Fantazijska zgodba o princeskih, vitezih, zmaju, dobem in zlobnem.
SREČANJE
Rodil se je nov dan. Sonce se je smejalo čez hrib in metalo jutranje žarke prek mladih lesk, ki so brstele na to lepo pomladno jutro. Ptice so se prebujale v krošnjah dreves, na travniku pa so se lesketale kapljice jutranje rose.

Bosa je stopala po mehki travi z lahnimi koraki, mlad vetrič pa ji je vihal zlate lase, ki so ji segali do pasu. Oblečena v belo obleko, z venčkom iz pisanih cvetlic. Kot vsako jutro je bila namenjena na skrito jaso, za katero je vedela le ona. Pot jo je vodila skozi gaj brhkih brez do visoke skale, obrasle z bršljanom. Za skalo je zijal širok prepad, pri vrhu tako na gosto porasel z drevjem in grmičevjem, da se niti stene ni videlo. Odvalila je manjšo skalo, ki je zapirala skrivni vhod. Na prvi pogled je bila pod njo luknja, ko pa so se oči privadile teme, se je odprlo stopnišče, izklesano iz živega kamna.
Potiho se je spustila po stopnicah in skalo za seboj zvalila na prejšnje mesto. V rovu je bilo čutiti hlad in toploto obenem. Privzdignila je krilo, stkano iz čiste svile, in stopala proti odprtini na dnu, od koder se je širila rahla svetloba in prijeten vonj. Izhod s stopnišča in hkrati vhod na jaso je bila obrasla rožnata vrtnica, katere cvetovi so se ravno prebujali in odpirali v pozdrav novemu dnevu. Stopila je na tla, pokrita z mehkim mahom. Okoli jase je rastlo gosto robidovje z zrelimi sadeži. Ustavila se je, jih nekaj nabrala in pojedla. Robide so bile slastne. Pri vhodu je iz skale tekel potoček in se zlival v majhen tolmun. Zajela je svežo studenčnico in se odžejala. Nato je stopila do roba jase in se zazrla v daljavo. Lase so ji plapolali v vetru in prevzel jo je poseben občutek, ki ga do takrat še ni poznala. Sončni žarki so jo greli, zaprla je oči in uživala v prijetnem trenutku. Kmalu pa ji srce začelo biti hitreje in zmedla se je. Na jasi ni bila sama!
06. avgust 2019
ZDaj gremo pa spat...
06. avgust 2019
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani