Vem, da je takih zgodbic že poln kup, ampak sem se tut sama odločila, da bom eno napisala. To je moja prva zgodbica, tako da prosim, če mi poveste kaj vam ni všeč, da bom poskušala napisati čim boljše. Na začetku bo bolj dolgočasno, vse bo bilo lepo in mirno, kasneje pa se bo vse zapletlo.
Upam, da boste uživale ob branju.
1.
Gledala sem skozi okno avta. Vozili smo se po mestu. Padal je dež. Mesto je bilo sivo.
»Neža, saj bo vse vredu,« mi je rekla mama. Kako zaboga naj bo vse vredu, če pa se selimo v neko sivo mesto, bogu za hrbtom?! Izgubila sem vse prijatelje in potem naj bo vse vredu? Bila sem resnično besna. Selimo se samo zaradi očetove službe. Pravzaprav oče (Dejan) in mama (Barbara) sta bila moja rejnika. Moja prava starša sta, ko sem bila stara 5 let, umrla v prometni nesreči. Tako sem tudi dobila brata Nika, ki pravzaprav sploh ni bil moj brat. Toda imela sem ga rada, kot pravega brata. Tudi rejnika sem imela rada, toda na Nika sem se še posebej navezala. In ta je trenutno spal in smrčal v avtu. Pravzaprav je bil precej lep. Imel je rjave lase in čokoladno rjave oči. Čudno, da še ni imel punce. Bil je tudi precej mišičast. Treniral je box in nogomet. Jaz sem bila suha, a tudi precej močna. Trenirala sem atletiko. Atletski klub mi je bilo najtežje zapustiti. Tam sem imela toliko prijateljev, pa še prijaznega trenerja. Bog ve če je v tem mestu kakšen atletski klub…


jaz


moja mama (rejnik)


moj oče (rejnik)


Nik

»prišli smo!« me je iz sanjarjenja prebudil očetov glas. Tudi Nik se je prebudil in se mi zmedeno nasmehnil. Pogledala sem skozi okno, tudi Nik je naredil isto. Jaz sem široko odprla usta, Nik pa je presenečeno zažvižgal. Parkirali smo pred veliko vilo, ki je bila gotovo zelo draga. Mamin obraz je kar žarel, ko je videla najine presenečene obraze.
»vama je všeč?« naju je vprašala.
»če nama je všeč? Prečudovita je!!!« sem navdušeno vzkliknila. Slaba volja me je v trenutku minila. Vstopili smo v hišo. Tudi notranjost je bila čudovita in moderna. Stekla sem v zgornje nadstropje in odprla prva vrata. Za njimi se je skrivala kopalnica. In to velika kopalnica. Odprla sem naslednja vrata. Tokrat pa sem videla čudovito sobo, ki bo najbrž moja. Slišala sem Nika, ki je še ves zaspan prilomastil, dobesedno, v zgornje nadstropje. Široko je zazehal in odprl vrata nasproti moje sobe. Nekaj časa je samo zaspano bulil v sobo, potem pa široko odprl oči, kot, da je šele zdaj opazil, kakšna je soba. Zarežal se je in me pogledal.
»imaš tudi ti tako veliko sobo?« me je vprašal.
»ja, saj je soba večja, kot celo naše prejšnjo stanovanje!« prej smo namreč živeli v majhnem stanovanju.
Nik je pogledal v mojo sobo. »zdaj boš imela dovolj prostora za vsa svoja oblačila.« grdo sem ga pogledala. Pravzaprav je imel prav. Ko smo bili še v stanovanju, sem imela večino oblačil v njegovi sobi. Stekla sem po kovček in razpakirala vsa svoja oblačila. Skoraj 2 uri sem porabila, da sem opremila sobo. Šla sem do Nikove sobe in potrkala. Ker se ni oglasil, sem pritisnila na kljuko. Bilo je zaklenjeno. Najbrž Nik spet spi, ali pa posluša glasbo. Odpravila sem se nazaj v svojo sobo. Spet sem začela pogrešati svoje prijatelje. Kako bo tukaj v šoli? Bom sploh dobila prijatelje? Začela sem si grisi ustnico. Bom mogoče tukaj dobila fanta? Kljub temu, da sem bila stara 16 let, nisem še imela fanta. Bilo mi je dolgčas, zato sem se pol ure pogovarjala po skaypu s prijateljicami. Vrgla sem se na posteljo in objela blazino. Z mamo sem se zmenili, da jutri še ne grem v šolo. Vsaj ena dobra stvar. Toda spet sem postala slabe volje. In kadar sem slabe volje je bolje, da se mi nihče ne približa. Niti Nik. Za nekaj časa sem zaspala.


hiša
3 nexti za začetek, vesela bom kritik, mnenj, pohval...
Kaj se bo zgodilo, ko se bo zbudila?
19. marec 2016
Next
19. marec 2016
še 2
19. marec 2016
u207880
u207880
Next
Za zdej si full dobro napisala
19. marec 2016
hvala , še 1
19. marec 2016
Next ful dobro
19. marec 2016
hvala, bom jutr napisala
19. marec 2016
hvala vam punce
ta Next bo bolj kratek. če bojo do večera najmanj 3 nexti, bom zvečer dala malo daljšega.

Prebudilo me je glasno lajanje. Luna!!! To je bila moja psička. Border collie. Bila je zelo inteligentna in vedno me je znala spraviti v dobro voljo. Popolnoma sem pozabila nanjo. Odločila sem se, da jo bom peljala na sprehod. Oblekla sem se, zunaj je bilo namreč mrzlo in stekla na vrt. Šele zdaj sem opazila, kako velik vrt imamo. Še celo bazen je na njem. Videla sem pasjo uto, toda Lune ni bilo nikjer. V trenutku sem se znašla na tleh. Ko sem odprla oči, sem nad sabo zagledala pasji obraz. Zasmejala sem se in Luno odrinila s sebe. Luna je stekla v svojo pasjo uto in v gobčku prinesla frizbi in povodec. Nasmehnila sem se in se odpravila iz vrta. Luna se je zapodila po cesti, jaz pa za njo. Šele ko se je ustavila v nekem parku, sem ugotovila, da pravzaprav sploh ne vem, kje sem. Nisem še poznala mesta. Zmedeno sem se ozrla okoli, toda nič ni pomagalo. In jaz trapa sem pozabila telefon doma. V parku ni bilo nikogar. Usedla sem se na bližnjo klopco in pogledala Luno. Luna je sklonila glavo in zacvilila, kakor, da ji je žal, kljub temu, da ni bila nič kriva. Pobožala sem jo po glavi. Poskušala sem se spomniti, po katerih ulicah sem šla, ko me je zmotil nek glas za hrbtom. Prestrašeno sem poskočila. Bila sem tako zamišljena, da sploh nisem nikogar opazila.


Luna
20. marec 2016
Next
20. marec 2016
u207880
u207880
Next
20. marec 2016
u202183
u202183
Next zanimivo
20. marec 2016
Next
20. marec 2016
nexttt
20. marec 2016
Poskušala sem se spomniti, po katerih ulicah sem šla, ko me je zmotil nek glas za hrbtom. Prestrašeno sem poskočila. Bila sem tako zamišljena, da sploh nisem nikogar opazila.
»si malo izgubljena?« obrnila sem se in zagledala fanta ki se je naslanjal na drevo. Bil je visok, mišičast in božansko lep.
»hm, ja… jaz… malo sem se izgubila…« sem mu odgovorila, medtem pa ga nisem mogla nehati gledati. Fant sem mi je nasmehnil in zardela sem. Kaj se z mano dogaja? Ponavadi nisem bila taka ob fantih. Pravzaprav sem se veliko družila s fanti, pa me nikoli ni bilo sram.
»sploh se ti nisem predstavil. Ime mi je Alex.« mi je ponudil roko. Segla sem vanjo. Bila je topla.
»Neža«
»je to tvoj pes?« me je vprašal.
»kaj? Ah ja… to je Luna. Border Collie.« sem živčno odgovorila. Luna je navdušeno zalajala in začela Alexa lizati po roki.
»lepa psička. Trenira kakšen pasji šport?«
»ja, agility«
»kje si pravzaprav doma?« se je vprašal in me pogledal s tistimi prelepimi očmi.
»hm, vem, da živimo v neki vili…«
»v vili? Mi tudi. Potem bova doma v isti ulici. Vem, da so eno vilo prodali. Pridi, greva« mi je pomignil, naj mu sledim. Odpravila sem se za njim, Luna pa je presrečno tekla za nama. Povedala sem mu vse o selitvi, pa nekaj ključnih stvari o sebi. Dobro me je znal poslušati. Nato mi je še on povedal nekaj stvari o sebi. Ugotovila sva, da bom hodila na isto šolo kot on, igral je nogomet in treniral mlajše otroke košarko, bil je leto starejši od mene. Igral je kitaro in znal je tudi peti. Tudi jaz sem pela, igrala pa sem klavir. Tako sva prišla do doma. Pospremil me je do vrat in se mi nasmehnil. Ob njegovem nasmehu sem se skoraj stopila.
»se vidiva pojutrišnjem v šoli. Ali pa že jutri,« pomežiknil mi je in se odpravil proti svoji hiši. Še nekaj časa sem gledala za njim. Nato sem vstopila v hišo, Luna pa je pritacala za mano. V njeno skledico sem natresla pasjo hrano in ji nalila vodo. Zasanjano sem šla do hladilnika, ga odprla in ne da bi kaj vzela ven, sem ga zaprla.
»si vredu?« se je zasmejal Nik. Ko sem ugotovila, kaj sem naredila sem se tudi sama začela smejati. Odšla sem v sobo in razmišljala, kako lep je Alex. Jutri bom še cel dan doma. Kaj pa bom delala? Kar naenkrat sem hotela iti v šolo. Potem pa sem pomislila, kaj če ima punco? Zalotila sem se, kaj sem razmišljala. Saj se nisem zaljubila vanj? Ali pač? Je bila to ljubezen na prvi pogled? Zmajala sem z glavo in pomislila, da mene že nebi hotel imeti za punco. Poleg tega pa sploh ne vem, če želim imeti fanta. Odločila sem se, da bom poklicala svoji najboljši prijateljici Lotti in Niko. To sta bili moji prijateljici z atletike. Povedala sem jima o Alexu, obe sta me pozorno poslušale in zajeli sapo, ko sem ga opisala. Nika mi je še povedala, kako je Lotti že četrtič zlomila Lovru nos. Lovro nas je namreč vedno izzival in Lotti ga je res sovražila. Vse smo sem smejale. Tisto noč sem hitro zaspala, saj sem imela za sabo naporen dan.


Alex
20. marec 2016
nextt
20. marec 2016
Next
20. marec 2016
Naslednje jutro, se mi sploh ni dalo vstati. V postelji sem ležala do devetih. Ko sem končno vstala sem se oblekla in si šla v kuhinjo skuhati kavo. Ko sem jo popila, sem na hladilniku našla listek. Na njem je pisalo:
Neža,
danes prideva z očetom pozno domov. Nika tudi ne bo, ker je za cel dan šel v mesto. Skuhaj si kaj, ali pa pojdi v menzo, v naslednjo ulico.
Poljubček:mama in oče
Nisem marala hitre hrane, zato sem pogledala v hladilnik. Naredila sem si palačinke in juho (vem, dobra kombinacija). Ura je bila 12 in nisem vedela kaj naj delam, zato sem šla gledati TV, potem pa še brati knjigo. Tako sem preživela cel dan. Zvečer sem peljala še Luno na sprehod (tokrat sem si dobro ogledala zemljevid mesta) in upala, da bom srečala Alexa. Toda želja se mi ni uresničila. Zvečer sem se dobro stuširala in potem 1 uro gledala v omaro, kaj naj naslednji dan oblečem. Kako se tukaj sploh oblačijo? Nato sem zbrala majčko s kratkimi rokavi in kratke hlače. Jutri je bilo napovedano toplo vreme. Potem pa sem se še odločala ali naj se namažem z make up-om. Ponavadi sem se namazala le ob plesih in takšnih pomembnih dneh. Saj je prvi šolski dan v novi šoli tudi pomemben. Z mislijo na šolo sem zaspala.
Budilka me je zbudila že ob 5.30. Vstala sem in pojedla zajtrk. Hitro sem si nanesla še make up, v torbico dala zvezek (nisem še imela urnika) in puščico. Zmanjkovalo mi je časa, jaz pa sem mogla odpeljati še Luno na sprehod. Tokrat me je rešil Nik, ki mi je obljubil, da bo on peljal Luno na sprehod.
Stala sem pred šolo. Opazovala sem učence in učenke, ki so veselo klepetali, se smejali… bila sem neopazna. Zgrabil me je strah, kakšen vtis bom naredila na sošolce in sošolke. Le upala sem lahko, da bom dobila prijatelje. Šele ko je zvonilo, sem vstopila v šolo. Odhitela sem do ravnatelja. Ta mi je podal urnik. Prvo uro sem imela angleščino. Zmedeno sem se ozrla po hodnikih in pogledala na zemljevid, ki mi ga je dal ravnatelj. Počasi sem hodila proti učilnici št. 11. Ko sem prišla, sem potrkala na vrata in vstopila. Cel razred me je gledal in postalo mi je neprijetno. Nastala je tišina in nisem vedela kaj naj rečem.
»oh, ti si najbrž Neža Smith. Dobrodošla v naši šoli« me je iz zadrege spravila prijazna učiteljica. Obrnila sem se k prvi punci, ki je sedela sama v klopi.
»lahko prisedem?« sem jo vprašala.
»seveda, jaz sem Ariana. Lahko me kličeš kar Ari,« se mi je prijazno nasmehnila punca. Bila sem vesela, da sem se usedla k tako prijazni punci. Učiteljica nam je naročila naj odpremo učbenike. Ker učbenika nisem imela, mi ga je posodila Ari. Toda le s težavo sem sledila pouku. Drugače sem bila dobra učenka, toda danes sem ves čas razmišljala le o Alexu. Tako je minil pouk. Spoznala sem še Arijeni prijateljici Ano in Laro. Z obema sem se takoj spoprijateljila.


Lara


Ana


Ari
21. marec 2016
u207880
u207880
Next
21. marec 2016
Next
21. marec 2016
Next
21. marec 2016
Nextt
21. marec 2016
Next
22. marec 2016
hvala vam, ker berete mojo zgodbico

Bilo je kosilo. Za kosilo sem si vzela pohanega piščanca in pečen krompirček. S puncami sem sedla k mizi. Ravno sem jima začela pripovedovati o sebi in o tem, zakaj sem se preselila, ko so se odprla vrata telovadnice. In ven je stopil Alex, ob njem pa so bili fantje, ki so očitno igrali z njim. Roka v kateri sem držala vilico, na katero sem nabodla krompirček, se mi je na poti do ust ustavila. Alexov pogled je potoval po jedilnici in se ustavil na meni. Živčno sem se mu nasmehnila in hitro stlačila krompirček v usta.
»to je Alex, eden najpopularnejših na šoli,« mi je mirno razložila Ana. Le na pol sem jo poslušala. Še vedno sem gledala Alexa, kako je tudi on vzel piščanca in krompirček, ter se začel približevati naši mizi. OMFG sedel bo za našo mizo! In res, usedel se je zraven mene. Postajala sem živčna. Pa kaj se res z mano dogaja? Sem obupano pomislila. Lara me je predstavila Alexu. Očitno so bili fantje in moje nove prijateljice že prej prijatelji. Še več! Ana ter Nejc, eden izmed Alexovih prijateljev, sta se celo poljubila! Celo kosilo sem bila tiho in poslušala njihov pogovor. Kar naenkrat pa je k mizi prišlo dekle, ki je bilo tako namazano z maskaro, da sem se potiho spraševala, kako sploh lahko vidi. Nekaj se je začela pogovarjati z Alexom, no, pravzaprav se je poskušala pogovarjati, Alex pa jo je ignoriral. Opazila sem, da so Ari, Ana in Lara zavile z očmi.
»in to je Klavdija, najbolj zoprna punca na šoli. Prava važička je! Make up-a si pa toliko nanese na obraz, da je bolj podobna puranu, kot pa punci,« mi potiho zašepeta Lara. Ob njeni opazki mi je šlo na smeh. Tudi na prejšnji šoli smo imeli tako punco, z imenom Maja. Klavdija je obupala nad tem, da bi se lahko pogovorila z Alexom. Grdo nas je vse pogledala, sploh mene, čeprav nisem bila nič kriva in odvihrala stran. Pri naslednji uri ne bo nobene izmed punc, ki bi mi lahko posodila učbenik. Nisem vedela kam naj se usedem. Prost mesto je bilo le ob Klavdiji, tja pa se nisem imela namena usesti. Toda ni mi preostalo drugega. Klavdija se je ves čas obnašala kot, da sem slinast polž in ne človek. Poleg tega pa me je gledala kot da me bo ubila. Komaj sem čakala konec ure. Ko se je ura končno končala, sem pogledala na urnik in videla, da imam konec pouka. Hotela sem iti le še na wc, zato sem odprla načrt šole in poiskala najbližji wc. Ko pa sem prišla do njega sem videla neke fante, ki so se naslanjali na vrata od wc-ja. Videti so bili precej nasilni, nekateri so celo kadili...


Klavdija


moje kosilo

Kaj se bo zgodilo? Mnenje?
22. marec 2016
Next
22. marec 2016
Next
22. marec 2016
u143259
u143259
Neeext + nova bralka
Fuuul dobr ej sam tale klavdija je pa res ena krava!!!!
23. marec 2016
u207880
u207880
Next
23. marec 2016
»o glej, glej. To je tista novinka. Precej luštna je, kajne?« se mi je porogljivo nasmehnil fant s čikom v ustih. Pogledal je svoje prijatelje, ki so se butasto režali. Še preden sem se zavedala, so me obkolili.
»ste zato, da se malo pozabavamo? Da mali pokažemo kako je to, če nam pride taka luštna punca v roke?« se je zarežal fant na desni strani. Grobo me je prijel za lase, in me z drugo roko prijel za prsi. Vohala sem njegovo sapo, ki je smrdela po cigaretih in alkoholu. Hotela sem zakričati, a nisem mogla.Tisti, ki je stal za mano me je zgrabil za rit in roko potisnil v moje spodnje hlače. Vedela sem, da me bodo posilili, bilo me je na smrt strah. Toda ostala sem hladokrvna in poskušala najti rešitev, da bi jim zbežala. Toda okoli mene je bilo šest močnih fantov. Tisti, ki je imel roko v mojih spodnjih hlačah, me je močno stisnil za rit. V tistem trenutku, pa sem videla, kako je tisti s čikom v ustih padel na tla. Kri mu je tekla iz nosa in iz ustnice. Vsi so me takoj izpustili in zagledala sem Alexa, kako je enega boksnil v trebuh, drugega zgrabil za lase in ga udaril v obraz. Zagotovo mu je zlomil nos. Tretji pa je planil nanj in ga udaril v trebuh. Alex se je hitro ovedel in ga porinil na tla, ter ga močno brcnil v rebra. Pretepu nisem sledila več, videla sem samo še, kako so se fantje razbežali.
»si OK?« me je vprašal.
»ja, ti?« sem ga zaskrbljeno pogledala. Imel je prebito ustnico in rahlo je šepal.
»ah, bo že. Bolje, da te pospremim, preden bodo poskušali še kaj.« Pospremil me je do šolskih vrat, ter me vprašal, če bom lahko sama prišla domov. Kljub temu, da sem govorila, da sem vredu, v resnici sem bila vse prej kot vredu, se je odločil, da me bo peljal domov. Sledila sem mu na dvorišče, kjer je bil parkiran motor. Sedla sem za njega in speljal je. Vozil je zelo hitro, zato sem se ga v strahu oklenila z rokama. Ko sem se zavedala, kaj sem naredila, me je postalo resnično sram. Bilo me je sram, a sem uživala. Kmalu sva prispela domov. Vožnja se mi je zdela čisto prekratka.
»hvala,« to je bilo vse kar sem rekla. Rešil me je pred fanti in me odpeljal domov, jaz pa sem rekla samo hvala. Nisem vedela, ali naj ga povabim na pijačo v hišo, ali kaj podobnega. Nisem vedela, kaj naj rečem. Iz zadrege me je rešil on, ki se mi je nasmehnil in se poslovil od mene. Ko sem vstopila v hišo, sem bila besna na sebe, ker sem izustila samo 'hvala'. Šla sem v svojo sobo in zazvonil mi je telefon. Klicala me je neznana številka. Oglasila sem se in prepoznala Anin glas. Pozabila sem že, da sem puncam dala svojo številko. Po skaypu sem se še nekaj časa pogovarjala z njimi, povedala sem jim tudi današnjo zgodbo. Vse so bile zelo navdušene. Potem sem se pogovarjala še z Lotti in Niko. Lotti je ob zgodbi, kako so me hoteli posiliti, rekla da bo prišla v mesto in vsem tistim fantom zlomila nosove. Če bi to res naredila, me sploh nebi čudilo. Po pogovoru sem se ulegla na posteljo in razmišljala o tem dnevu. Še enkrat sem si v glavi zavrtela pretep. Bila sem presenečena, kako je Alex uspel pretepsti vseh 6 fantov. Nato pa je domov prišel Nik. Povedal mi je kako ga je Luna prevrnila, ko jo je zjutraj peljal na sprehod. Naredil mi je tudi večerjo. Po večerji sem šla tečt z Luno, naučila sem jo še nekaj trikov. Na svojem velikem vrtu sem postavila celo progo za agility in jo še nekaj časa trenirala.


Luna

kako sem vam zdi?
24. marec 2016
u143259
u143259
Fuuul dobr
Kk je smesn blo ko je alex prebutu useh 6 fantou pol sm razmislala da morw bit ful mocn
Neeeeeeext in tole je res popouno
24. marec 2016
Next
24. marec 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani