Ema.

Strmela sem v ekran. Z očmi sem počasi prebirala besedo za besedo. Spreletela me je mrzlica. Počutila sem se tako zelo osamljeno. Sedela sem na črnem usnjenem stolu. Ura je odbila polnoč. Vse je bilo tiho, mirno. Slišala sem le zvok čričkov. Srce mi je razbijalo. Pogledala sem če je kdo od prijateljev dosegljiv na klepetu. Sama nepoznana imena. Z miško sem se pomikala nižje in nižje. »Končno!« sem vzkliknila ko sem zagledala da je nekdo od prijateljev še buden. Tine.
Spoznala sva se na morju. Videla sem ga na odbojki. Bil je noro srčkan s svetlimi ne ravno kratkimi lasmi razmršenimi na vse strani. Ujela sem njegov pogled. Oh, popolne modre oči. Da izklesanega telesa sploh ne omenjam. Gledala sem ga kot omamljena. Nisem opazila niti da hodi proti meni. Šele ko mi je pomahal pred očmi sem se prebudila iz sanjarjenja. Vprašal me je če je vse v redu. Počutila sem se tako neumno. Ko bi vedel da sem pomislila že na poroko z njim… No… Bolje da ne izve. Začela sva se pogovarjati in kmalu postala prijatelja. Potem smo se družili celo poletje. Nisem mu povedala da mi je všeč. To bi bilo res neumno. Minilo je že 9 mesecev. Zgodilo se je toliko stvari..
Kliknila sem ga. »Tine, pokliči me takoj, rada bi se z nekom pogovorila.« Molila sem da bo odgovoril. Tine piše.. Kamen se mi je odvalil od srca. »Že kličem.« In zazvonil je telefon. Oglasila sem se, vendar iz mene ni prišlo nič. Mobitel sem držala ob uho ter dihala kot bi ravnokar pretekla maraton. »Ema?« Končno je prekinil mučno tišino. »Tine, ne morem več. Kaj sem storila narobe? Nisem hotela..« »Ema, pomiri se. Še nikoli te nisem slišal takšne.« »Tine, prosim, pomagaj mi!« »Imam idejo. Sam sem doma. Bi mogoče prišla do mene? Ne ne, te pridem iskat z motorjem?« »Ja pridi hitro, prosim te.« Prekinila sem. Vstala sem, odprla omaro in jo preletela z očmi. Zagledala sem temno sivo jopo s kapuco in jo oblekla. Na list papirja sem napisala kratko sporočilo:

Sem pri Tinetu, pridem kmalu.

Ema
20. november 2012
Doma so vsi so vedeli da se z njim res dobro razumem zato me ni skrbel njihov odziv.
Slišala sem zvok motorja. Potiho sem se sprehodila do sobe s čevlji. Obula sem črne Vans superge in stekla iz hiše. Čakal me je na dvorišču. Stal je ob motorju, s čelado v roki. Luč motorja je osvetljevala njegov obraz. Videla sem da je resnično zaskrbljen. Pa vendar; skoraj sem že pozabila kako je lep. Kar nekaj časa se že nisva videla, ker je šel z nogometno ekipo v Anglijo za skoraj šest mesecev. Tam so jih tudi šolali. Ni imel veliko časa, tako da sva se redko kdaj pogovarjala. Poslal mi je kakšno sporočilo na Facebook, to pa je bilo tudi vse.
»Ema.« je tiho rekel in me nežno objel. Začutila sem njegov utrip srca. V njegovem objemu sem se počutila tako varno. »Ko prideva k meni domov mi boš vse povedala.« Usedla sva se na motor in odpeljala. Ozrla sem se proti naši hiši. Vse je bilo temno. Mami je pred manj kot letom dni dobila novo službo. Preselili smo se v novo, prečudovito hišo,v najlepšem naselju kar sem jih kdajkoli videla. Hiša je velika, bela, z veliko okni. Res mi je všeč. Zunaj imamo bazen. Ko smo se priselili sta starša menila da je idealen za zabave s prijatelji. Ta ideja mi ni bila preveč všeč. Kot da nista vedela da na prejšnji šoli nisem imela na tone prijateljev, da sem spadala med nepriljubljene in bi na mojo zabavo prišli mogoče štirje. Letos se je vse spremenilo.
20. november 2012
Prvi šolski dan je bil pred vrati jaz pa sem bila vsa iz sebe. Strah me je bilo novih ljudi, novih ponižanj, ter norčij. Po drugi strani pa sem ohranila majhno upanje da se bo vse to končalo. Prišla sem v razred in vsi so me lepo pozdravili. To je bilo zelo lepo od njih, vendar nisem bila rada v središču pozornosti. Bila sem popolnoma nesamozavestna. Prijatelji so mi sicer govorili da je to totalna neumnost, saj bi z malo samozavesti osvojila kateregakoli fanta. Če vprašaš mene, no, nisem se pustila prepričati. V resnici sem si želela fanta. Ampak bila sem nevidna. V pravem pomenu besede. Vedno pridna, tiha Ema. Po tem me je poznalo vse sorodstvo. Kako zelo so se zmotili. Sama pri sebi sem vedela kakšna sem ko ni nikogar v bližini. Pravo nasprotje pridni tihi Emi. Resda sem se vedla prijazno, saj so me starši lepo vzgojili. Včasih me je bilo sram kako grde misli mi gredo po glavi.
20. november 2012
V novi šoli se je vse totalno spremenilo. Z mano vred. Ljudem sem se zdela zanimiva. Skupinica ''popularnih'' punc je menila, da bi z manjšo preobrazbo, s tem so mislile na moj videz piflarke, sodila v njihovo družbo. Seveda sem se strinjala z vsem kar so predlagale. Peljale so me po nakupih in k frizerju. Moji dolgi lasje so končno prišli do izraza. Vedno sem jih spenjala v čop. Moderna oblačila, oprijete majice ter hlače so poudarile, moram priznati, kar lepo postavo. Fantje so me opazili. Postala sem popularna. Vsi so me imeli radi. Hodila sem na zabave, jih prirejala doma. Življenje je dobilo smisel.
»Emaa! Prispela sva! Joj, nekaj mora biti hudo narobe da si tako zasanjana. Pridi za mano.« Usedla sem se na njegovo posteljo in pogled usmerila v slike prilepljene na steno. Stopila sem bliže in na eni od njih opazila sebe. Bila je še z morja. Odlepila sem jo, se usedla nazaj na posteljo in si jo ogledovala. Tine je stal naslonjen ob omaro in me opazoval. »Zelo si se spremenila.« je dejal. »Mhm.« sem odvrnila. Sliko sem obrnila naokoli. Verjetno je čakal kdaj bom to storila. Zadaj je s črnim kemičnim svinčnikom pisalo ''Moja Ema.
23. november 2012
Začudeno sem pogledala Tineta. Nasmehnil se je. »Ema poglej, zanikaj kolikor hočeš. Nikoli nisi bila nevidna kot praviš. Opazil sem te še preden si prišla do igrišča.« »Tudi jaz tebe.« sem ga prekinila. Ne morem verjeti da sem ravnokar priznala da mi je všeč. V bistvu nisem. Mogoče ni dojel. Joj. »To pomeni da sem ti bil všeč?« Tega sem se bala. Vedno je tako direkten. Kako sem neumna. »Mogoče.« »Mogoče? Ema lepo te prosim. Ja ali ne?« Približal se mi je in oči so se mu svetlikale. »Si pozabil zakaj sem tukaj? Da ti povem kaj me teži, ne da ti izpovem ljubezen.« še ena napaka. »Torej sem ti še vedno všeč. Hmm, kdo bi si mislil.« In že se dela norca. Lepo. »Tine nehaj.« Najraje bi se ugreznila v zemljo. Ko je bil v Angliji sem ga nekako prebolela. Potem pa nenapovedano pride nazaj in bum, mislim da sem spet zaljubljena. Le kaj on čuti do mene. Kako naj to izvem in ne izpadem neumno. Sploh pa, ko bo izvedel kaj vse se je dogajalo ko ga ni bilo v državi…Ne bo me niti pogledal v oči. »Ema povej mi.« Še bolj se mi je približal. Čutila sem njegovo toplino. Tako rada bi mu skočila v objem in ga poljubila. Ampak ne morem. Ne po vsem kar se je zgodilo. »Ne Tine. Zame si bil vedno le prijatelj. Ne vem kaj si čutil ti in kaj čutiš sedaj, vendar je bolje zate da ne čutiš ničesar več kot prijateljstvo.« Stopil je korak nazaj. »Res si se spremenila.«
24. november 2012
next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next res amazing
24. november 2012
S pogledom me je premeril od glave do pet. »Logično. Tista preobrazba ti je stopila v glavo. Končno nekam spadaš. Nisi več ''nepopularna''. In kar je najbolj pomembno; fantje gledajo za tabo. Vsem si všeč in to še predobro veš. Ne pozabi pa, da sem se zaljubil vate preden si se spremenila. Ko si bila še, če uporabim tvoje besede, ''nevidna''.« Grozna sem. Zaljubljen je vame. Moj Tine. Ko bi le vedel. V očeh so se mi začele nabirati solze. »Toliko stvari se je zgodilo ko te ni bilo. Izginil si iz mojega življenja. Ni te bilo ko sem te najbolj potrebovala. Pojma nimaš kaj se mi je dogajalo. Ni te bilo zraven. Sama sem bila Tine. Samaaa!« Jokala sem. Če bi mu le priznala kako ga imam rada. »Nisem tako mislil, oprosti, ne jokaj. Prosim Ema.« Objel me je. Tokrat nisem imela dovolj moči da bi se mu uprla. Potiho sem začela: »Udaril me je. Močno. Bolelo je, tako zelo je bolelo...« Zgroženo me je pogledal. »Kaj?! Kdo te je udaril? Kaj se je dogajalo ko me ni bilo?« Povesila sem pogled. »Poznaš ga. Preveč me je sram da bi ti povedala. Grozno je bilo.« Počasi sem dvignila pogled. Zeblo me je. Postalo mi je slabo. Tine me je močno objel. »V redu. Vidim da je resno. Ne bom ti težil. Samo nekaj mi obljubi.« »Karkoli.« Odleglo mi je. Tako je razumevajoč. Najboljši fant na svetu. »Vse mi napiši na list. Celo zgodbo. Do podrobnosti. Če mi ne moreš povedati, napiši. Prav?« tako lepo me je gledal.
24. november 2012
»To ne bo potrebno. Vse je zapisano v dnevniku. Jutri ti ga prinesem. Moj najboljši prijatelj si in imaš pravico vse izvedeti.« Nasmehnil se je. »Hvala Ema. Ne bom te obsojal. Prisežem.« »Glede tega nisem prepričana. Mogoče me ne boš hotel nikoli več videti. Ko prebereš dnevnik ga prosim zažgi. Ne vem če ti bom lahko še kdaj pogledala v oči Tine. Bilo je preveč.. Saj boš videl.« Solza mi je stekla po licu. Poljubil me je na čelo. »Ne glede na vse ti bom stal ob strani. Zdaj pa zaspi. Zjutraj te bom odpeljal domov.«
Zelo slabo sem spala. Tlačile so me nočne more. Sanjala sem da se je Tine po prebranem dnevniku skregal z mano do smrti. Tega res ne bi prenesla. Prispela sva do mojega doma. Pogledala sem na uro. 7.13. Verjetno še vsi spijo. »Počakaj me tukaj, samo po dnevnik grem.« Pokimal je. Najraje bi ga že sama zažgala da ga nihče ne bi prebral. Toda Tine mora izvedeti resnico. Kakšno je prijateljstvo brez zaupanja? Ni ga. Na stran kjer sem nazadnje nekaj napisala, sem dopisala sporočilo Tinetu. Roke so se mi tresle. Če prebere preteklost, mora vedeti še kaj čutim ta trenutek. »Izvoli.« S težkim srcem sem mu končno izročila blok s pisanimi platnicami, poln skrivnosti. »Hvala. Grem ga domov prebrat. Te pokličem.« Objel me je in se odpeljal. Dolgo sem gledala v daljavo. Kaj če sem ga tokrat zadnjič videla?
25. november 2012
Tine.

Po dolgem času sem spet videl Emo. Bila je lepša kot kdajkoli prej. Vsakič ko me pogleda v trebuhu začutim metuljčke srce pa mi razbija kot noro. Ko me je kliknila na Facebooku in napisala naj jo pokličem sem bil presrečen. Kmalu pa sem ugotovil da je nekaj hudo narobe. Odpeljal sem jo k sebi domov. Zagledala je sliko sebe na steni. Čakal sem da jo bo obrnila in videla kaj piše zadaj. Povedal sem ji da zame nikoli ni bila nevidna. Razjezila se je. Nisem ji všeč. Nikoli ji nisem bil. Le kaj sem si domišljal. Ni mi hotela povedati kaj je narobe. No delno. Rekla je da jo je nekdo udaril. Da jo je bolelo. Razbil bom tega prasca. Zmenila sva se da mi bo dala njen dnevnik. Tako bom izvedel vso resnico. Tako sem bil živčen. Končno pripeljem na dvorišče. Parkiram motor in stečem v sobo. Vržem se na posteljo in odprem dnevnik. Gledam datume. 4.5., 10.6., 3.7., ustavim se ko zagledam svoje ime. Začnem brati.
26. november 2012
next.
26. november 2012
3.7.
Danes je bil najboljši dan. S prijatelji smo se odpravili na odbojko. Videla sem da je igrišče zasedeno. Igrali so fantje stari okoli 16 let. Kmalu sem ga zagledala. Fant s svetlimi lasmi, popolnim telesom. Tako je bil srčkan. Če bi bila malo bolj pogumna, bi šla do njega, ga ogovorila, objela, poljubila.. Oh.. Ampak bolje da kar pozabim nanj. Prelep je zame.
Pristopil je k meni, začela sva se pogovarjati. Zelo je prijazen. Upam da se še kaj vidiva.

Sledilo je še nekaj zapisov o meni. Moja Ema je bila noro zaljubljena vame ves ta čas, jaz budala pa tega nisem opazil. Kakšen kreten sem bil da se ji nisem izpovedal. Večkrat je poudarila da bi dala vse za moj poljub. Ni mi pomoči. Totalno sem zasral. Preskočil sem nekaj dni in prišel do začetka šolskega leta. Pisala je o svojem strahu. Kako so jo na prejšnji šoli zafrkavali in da si iz dna srca želi začeti znova, želi biti popularna. Ojoj, jaz pa sem jo ozmerjal. Še en minus zame. Gotovo sem jo prizadel. Želela se je le vključiti v družbo. Prišel sem do pomembnejših stvari.

11.10.
Tine je odšel v Anglijo. Z nogometnim klubom. Tam se bo tudi šolal. Skoraj pol leta. POL LETA!!!! Kako bom toliko časa preživela brez njega? Zaljubljena sem vanj. On pa odide. Super. Drugače se mi ni zgodilo nič posebnega. Ljudje me imajo radi. Lepo je biti popularen.

26.10.
Pogrešam Tineta. VSE bi dala da se vrne. VSEEEE!

6.12.
Z Anito sva šli nakupovat. Stali sva v vrsti pri blagajni, ko je nenadoma do naju stopil luškan fant. Vprašal me je kako mi je ime, koliko sem stara, na katero šolo hodim.. Zanimalo ga je vse. Rekel je da sem lepa in bi me rad še kdaj srečal. Dala sem mu telefonsko številko. Morda je on pravi zame?
08. december 2012
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg