Živjo, podobno kot na mojo temo Ocenjevanje ANIMIRANIH filmov bo potekala tudi ta tema. Če še ne veste, bom tu gor dala film in ga potem ocenila. V bistvu bom opisala tudi obnovo, nekateri filmi so stari, nekateri bolj novejši vendar ne pričakujte nekih filmov iz leta 2017, še iz leta 2016 jih morda ne bo.

BOM KAR ZAČELA.
13 GRE K 30
Ocena: 4/5
Zakaj?: Ljubki karakterji in smešne prigode ki se zapletajo. Moti me samo to da je malo preveč nagnjenosti k spolnosti ampak film pa je super.
Obnova: Večini ljudi se zdi, da so bili včeraj stari 13 let. Za Jenno Rink to velja tudi v resnici.

Piše se leto 1987 in Jenna je trinajstletna deklica na pragu ženskosti. Težava je le ta, da odraslost kar noče in noče priti. Motijo jo njeni zateženi starši, vrstniki, ki se ne zmenijo zanjo, in povrh vsega jo še fant, v katerega je zaljubljena, komaj kaj pogleda.

Odloči se, da ne bo preživljala prostega časa samo z najboljšim prijateljem, sosedom Mattom Flamhaffom, zato povabi vse priljubljene vrstnike na svoj 13.rojstni dan. Žal pa se njena zabava sprevrže v pravo nočno moro. Jenna doživi ponižanje, saj jo med igranjem "Sedem minut v nebesih" zaklenejo v omaro in kar odidejo. Zaprta v omari, sama samcata, si Jenna nekaj močno želi - ko bi vsaj lahko že bila odrasla in bi s tem končno imela vse, kar si je želela.

Čudež - njena želja se uresniči.

Ko se naslednjega dne Jenni končno uspe spraviti iz omare, se piše leto 2004 in stara je 30 let. Povrh vsega pa ni le odrasla, temveč je tudi prava lepotica (Jennifer Garner) in še uspešna ženska povrhu. Ima čudovito službo in prestižno stanovanje na Peti aveniji. Končno je frajerska in priljubljena.

Obstaja samo ena težava - še sanja se ji ne, kako je do vsega prišla, kako se je vse to sploh zgodilo.

Čeprav prestrašena, pa vendar tudi popolnoma očarana nad svojim življenjem, Jenna ga kmalu spozna, da ji nekaj, pravzaprav nekdo, manjka - Matt sploh nimata več stikov in povrh vsega je še zaročen.

Jenna spozna, da ni dovolj, če ima človek vse, zato se odloči, da si vzame še eno priložnost in osvoji svojo prvo ljubezen.

Zato je zdaj njena največja želja, da za ta podvig ni prepozno.
(prevzeto po Kolosej dne 5.12.)
05. december 2017
16 ŽELJA
Ocena: 4/5
Zakaj: Film je zares dober. Na koncu je le poljub in dekle je v kratki oblekici ko si jih pomerja, drugače pa je čisto primeren za otroke (vsaj tako jaz mislim)
05. december 2017
ALICA V ČUDEŽNI DEŽELI
Ocena: 4/5
OBNOVA:
Toda Alica ni več otrok, temveč svojeglava 19-letnica, ki želi ubežati nezaželeni zaroki. Zato znova sledi nagajivemu Belemu zajcu; ta želi, da bi Alica ustavila tiranijo zloglasne Srčne kraljice, ki ustrahuje prebivalce Čudežne dežele. Alici na pomoč priskoči Nori klobučar in prepriča njene stare prijatelje, da se ji pridružijo v novi nepozabni pustolovščini. Iz studiev Walt Disney Pictures in izpod rok vizionarskega režiserja prihaja epska 3D pustolovščina "Alica v ćudežni deželi", ena najbolj domisel in priljubljenih pripovedk vseh časov. Johnny Depp je Nori klobučar, Mia Wasikowska zdaj že 19-letna Alica, ki se kmalu po smrti svojega ljubljenega očeta udeleži zabave na starem viktorijanskem posestvu. Tam opazi nenavadnega zajca, oblečenega v telovnik ovešenega z ročno uro. Povsem zbegana Alica steče za zajcem, mu sledi skozi vrtni labirint in naposled skoči za njim v zajčjo luknjo. Pristane v skrivnostnem Spodnjem svetu, ki ga je bila pred desetimi leti že obiskala, vendar je medtem pozabila nanj. V družbi starih prijateljev - Belega zajca, Polhovke, Goseničarja, mačka Režonje, Bele kraljice in Norega klobučarja se poda na neverjetno pustolovščino, da bi Čudežno deželo odrešila tiranije zlobne Rdeče kraljice. Igrajo še Anne Hathaway, Helena Bonha Carter in Crispin Glover; scenarij je napisala Linda Woolverton.
(povzeto po HBO)
05. december 2017
DIJAKI AVALONA
OCENA: 3/5
OBNOVA:
Allie Pennington je navajena, da ves čas menja šole. Ko ji starši povedo, da bo ostala na tej šoli do mature, je presrečna. Končno se lahko pridružila tekaški ekipi, spoznala nove prijatelje in bila povsem običajna dijakinja. Med pisanjem seminarske naloge o kralju Arthurju začenja opažati zanimive vzporednic med sedanjostjo in preteklostjo. Dlje kot raziskuje, bolj je prepričana, da je šola sodob Kamelot, njeni sošolci pa vitezi okrogle mize. Se bo legenda o kralju Arthurju ponovila?

(vzeto iz spored.net)
06. december 2017
AVATAR
Ocena: 4/5
OBNOVA:
Avatar nas popelje v spektakularni svet, kakršnega si ni moč predstavljati. Na njem se prišlek z Zemlje poda na epsko pustolovščino in se nazadnje bori za rešitev tujega sveta, ki je sčasoma postal njegov dom. James Cameron, režiser in dobitnik oskarja za Titanik, je o filmu začel razmišljati pred 15 leti, ko sredstva, s katerimi bi realiziral svojo vizijo, še niso niti obstajala. Zdaj, po štirih letih produkcije, Avatar, igrani akcijski film z nov generacijo posebnih učinkov, prinaša povsem novo filmsko izkušnjo, v katero se gledalec dobesedno potopi. Revolucionarna tehnologija, ki so j iznašli za film, se razblini v čustva likov in razsežnost zgodbe.

V nezemeljski svet vstopimo skozi oči Jaka Sullyja, nekdanjega marinca, priklenjenega na invalidski voziček. Kljub invalidnemu telesu je Jake v src še vedno bojevnik. Rekrutirajo ga za potovanje na več svetlobnih let oddaljeno človeško postojanko na Pandori. Tam mogočna korporacija izkopava redki mineral, ki je ključnega pomena za rešitev Zemljine energijske krize. Ker je ozračje na Pandori strupeno, so ustvarili Program Avatar, v katerem je zavest človeških "voznikov" povezana z avatarjem. Avatar je na daljavo kontrolirano biološko telo, ki lahko preživi v smrtonosnem ozračju. Ti avatarji so plod genetskega inženiringa človešk DNK in DNK domorodcev Pandore - Na'vijev.

Ponovno rojen v svojem avatarju Jake lahko spet hodi. Njegova naloga je infiltracija med Na'vije, ki so postali glavna ovira pri izkopavanju dragocene rudnine. Jaka njen klan sprejme medse in nauči se, kako postati eden od njih, kar je povezano z mnogimi preizkusi in pustolovščinami. Ko se Jakov odnos z njegovo obotavljivo učiteljico Neytiri poglobi, začne spoštovati na'vijevski način življenja in nazadnje zavzame mesto med njimi. Kmalu bo postavljen na najtežji preizkus, ko jih popelje v epsko bitko, ki bo odločila o usodi celotnega sveta.

(povzeto po Kolosej)
06. december 2017
HUDA UČITELJICA
OCENA: 2/5
OBNOVA:
Nesramna in delomrzna učiteljica Elizabeth se v novem šolskem letu bolj kot učencem posveča zapeljevanju razvajenega in bogatega učiteljskega kolega Scotta. Ker je prepričana, da bo imela več uspeha z večjim oprsjem, skuša denar zbrati z organizacijo zapeljivega pranja avtomobilov, a ji pod prste ves čas gleda redoljubna učiteljica Lucy. Ko Elizabeth izve, da učitelji z najboljšim razredom čaka izdatna denarna nagrada, se odloči resno spopasti z učno snovjo, a hkrati načrtuje še več zabavnih in moralno spornih nakan.

(povzeto po Kolosej)
06. december 2017
OHCET BO ... IN PIKA
OCENA: 1/5
OBNOVA:
Skrbna Daphne je živ dokaz, da je lahko materinska ljubezen včasih tudi zelo neprijetna. V to so namreč prepričane njene odrasle hčerke Maggie, Mae in Milly, saj se zvedava mama, seveda vedno le z najboljšimi nameni, nenehno vtika v njihova življenja. Pod drobnogled vzame predvsem ljubezensko življenj najmlajše Milly in zanjo prične iskati primernega snubca, kar pa je šele uvod v serijo zabavnih nesporazumov, kjer lahko Kupido puščico ljubezni zadenejo več tarč hkrati.
07. december 2017
(povzeto po Kolosej)
07. december 2017
TI PESEM LAHKO REŠI ŽIVLJENJE
OCENA: 3/5
OBNOVA:
Ambiciozna mlada pevka Greta in njen dolgoletnVi fant Dave se poznata še iz časa študija. Skupaj pišeta pesmi in želja po slavi gre v New York, kjer je Dave sklenil pogodbo pri pomembni glasbeni založbi. Vendar ga pasti novo pridobljene pozornost kmalu odvrnejo od Grete in ta je prepuščena lastni osamljenosti. To se spremeni, ko spozna Dana, direktorja propadajoče glasbene založbe, ki naleti nanjo na neki predstavi in ga takoj prevzame. Iz naključnega srečanja se razvije očarljiva zveza, ki naposled vodi navzgor po trnovi zvezdniški poti

Povzeto po Voyo
07. december 2017
NAJBOLJŠE V MENI
OCENA: 4/5
OBNOVA:
V zadnjem letniku srednje šole v majhnem mestecu na ameriškem jugu med Amando in Dawsonom preskoči iskrica. Čeprav njuni družini ne bi mogli biti bolj različni, se med njima splete iskrena ljubezen. Konec poletja ko Amanda odide na kolidž, se razideta in izgubita stike. Dvajset let pozneje se njuni poti znova prekrižata zaradi pogreba starega skupnega prijatelja. Med obujanjem spominov začneta dvomiti o svojih življenjskih odločitvah. Je prepozno, da si rečeta ljubim te in vzameta srečo v svoje roke?

(prevzeto po spored.tv)
07. december 2017
PA NE ŽE SPET TI!
OCENA: 4/5
OBNOVA:
Režiser zabavnih komedij Poročiva se, Klik - za popolno življenje in Oskrbnik predstavlja romantično zgodbo z dolgočasnim začetkom, se slepi zmenki med Lauren in Jimom končajo s serijo zabavnih katastrof. Kljub temu muhasta usoda poskrbi, da se njuni poti znova prekrižata, ko se skupaj otroci znajdeta na afriškem safariju. Čudaški domačini, divje živali, muhasti otroci in druge nadloge, sanjsko popotovanje spremenijo v živo nočno moro, toda Jim in Lauren počasi spoznavata, da se lahko tudi največja nasprotja nenavadno privlačijo.

(prevzeto po Kolosej)
07. december 2017
SLEPI ZMENKI
OCENA: 3/5
OBNOVA;
Danny (Chris Pine) je prepričan, da je končno našel ljubezen z mlado Indijko. Na poti do njune sreče pa so številne kulturne razlike. Ali bo par premagal težave?

Slepi Danny se odloči za poskus, ki bi mu lahko delno vrnil vid. Medtem ko se pripravlja na operacijo, se zaljubi v medicinsko sestro Leezo. Leezina indijska družin pričakuje fanta, ki bo iz istega porekla in iste vere. Danny čaka na operacijo, ki se lahko konča dobro ali slabo, Leeza pa je razpeta med sebe in družino ...

(povzeto po mojtvportal.si)
07. december 2017
ZGODBA O PRVAKU
OCENA: 4/5
OBNOVA:
Michael Oher ne ve veliko o družinskem življenju. Še manj pa o športu. Spozna se predvsem na ulice revne četrti Memphisa, na katerih je odraščal. Premožna Leigh Anne Tuohy pa ne ve veliko o svetu. Ko drug drugega spoznata, Michael odkrije ljubeč dom, družina Tuohy pa najde nekaj, kar ji bo prav spremenilo življene: sina in brata. Michael se iz brezdomca spremeni v zvezdniškega igralca ameriškega nogometa, to pa mu uspe s pomočjo prijazne in nesebične ženske, ki mi ponudi dom, skrbno družino in priložnost, da sledi svojim sanjam.

(povzeto po Siol.net)
07. december 2017
MODRA LAGUNA: PREBUJENJE
OCENA: 5/5
OBNOVA:
Pretirano prizadevna srednješolka Emma in njen leni vrstnik Dean sta na istem šolskem izletu na Trinidad. Čeprav nimata veliko skupnega, se oba znajdeta na divji zabavi na ladji - in ko Emma med policijsko racijo pade, Dean požrtvovalno skoči za nj da bi jo rešil. Na preprostem čolnu jo valovi in morski tokovi odnesejo do odročnega otoka. Medtem ko ju starši obupano iščejo, se morata Emma in Dean za preživetje zanesti drug na drugega: dlje kot sta skupaj, bolj se prebuja njuna vzajemna privlačnost. Kljub različnosti se nazadnje zaljubita in zaživita novo poglavje v življenju. Medtem ko se dnevi na otoku spremenijo v tedne in mesece, se sprašujeta, ali ju bodo sploh rešili ali pa bo njuna ljubezen v Modri laguni trajala do konca dni.

(prevzeto po HBO)
07. december 2017
VOJNA MED NEVESTAMA
OCENA: 3/5
OBNOVA:
Liv (Kate Hudson) in Emma (Anne Hathaway) sta najboljši prijateljici, ki že od otroštva načrtujeta vsako podrobnost svojih porok. Na samem vrhu seznama nujno potrebnih reči za poroko je ceremonija v najboljši newyorški lokaciji za neveste: hotelu Plaza. Pri 26-tih sta tik pred poroko V kratkem bosta realizirali svoje sanje in vsak čas zaživeli srečno do konca svojih dni.

Ali pa morda ne...

Ko se zaradi uradniške napake njuna poročna datuma prekineta - poroč naj bi se istega dne! - je dolgoletno prijateljstvo med Liv in Emmo pred najhujšo preizkušnjo. Liv je uspešna odvetnica, vajena dobiti, kar hoče, med drugim popolno službo in popolnega moškega. Zato se lahko zadovolji samo s popolno poroko, o kateri je sanjala vrsto let. Emma, učiteljica, ki ji je šla skrb za druge vedno od rok, skrb zase pa ne tako zelo, odkrije Nevestzilo v sebi in se razbohoti v vsem svojem nevestozilskem sijaju, ko je ogrožena njena sanjska poroka.

Najboljši prijateljici, ki sta si vedno stali ob strani, se zdaj brez vsakršnih zadržkov spopadeta, njun spor pa se lahko sprevrže celo v vojno, v kateri je dovoljeno vse.

(prevzeto po Kolosej)
09. december 2017
DEKLIŠČINA
OCENA: 6,8/10
OBNOVA:
Simpatična Annie nikakor ne najde prave sreče v ljubezni in službi, zato z upanjem na nekaj dodatnega veselja sprejme prošnjo prijateljice, da bi prevzela vlogo glavne družice na prihajajoči poroki. Toda ob tem ne računa na dolg seznam opravil, ki jih mora organizirati, dodatne preglavice pa ji povzročajo preostale družice, ki ji na vsakem koraku grenijo življenje. Ko se skupaj odpravijo na dekliščino, Annie doživi najhujšo nočno moro svojega življenja.

(prevzeto po Kolosej)
09. december 2017
STREŽNICA NA SNOWBOARDU
OCENA: 6,3/10
OBNOVA:
Čedna Kim je bila nekoč prvakinja skateboarda, zdaj pa peče hamburgerje, da bi preskrbela sebe in očeta. Priložnost se ji ponudi v obliki službe strežnice v enem najbolj prestižnih smučarskih letovišč v Alpah. Sprv jo bega bizarni svet bogatih in vplivnih, šampanjec, mogočne gore in globok sneg. Potem pa odkrije deskanje na snegu in po zaslugi prirojene nadarjenosti kmalu trenira za tekmovanje ob koncu sezone, ima možnost nagrade. A še prej bo morala premagati svoje najgloblje strahove in ugotoviti, kaj se dogaja z Jonnyjem, njenim čednim šefom.

(prevzeto po tv3)
09. december 2017
PEPELKA
OCENA: 7/10
OBNOVA:
Zgodba, ki temelji na animiranem filmu o Pepelki iz leta 1950, sledi usodi mlade Elle, katere oče je po smrti njene matere ponovno oženil. Tako v svoj dom trgovec in njegova hči sprejmeta novo mačeho in njeni dve hči, Anastasio in Drisello. Po nenadni očetovi smrti, Elle ostane na milost in nemilost prepuščena novi okrutni družini, ki ji dodeli vlogo služabnice. K je od dela v kuhinji vedno vsa posuta s pepelom, jo okličejo za Pepelko. Nedolgo zatem v gozdu sreča neznanca, očarljivega princa. Po usodnem srečanju dveh sorodnih duš, na gradu priredijo ples, na katerega so povabljena vsa dekleta v kraljestvu, z namenom, da si princ izbere svojo bodočo soprogo. Mladi Elli, navkljub vsem nalogam, ki so ji jih zadale zlobna mačeha in sestri, uspe priti na ples in ponovno očarati princa. S pomočjo čarobne kočije, nekaj mišk in slavnega steklenega čeveljca se Pepelki spremeni življenje za vedno.

(prirejeno po Kolosej)
09. december 2017
STRASTNA ZAPRAVLJIVKA
OCENA: 6,3/10
OBNOVA:
Bleščeči svet izložb trgovin visoke mode v New Yorku je za ljubko in življenja polno Rebecco sanjski svet, v katerega si je želela stopiti "na veliki nogi" vse od svojih otroških let. Ko se je preselila tja in si našla del novinarke pri reviji za lep vrt, je ta sanjski svet začela spoznavati tudi sama - z navdušenjem, temeljito in pogosto. Vedno bolj temeljito in vedno bolj pogosto. Lahko bi rekli, da se na nakupovanje (zapravljanje, hočete) zelo dobro spozna - celo preveč dobro. Sanja, da bo dobila delo pri svoji najljubši modni reviji, usoda pa hoče, da pristane na finančni publikaciji istega založnika, kjer mora pisati in deliti praktične nasvete o varčevanju. Kar ni ravno njena odlika. Toda Rebecca se izkaže; nad njo j navdušena vsa pretirano vneta nakupovalna srenja in njen privlačni mla urednik. Kajpada tudi Rebecca ni ravnodušna do njega. In prav v tem trenutku ji grehi preteklosti začnejo dihati za ovratnik, tako rekoč. Njene sanje postajajo resničnost, toda ali bo uspela uiti lovkam preteklosti? Njeni napori so vedno bolj histerično domiselni in gredo že krepko čez mejo, toda glavni igralki na ljubo smo pripravljeni držati pesti zanjo.
10. december 2017
Hvala ampak tega ne pišem sama ampak prevzamem poo spletnih straneh različnih (npr. Kolosej, HBO)
10. december 2017
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg