Hej, s ❀koraLy* sva se odločili da bova to zgodbo prepisali iz knjige Mia in vilinci, da si jo lahko preberete tudi tukaj. Jaz bom pisala, ❀koraLy* pa bo dajala slike. No tukaj je naslovnica te knjige.
27. februar 2015
VSEBINA

PRIHOD V CENTOPIO
Magična knjiga
Najlepši samorog
Mijini novi prijatelji
Kje je Lyria

UPANJE ZA CENTOPIO
Prav posebno glasbilo
Samorogov prah
Na obisku v vilinski palači
Skrivnost trumptusa
27. februar 2015
GLAVNI JUNAKI

MIA
Mia je stara 12 let in stanuje v internatu. Ima skrivnostno knjigo in magično zapestnico. Z njeno pomočjo lahko pride v čudežni svet Centopie. V tej deželi vilincev, panov in samorogov se Mia preobrazi v prelepo vilinko s prav posebnimi sposobnostmi.

YUKO
Čedna vilinka živi v Centopii. Je prijateljica kraljeviča Moja in Mie. Yuko je ena najboljših bojevnic v deželi vilincev. Skrbi za samoroge in jih rešuje iz vseh mogočih nevarnosti.

MO
Mo je sin vilinskega kralja Raynorja. Tako kot njegova prijateljica Yuko je tudi on mojster bojevanja. Želi si da bi bil nekoč tudi sam tako dober in moder vladar kot oče.
27. februar 2015
LYRIA
Lyria je prvi samorog, ki ga Mia sreča v Centopii. Med njima se razvije prav posebno prijateljstvo. Mia je edina, ki razume Lyrijin jezik.

PHUDDLE
Mali pan zelo slabo igra na piščal, vse kar zaigra zveni napačno. Zato so ga drugi pani izobčili. Phuddle veliko govori in se ima za velikega izumitelja. Njegovo ime se izgovori "Fadel".

KRALJ RAYNOR
Nekoč je bil tudi on pogumen bojevnik. Zdaj je moder vladar, ki ne govori veliko. Toda kar pove je dobro premišljeno. Centopiji vlada odločno in tankočutno.

KRALJICA MAYLA
Je zelo nežna in neskončno potrpežljiva. Tudi ona je bila nekoč bojevnica. Zdaj je kraljica, vendar ni izgubila pustolovskega duha.
27. februar 2015
PANTHEA
Kot hudobna kraljica vlada vojski munkul, ki se imenujejo tudi munke. S temi nevarnimi bojevnicami hoče uničiti Centopijo. Panthea je zelo domišljava in obsedena z željo ohraniti svojo mladost, zato potrebuje rogove samorogov.

GARGONA
Kot Pantheina poveljnica vodi vojsko munkul. Po naročilu hudobne kraljice mora uloviti samoroge, da bi dobila njihove rogove. Pri tem jo spet in spet ovirajo vilinci. Ni čudno, da jih Gargona ne mara.
27. februar 2015
VINCENT
V internatu Mia odkrije prijatelja v Vincentu. Med učenci velja za posebneža. Vincent je zelo bister in pomaga Mii obvarovati njeno skrivnost.

VIOLLETA
Je vodja skupine punc v internatu. Violetta ne mara Mie, zato ne izpusti nobene priložnosti, da bi se ji posmehovala.

PAULA
Si skupaj z Mio deli sobo v internatu.
27. februar 2015
zdaj pa slike.
27. februar 2015
slike pridejo.
27. februar 2015
MIA(v Centopiji)

MIA(doma)


YUKO


MO
27. februar 2015
LYRIA


PHUDDLE


KRALJ RAYNOR


KRALJICA MAYLA
27. februar 2015
PANTHEA


GARGONA IN MUNKI
27. februar 2015
VINCENT


VIOLETTA


PAULA
27. februar 2015
Next pride kmalu.
02. marec 2015
Uf že dva mesca nism nč napisala. No bom pa zdej. Dans bom sama ker ★lเttlє✮ςคt✸ nima časa.
23. maj 2015
u198897
u198897
najbolj bedna zgodbica ever tisti, ki to berejo so dojenčki OMG moram it bruhat
23. avgust 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani