u75641
u75641
Heeej! To je moja prva zgodbica, in mislim da so.....4. deli že napisani. Odločila sem se, da jo šeenkrat začnem pisat. Nekaterim je bila že prej všeč, upam ,da boste brali. Prve 4 dele ne bom skupaj objavila, ker bi bilo predolgo, ampak jih bom z krajšim razmakom.
No tukaj je prvi del:
.............................................................................................................
"Wake me up, befor you go go.........," je pela moja budilka. To je edini čas v celem dnevu, ko res sovražim svoj telefon. Na hitro sem jo ugasnila in vstala iz postelje. Odprla sem omaro in vzela obleke, potem pa pograbila svoj temno moder plašč in šla v kopalnico.
Ko sem so po prhanju pogledala v ogledalu, sem se šele spomnila kateri dan je. Bil je sedmi marec, moj rojstni dan! Vsako jutro isti ritual, zaradi tega sem skoraj pozabila!

Hitro sem se ozrla k ogledalu. Je kaj drugače?
Niti ne. Še vedno sem imela dolge rjave lase, rahlo valovite, in velike modre oči. Stopila sem k metru, ki je visel v kopalnici.
Nop, še vedno sem velika 167 cm. Nič ni drugače. Sem pa stara 15 let!Spodaj sta že čakala moja mama in oče, oba oblečena za službo.
"Vse najboljše ljubica," je vskliknila mami! "Vse najboljše Kaja," je rekel oče. Mama je naredila poseben zajtrk, samo zame. "Matic še spi?", sem vprašala. "Včeraj je šel pozno spat. Dovolila sva mu gledati televizijo.", mi je odgovoril oče.

Matic je moj bolni bratec. Star je sedem let in večino časa preživi doma, ker ima raka. "Pozdravita ga!", sem vskliknila, potem pa šla v šolo.

Na našem običajnem mestu je že stala Carly- ali Carla, za tiste, ki si jo upajo tako klicati. "Vse najboljše!!", je že od daleč kričala. "Komaj sem čakala, da te vidim. Zate imam prfektno darilo!" Zasmejala sem se.
Carly je visoka, približno pet centimetrov večja od mene z dolgimi nogami. Večina fantov samo sanja o njej. Ima kratko pristriženo frizuro rjave barve, ki je popolnoma zravnana. Vedno je oblečena odlično, čeprav imajo doma pet otrok, in nevem kako so z denarjem. VEDNO nosi uhančke, in vedno so različni. Včasih je pikachu, spet drugič kremenčkovi. Vidiš jih lahko le, če malce bolje pogledaš. Kot bi hotela z tem povedati, da je skrito veliko dobrega, če le bolje pogledaš.Po petih minutah je prišla še Angela. Ang, na kratko.
Ima svetle lase in je velika približno toliko kot jaz, a za razliko od mene-odličjakinja. Njena oblačila večinoma presegajo vse na šoli-živi samo z očetom, ki je neki pomembni tip v politiki. Njen stil se zeloo razlikuje od mojega. Jaz najraje nosim majice na naramnice ali puloverje in kavbojke. Ona se oblači v oblekice raznih barv in nikoli je ne vidiš v H&D majicah. Pri njej šteje samo Dolce Gabbana. Velikokrat vidim, kako se fantje slinijo po njej. Samo ona jih ne vidi. Vidi samo svojega Peta, fanta v košarkaški ekipi, ki je ne opazi."Prinesla sem ti čudovito darilo!!", mi je rekla, medtem ko me je objemala.
-Upam da kaj kakšne fine znamke, da sem bom lahko važila, sem pomislila, a namesto tega rekla:
"Jooj, Ang, upam da ne nekaj predragega, ker potem te ne morem premagati!"
Namuznila se je. "Odpri!"
Počasi sem odprla zavoj. "Oh, Angela, res ne bi bilo treba!!" "Ja Angela, way to go, kaj si bo zdaj mislila o moji torti?", se je zasmejala Carly.
Ang mi je dala Dolce Gabbana parfum. Kot sem prej omenila, pri njej štejejo samo zanamke.
"Torto mi boš dala?", sem se zasmejala. "Komaj čakam, sestradana sem!", sem govorila, medtem ko sem se našpricala z parfumom.
Nekdo mi je roke položil čez oči. "Vse najboljše ljubica!", je vskliknil Tin. Ang in Carly sta se spogledali. "Greva kar noter," sta rekli.Tin. Mogoče sem ga prej pozabila omeniti. Moj fant že približno pol leta. Zelooo luškan in zeloo moj. Večino časa preživiva skupaj.
"Tin!", sem vskliknila in ga objela. "Kaj tako smrdi?", je naenkrat vprašal. "Kaj?" "Nekaj smrdi. Po vijolicah." "Oh, to bo najbrž moj parfum," sem rekla. "Ti ni všeč?" "Ne preveč," je počasi rekel. "Ampak lahko zdržim! Raje poglej kaj sem ti kupil za rojstni dan!"
Na začetku sem bila začudena, potem pa sem opazila ogrlico okoli mojega vratu. Bila je v obliki srčka in na njej je pisalo I LOVE YOU. "Oh, Tin! Hvala!", sem rekla. "Pridi", mi je ponudil roko, "Greva, drugače bova zamudila na kemijo."
..........................................................................................................
Next?
08. april 2012
Neeeext *-*
08. april 2012
neext!!!
08. april 2012
u75641
u75641
no, next:
..............................................................................
"Rad bi, da se razdelite po parih," je rekel učitelj kemije. "Skupaj boste celo leto pripravljali projekt. To ne pomeni, da začnemo jutri in končamo 24. junija," po razredu se je zaslišalo več razočaranih vzdihov. Mislili smo, da smo so konca leta rešeni učne snovi, "ampak da začnemo čez dva tedna in delamo skupaj eno uro na teden, ali več, če bom dobre volje," se je nasmehnil "in doma." Zdaj se je po razredu oglasilo več: "Resno??", in "Saj se zajebava, kajne?", jaz pa sem se oglasila: "Še dobro, da nas mučite tu, zdaj pa še doma...", potem sem se butnila ob mizo in se delala da spim. Ja, nisem pridna v šoli."No, no, razdelite se v pare!", je bil še kar navdušen Peter. Peter kličemo učitelja za kemijo. Vemo, da ga nebi smeli, a se je prijelo.
V paru sem bila z Tinom, seveda, Angela in Carly pa sta delali skupaj. Še ena dobra stvar v tem, da imam fanta je, da sem vedno v paru z njim. Nimamo več težav z tem katera od naju z Carly bo delala z Angelo. Ang je pridna, kar pomeni, da bo tista, ki bo delala z njo, dobila pet. Jaz in Carly sva obedvi učenki z trojkami in občasnno šticami, zato sva obedvi navdušeni, če pri predmetu dobiva pet.
Ampak zdaj delam z Tinom, ki je prev tako odličnjak in imam tudi pet. Skratka, vsi smo veseli.
Pogledala sem po razredu, da bi videla, koliko se jih je že razdelilo v pare. Vsi. Super, torej lahko dobimo teme. "Glede tem, napisal sem jih-," je začel Peter, a zmotilo ga je smejanje iz prve klopi.
Tadej in Nik. Največja kretena na naši šoli. Očitno sta se obmetavala z listki, ali nekaj podobnega. Namesto, da bi se učitelj razburil se je nasmehnil. "No, pa ločimo rit in srajco," je sladko rekel. "Tadej, ta bo težka....kam naj te dam, da boš dal mir?" Gledal je po razredu in pogled se mu je ustavil na meni.Takoj sem vedela, kaj to pomeni. Ne!!!
"Lahko se usedeš h gospodični Queen. Nik, ti se usedi k njenemu sosedu." "Radi bi, da delam z gospodično Bad-ass? Meni je prav," se je zarežal. Vzel je svoje zvezke in jih vrgel na Tinovo mizo. "Pazi, da ti ne speljem punce, Tintin!", mu je rekel. Tin je samo dvignil obrvi in zmajal z glavo. Potem je vzel svoje zvezke in jih nesel v prvo klop.
"Tako, zdaj bi rad, da, za začetek, vsi izveste nekaj o svojem partnrju. Ker se tako ali tako že poznate, vam dam tri minute."
Spoznati se morava. Ne. Tega ne bom delala. Sploh ne vem, zakaj moram delati projekt z bedakom.
"Kaj mi lahko poveš o sebi?", me je vprašal. "Povej kar vidiš," sem mu rekla. "Prav," je skomignil z rameni.
Tri minute so minile, za mene in Tadeja z gledanjem v strop, za druge pa najbrž zabavnejše."Tadej!", je vskliknil Peter. "Tvoja soseda. Kaj nam lahko poveš o njej."
"Hmm, Kaja ima rjave lase in modre oči," je začel govoriti kot da je v prvem razredu in razred se je zasmejal. "Hodi v prvi letnik gimnazije. V resnici sploh ne vem, kako ji je to uspelo, saj ima zelo slabe ocene. Je tudi avtorica grafita KREMŽARICA JE ZAVALJENA KOBILA, ki krasi zadnjo stran šole. Rada se pretvarja da piše šolsko snov, a v resnici po zvezkih piše ime TinTin, ki jih potem obkroži z srčki. Mislim da ima težave z vidom, ker so srčki in črte v njenem zvezku zelo krive, in tudi fant po imenu Tin ni najlepši. Edini predmet v katerem je dobra je športna vzgoja, a vsi vemo, da je to zaradi stereoidov, ki jih vsak dan redno uživa med kosilom. Izvedel sem tudi, da-" "Uredu, Tadej, dovolj bo," je izdavi Peter, med napadom smeha.
Ohhhh! Sovražim ga!!!! Zadavila ga bom!!!!!! Kreten!!!!!!!!

"Kaja, prosim, nadaljuj," mi je rekel gospod Peter. DO zdaj je razred že skoraj umrl od smeha.
"Za razliko od mene je Tadej veliko bolj normalen. Na njegovih zvezkih so narisani pokemoni in za razliko od mojih, so prazni. Ampak za to se vsak dan dobiva z Patricijo (razredna piflarka, ki je blazno grda), da lahko nadoknadi snov. Veste, Tadej ima zelo visoke cilje. Rad bi postal učitelj kemije, tako kot vi, g. Peter." Peter se je zarežal. "Spodbujam te pri tvoji odločitvi, Tadej. Mogoče se lahko kdaj dobiva na privatnih urah?".....
"Dobro si ga!", mi je rekel Tin po pouku. "Vsi smo se smejali!" "No, blagor se vam. Jaz se nisem. Res izgledam, kot da sem na stereoidih?" "Joj, Kaja, ne. Izgledaš super. Najlepša punca na šoli si. In v športni vzgoji si najboljša brez pomoči poživil. Srečna?" "Zelo. Se dobiva pri meni ob štirih?" "To bo vredu, ja," je rekel in me poljubil. "Se vidiva!"
..................................................................
Next?
08. april 2012
Neext
08. april 2012
Neeeeeext *-*
09. april 2012
1. next
2. pišem svoji dve zgodbici+ eno v paru, če jih lahko preberete+
http://www.igre123.com/forum/tema/love-story/27854/
http://www.igre123.com/forum/tema/teenage-fu-ing-life/31475/
(tla morte napisat next, da bom začela pisat)
http://www.igre123.com/forum/tema/i-can-t-help-myself/31916/
3. začela bom bom pisat novo in rabim eno, ki bi pomagala. če katera želi naj mi napiše pod zs
4. se opravičujem, ker oglašujem
09. april 2012
u75641
u75641
"Ljubica, pridi že dol, Tin bo umrl od dolgčasa," je rekla moja mami, no se je zadrla, z spodnjega dela stopnic. "Pridem čez pet minut," sem ji odgovorila. Za Tina moram biti posebna. Z njim nikoli nisem tista divja jaz, kar sem, ko se zaprem v sobo. Z njim nikoli nisem oblečena v preprost pulover in kavbojke. O ne, za njega pridejo v poštev kiklice in oblekice, same lepe stvari. Na trepalnice sem si nanesla maskaro in malo svinčnika, ne preveč. Uporabila sem tudi parfum Wonderstuck, od Taylor Swift, vedela sem, da mu je bil ta najbolj všeč. Tako pa sem! Stekla sem po stopnicah in videla Tina, kako se naslanja na mizo. Nikoli ni jedel, preveč nerodno mu je bilo reči ja, če ga je kdo vprašal. "Uau, kako si lepa," je komentiral, "Ooooo...," je zavzdihnila moja mami in zavila sem z očmi. "Pridi, greva!" in že sem ga vlekla skozi vrata.
...
Z Tinom sva šla vedno na sprehod v park. To je bila najina točka. Najin park. Hodila sva in z veseljem sem gledala ljubosumne poglede punc, ki so hodile mimo. Ne vem, ali so mislile, da je lep, a samo poglet mi je zadostoval. Imela sem nekaj, česar one niso. Prfektno zvezo. "Sladoled?" je vprašal ko sva šla mimo stojnice. "Z veseljem!" .
Vedno, VEDNO, si vzame modro nebo, kar se mi zdi smešno. Potem je ves moder okoli ust in moram ga poljubiti. Danes ni nič drugače. Sediva na klopci, jaz naslanjam svojo glavo na njegovo ramo ali pa mu sedim v naročju, potem ga poljubim, zamenjam položaj; glavo položim na njegove noge in gledam v nebo, in potem se spet malo poljubljava. Kaj lepšega hočeš?
"Blagor se tebi," vzdihuje Ang. "Ti si že dobila svojega princa na belem konju, ampak kaj pa jaz?"
Ang je lepa. Res lepa in veliko fantov je to opazilo. Ampak ona vidi samo Peta, ki ne opazi. Včasih se mi res smili, ko gleda v zrak in točno vem o čem razmišlja. "Lahko bi malo bolj odprla oči," ji je zatežila Carly,"se odprla za druge, mogoče ga naredila ljubosumnega. Že pet let gledaš samo njega!" "Tudi Kaja je pet let gledala Tina in glej, zdaj ga ima!" "Ni isto. In nehaj biti tečna. Če ti je to tako pomembno, pridi danes k meni domov. Moja sestra se je odločila, da bo vedeževalka. Zdaj vsem prerokuje. Ampak pazi, plačati moraš! 2 evra."
Danny je Carlyina 20-letna sestra in vsak mesec se odloči za drug poklic. Očitno je ta mesec vedeževalka.
Ang je zavzdihnila. "Ne vidim nobene potrebe po tem, ampak najbrž bo razveselilo tvojo sestro....prav. Pridem. Samo če greš tudi ti," me je z upanjem v očeh pogledala. "Prav sem zavzdihnila, ampak samo enkrat. Videla sem, da res hoče iti. "Prav, naredita kakor hočeta," je skomignila z rameni,"ampak ne preičakujta preveč. Meni je napovedala, da se bom utopila."

................................................................................................
Next?
10. april 2012
u75641
u75641V Carlyini družini je pet otrok. Ona, Danny, Še dva fanta in punčka. Luke, Anthony in Malenie.
Malenie,....Malenie je cukerček. Stara je šest let, najmlajša in vedno se drži Carly. Vedno, ko se pri njih dobimo sedi z nami in posluša, včasih kaj pove, neglede na to, kakšna tema je. "Boš videla Ang, Danny je super," je povedala v svojem malem falzetu. "Meni je povedala, da bom srečala fanta svojih sanj. In to kmalu!!"
Včasih se sprašujem, kaj je narobe z Danny in njenim pogledom na svet. Kako lahko šest letnici razlagaš, da bo spoznal fanta svojih sanj, ko sploh še ne ve, kaj pomeni imeti fanta.
Zmajala sem z glavo. "Bo tudi tebi moja sestra napovedala prihodnost?" je vprašala. "Oh, ne, ne! Jaz ne vrjamem v te stvari!". "Oh, škoda, gotovo bi imela super prihodnost!" O ja. TO je res. Imam Tina, prijatelice in ....približno povprečne ocene. Pa tudi super družino. Nikoli nisem hotela več in sem popolnoma zadovolnja.

"Kako hočeš, da ti preberem prihodnost?" je vprašala Danny v majhni zakotni sobici, polni nagnusnega vonja. "Lahko ti berem iz roke ali iz kart. Ali pa pogledam v kristalno kroglo."
Kristalno kroglo. Je resna? To mora biti ena njenih najslabših izbir na svetu. Ne, čakajte, to JE njena najslabša izbira na svetu. Zakaj bi kdo gledal v kristalno kroglo, lepo prosim?
"Lahko mi prebereš prihodnost iz roke," je rekla Ang. "Vredu, ampak prvo te bom prosila za dva evra." Angela je začela brskati po denarnici kot nora, da je končno izvlekla drobiž. "Zelo boš srečna," se je kar takoj lotila Danny, "ker te bo nekdo opazil." Ang je zažarela in lahko sem si predstavljala, kako ji pred očmi poplesuje podoba Peta.
"Nekdo zelo pomemben ti bo umrl," je rekla in obraz moje prijateljice se je zmračil, "in ne boš vedela ali bi bila srečna ali žalostna. Zato se boš počutila krivo. Ugotovila boš, da je oseba, ki ti je pri srcu v resnici čisto drugačna kot je bila prej in zato boš žalostna. Prenehala se boš družiti z prijateljicami in... dobila naraščaj?" Ang je prebledela in izpulila roko. "Uredu, to bo dovolj!!" "Čakaj, nisem še prišla do dela, kjer ti povem, ali boš srečna.." "Oh, ne skrbi, ne bom!" je skoraj zajokala. "Naj še tebi napovem prihodnost?" me je vprašala. Hotela sem ji reči ne, ampak me je že zgrabila za roko in me povlekla na stol. "Emm..uredu," sem zamomljala. "Ampak ne bom palčala!" "Tudi prav. No............" poglobila se je v mojo roko. "Hmm, napovedujem ti še približno tri edne sreče, potem pa konec."
Super. Res je odlična napovedovalka. /:
"Nekaj se bo zgodilo in takrat...nevem...ne boš imela več sreče."
No, povej mi nekaj česar mi še nisi.
"Potem se boš zaljubila v sovražnika...in to te bo zelo motilo. Čakaj! Ja, potem boš naenkrat spe vesela, zaradi fanta!Ja, zelo boš vesela, zato boš delala hitre odločitve! In..."
Dosti sem slišala.
"Uredu bo Danny," sem rekla in potegnila roko stran. "Vse kar sem morala izvedeti sem izvedela!" "Hej! Ahh, daj no! No, samo še to ti povem, videla sem, da boš imela dva otroka."
No, to je mogoče edina stvar, ki ji jo vrjamem. Vedno sem hotela imeti dva otroka.
"Tvoja sestra je strašna," je komentirala Ang na poti ven. "Sem ti povedala..in te opozorila, ampak me nisi hotela poslušati. Tvoj problem. Sicer pa...zaljubiti se v sovražnika..meni je rekla isto!" "Resno?", sem vprašala. "Ja, rekla je, da bom noro zaljubljena v nekoga in da bo on tudi vame ali nekaj podobnega. Oh, in še pred tem se bom utopila in umrla!" "Umrla boš, nato pa spoznala fanta svojih sanj. Oh, čakaj sovražnika?" "Točno! Jaz je nebi vzela resno, če bi bila v vajini koži!"
Napaka.
................................................................................
Next?
10. april 2012
next
11. april 2012
u83715
u83715
Next
11. april 2012
next
11. april 2012
neext!!
11. april 2012
Neext
12. april 2012
u87284
u87284
next
12. april 2012
u84822
u84822
next
12. april 2012
u75641
u75641
Jooj, vem da ne nextam redno, ampak se bom utri res potrudila, prav?? < 3 hvala vsem za nexte < 3
15. april 2012
u75641
u75641
hwala za vaše nexte < 3
.......................................................................................
Zjutraj sem strmela v strop. Že odkar nam je učitelj razdelil tiste naloge nismo delali nič. Zato sem pričakovala, da bomo danes GOTOVO nekaj počeli. Ahh, sranje. Res ne potrebujem dneva z Tadejem.
"Poglej kaj je Matic naredil," me je zmotil glasek. Moj bratec Matic. Nikoli nisem razumela zakaj govori o sebi v tretji osebi, ampak vedno je bilo tako. "Kaj si naredil?" sem ga vprašala. "Matic je naredil avijonček," se je nasmehnil. Bil je tako ljubek. Imel je velike oči, ki so iztopale na njegovi glavi, ki ni imela niti enega lasa. Nočem reči plešast, to je....drugače. Las nima zaradi kemoterapije, na katero hodi zaradi tumorjev na možganih. Zdravniki delajo vse kar lahko, ampak....pravijo da ne morajo pomagati. Avijonček je poletel po zraku. "Bravo," sem ga pohvalila. "Moram v šolo, naredi še meni enega, medtem, ko me nebo." "Prav," je pokimal in šel v sobo. Stavim, da se bo takoj lotil dela.

"Saj niste resni!!!" je pretestirala Carly. "Oh, pa še kako sem. Preveč si glasna, Carla, in rabimo tišino. Hočem, da delaš z sama. In Angela tudi." Carly mu je poslala smrtonosem pogle, najbrž zaradi tega, ker jo je poklical po njenem pravem imenu, a vseeno pobrala stvari iz mize in se presedla. Vsaj sama bo. Jaz trpim z Tadejem, ki ima še manj pojma kot jaz. Obsojena sva na popravni izpit. Od obupa sem šeenkrat dvignila roko.
"Gospod Peter, KAJ morava narediti??" Učitelj je zavzdihnil in se posveil razlagi ki je nisem poslušala. Ko mi kdo razlaga o šoli, še posebno o kemiji, izklopim možgane.
Pri kosilu se je zraven mene Carly in Ang usedel Tadej. "Kaj hočeš?" sem dvignila obrv. "Morava nakako narediti projekt za kemijo," je odgovoril. "Res? Si to sam ugotovil?" "Ne, Nejc mi je pomagal," se je zarežal. Ker se nobena izmed nas ni smejala, je zavil z očmi in se zresnil. "Prav, pa bodi sitna. Ampak če hočeš da narediva razred se oglasi pri meni. Moja mami uči kamijo na faksu, bo že ona kaj spravila skupaj. Ti se samo delaj, da si prijazna in se smehljaj, uredu?" "Ja," sem zavzdihnila. "Prav," je rekel vzel svoj pladenj in šel. "Kakšen kreten," je komentirala Ang. "Mislim: bo že ona kaj spravila skupaj. Kot da mu mama dela domačo nalogo." Najbrž mu jo, ampak nisem hotela na glas komentirati. To, da bi mi nekdo drug naredil projektno nalogo...to je super ideja!! Angela bo seveda pretresena, ampak kaj naj naredim? Saj nič ne znam.

Tadejeva hiša izgleda še kar uredu. Mislim, navadna bela z rdečo streho. Ko pozvonim mi odpre neka ženska (najbrž njegova mama) in me spusti naprej. "Živjo. Ti moraš biti Kaja!" me veselo pozdravi. "Emm...ja." "Jaz sem Magdalena, Tadejeva mama (vedela sem." "Lepo vas je spoz-" "Heej Queen!" naenkrat zaslišim Tadeja. "Kako gre?" "Uredu je bilo, preden si ti prišel!" mu rečem še preden se spomnim, da njegova mama stoji točno pred mano. Namesto da bi bila jezna se samo zasmeji in reče: "Očitno ima zelo dobro izoblikovano mnenje o tebi." "Tako kot jaz o njej," ji odgovori Tadej in oba se zasmejita. Čudna družina.
"Pripravila vama bom papirje, iz katerih lahko izpišeta vajine povzetke in besedilo. In načrt poskusa. Ne bi smelo biti težko." "Resno nama boste pomagala?" sem vprašala presenečeno. "Seveda, saj to ni prepovedano. In tega ne bosta nikoli rabila v življanju, razen, če bosta študirala kemijo. Tadej je ne bo, jo boš ti?" "Ne." "No, potem pa pojdita ven na vrt, malo na sonce če je že tako toplo!" je še rekla potem pa izginila nekam v notranjost hiše.
"Tako bo izgledalo najino učenje? sem bila presenečena. "Točno tako. No, saj boš videla, ona nama bo samo sprintala liste midva pa bova morla vse sama narediti. V resnici ni kaj prida pomoč, kajne?" "Si zmešan? drugi nimajo nobene pomoči, vse morajo narediti sami.." "Saj ji lahko rešem, da ne. Potem lahko vseee narediš sama," je rekel z glasom polnim sarkazma. "Ni treba!" sem hitro dodala. Ha, če imam lahko pomoč, jo bom vsaj izkoristila! "In kaj bova delala?" Če se ne bova učila, kaj bova potem delala? "Lahko greva na vrt," je predlagal.
............................................................................
Next??
17. april 2012
u75641
u75641(Tadej)
Jst se bom najbrž zbrisala pa bom koga drugega prosila če lahko nexta namesto mene. Jih mam že par v misli, pa bom videla kdo se bo prvi odzval
17. april 2012
next pa ne se zbrisat kr kul pišeš x)
17. april 2012
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani