Kva dugaja v filmskem svetu... (tema bo posodobljena!!!)
07. februar 2014
ČAV
Tole je prava stvar za filmske navdušence, ki bi radi vedel, kaj se predvaja al pa se bo predvajal po naših kinih. Dobite lohka vse možne podatke, napovednike in moje vtise od filmov, ki so in ki bojo! Lohka sodelujete, mi svetujete o keih filmih nej pišm in tud sami dodate informacije, ki sm jih spregledala!!!
07. februar 2014
FEBRUAR
OK! Če še neveste je 7. februarja uradno pršu vn THE LEGO MOVIE. Vse v tem filmu je narjen iz lego kock, sam obrazki od stričkov so delno animerani.Ta film bom šla gledat jutr ( 8.2.2014),tko da boste lohka res zvedel čist VSE o tem filmu.no lohka bi začel kr z uradnim slovenskim napovednikom:

No podnapisi mi niso najbol všeč, sej lohk, da so jih v filmu spremenil, sam da so guy prevedel možak... pa Wildstyle so prevedel Žverca, mislm HALO!?! OK, sej tud moji prevodi ne bi bli prfektni, sam to je pa res mal tko-tko, ne?
No lohka si pogledamo še THE LEGO MOVIE behind scenes oziroma behind bricks:

Še neki napovednikov (ki so nažalost brez podnapisov)

(tale zgori je napovednik št.2)
(št.3)
(št.4)
(št.1)
Teli napovedniki so kratki in men se zdijo carski, zato se jih res splača pogledat, če ste jih ravnokar preskočil. Mogoče se vam LEGO film ne zdi obetaven, ampak jst mislm da bo bomba! Sej bomo zvedel jutr! Pogledala sem že vse posnetke, ki se navezujejo na LEGO film in tuki je neki najbolših:


Če tega slučajno ne veste je letos leto konja
Nevem, če se vam da še brat o LEGO filmu, ampak za vse tiste, ki se jim da, morm za vsak slučaj napisat še kake podrobnosti in zanimivosti

GLAVNI LIKI

EMMET - Navaden, pravila spoštujoč in skrajno povprečen LEGO človeček, ki ga po pomoti razglasijo za IZJEMNEGA, osebo,ki bo rešila svet. Z druščino neznancev se poda na nalogo, da bi ustavil zlobnega tirana, lorda Biznisa, za kaj pa je seveda strahotno slabo pripravljen.

WYLDSTYLE (Žverca) - Mladenka svobodnega duha, ki je rada domiselna in nenehno premika meje. Je močna in samostojna in krivice jo hitro zmotijo. Ker verjame, da je Emmet "Izjemni" iz prerokbe, ki naj bi rešil Kockovo, se med njima krešejo iskre, čeprav že ima fanta (s katerim res ni šale, saj je slavni super junak Batman)

PRESIDENT BUSINESS (Predsednik Biznis) - Predsednik Biznis je zadrgnjen direktor, ki le stežka usklajuje težnje po svetovni nadvladi s svojim zasebnim življenjem. Njegova krinka je uspešno podjetje za glasbo, televizijo, nadzorne sisteme, zgodovinske knjige, glasovalne stroje, vse mlečne izdelke in kavo, skrivaj pa je lord Biznis, najzlobnejši tiran, ki poveljuje robotskim četam in skuša prevzeti LEGO svet.

VITRUVIUS (Vitruvij) - Starodavni in junaški čarodej, ki je prerokoval, da bo “Izjemni” porazil lorda Biznisa in postal največji LEGO junak vseh časov. Emmetu poskuša dopovedati, da je za pravo gradnjo LEGO kock treba verjeti vase in upoštevati napotke v svoji glavi.

BENNY - astronavt iz 70. let, ki ima počeno čelado in zato dobiva premalo kisika. Njegova največja ljubezen so vesoljske ladje, vendar pa je pripravljen narediti vse, da bi pomagal drugim LEGO junakom.

BATMAN - Ne skriva, da najraje dela sam, saj vsako delo opravi hitreje in bolje kot kdorkoli. Trenutno je Žvercin fant, ki mu ne manjka lepote, samozavesti in sposobnosti.

BAD COP/GOOD COP (Slab kifeljc/Dober kifeljc)- Razbijač lorda Biznisa, čigar zvestoba se znajde na preizkušnji, ko tarča postanejo njegovi starši. Skozi zgodbo se izkaže, da se tudi v njem skriva nekaj dobrega.

LEGO film v številkah

1 »Izjemni« – najbolj izjemna oseba in ključ do odrešitve sveta, za kar po mnenju borke za svobodo in nekonformistične Žverce velja Emmet, čisto povprečna miniaturna lego figurica.

2 osebnosti, ki ju ima uspešni podjetnik Direktor Biznis, skrivaj še Lord Biznis, zlobni tiran, ki skuša doseči svetovno prevlado.

2 obraza Fajn kifeljca, prva gorila Lorda Biznisa, ki nosi tudi obraz Slabega kifeljca.

2 režiserja LEGO filma, Phil Lord in Christopher Miller.

3D računalniška animacija, v kateri so posneli LEGO film.

4 različne lego kocke za izdelavo miniaturne figurice.

11 igralcev je posodilo glasove, med njimi Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Nick Offerman, Alison Brie, Charlie Day, Liam Neeson in Morgan Freeman.

11 lego svetov obiščemo v filmu, med njimi Staro mesto, Kockovo, Divji zahod, Srednjo Zelandijo, Gradbišče in Odprto morje.

24 -krat se v scenariju za LEGO film pojavi beseda »awesome« (krasno).

43 animatorjev iz podjetja Animal Logic je ustvarjalo podobe za film.

86 lego kock ta hip za sleherno osebo na svetu.

183 različnih lego miniaturnih figuric v LEGO filmu.

250 članov celotne ekipe podjetja Animal Logic, ki je delala na filmu.

258 zaporednih tednov je v svetu filma noro nalezljivi napev Vse je krasno prebil na prvem mestu lestvice.

559 različnih rekvizitov vidimo v filmu.

1.908 različnih prizorišč, na katerih se odvija dogodivščina.

2.008 različnih vrst lego kock v filmu.

2.996 različnih lego modelov so uporabili za film.

skupno 5.088 lego kock, ki so hkrati oživile 183 različnih likov. Če bi jih postavili v vrsto, bi videli toliko kock.

55.020 različnih lego kock za izdelavo 559 rekvizitov.

skupno 172.892 lego kock, ki so 183 različnih likov oživile večkrat v več posnetkih, če ne upoštevamo množičnih prizorov.

skupno 2.604.148 lego kock za izdelavo 559 rekvizitov za različno pojavljanje in uporabo v filmu.

3.803.376 različnih lego kock za izdelavo raznolikih prizorišč, na katerih se odvija dogajanje.

skupno 3.863.484 različnih lego kock vidimo v LEGO filmu.

skupno 12.303.290 lego kock na 1.908 prizoriščih skozi celoten film, saj se jih veliko pojavlja večkrat.

skupno 15.080.330 lego kock za izdelavo celotne scenografije, likov in rekvizitov skozi celoten film. Če bi se lotili filma iz lego kock, je to število kock, ki bi jih potrebovali.

915.103.765 možnih načinov za sestavljanje šestih lego kock iste barve s po štirimi čepki v dveh vrsticah (2x4).

skupno 4.500.000.000 lego miniaturnih figur so izdelali od leta 1978.

650.000.000.000 lego kock so proizvedli od leta 1958.

(LEGO film v številkah sm skopirala iz spletne strani koloseja)

To je zaenkrat vse! več izvete, ko bom tudi sama pogledala film in bom to izkušnjo z veseljem delila z vami!

PS.: Večino podatkov (razn mojih vtisov) na tej strani lahko tudi sami najdete drugot po spletu! Jaz vam jih samo lepo serviram na pladnju in vam olajšam iskanje
07. februar 2014
Kaj si mislš o tem filmu?

ful dobr
OK
niti ne
zanič
07. februar 2014
Kaj si mislš o mojem opisu filma?

-dobr
-beden
-kr en
-OK
-drugo (prosm napište kaj)
07. februar 2014
edn najbolsih filmov kar sm jih vidla (pa pomoje ti tut,samo pa moji zaslugi)Pa nisi omenila da je nekaj filma tudi igranega.Film se dejansko fuuuuuul splaca gledat seveda ce si le dobr v anglescini ali pa vsaj v branju podnapisov(poleg tega je velik boljs kukr da bi film prevajal
17. marec 2014
uh glede filmov bi ti lohka pomagala glede na to kuk sem jih ze vidla pa napis kej o filmih ki se zdej vrtijo
17. marec 2014
film je FUL carski ker je iz legic!!!
23. marec 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani