Hey! Najverjetneje me že poznate saj sem pisala že kar veliko zgodb ampak sem nad večino obupala dokaj hitro razen na temi Večnost! Malo sem razmišljala in dobila sem novo idejo za zgodbo, ki je ne bom nehala pisati po enem mesecu ali dveh! Upam, da vam bo zanimiva in boste vsi uživali! Glavne "osebe" bodo volkovi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tukaj je PROLOG:
Obstaja veliko zgodbe o poreklu in bližnjem koncu sveta. Nisem tukaj, da bi vam povedal vse. Povedal vam bom samo eno. Tisto, katero sem videl in občutil sam.
Na začetku je bilo brezno - Ginnungagap. Na nasprotnih straneh brezna sta bila ogenj in led. Nekega dne sta se srečala in združila in tako ustvarila prvi ocean. Vendar pa je stik med dvema močnima elementoma ne samo ustvaril temne vode, temveč je tudi pustil svetlo iskro. Iskra, ki se je komaj držala zaradi svoje dvojne narave, vendar tako močna, da je ustvarila življenje. Nastala in napolnjena z dvema nasprotujočima si silama v enem telesu, so prva bitja zapustila ocean. Vrana in kača. Konj in lisica. Orel in pajek. Volk in moški.
Vsi smo se razširili po sovražnih deželah novonastalega kraljestva. Svet je bil devastiran in nestabilen, ker je imel svojo dvojno naravo. Potrebovali so skrbnike - vodnike, ki bi lahko pomagali vzdrževati ravnovesje med hladno temo ledu in gorečo svetlobo ognja. Ugotovili smo načine, kako deliti delo med nami, pri čemer vsak skrbi za drugačen vidik sveta. Dvojna narava je bila za skrbnike preveč. Iz vsake vrste sta nastala dva skrbnika - beli in črni duh. Ne ohranjamo ravnovesja samo v naših vrstah, temveč tudi v celem svetu, tako da izpolnimo naloge, ki smo jim jih dali na začetku časa. Vztrajamo pri večnem obstoju. Bili smo rojeni in mrtvi več stokrat in še večkrat. Zgradili smo nov svet, ki je zelo podoben tistemu, ki ga imamo danes. Toda čeprav so nam vsem delitve duše skrbnikov olajšale varovanje sveta ... so vezi med brati, črnimi in belimi, postajale vse šibkejše in bolj krhke. Največja nevarnost nam grozi če je cikel prekinjen in duh ne more biti ponovno rojen. Občutljiva harmonija se izgubi in nekako izgine, povzroča počasno smrt vrste katere duh je izginil. Z vsakim stoletjem se vedno več duhov sveta razblini, saj nima več telesa v katerega bi lahko šel. Svet je postal razdrobljen. Nepopoln. Razpočen. Da vse še malo poslabšam: Ragnarog prihaja.
Nikoli ne bom pozabil na dan, ko sem poslal moje krilate poslanike, da bi ga našli. Dan, ko sem mu povedal o velikem potovanju, ki je bilo pred njim in njegovo družino. Dan, ko sem mu rekel, da bodo stalno sledili. Dan, ko sem mu povedal, da se konec dni bliža. Srake, moje poslanke so mu govorile "Rdečeoki se vrnil. Skoll! Najdi ga in ga pripelji!" Tisti dan so postali romarji. Tisti, ki bodo nosili upanje. Simetrija je izginila. Potrebujemo sonce, saj luna ne bo dovolj. Raigho ti moraš biti naše upanje in prihodnost.Kakšna mnenja?
Kritike?
Imate kakšno idejo kaj se bo zgodilo?
Upam, da vam je všeč! Za nadaljevanje bi rabila 10 nextov! Ja vem velik ampak mislm, da jih lahko dobim!
22. junij 2017
wow tole mi je zelo všeč .. Zlo zanimiva ideja
22. junij 2017
Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next
22. junij 2017
Next Super je, se vidi, da imaš talent
22. junij 2017
u222241
u222241
Next waw
22. junij 2017
Next!!!!!
dobrer začetek
22. junij 2017
u225357
u225357
Next !!! Nujno
22. junij 2017
u222417
u222417
Wow *w* (Trenutno je to vsem kar lahko rečem, saj sta me, tako ideja kot tvoje pisanje, pozitivno presenetila.) Next!
22. junij 2017
Res hwala vsem! Še 3 nexte in nadaljujem! Res hvala!
22. junij 2017
nneeexxtttt plissss fuullll je dobr zdej nexti
22. junij 2017
Še 2 ali več nextov in bom nextala!
22. junij 2017
u225357
u225357
Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next ...............
Bo dovolj??
22. junij 2017
Next
22. junij 2017
u225419
u225419
Vauuu! To je zelo dobro! neeeeext ^_^
23. junij 2017
u220684
u220684
OMG,TO je 2 najboljša zgodba ki jo pišeš!
23. junij 2017
u211472
u211472
cool zanimivo bom brala glede na to da boš pisala in pisala dokler tipke ne zgorijo. upam da jaz ne bom obupala ob branju ja obupna bralka sem no včasih ko se mi zgodba zdi bedna ampak mislim da bo še kar napeto
23. junij 2017
Vedno si izmisliš nevrjetna imena ki so mi zelo všeč
Next
23. junij 2017
Res hvala za vse vaše nexte! Upam, da vam bo tole všeč, ker sem se res potrudila!
***************************************************************************

Off White / Fantasy Story

Chapter one - This Secret (Ta Skrivnost)
Šest volkov je hodilo po neprijazni pokrajini, sestavljeni samo iz snega in le tu in tam kakšne še vztrajajoče travnate bilke. Že samo en pogled je povedal kdo je vodja. Siv volk z napol belimi tacami, belim trebuhom in belimi krogi okoli oči. Njegove oranžne oči so izžarevale vztrajanje, vodenje, strah in tudi upanje. Sledila mu je kot noč črna volkulja, vendar če si natančno pogledal si zaznal majhno belo piko pri zadnji nogi. Edino darilo njenega očeta, majhna bela pika. Njene oči so bile zelene, kot sveža trava, a bile so stroge. Za njo sta hodila brata, a ne po krvi temveč po srcu. Poznata se že vrsto let še preden sta prišla v to krdelo. En skoraj cel snežno bel, le peščeno-rjavi trikotnik, ki je segal od vratu do sredine hrbta, zadnja stran njegovih ušes in trikotnik od smrčka do četrtine gobčka so kvarili to belino. Njegove oči so bile toplo rjave. In drugi popolnoma rjavo-siv z bledimi oranžnimi očmi skoraj takimi, kot jih je imel vodilni. Njima je sledila najmlajša, popolnoma rjava volkulja. Njene oči so bile rumene, bile so zdolgočasene in raje bi bile kjer koli drugje samo tukaj ne. In zadnji… zadnji? Hm? Nekam je odšel… Am, vau, pa moram res dolgočasno pripovedovati, da je kar odšel! Am… Šment zdaj pa sem popolnoma pokvaril napeto vzdušje! No, ga bom pa opisal, kot, da je še tukaj. In zadnji bel kot sneg, da bi se zlahka skril v to belino, ki ga obkroža. Z nebeško modrimi očmi, čeprav ni najmlajši je navihan kot trimesečni mladiček.
Raigho, Jera, Gebo, Fehu, Isa in Iki. Ja to so naši volkovi.
In kdo sem jaz, se sprašujete? Jaz sem samo star pripovedovalec, ki vas po popeljal v različne dele sveta, kjer se bo dogajalo kaj pomembnega in bo vzporedno z tem kar se dogaja našim volkovom.
*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+

Hodili smo že dolge ure in seveda so bili vsi utrujeni. Pokrajina me je begala. Nisem je prepoznal tako kot včasih. Mogoče je kriv sneg, sem pomislil. Ustavil sem se in poskušal določiti smer v katero naj gremo. Popolnoma sem se zmedel.
»Hm… Jera? Ne spomnim se poti, vse izgleda tako drugače po vseh teh letih.«
»Vzemi si čas, jaz pa bom poskrbela za trop ta čas.« Pokimal sem in zatulil v pokrajino. Za sabo sem zaslišal Jero.
»Počivajte za kratek čas, ampak ne pojdite nikamor. Čez minuto bomo odšli naprej… Počakaj trenutek. Kje je Iki?!« Odgovorila ji je Isa.
»Ne vem, stran je odšel že kar nekaj časa nazaj.«
»Kaj je naredil!?«
*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*

O ste že nazaj? Ste me pa res pogrešali! No najverjetneje vas bolj zanima kaj se dogaja z Ikijem kajne? No prav…
Bel volk, je stopicljal po snegu in vokal, poslušal in napenjal vse čute da bi našel svoj naslednji plen. Začutil je rahlo premikanje pod snegom. Najverjetneje je pižmovka! No vsaj jaz tako mislim… Počasi je obkrožil glodavca in v naslednjem trenutku se je pognal v sneg. Zgrešil je za povrh pa mu je glava obtičala v snegu. Vmes se mu je za hrbet približala črna volkulja. Tole bo še zanimivo… Ko jo je končno potegnil ven, je razočarano buljil v luknjo. Volkulja je počasi začela renčati na njega, njegove oči so postale ogromne in prestrašene. Počasi je obrnil glavo in zagledala volkuljo. Živčno se je nasmehnil.
»Ži..ivjo?«
»Kaj je narobe s tabo?!?! Si popolnoma izgubil pamet?!?!?« Volkulja ga je začela nadirati kot zmešana, raje ne bom ponavljal kaj.
*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+**+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*

Iki in Jera sta se počasi približevala tropu, jaz pa sem se pogovarjal z Fehom.
»Raigho, to se mora končati, očitno je, da se Iki tako obnaša, ker čuti, da je nekaj narobe. Zberi se in mu preprosto povej!«
»Saj, vem ,saj vem.«
»To govoriš že tedne. To bo le še težje, če boš zavlačeval in prikrival.«
»Zavedam se tega, a imam svoje razloge. Morda bo prezapleteno, za tako mladega volka, kot je Iki, da bo razumel vse. Če sem iskren še sam ne razumem celotne situacije. Ne bi rad rekel česa narobe in vsega skupaj še poslabšal.« Feho je pokimal in se odpravil stran. Dvakrat sem zavzdihnil in se obrnil proti Ikiju in Jeri. Spet sta se prepirala.
»Nehaj se pritoževati! Tako ali tako ne veš kako loviti!« Jera eksplozivna kot zmeraj.
»In nikoli se ne bom naučil, če mi ne boste dovolili loviti!«
Oba sta renčala še malo pa se bosta stepla.
»Nehajta oba.« Obrnila sta se proti meni. V obojih očeh sem zaznal bojevitost. Odšel sem k Jeri in se ji z glavo podrgnil ob njeno.
»Nehaj, ljubica. Mislim, da je bilo dovolj. Pojdi se ohladiti, ko se bom jaz pogovoril z najinim sinom.«
»Prav. Ampak tokrat naredi prav.« Odšla je stran z visoko dvignjenim repom.
Obrnil sem se proti vidno žalostnem Ikiju.
»Kaj ko bi se malo sprehodila?« Nič ni odgovoril, samo žalostno je gledal.
»Prosim?« Končno me je rahlo pogledal in pokimal. Obrnil sem se proti tropu.
»Pojdite, ujela vas bova kasneje!« Sprehodila sva se stran od tropa. Oba sva bila dolgo tiho, končno sem se opogumil in prvi spregovoril.
»Sin, vem da sem te zadnje čase puščal v temi in moraš se počutiti neprijetno. Hočem samo, da veš, da sem to naredil, da bi te zaščitil. Dolgo časa nazaj je moj dobri prijatelj…««
»Ja, ja…« Prekinil me je. »Vedno najdeš izgovore. Čisto vedno. Namesto, da bi se pogovarjala vedno začneš menjati teme in skrivati stvari pred mano.«
»Ne! Samo…«
»Vidiš, spet to delaš! Nisem več mladiček! Vem, da je nekaj narobe in ti bi rad to skril! Zakaj mi samo ne poveš? Sem naredil kaj narobe? Mi zato ne zaupaš?« Kako grozno sem se počutil ko sem gledal njegov žalostni obraz, nisem mogel verjeti, da je mislil, da je kriv on.
»Oprosti mi. Res mi je žal.««
»Ali to pomeni, nič več skrivnosti?«
»Ja. Nič več skrivnosti. Od zdaj naprej ti bom povedal vse kar hočeš. Kje bi rad da začnem?«
»No ne vem. Ampak enkrat za spremembo ne začno z: dolgo časa nazaj je moj dobri prijatelj…«
»Heh, prav. Pa začniva…«
____________________________________________________________________________________________

Kakšna mnenja?
Kritike?
Vam gre pripovedovalec na živce, ker je tak?
Seveda, da ji ne grem! Obožujejo me!
In kaj, če jim gre na živce, da prebiješ napetost s svojim neoriginalnim humorjem?
Ah, ne! Kot sem rekel obožujejo me!
Sploh se ne bom ukvarjala s tabo! Vi povejte ali naj izključim njegove "šale"?
Kako prosim si res dala apostrofe na besedo šala?! Moje šale so odlične!
Nehaj!!! Torej odločite se ali naj ga odpustim ali obdržim?
Obdržiš!!
Utihni!!
23. junij 2017
Vse je ful dobr tud pripovedovalec in njegove šale sam neki mi ni jasn. Pč kdo je ta pripovedovalec pa včasih se pr teh volkovih ne ve pač kdo govori... ne govori ampak kdo je volk, ki pripoveduje pač če štekaš.
23. junij 2017
uuu pa Next itk
23. junij 2017
u225419
u225419
Next, se strinjam z BluSky...
23. junij 2017
u225357
u225357
Next FFFFUUULLLL DDDOOBBBRRROO
23. junij 2017
Govori samo pripovedovalec in Raigho samo onedva nihče drug
23. junij 2017
Bom napisala Raigho ko bo on "pripovedoval" da boste lažje razumeli!
23. junij 2017
Vse je super,volke si opisala zelo natančno
Next
23. junij 2017
Še kakšen Next?
24. junij 2017
http://www.igre123.com/forum/tema/connie/194496/

a bi kdo bral? Sori ker oglašujem. Btw če ne bo šlo kliknat na link klikni na desno tipko na miški in klikni

v iskalniku poišči...

24. junij 2017
Drugače pa super zgodba Next
24. junij 2017
Next
24. junij 2017
u225357
u225357
Next
24. junij 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani