To je ena od mojih zgodb........

Boš brala???


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

07. julij 2015
1. POGLAVJE

» To konec šole!!!!!!!« je polna veselja vzkliknila Katja. Hitro je odhitela proti domu. Odšla je v sobo. Torbo je vrgla v kot zvezke pa v smeti. Nato je na svoji mizi opazila ovojnico. Bila je zanjo. Odprla jo je. Začela je brati pismo , ki je bilo v njej:

Draga , Katja!

Končala si osnovno šolo zato te vabim , da greš naprej v našo šolo. Neraks. Mogoče ne veš a si posebna. Imaš čarobne moči , ki jih drugi nimajo. Razmisli o tem……….. Priložen je list za potrebščine in vozovnica.

P.S. Pote bo prišel Karaton na pegazu.

» Kaj to pomeni?« se je spraševala. Nekdo je pozvonil. Hitro je odšla odpreti vrata. Ko jih je odprla jo je skoraj kap. Pred njo je stal visok in suh gospod. »Si ti Katja?« jo je vprašal. S težavo je prikimala.
Prijel jo je za roko in jo potegnil. Privlekel jo je do belega pegaza. » Gor….« je rekel. Trajalo je 20 minut , da je prišla nanj. Odletela sta skozi oblak in bila sta v neki deželi. Pod njima je bilo mesto. Spustila sta se. Kupila sta vse potrebno:
- Učbenike ( Obramba , Uroki, Nadzarovanje samega sebe , Pegaz)
- Zvezke
- Palico
- Kotel
Ko sta vse nakupila sta odšla na vlak. Vožnja ni trajala dolgo. Kmalu so se ustavili pred gozdom. Tam je stal moški. Obrnil se je proti skali in zašepetal nekaj čudnega: Transitus aperta pacem. Skala se je zatresla in odprla prehod v neznani svet. Hitro so pohiteli čez prehod z polnimi kovčki. Pred njimi je bil lep zelen travnik sredi katerega je stala gradu podobna stavba. » To je Neraks. Šola čarovnije in spretnosti.« je pojasnil moški. » Jaz sem Gatido. Vaš varnostnik in spremljevalec.« je pojasnil.
07. julij 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani