u81120
u81120
Hej!
Kot vidim vas veliko piše zgodbe, zato sem se tudi jaz odločila, da bom napisala eno. Zgodba je izmišljena!
_________________________________________________________________________________
''Kakšen dolgčas,'' sem rekla sama pri sebi in se zastrmela v strop. Bilo mi je tako vroče, da bi najrajši odšla ven in se vrgla v ledeno mrzlo jezero. Razmišljala sem, da bi zapustila ''čajanko'', ki jo imama pravkar z mojo prijateljico Emo, ki sploh ni prijateljica. Obe dve sme strmele v mobitel, ona je pisala sporočila, jaz pa, ki nikoli nisem imela denarja na telefonu, igrala igrice. ''Čas je, da grem. Mama je rekla, da moram biti od petih doma!'' sem se na hitro zlagala, pograbila torbico in odšla iz njene sobe. Ema se ni odzvala. ''Pridi še kaj!'' se je zadrla Emina mama. ''Ja,'' sem zamahnila z roko in stekla ven iz hiše.
Tekla sem vse do naše hiše. Pred našo hišo se je pravkar ustavil tovornjak. Kaj za vraga pa počne tukaj tovornjak? Takoj sem odšla sem v dnevno sobo, kjer se po navadi nahajata mama in oče. ''Huuu, pripravi si kovčke!'' se mi je zadrla mama in se zasmejala na ves glas. Zagledala sem kup potovalk v naši dnevni sobi, pol pohištva pa je manjkalo. ''Saj veš, nenadna selitev!'' mi je pomežiknila mama.
Bila sem čisto pretresena. Srce mi je začelo močno utripati in trebuh me je začel boleti. Nemorem vrjeti. Mama vzema selitev za šalo, jaz pa tukaj na pol umiram.
Starejši brat Nik, mama in oče so letali z enega kraja hiše na drugega. Nabirali so oblačila v potovalke, krožnike in jedilni pribor v vrečke... Jaz pa sem samo stala tam in vse opazovala.''Kaj se dogaja?''sem rekla. Noben mi ni odgovoril. ''MI LAHKO KDO POVE KAJ SE DOGAJA!?'' sem se še enkrat zadrla. V obraz sem bila rdeča kot kuhan rak, najraje bi zboksala brata mamo in očeta. ''Daj mala ne deri se, spakiraj kovčke!'', mi je rekel brat in se začel smejati, ko je videl kako sem zapropadena.
Ni mi preostalo drugega. Odšla sem v svojo sobo, ki je niti prepoznala nisem, ker so manjkale že vse omare, razen tiste z oblačili, pograbila oblačila in jih zbasala v kovček. Kovček sem odnesla v dnevno sobo in se vsedla na kavč.
''Smo pripravljeni?'' se je zadrl oče.
_________________________________________________________________________________
''Kmalu bomo prispeli!"'' sta zapela oče in mama v en glas. Kako mi gresta na živce! ''Otročja sta.'' sem jima rekla. Brat me je boksnil v trebuh. Prijela sem ga za lase in ga potegnila. ''Hej, nehaj!'' se je zadrl name.
Potem smo prispeli. Vsi smo izstopili iz avta. Mama in oče sta bila čisto navdušena nad hišo. Nik se je pogovarjal po telefonu in ni kazal niti malo navdušenja nad hišo. Jaz pa tudi ne, čeprav sem bila v sebi več kot samo navdušena. To je vendar najlepša hiša! Takoj sem postala malo boljše volje, a vseeno sem bila še vedno jezna na starša.

(nova hiša)

(jaz)

(brat)

next?:3
25. februar 2012
nextiii
25. februar 2012
u60429
u60429
nextii
25. februar 2012
u70105
u70105
next
25. februar 2012
next
26. februar 2012
next
28. februar 2012
u73660
u73660
next
02. marec 2012
u82673
u82673
next
22. marec 2012
u84704
u84704
neexty
27. marec 2012
u81120
u81120
Hvala za nexte!
___________________________________________________________________________
Medtem, ko sta mama in oče z navdušenjem stala pred hišo in si jo ogledovala ter komentirala in hvalila vsako stvar na njej, sem jaz odšla malo pogledati okoli hiše. Ničesar zanimivega, kar bi me lahko pritegnilo... suhe rože, kamni ipd. Potem sem odšla v hišo. Navadna hiša, kot vse ostale... Nekaj naših omar je že bilo noter. Odšla sem na v sobo, ki je imela balkon. ''Tukaj bo moja soba!'' sem se zadrla. Vedno sem si želela imeti veliko sobo z balkonom. ''O, ne dragica, tukaj bo dnevna soba.'' je rekla mama. Ah, seveda. Zakaj sem sploh kaj rekla. Od zdaj naprej bom tiho, niti besedice več ne bom spregovorila z družino. Odšla sem iz hiše in pogledala navzdol po ulici. ''Živijo nova soseda!'' me je pozdravilo neko dekle. ''Zdravo.'' sem tiho rekla. Zelo sem sramežljiva in nerada spoznavam nove ljudi. Čudi me zakaj sem ji sploh odzdravila. ''S kje ste? Aja naj se ti najprej predstavim. Maja,'' je rekla in mi podala roko, a svoje ji nisem podala. ''Super, jaz sem Elizabeth. Zdaj pa grem.'' Odpravila sem se proti hiši. Zdaj mi ni bilo do sklepanja novih prijateljstev. ''Me veseli, kdo pa je tale tamle?'' je pokazala na mojega brata, oh joooj zapri že vendar enkrat usta, sem rekla sama pri sebi. ''Moj dedi.'' sem rekla in šla v hišo. ''Se vidima!!!'' se je zadrla še enkrat za mano. ''Bodi tiho,'' sem se ji zadrla nazaj a me ni slišala, ali pa je mislila, da ne govorim njej, ali pa se je delala, kot, da ne sliši. ''A si že spoznala nove prijatelje?'' me je začela dražiti mama. ''NE.'' sem odgovorila. ''BODI TIHO.''
___________________________________________________________________________
To noč sem zelo težko spala. Drug dan grem v novo šolo. Ves čas sem razmišljala o tem kakšne prijatelje bom mela, če jih bom sploh imela, če bodo učitelji strogi, in ali so na novi šoli lepi fantje...
Prvi dan v novi šoli sem vzela s sabo vse zvezke, saj nisem imela urnika, da bi vedela kakšne predmete imamo danes. Stopila sem iz hiše. ''Hej Elizabeth!!'' se je zadrla nova soseda. ''O, hej Gaja!'' sem se ji zadrla nazaj. Danes sem bila malo boljše volje. ''Maja.'' me je popravila. ''A, seveda. Oprosti.''
Skupaj sme odšle v šolo. Vprašala sem jo vse o šoli. Povedala je, da so vsi fantje tam kreteni, da učitelji niso strogi do tebe, če se jim prilizuješ in podobno.
Potem me je pospremila do ravnatelja. Dal mi je urnike in me pospremil v moj nov razred. Kmalu sem spoznala, da so res vsi fantje kreteni, punce pa tudi. Edina super je še Maja.
Domov sme spet šle skupaj. Ko sme se ustavile pred mojo hišo in se še nekaj pogovarjali me je vprašala:'' Ali imaš potem kaj časa, da greme ven?'' Rekla sem, da imam in, da bom kasneje prišla do nje.
02. april 2012
u84111
u84111
next
02. april 2012
NEXT :3
02. april 2012
u84822
u84822
next
02. april 2012
a ti ne znaš pisatt????? SME?
(nxt)
02. april 2012
neext!
02. april 2012
neext.!!
02. april 2012
u85301
u85301
next
02. april 2012
next
02. april 2012
u64670
u64670
next
03. april 2012
u70105
u70105
next
06. april 2012
next!!
10. junij 2012
Next
22. junij 2012
u81120
u81120
hvala za nexte... takoj bom nextala..
29. avgust 2012
u81120
u81120
odpravila sem se proti naši novi hiši. nekaj metrov pred hišo sem se ustavila in si jo ogledala. prejšna hiša je bila v primerjavi s to- šotor.
v torbi sem poiskala kluče od hiše in odklenila vrata, torbo sem nesla v mojo sobo. mame in očeta še ni bilo domov, nika pa tudi ne. upam, da je vsaj njemu v novi šoli vredu.
na hitro sem si naredila kruh in evrokrem, čeprav je mama rekla naj si z bratom naredima kosilo ali pokličema, da pripeljejo pico. odločila sem se, da bom odšla k maji. stekla sem do njene hiše... ona je sedela vzunaj pred hišo in se pogovarjala pa telefonu. ''...ja mama, ne nebom, ja, ja, dobro, ja, adijo. o zdravo elizabeth.'' me je pozdravila. ''kar liz me kliči, je krajše...'' sem odgovorila- brez pozdrava. ''kaj pa eliza??'' ''ja, tudi to je dobro, samo elizabeth ne.'' ''vredu. pridi greva not.''
v njihovi hiši je bilo vse zelo tiho, zgleda, da staršev ni bilo doma. maja mi je povedala, da k njej kmalu pride njena prijateljica sisi. in me vprašala, če me to kaj moti.
''seveda me ne moti.'' sem odgovorila. maja mi malo gre naživce, kar nekaj blebeta in, če bo tudi njena prijateljica taka bom takoj šla domov, saj ju nebom mogla poslušati...
(maja)

razkazala mi je njihovo stanovanje, bilo je lepo. seveda, ponavadi imajo vsi lepše stanovanje od našega.
skoraj ves čas sem gledala v telefon in preverjala, če mi je kdo pisal ali klicav. morda gdo iz moje prejšnje šole...
s majo se še nisem dobro poznala in se nisem mogla vredu zabavati z njo. delovala mi je kot vredu oseba, ampak vseeno. ampak skoraj ves čas je govorila o svojem bivšem fantu elvisu. elvis gor elvis dol blablabla. jaz si skoraj nisem prišla do besede.
končno je pozvonilo na vratih to pomeni, da je prišla sisi. s majo sme stekle po stopnicah. ''hej sisi!!'' se je zadrla maja. sisi je odzdravila. ''zdravo'', sem rekla še jaz... potem sem si jo dobro ogledala. modri lasje, lepa oblačila, suha postava... sploh si je nisem pradstavljala takšno. prej sem mislila, da bo kakšna piflarka.

(sisi)

''sisi to je eliza, eliza to je sisi.'' roke si nisva podale, ker se je ona kar obrnila vstran. zgleda, da se ona sploh ni zanimala zame, kot, da me nebi bilo. ''samo malo, da si prižgem enega.'' je rekla. maja mi je prišepnila:''ja, kadi.''
''boš?'' mi je ponudila sisi. ''ne, ne kadim.'' ''pa ti maja?'' ''ne, saj veš...''
''dobro no, bom pač sama.'' prižgala si je cigareto in se zastrmela nekam v daljavo proti gozu.
''poznaš koga iz tukaj?'' sta me vprašali.
''ne, razen nekaj sošolcev in sošolk, saj vesta...''
izvedela sem, da je sisi bila premeščena v drugo šolo in, da je stara enako kot midve s majo. in, da živi z mamo, ker se je oče odselil stran od njuju. njena mama se drogira in jo večino dni ni doma potem, ko se vrne pa pretepa sisi... živita pa v centru mesta, v bloku. sisi je ves čas zgledala umirjeno in se ni zanimala za nikogar.
potem smo se spovnile in šle klicati ljudi pod skrito številko... klicale smo nekega kerija, od sisi prijatelja, a z njim se je pogovarjala maja, ker sisi bi prepoznal. ''halo?'' ''ja? kdo je tam, zakaj imaš pod skrito številko? me bote spet zajebavali?'' ''ne... kličemo, ker ste naročili krompir... danes va ga dostavimo.'' ''pi*** mater**. pa kdo si??'' ''lucija. povej en vic.'' ''hmmmm... počakaj samo, da se enega spovnim...'' in tako naprej. klicali smo kakšnih 5 ljudi, potem pa so prišli od maje starši in odšli so na kosilo v neko restavracijo. midve s sisi pa sme ostali sami. nekaj časa sme bile tiho. nato je ona rekla: ''grem...'' ''kam boš šla?'' sem rekla, vedela sem, da sigurno ne domov. ''malo bom šla v center, ziher se bo tam prikazal kak frend...'' ''vredu. aja, kaj mi daš svojo številko?'' sem jo še vprašala. povedala mi je številko, nato pa mi rekla, da, če hočem lahko grem z njo. saj staršev in brata tako ni bilo doma, zato sem se obločila, da grem z njo.
______________________________________________________________________________
nextam?
29. avgust 2012
u81120
u81120
danes pišem naprej!
30. avgust 2012
next!
30. avgust 2012
u103180
u103180
next (sm nova bralka)
30. avgust 2012
u59458
u59458
neeeeeeeeeeeeeeext
30. avgust 2012
u104274
u104274
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
30. avgust 2012
next
30. avgust 2012
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg