Sem Anna Miles. Trenutno sem grozno prestrašena. V grlu se mi je naredil cmok. Znak Ljubljana na avtocesti ni bil ravno v pomoč. Gledala sem ga dokler ni izginil. »Še pet minut« je prisiljeno veselo rekla mama. Glas se ji je tresel. Ati je sedel za volanom, na obrazu pa se mu je zrcalilo več čustev hkrati: pristno veselje, vznemirjenost, strah. Še posebej pa mu ni uspevalo skriti veselega nasmeška v očeh.
Naj vam malo opišem moje življenje, da vam bo bolj jasno o čem sploh govorim. Torej, rodila sem se v Sloveniji. V Celju. Tam sem živela 6 let. Tam sem naredila že prvi razred. Šlo nam je slabo. Zares slabo. Ati ni vedel če mi bo lahko plačeval kosilo, podaljšano bivanje, malico, povrhu pa še vse izlete. Že ko sem bila v vrtcu smo se trdo prebijali skozi. Največkrat pa sem to občutila jaz, ko naprimer nisem dobila kosila en mesec, ker ati ni zmogel plačati položnic. Mama je izgubila službo in tako se je naše finančo stanje le še poslabšalo. Starša sta vedela da še enega leta v šoli ne bosta zdržala. Tako sta sprejela naglo odločitev, preseliti se v tujino. Med poletnimi počitnicami smo spakirali in prodali stanovanje. Z nekaj pomoči sorodnikov iz atijeve strani, ki jih imam tako rada smo kupili letalske vozovnice in v New Yorku najeli poceni, grdo, še slabše in manjše stanovanje kot smo ga imeli v Sloveniji.

jaz:mami:ati:


čez par nextov nextam

Kakšen se ti zdi začetek?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

13. september 2013
u150477
u150477
js bi bla tvoja prijatelica vešDead bad angel
14. september 2013
u150477
u150477
ime: pia
primek: trnovec
slika:http://s2.favim.com/orig/32/alternative-cool-cute-girl-hair-Favim.com-250204.jpg
razred :4 letnik
od kot si :ljubana
14. september 2013
u150477
u150477
kej pa ti
14. september 2013
u150477
u150477
sicer taka ku se na sliki sm zdej sm se slikala
14. september 2013
hejjj js ne povem svojga pravga imena sorry lahk si kej zmisliš
sm iz Celja pa lahk te dodam
14. september 2013
next za nely123
__________________________
Najhuje je bilo za očeta. Preseliti se je bila velika reč, ki je ni mogel kar tako prebroditi. Pustiti je moral vso svojo družino in začeti znova. Za mamo pa to sploh ni bil problem. V Sloveniji se ni nikoli počutila doma. Rodila se je na mrzlem severu. Nikoli ni povedala ZAKAJ se je preselila tja.

Kakorkoli. Tisto leto nam je šlo še kar slabo. Nisem hodila v šolo, ati in mami sta iskala službo. Naučila sem se govoriti brezhibno angleščino, ki mi ni delala nobenih težav. Doma pa smo se VEDNO pogovarjali slovensko.

Najprej je službo našla mami. Postala je tajnica, zaslužila je dovolj, da smo se preselili v stanovanje, ki je bilo primerno za življenje . To je bilo pri nas veselje! Tajnica je bila služba, ki je ni nihče od nas pričakoval. Kvečjemu kakšna čistilka. Ampak ne! Tajnica! Končno smo si privoščili obleke, ki so bile sprejemljive. Mami je dobila službo ker se je spretno igrala z jeziki. Znala je Rusko (tam se je rodila), slovensko, angleško, nemško za povrh vsega pa je še študirala jezike, zato je tekoče govorila tudi špansko, portugalsko in francosko.

Ati si je le dva meseca zatem priboril delo asistenta pri nekem priznanem znanstveniku. Hja, za to delo ga je tisti znanstvenik preizkušal kot zmešan, opraviti je moral nekaj poskusov, izpitov in ustnega spraševanja. TO je bila služba, ki si jo je ati VEDNO želel.

Seveda sem že naslednje šolsko leto odšla v šolo. Drugi razred mi je bil ZELO všeč, spoznala sem ogromno prijateljev in prijateljic.
14. september 2013
ups tam ko je un znakec bi mogl bit
14. september 2013
next!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!s
14. september 2013
s je pomota
14. september 2013
u150952
u150952
neeeeeext + I like it
14. september 2013
neeeeeeeeeeeext
14. september 2013
next!
14. september 2013
nexxt
14. september 2013
najprej fuuuuuuuuuuuul hvala za vse vaše nexte res mi velik pomenijo
tule je next:
_____________________
Takrat pa se je zgodila velika prelomnica za našo družino. Ati je odkril neko raztopino, ne njegov šef, ampak on, mama jo je še tisti dan preizkusila. Opazovala sem jo, kako je namazala kremo na nogo, v petih minutah pa so izpadle vse dlake. Mama je morala sesati, a bila je navdušena. Ati je raztopino odnesel k neki firmi, kjer so jo odobrili, in jo v roku meseca začeli prodajati.
Krema je preplavila svet. Uporabljale so jo vse ženske na svetu (razen tistih alergičnih). Obogateli smo, preselili smo v vilo ob morju, ati je vodil firmo, ki ji je rekel NoMore., le nekaj kilometrov proč, vse se je obrnilo na bolje. Ati se je začel družiti z velikimi osebnostmi, postali smo slavni. V New Yorku sem dobila dom, ki sem si ga želela. Enako mami. Zaradi neke čudaške želje je delala še naprej kot tajnica, a je kmalu zamenjala službo, ustanovila je svoj jezikovni tečaj, napisala nekaj knjig, na njena predavanja je hodilo na tisoče ljudi. Delati ji ne bi bilo treba, a ni hotela biti podrejena očetu. Ph. No, moje mesto si je naenkrat želel imeti vsak otrok, vsi so mi zavidali, zato so vsa prijateljstva propadla.
Ostal mi je en sam najboljši prijatelj Jack. On ni bil ne reven ne bogat čisto normalen. Živel je v vrstni hišici, kamor si lahko peš iz naše posesti prišel v desetih minutah peš, s kolesom pa še hitreje. Najraje sva se zadrževala v skrivnem kotičku našega gozda, kjer naju ni nihče našel. Jack je bil gej, a mene to ni motilo. Nisva hodila na isto šolo (poučevali so me doma), a vedela sem,da ga v šoli zares zelo mučijo. Kot mi je povedal, jaz sem bila edina oseba s katero je bil lahko prijatelj. Ker ga nisem nič obsojala. Tudi njegovi starši niso sprejemali njega in njegove usmerjenosti. V trenutku ko jima je povedal resnico, sta se odtujila od njega, in, ne boste verjeli, SI OMISLILA ŠE ENEGA OTROKA. Jack je bil zapostavljen, starši so ga zaničevali in ga ignorirali. Povsem so ga izrezali iz svojega življenja. Posvetili so se drugemu otroku, bratcu in mu dajali vso svojo ljubezen. Res ne vem… Nekateri starši si ne zaslužijo biti starši. Ne vem KAJ so mislili dobiti s še enim otrokom?!? Še eno priložnost??? Ah dajte no!!

Jack:bratec:______________
next?
14. september 2013
next
14. september 2013
no ena me je vprašala če so še vedno v drugem razredu. no pač žal mi je če sem prej pozabla povedat ta podatek, ampak so zdej že v eni srednji šoli (sej ste vidl slike )
če pač keri ni blo jasn
14. september 2013
u150952
u150952
neext!!
15. september 2013
neeeeeeeeeeeext
15. september 2013
u150477
u150477
next agel
15. september 2013
hvalaaaaaa jutri dobite next :**
15. september 2013
no tu je next, sorry kr je pozn!
_________________________________
Pred nekaj meseci pa je ati prišel na noro idejo. Sprejel je odločitev; preselili se bomo nazaj v Slovenijo. Kot strela z jasnega. Nazaj k znancem, v domovino. KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ?!????!!!!???
To je bil ogromen šok zame in za mamo. Še nikoli nisem slišala takšnega prepiranja kot sta ga imela starša zadnjega pol leta. Na koncu je padla odločitev; podjetja bosta lahko vodila tudi iz Slovenije, preselili pa se bomo v Ljubljano. Očeta je vleklo v gore, tam kjer se je rodil, a ga je mama utišala. »Po toliko letih življenja v velemestu se NE BOM preselila v blatno, smrdeče po naravi, umazano vas. Naredi mi to pa se ločim. Vzamem Anno in polovico tvojega bogastva.« imela je tako leden glas,da smo vsi vedeli da se ne šali.

»Anna!« je ati prekinil moje razmišljanje »Poglej! Ljubljana!« hitro sem se uzrla. Zavili smo iz avtoceste. O tem ni dvoma. Ampak… glavno mesto?!? Tole? Gledala sem v majčkene stavbice,ki se niti pod razno niso mogle meriti z najmanjšo stavbo v New Yorku. Pogoltnila sem cmok. Tako velika je bila naša vila, sem pomislila, ko sem zagledala neko trgovino. V srcu me je stisnilo. Po licu mi je spolzela solzica. Nenenenenenenenenenene to zagotovo ni Ljubljana. Nene. Zagotovo so se zmotili. Ali je pa to samo majhna vasica, ki vodi do Ljubljane.
ljubljana:new york:


A nažalost sem se morala sprijazniti- sprejeti kruto resnico. To JE Ljubljana. Vozili smo se še pet deset minut, dokler nismo prišli do obrobja mesta. Tako hitro. Tako majhno mesto. Ne ne ne razmišljaj o tem. Sploh.

Zgroženo sem gledala male hiše, ki so stale druga ob drugi. Bile so tako MAJHNE. Nato je naš strahotno drag avto zaustavil in se zapeljal pred neko rumeno, majhno hišico.

Spreletela me je groza. Ooooooooooooooo neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Oooooooo neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. »Ljubo doma, kdor ga ima!« je veselo vzkliknil ati in skočil iz avtomobila. Ooooooooooooooooooooo neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Groza , zgroženost, in veeeeeeeeeeeelik sram so preželi moj obraz. »Pridi Anna.« je kislo rekla mama. Počasi je lezla iz avtomobila in se zmedeno ustavila pred avtom. Malo se je zamajala, zato se je hitro oprla na vrata črnega mercedessa. Počasi se je pomikala korak za korakom proti hiši, ko se je opotekla, in stekla bruhat kar na cesto. »Staša!« se je zadrl ati in planil do nje. Prijel jo je za rame in jo počasi obrnil k sebi. »Tukaj ne čistijo cest vsako jutro.«ji je zadržano povedal. Zgroženo je pogledala vanj nato pa se mu zgrudila v naročje.
________________________

next?
16. september 2013
u99009
u99009
next
17. september 2013
u150952
u150952
neeeeeeext!!!
17. september 2013
neeeeeeeeeeeeext
17. september 2013
tule je vaš next :******
________________________________
Ati je presenečeno cviknil……anna………….anna……..anna……..»Anna!« me je ati stresel za rame. Prestrašeno sem kriknila. Utrujeno me je pogledal. » potrebujem pomoč z mamo« je še rekel, jaz pa sem hitro stresla z glavo, da sem pregnala vrtoglavico in uničujoče misli, ki so me prevevale. Mamo nama je nekako uspelo spraviti na posteljo, v njuni spalnici. Nato se mi je spet zvrtelo, zato sem močno zagrabila očetovo roko. Zmedeno me je pogledal. »Oprosti,« sem hripavo rekla, govorila nisem že nekaj ur. »Vse tole je……. Malo preveč zame« sem kislo rekla. Ati je zavzdihnil. Nato se je njegov zaskrbljen izraz v hipu spremenil v veselega. »Naj ti razkažem našo mobilno hišico!!!« je rekel s tako veselim glasom, da me je spravil v smeh. Tako kot samo on zna. Ampak niti najmanj mi ni bilo jasno kaj za vraga je to mobilna hišica?!?

Očitno se je to izrecno izpisalo na mojem obrazu, ker mi je že hitel razlagati: »To je takšno stanovanje, samo, da stoji na tleh, in ni del neke večje stavbe.« njegov glas se je izgubil, ko je videl kaj gledam. »khm« se je odkašljal, da je pridobil mojo pozornost. Nato mi je pokazal naše štiri sobe. Vse je minilo kot v snu, nisem se ravno zavedela, da se to res dogaja. Imeli smo eno kopalnico, dve spalnici z zakonskimi posteljami, in jedilnico, ki je bila povezana s kuhinjo. Še preden sem se zavedela je dan minil in že sem ležala v svoji postelji, ne da bi razmišljala karkoli. Prevzela me je sreča, zadovoljstvo, globoko v sebi sem bila prepričana, da so vse bile samo grde, zmedene sanje brez razloga.
_____________________---
next?
18. september 2013
neeeeeeeeeext
21. september 2013
u150952
u150952
next!!
21. september 2013
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani