u149674
u149674
1. POGLAVJE
_______________________________________________________________________________
Sovražila sem srede, ko sem v službi ostajala precej dlje v šoli in čas posvečala svoji neumni službi in vsemu temu, kar je spadalo zraven. Bila sem ena od predstavnic pomembne družinske tradicije, ki se je zaradi poučevanja na tej šoli, v tem kraju postala že ugledna. In moja starša nista morala biti bolj ponosna name, ko sta me videla obkrožena z učenci.
Od mene se je pričakovalo veliko več, kot sem si na začetku upala predstavljati, čeprav sem za razliko od moje predrage matere poučevala samo nižjo stopnjo. Morala bi biti na smrt hvaležna, da mi je mami po diplomi takoj zagotovila delovno mesto, a namesto tega sem postala čedalje bolj nehvaležna. Zapadla v rahlo malenholično vzdušje.
Moje prijateljice so postale tisto, kar so si vedno želele, jaz pa sem bila priseljena ostati del družinske tradicije. Ko bi se morala prikazati na prijateljičini poroki, sem raje ostala doma v varnem zavetju med štirimi stenami, ker me je bilo sram. Čutila sem, kako gre moje življenje v napačno smer,a sem se ves ta čas počutila ne močno.
Na začetku sem se sprijaznila z usodo in tokom življenja, vse dokler nisem začela ugotavljati, da sem naredila napako in podlegla pričakovanjem staršev. Izpopolnila sem njune želje, a pozabila, da si tega v resnici ne želim.

Draga starša, žal mi je, da sem vaju zapustila, a tako je najbolje za vse.
17. november 2019
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani