No z Nastjo (MeđøOđPαтι.*), sva se odločili napisati zgodbo. Bo bolj fantazijska, domišljijska.
~Ne braniva se nobenih kritik in pohval :'D
~Upava, da vama bo všeč in boste brali
✦UVOD- DALJNA PRETEKLOST✦

Bilo je leta 1789, ko so starodavne čarovnice izginile brez sledu. Zadnja čarovnica, ki so jo videli meščani v mestu je bila Leonida LaSener. Bila je zelo znana čarovnica. Prav nihče se ni mogel upreti njeni moči, do tiste noči.
Leonida LaSener je letela na svoji metli proti jugu, kjer je živela. Hotela je iti pogledati svojo deklico, ki jo je rodila komaj pred dvema dnevoma. Zdaj so jo pazile druge čarovnice, ker je mama ni mogla. Imela je preveč dela z drugimi stvarmi, saj je bila vodja čarovnic in njena hčerka bo nadaljevala njeno delo. Kmalu je prispela v hišico na gori, kjer so živele čarovnice, ter vstopila. Zaslišala je jok njene majhne deklice Sofie Leonide. Pravkar je počivala v zibelki in zraven je bila ena druga čarovnica. Leonida LaSener jo je vzela v naročje in gledala svojo punčko. Mož, ki naj bi bil njen oče je izginil takoj, ko je izvedel, da je bila Leonida čarovnica. Kljub njeni starosti je bila še vedno zelo lepa in lahko je privabila vsakega moškega. Še enkrat je pogledala svojo lepo deklico in jo odložila nazaj v zibelko. Spet je sedla na metlo in odletela proti mestu. Gledala je za vsakim stražarjem, ki so jo lovili, da bi jo zažgali na grmadi. Ampak ni se kar tako dala. Bila je predrzna in zvita čarovnica.
Hodila je po mestu s kapuco prek glave. Noben je ne sme opaziti. Šla je po tržnici-morala je kupiti nekaj hrane, ter mleko za njeno hčerko. Kupila je jabolka, ki so bila najcenejša, ter liter mleka. Za vse to je dala 10 zlatih kron. Potem je stekla nazaj, do metle, ki jo je odložila ne daleč stran. Vendar je naenkrat opazila stražarje za sabo. Zavila je v levo. Tudi tam so bili stražarji. Bila je obkoljena. Vrečka in steklenica sta ji padli na tla. Stražarji so jo prijeli, ni se upirala. Ker, ko enkrat čarovnico najdejo in ujamejo, se ne sme upirati. Takšen je bil zakon. Odpeljali so jo do gradu in rekli, da bo jutri zažgana na grmadi. Tisto noč je bila zaprta v grajskih ječah. Že zgodaj naslednjo jutro so postavili grmado. Ko je stala tam in gorela je med množico videla prijateljice čarovnice. Pokazala jim je en znak, ki je pomenil: 'Ne skrbite zame. Pazite na mojo hčerko.' Potem je za vse večne čase izginila v plamenih. In tudi čarovnic niso našli več.

Boste brali?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

26. december 2012
u112307
u112307
torej, čakave nekaj nextou:*
26. december 2012
jap
26. december 2012
u114352
u114352
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
27. december 2012
Annie, čestitam, ker si prva! <33333 Hvala
27. december 2012
u114352
u114352
Hahah Nzk <33
27. december 2012
u112307
u112307
hwala za prvi next, annie.< 3
nika: objavim 1. del, al še malo počakave.?
27. december 2012
u114352
u114352
Nastja - nzk <333333 in objavta ga
27. december 2012
Nastja- ne vem pa dajva za Annie
27. december 2012
u112307
u112307
o.k.
27. december 2012
u112307
u112307
✦Sofia Leonida LaSener oziroma Sofia Ross ✦
✦ 1. POGLAVJE-NORMALEN ŠOLSKI DAN ✦
Zbudil me je 1. sončni žarek, ki je posijal v mojo sobo, točno v posteljo. Vstala sem se ter nasmehnila. »Spet en izmed čudovitih dni.« sem si povedala ter zazehala. Odšla sem v garderobo kjer sem pograbila prvo kar mi je prišlo pod roke. Obleke sem nesla v kopalnico, kjer sem opravila jutranjo higieno. Nato sem se še stuširala ter si uredila frizuri. Narahlo sem se še naličila,nato pa se preoblekla. Ko sem bila nared sem odšla še v jedilnico, kjer je za mizo sedela mami ter srkala kavo z novicami v rokah – kot ponavadi. »Hej mami!« sem veselo zaklicala. »Hej Sofia.« mi je odvrnila ter se nasmehnila. »Kaj bo danes za zajtrk?« sem jo vprašala. »Toast.« mi je odgovorila ter s prstom nakazala na pult, kjer so bili postavljeni toasti z jajci.»Hej miški!« je veselo povedala oči, ki je pravkar stopil v jedilnico. »Hej oči!« sem mu odvrnila ter se nasmehnila. Vzel je krožnik z toasti ter jih ''posadil'' na mizo. Sedla sem se na stol ter pričela jesti. »Dober tek.« sem povedala z polnimi usti. »Dober tek tudi tebi,ljubica.« je povedala mami ter se nasmehnila. »Grem jaz.« sem povedala ter pograbila šolsko torbo. Odšla sem proti šolski postaji, kjer sem čakala avtobus. Ravno, ko sem prišla je avtobus pripeljal. »Dobro jutro,gospod voznik.« sem veselo pozdravila voznika avtobusa. »Dobro jutro tudi tebi,mlada dama.« je povedala ter mi namenil nasmešek. Tudi jaz sem se nasmehnila ter odšla na sedež kjer je sedela Lucy. »Hej Sofia!« me je pozdravila ter me objela. Lucy je moja najboljša prijateljica že od malih nog. »Lucy,kaj si počela včeraj?« sem jo vprašala,ker sem vedela,da bo začela pridigati na dolgo ter široko o včerjašnjem dnevu,jaz pa bom lahko sprostila svoje misli med njenim blebetanjem. Svoje možgane sem dala na ''OFF'' dokler me ni zmotila Lucy,ki me je dregnila pod rebra ter povedala »Smo že tu. Vem,da si zopet sanjarila,ali pa možgane dala na ''OFF''. Imam prav?« je vprašala ter me zbadljivo pogledala. Pokimala sem ji odgovor ter odšla iz avtobusa. Ko sem izstopila sem počakala Lucy, ki se je najverjetneje spet ''gužvala'' od zadaj. »Pa si le prišla.« sem povedala, ko je prišla iz avtobusa. »Seveda.« je povedala ter nadaljevala »Glej,družba!!!« je zaklicala bolj njim kot meni ter pokazala s prstom na njih. Ja,pač je še otročja glede takšnih stvari. Ko je odšla sem počasi odšla za njo ter se smejala njenim smešnim gibom ter kričanju,ko jih je zagledala. 2 dni jih ni videla pa že takšna panika… »Kaj dogaja?« sem zakričala,ko sem stopila do njih. »Hej!« so zakričali vsi po vrsti razen Lucy,ki me je že pozdravila. Objeli smo se ter si izmenjevali razne dogodke,ki so se nam dogodili med vikendom. Ko nas je premotil šolski zvonec smo odšli v razrede. 1. ura je bila Kemija,ki sem jo nadvse oboževala,saj nas je imela najprijaznejša učiteljica na šoli to učno uro. Tako so si sledile še naslednje šolske ure,na koncu pa še konec pouka.

JAZ - (Sofia)Lucy


27. december 2012
u114352
u114352
Neeeeeeeeext
27. december 2012
u112307
u112307
upsi! malo sem slike zamešala
tam kjer je Lucy bi mogla bit "družba".
Lucy pa je 2. po vrsti od leve proti desni na sliki.
27. december 2012
NEXT!
27. december 2012
u73295
u73295
neeeeext
27. december 2012
Eto, zdaj bo next za prve bralce: ●ι'м cяαzу● , ғυcκıпɢ.cαpтαιɴ in ωнαтєνєя.
Hvala vam! <333
27. december 2012
✦Sofia Leonida LaSener oziroma Sofia Ross✦
✦ 2. POGLAVJE- V KNJIŽNICI✦
Po pouku sem odšla na kosilo v jedilnico. Z Lucy sva se usedli za isto mizo zraven pa se je usedlo tudi nekaj drugih prijateljic. »Ali greš na avtobus, ko poješ?« je zanimalo Lucy. »Ne prej morem še v knjižnico, zato me bo, ko pridem iz knjižnice prišel iskat oče« odgovorim in začnem jesti juho. Bila je namreč moja najljubša-goveja juha. »No prav bom odšla pa sama. Saj jutri zjutraj pa prideš na avtobus, kajne?« me vpraša. »Seveda« odgovorim in se lotim špagetov z bolonjsko omako. Lucy je bila izbirčna, zato je kup stvari pustila na pladnju. »No grem zdaj« mi reče. »Lepo se imej!« ji še zavpijem, ona pa izgine iz jedilnice. Jaz še na hitro pojem preostale špagete in solato, pospravim pladenj in odidem do garderobe. Tam se na hitro preobujem in stečem iz šole.
Čez 15 minut sem že prispela pred knjižnico. Zelo pogosto hodim v knjižnico, saj zelo rada berem. To je moj hobi. Ko berem se sprostim in pozabim na vse skrbi. V Žepu sem pobrskala za kartico, ter z nasmehom vstopila.»Dober dan« me je pozdravila knjižničarka. »Zdravo« sem ji odgovorila, ter iz torbe potegnila knjige. Vrnila sem jih, ter odšla naprej do polic. Hotela sem poiskati kakšno super knjigo. Zelo rada sem imela kakšne kriminalke, pa tudi fantazijske so mi bile všeč. Našla sem eno super kriminalko, ki jo je napisala Donna Leon. Vzela sem prva dva dela zbirke, ter odšla do naslednjih polic namenjene bolj kot učno gradivo. Seveda sem rabila kakšno za šolo pa tudi kakšno o kemiji sem hotela vzeti. Potem pa se mi je pogled ustavil na knjigi z naslovom: 'Vse o čarovnicah' Seveda nisem verjela v čarovnice, le zakaj bi? Ko bom resnično zagledala žensko na metli v zraku bom verjela v njih. Ampak knjiga me je kar nekako prisilila, da sem jo vzela s police, ter se odločila, da jo preberem. Usedla sem se na stol v čitalnici ter odprla knjigo. Bila sem zelo radovedna. Začela sem brati:
'Čarovnice so bitja, ki so se v preteklih časih pogosto pojavljale v velikih mestih. Sicer o njih ne vemo dosti, vemo pa, da so letele na metlah. Bile so tudi izjemno močne.
Kolikor so se pozanimali znanstveni lahko čarovnice živijo do 800 let.' Kaj? Toliko? 'Ampak kljub njihovi starosti izgledajo vedno mlade, ter polne energije.' Uau! Vsako dekle v razredu bi sanjalo biti čarovnica, da bi bile vedno mlade! 'Ampak pravijo, da se čarovnice niso nikoli zavedale koliko so stare. Čarovnice so imele tudi svoje slabosti' sem brala naprej. Kakšne? 'Čarovnice so bile lahko vedno samo ženske. Če so hotele imeti potomce so morale prevarati kakšne moškega. Če so rodile fantka, ga niso mogle obdržati. Če so dobile punčko so jo vzgajale kot čarovnico.' Joj kako žalostno! Niso smele živeti z moškim svojih sanj. Hotela sem brati naprej, ko me zmoti zvok telefona. Potegnem ga iz žepa. Bil je oče.»Ja?« se oglasim.
»Kje si? Čakam te pred knjižnico« mi odvrne.
»Oprosti zamotila sem se. Takoj pridem« odgovorim ter prekinem.
Hitro stečem do knjižničarke, ter knjige položim na mizo. »Sofia Ross« rečem in ona prikima. Iz mize vzame mojo izkaznico z imenom, ter mi izposodi knjige. »Izvoli« reče. »Hvala. Pa nasvidenje« se poslovim in že stečem skozi vrata. Zunaj me je že čakal ati z svojim črnim avtomobilom.
27. december 2012
next! ;D < 3 < 3
28. december 2012
VIDIM DA NEKDO PIŠE ZGODBICO ...

NAXT.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :'$
01. januar 2013
Oooo to je pa fajn, da mava 2 nexta!
01. januar 2013
aneda

P.s.: carski telefon *______*
01. januar 2013
u112307
u112307
hah, hwala za nexta:*
-še en next.< 3
01. januar 2013
bova mogle mal oglasit toto zgodbico haha
01. januar 2013
u89857
u89857
next!!
02. januar 2013
Neeekšt.!!!!
04. januar 2013
DAJMO DAJMOOOOOOOOOOOOO.!
04. januar 2013
Nastja objavi next!
04. januar 2013
u112307
u112307
✦Alexandra Ross-Sofiina mama✦
✦ 3. POGLAVJE-KJE JE SOFIA?✦
»Jaz zdaj grem.« mi je povedal Max, moj mož ter odšel skozi vhodna vrata naše hiše. Do konca sem popila še kavo,nato pa tudi jaz šla do mojega frizerskega salona, kjer me je najverjetneje že čakala gospa Smith, ki je naročena za danes. Šla sem v garažo k avtomobilu, se sedla za volan, vžgala, nato pa se odpeljala do frizerskega salona, kjer me je – kot sem že rekla – počakala gospa Smith. »Pozdravljeni.« sem povedala dokaj vljudno ter se nasmehnila. Pokimala je v pozdrav. V ključavnico sem ''vtaknila'' ključ, dvakrat obrnila v desno stran, ter odklenila. »Vstopite.« sem spet vljudno povedala gospe Smith ter ji priprla vrata, da je lahko vstopila. Naročila mi je frizuro, ki jo moram narediti. Takoj sem se lotila dela. Končala sem v 30 minutah, mogoče celo malo več ter naredila seštevek/račun. Plačala mi je ter odšla. Pred menoj so bile še druge stranke s katerimi sem storila enako. Ko je bila ura 16.00 sem odšla domov, kjer sem popila kavo, ter na hitro naredila kosilo. »Sophia! Max! Kosilo je kuhano!« sem se zadrla ter pripravila še krožnike in vilice ter žlice. »Se ne bi že zganila? Hrana bo mrzla…« sem tokrat trikrat glasneje zakričala. Iz spalnice je prišel Max. »Kje pa je Sophia? Ponavadi je prva pri mizi.« je povedal Max ter se začudil. »Odšla bom preverit.« sem povedala ter odšla po stopnicah do njene sobe. Potrkala sem,a zaman, ker ni bilo odziva. Odprla sem vrata ter zagledala prazno sobo. »Ni je tukaj!« sem zakričala Max-u ter se začudila. Max je pritekel v sobo ter dejal »Jo bom šel poiskat v knjižnico, zdaj sem se komaj spomnila kaj mi je povedala.« »Kaj pa?«
»Da danes ne bo šla z avtobusom ampak bo šla v knjižnjico po knjige.«
»Aja. Adijo.«
»Adijo.« Je na koncu še povedal nato pa odšel. Šla sem v kuhinjo, kjer sem pričela jesti juho.Pojedla sem še meso in solato, ter pohvalila mamo, da je skuhala odlično kosilo.
04. januar 2013
u112307
u112307
zadnji stavek more biti tak: Pojedla sme še meso in solato, ter pomislila, da sem danes skuhala odlično kosilo.
OPROSTITE ZA NAPAKO IN ZA BEDEN NEXT
04. januar 2013
Saj je dober next
04. januar 2013
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani