritipal do Freye, ki si je na veliko prigovarjanje Walta in Elze slekla jakno in razprla svoja krila "čuti toploto" je rekel in se nasmehnil. skoraj bele oči so se mu ves čas smejale. Freyo je prijel za roko "ni hujšega, kot biti drugačen. vem to." kar naenkrat je v očeh začutil grozno bolečino. ko jih je znova odprl niso bile več bele, ampak temno turkizno-modre. "vidim." je tiho rekel.
"nemogoče." je rekel Walt in mu pokazal tri stegnjene prste "koliko prstov ti kažem?"
"tri." je rekel Will "ti si me..." ni vedel kaj bi rekel in jo je zato le objel.
"kako?" tudi Elzi ni bilo nič jasno.
"s krili sem ob rojstvu dobil tudi magijo. verjetno bo to" je rekla Freya.
"bi nas lahko prenesla v človeški svet in bi šli po kamne za brezmejno moč?" je vprašal Walt.
"res verjameš v to?" ga je vprašala Freya.
"obstajajo." je rekla Elza. "za takrat, ko jih bo Elmat zares potreboval in to je gotovo zdaj. tisti roboti ne pomenijo nič dobrega."
"sem zraven" je rekel Will in stegnil roko.
"jaz tudi" je rekla Elza in položila svojo roko na njegovo.
"braz mene ne boste daleč prišli" je rekel Walt
Freaya je pomislila in dala roko na kup.
16. april 2015
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext plisssssss
18. april 2015
next
18. april 2015
u151965
u151965
next!
18. april 2015
"kdo je ta Manaja the Metal?" je v zaporniški celici vprašal Pxenix "kateremu delu pripada?"
"izgleda, da nobenemu." je rekla Esster. sedela je v naslonjaču in si česala lase. njihova celica je bila precej bolje opremljena, kot celica njihovih otrok. imela je veliko sedežno granituro, televizijo, veliko knjig in nekaj naprav za fitnes.
"ali pa vsem." je rekla Warjana in proti trojici obrnila odprto knjigo. "kovina. rudo dobimo iz zemlje, oblikujemo jo v ognju, razpihanim z vetrom in ohladimo v vodi."
"torej, hočeš reči, da so stare prerokbe resnične?" je vprašal Witrus. "tiste o bratovščini brezmejne moči?"
"ja." je rekla Warjana in jim naglas prebrala odstavek "ko druženje s prebivalci iz drugih delov še ni bil tabu, so obstajali štirje prijatelji. dve punci in dva fanta. vsak iz drugega dela. počasi so se med sabo pozaljubili in imeli otroke. vsak par je imel enega. tadva sta rasla skupaj in ko je prišel čas za poroko nista veliko razmišljala. ravno, ko se jima je rodila deklica, so prepovedali druženja različnih iz različnih delov. otok je spadal v vsa, a kljub v nobenega. tega otroka ni videl nihče več. ko se bo vrnil bo edina, ki ga bo lahko premagala bratovščina brezmejne moči..."

"kako pridemo v tisti svet?" je vprašal Walt. "mogoče znaš ti odpreti ta portal."
"lahko poskusim." je rekla Freya.
"če si mi lahko vrnila vid boš to zmogla z levo roko" se ji je nasmehnil Will.
Elza si je zmršila lase "imamo problem. vajina krila so problem"
"vem!" je vzkliknila Freya in v roke vzela jakno.
"Ne, ne, ne!" je rekel Walt in ji j vzel "morajo biti prosta, saj nočeš, da se ti zvije kakšna kost, ne?"
"nisem mislila tako." je opravičujoče rekla Elza "ljudje naj bi bili najbližje zemljarjem in verjetno niso vajeni ljudi s krili..."
"naj uganem. ne znaš jih odstraniti" je rekel Walt. "ni težko." prekrižal je noge in ji začel razlagati kako.
"vsak kamen je na drugem koncu sveta, ne?" je vprašala Elza.
Will je bil kot vodovec najdlje zakopan v knjige in tudi med tem, ko je trojica končala gimnazijo, je on imel že doktorat. "ja. eden je v Atlantidi, eden naj bi bil v templju sredi pragozda, eden naj bi bil v vulkanu Tambora, eden pa naj bi bil na nekem Velikonočnem otoku"
"YES!" je zavpila Freya. ko sta se Will in Elza obrnila k njej sta videla, da nima več kril. močno se je zbrala. počasi se je pred njo prižgala drobna iskrica. kmalu se je razširila v veliko luknjo. Freya je pogledala in se zasmejala.

eden za drugim so stopili vanj...
18. april 2015
u151965
u151965
next!
18. april 2015
Omg Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext jaz umiram tu zraven ker noces nextat pol bos pa mela eno bralko manj
19. april 2015
next
19. april 2015
Josh se je sprehajal. tam kot po navadi.

okrog kamnov.

njegov oče mu je pred nekaj dnevi izdal družinsko skrivnost, ki se je prenašala iz roda v rod že stoletja. živel je sicer v bližini teh kamnov, ampak danes se mu je zdelo, kot, da jih gleda z drugačnimi očmi. njegov oče je bil gotovo nor. saj ni drugega sveta, kot je njegov. Josh je bil študent in bodoči doktor fizike in je zato na vse gledal le skozi oči znanosti.
kar naenkrat se je iz središča kamnov zabliskalo. Josh je stopil bliže in zagledal štiri postave. dve dekleti in dva fanta. izgledali so kot ljudje, pa vendar ne. od šoka se je naslonil na enega izmed kamnov. če tole ni bila potegavščina, njegov oče ni nor in so ti kamni res portal v drugi svet.
"a to je to?" je vprašal Walt in se razgledoval. "to je ta... Zemlja...?" zadnjo besedo je dahnil, kot, da bi izgovoril ne vem kakšno grozljivo besedo.
"ja." je rekla Freya "če sem pravilno izračunala"
"meni izgleda, kot tisto iz knjige." je rekel Will.
"kako pa ti veš, kako je izgledalo v knjigi?" je vprašala Elza.
"vodo sem spustil čez liste in vedel sem. voda je bila moje oči" je rekel Will.
Walt je prhnil in pretegoval hrbtne mišice, kot, da bi še vedno imel krila. "kolikor jaz vem, papir ni odporen na vodo."
"na mojo vodo je" je rekel Will.
"HEJ!" je zavpil Freya in pokazala na Josha, ki jih je nejeverno opazoval.
Josh se je rahlo zdrznil in stopil korak nazaj. ni vedel, kaj ga čaka, v nagonu pa je imel, da je vse razmišljal naprej in si vedno zamislil najslabši scenari.
"Elza, daj. tebe naj bi vsi razumeli" je rekel Walt in jo je potisnil naprej.
Elza se je vzravnala "me razumeš?" je vprašala.
Josh ni bil prepričan, kaj naj si misli in je le povedal po pravici "ja..."
"krasno!" je vzkliknil Walt in polen samozavesti zakorakal predenj in mu ponudil roko. "princ Walter the Wind, uradni prestolonaslednik vetra, po potrebi general, petkratni prvak vojaških iger in šestkrat zapored Mister Vetra."
Josh ni sprejel njegove roke in je le buljil vanj. njegov oče že ni nor.
Freya je zavila z očmi in Walta odrinila "on je idiot" je rekla "zdi se mi, da veš, kaj se dogaja... Josh" prebrala ga je.
"kako veš moje ime?" je po tiho vprašal ta. "ste vi iz..." kako mu je že povedal "Elmata?"
"ja" je rekel Will "od kje ga poznaš?"
"ni važno" je zamomljal Josh. Freyine oranžno-rjave oči so ga čisto prevzele. "potrebujete pomoč, ne?"
"ta ve več od mene!" je vzkliknil Walt.
"ti je že Freya rekla, da si idiot." je rekla Elza in spet pogledala Josha "če veš do tuaj, gotovo veš tudi za kristale brezmejne moči"
Josh je pokimal "Atlantida, Tambora, Velikonočni otok in stari tempelj majev." je zrecitiral. "moja družina varuje skrivnost o obstoju Elmata, torej sem vam nekako dolžan pomagati"
20. april 2015
Neeext *-*
Nova bralka
20. april 2015
"kje naj bi bila ta Atlantida?" je Josha vprašal Will, ko so vzleteli. šli so z družinskim letalom od Joshove družine. pilotiral ga je avtomatski pilot in peterica se je lahko pogovarjala svoje.
"ni daleč." je na videz sproščeno rekel Josh. "menda"
"kako 'menda'?!" je vzkliknil Walt, ki je mešal koktaile v minibaru v repnem delu letala. "veš, ali ne?"
"čisto natančno ne..." je začel Josh.
"ne ženi si k srcu" je rekla Elza in pogledala Freyo "je kaj narobe? bleda si?"
"voda..." je rekla Freya, ki je gledala skozi okno "veliko jo je in jaz sem ognjenka in..."
"pomiri se." je rekel Will "voda vam ne more škodovati" nasmehnil se je. "pod nami je" je kar naenkrat rekel in se zresnil.
"kaj?" je vprašal Walt in Freyi prinesel pijačo.
"Atlantida." je rekel Will in ustal "saj lahko kar skočim, ne?"
Josh je nejeverno mežiknil "če misliš, da se ne boš ubil..."
Will se je le zasmejal in odprl vrata letala in skočil.
"ta res dela samomor" je zaključil Josh.
"on je zadnja oseba, ki bi naredila kaj takega." je rekla Elza.

Will si je v vodi naredil ribji rep, da je lažje plaval. ni čutil želje po vdihu, niti pritiska v ušesih. kmalu je zagledal obrise mesta, katerega je človeštvo iskalo že stoletja. sam pri sebi je zamrmral "živjo, Atlantida"
20. april 2015
Next
21. april 2015
next
21. april 2015
u151965
u151965
next
21. april 2015
Josh je z letalom pristal na obali Karibov, ki je najbolj gledala na Atlantik, da bi jih Will lažje našel pot do njih. "za vas ne vem, ampak jaz se grem namočit v morje" jim je rekel in si slekel srajco. spodaj je že imel oblečene kopalke. skočil je z letala in se namazal s kremo za sončenje.
Waltu ni bilo treba reči dvakrat, da je storil isto kot on, le, da je bila njegova koža vajena sonca in ni potreboval zaščite. začel je pretegovati mišice, kot je imel navado in pritegnil pozornost mnogih deklet. "znaš deskati?" ga je vprašala Josh, ki se je med njimi že počutil malo bolj domače, ne pa še popolnoma sproščeno.
"seveda znam!" je vzkliknil Walt.
"krasno!" je zaključil Josh in splezal nazaj na letalo. ko se je vrnil je imel v rokah dve deski. eno je ponudil Waltu "izkaži se, playboy!" stekla sta v valove.
"greva za njima?" je Elza potrpežljivo vprašala Freyo.
"veliko ljudi je" je zadržano rekla Freya.
"obleci si kopalke, pa te ne bo nihče opazil" je rekla Elza. dvignila je roke, da so okoli nje zaplesale vitice in ko so se umaknile je bila oblečena v zelene kopalke. "če hočeš, pridi za mano" šla je ven.
Frea je po dolgem razmisleku vdihnila in okoli nje so zaplesali plameni.

Will je plaval po podvodnem mestu. pregledal je že kar nekaj dvoran, pa še vedno ni našel tistega, kar išče. mesto je izgledalo zapuščeno. zato bi ga, ko je stopil v eno izmed palač, skoraj kap, ko je zagledal živo žensko.

"princ William the Water!" je vzkliknila in splavala bližje k njemu.
"od kod veš moje ime?" je vprašal Will.
"vse vodovce poznam" je rekla in se mu nasmehnila "vem po kaj si prišel. ne bom te ovirala. te pa opozarjam, da tega, kar ti bom zdaj povedala, ne smeš povedati nikomur. preostali trije bodo to izvedeli od drugih varuhov. v Elmatu je res nekaj narobe. Manaja the Metal se je vrnila. kar se da hitro poiščite ostale tri in pojdite nazaj. takšne moči ni nikjer na svetu, zato pazi, da je ne bo dobila v roke. varuj jo z življenjem" stegnila je roko in na njej se ji je voda zgostila in oblikovala prstan. "po tisočih letih ga spet predajam naprej. uporabi ji za dobro"

s temi besedami je izginila. Will si je nataknil prstan in splaval ven.
toda zunaj ga je čakalo presenečenje.

plaval je kolikor hitro je mogel, ko pa ni mogel več, se je zbral in ustvaril vodni tok, da je pošasti lahko ušel. ko je bil na varni razdalji je pogledal prstan in edino, kar je lahko izdavil je bilo "vav."
21. april 2015
Omg Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext plissssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
21. april 2015
ko je Will priplaval do obale, sploh ni gledal, kje bo prišel na površje, ker si je še vedno ogledoval prstan. zato se je z glavo zadel ob desko. dol z nje je v vodo poleg njega padel fant njegove starosti. ta je držal sapo in ga zgrabil za vrat ter mu zagrozil s pestjo. ko pa je končno dojel, kdo ga je vrgel z deske, je veselo vzkliknil "Will!" Walt in splaval ven. vrgel se je na desko in Willu pokazal, naj se usede zraven, ampak si je Will iz vode že naredil svojo.
"si dobil?" je vprašal Josh, ki je priveslal zraven.
Will je pomigal s kazalcem na katerem je imel prstan "sem." pogledal je za puncama "kdo je tista zraven Elze?"
"Freya" je rekel Walt "tudi az je najprej nisem spoznal"
Freya se je iz kavbojk in jakne preoblekla v rdeče kopalke. "Will!" je zavpila, ko ga je zagledal.
Elza si je z roko zastrla oči in mu pomahala "si dobil?!" je zavpila.
"ja!" je zavpil Will in pogledal Josha, ki je trznil, ker si je Will rep spet spremenil v noge. "kam gremo naprej?"

leteli so na Velikonočni otok, ko je nenadoma začelo v pilotski kabini piskati in začela je utripati rdeča lučka. "o joj, o joj!" je začel mrmrati Josh.
"kaj je narobe?" je vprašala Freya, ki je prišla za njim.
"nekaj ne dela!"
"znaš pristati?" je vprašala.
"recimo" Josh se je usedel na pilotov sedež in začel nekaj pritiskati "ne uboga me!"
"kdo?" je vprašal Walt, ki je šel ravno na stranišče. "letalo? mala malica." zamahnil je z roko in veter je varno nesel letalo na tla, sicer sredi jungle, ampak vseeno na tla. "ognjček, izkaži se" je rekel Freyi in se usedel v naslonjač.
"ni tukaj v bližini tempelj z zemeljskim kamnom?" je vprašala Elza.
"ja, menda" je rekel Josh.
"grem pogledat" je rekla Elza in iz ene od omar vzela torbo in vanjo dala steklenico vode. "kmalu pridem. upam" je rekla in šla iz letala. "Freya?"
Freya je ležala pod letalom in nekaj šarila po vezju. "ja?"
"pazi, da te kaj ne ubije" je rekla Elza in šla.
Freya se je v odgovor le zasmejala.

ELza je že po nekaj urah hoje prišla do templja.

stopila je vanj in takoj odskočila, da je ni zdrobilo kamenje, ki je padlo s stropa. nekaj časa se je sprehajala po templju in v zadnji dvorani, v katero se je morala splaziti po vseh štirih.
tam jo je pričakal varuh.

povedala ji je to, kar je že vodna varuhinja Willu. in ji dala prstan.

Elza se je splazila ven in zunaj templja jo je pričakala gorila nenormalne velikosti.

Elza se je pognala v beg. nekaj časa je uspešno držala prednost, ampak kmalu jo je spotaknila drevesna korenina. z rokami si je nagonsko zakrila obraz. pri tem je aktivirala moč in okoli gorile so se ovile gozdne ovijalke in jo ujele v kletko.
Elza se je nasmejala in vrnila do drugih.
21. april 2015
u151965
u151965
next!
21. april 2015
"bo vžgalo, ogenjče?" je Walt spraševal Freyo, ki je še vedno šarila po motorju letala.
"vžgalo bi še prej, če bi me nehal tako klicati!" je bevsknila in zaprla pokrov motorja. "poskusi!" je zavpila Joshu.
ta je poskusil vžgati in res, motor je vžgal. spet ga je ugasnil in prišel ven "bravo, punca!"
Will je čutil, da ga bo Freya nadrla, ker ji je rekel punca na tak način in jim je prinesel pijačo "mamin recept" je rekel in jim podelil kozarce.
"dober je" je rekel Walt "ampak nekaj manjka..." malo je pomislil in nad kozarcem zamahnil z roko, da so se v njej pojavili mehurčki. "boljše"
Will mu je pokazal jezik. obrnil se je, ker se mu je zdelo, da je nekaj slišal. iz gozda je prišla Elza. bila je umazana, popraskana in skuštrana, a na prstancu je imela prstan. "slišim, da je Freyi uspelo" je rekla in jo na hitro objela okrog ramen.
Freya je rahlo zardela. nikoli prej je niso pohvalili in objeli, kaj šele istočasno! "hvala"
"zdaj pa takole!" se je oglasil Walt "če se kmalu ne spokamo na ta otok, bom sam odletel tja!"
"a lahko?" je Josh šepnil Elzi.
"ja lahko" mu je rekla nazaj.
"resno, raje pojdimo, ker če ne, se bo v Elmatu zgodilo še kaj hujšega." je rekel Will.
"končno ena pametna od tebe!" je vzkliknil Walt in šel v letalo.
"Iron man" je zamomljal Josh in šel za njim.
"KAJ SI MI REKEL?!" je vzrojil Wlat, ki je mislil, da si ga je predstavljal kot enega od tistih robotov v Elmatu.
"super junak" je zajecljal Josh. "najbolj ošaben? leti?" je poskušal.
"ni pomembno" je rekla Elza. "spravimo to reč v zrak in naj Walt končno dobi ta svoj prstan, ker ga vidim, da umira od nevoščljivosti!"
Freya se je na glas zasmejala. Walt jo je zato prestrelil z zlobnim pogledom "ti ga tudi še nimaš, ogenjček. ali ti raje rečem Krilce?"
Freyi je zmanjkalo besed. "samo zasmejala sem se."
"Začepi, Walt!" je zavpil Josh, ki sicer ni imel pojma, za kaj je ta opazka Freyo tako prizadela "bi rad šel še kdaj domov? od nje si odvisen!"
tokrat je Walt ostal brez besed. pogledal je Freyo "to si od mene slišala prvič in zadnjič: oprosti" usedel se je stran.
Josh je vžgal letalo. v njegovem trupu je zavladala tišina. Wal je gledal čez okno in že od daleč videl čudne kipe, ki so skrivnostno krasili otok.
21. april 2015
Neeext
21. april 2015
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext plissssssssssssssssssssssssssssaasss
Mene bo heart attack tu zraven tak da bos pol brez ene bralke ostala
22. april 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani