u207907
u207907
Včasih se ne zavedamo kaj vse imamo... Kako je bilo življenje v zgodovini drugaće... Zato bom napisala zgodbo ki bo govorila o dekletu Charlotte ki živi v Franciji, v 16 stoletju in so ji umorili mamo kot čarovnico na grmadi.
Poskusila bom ubesediti to Charlotte in njeno življenje.
Pa bi bila vesela nextov, seveda če vam je všeč
27. marec 2016
u207907
u207907

1 del:
"Charlotte! Charlotte!" Starejša gospa, je dekle iskalo povsod. Celo med kokošmi. Nikjer je ni bilo. Ko je že obupala, jo je zagledala na zadnji strani hiše, kako se igra z ovcami, ki jih je imela tako rada.
"Charlotte!" Je še enkrat zakričala gospa. Dekle po imenu Charlotte se je zdrznilo in vstala ter s svojega oblačila hitro poskušala zbrisati zelenkasto barvo, ki je nastala medtem ko se je valjala po travi.
Charlotte je bilo suha, za tisti čas veliko presuhceno dekle z lepimi dolgimi lasmi in njene oči so vsakogar očarale. Živela je v 17 stoletju v Franciji, pri babici- mamo so namreč obsodili čarovništva, oče pa je umrl nekaj dni kasneje pretresen zaradi krivične obsodbe svoje žene, ki jo je tako ljubil. Od tistih usodnih dni je sirota, za katero vsi šepetajo da ima tudi ona najbrž v sebi zlo od mame.
Trpela je. Že večkrat je bila deležna fizičnega nasilja in zmerljivk ter obtožb, da je takšna kot njena mama-coprnica. Poskusili so jo tudi že obtožiti, vendar jim je njena babica vselej preprečila, češ kaj je otrok kriv, otroci so nedolžni. Vedela je, da se bo nanjo zgrnila poplava zahtev da je čarovnica takoj ko bo polnoletna in se bo zgodila kakšna nesreča... Sedaj je stara 15 let-še 3 leta življenja ji ostajajo. Ali več-vsaj upa in moli, da bo lahko živela še nekaj časa in da se bodo meščani spametovali, ter ji pustili da živi svoje življenje.
"Charlotte, pridi že" zopet zakriči starejša gospa, ki je bila njena babica po očetovi strani. Počasi odide zanjo in potihoma zopet moli, da nikdar ne bo doživela tega kar je mama. Nikdar... Nikoli...
27. marec 2016
Nexxtttt
27. marec 2016
u202150
u202150
Neeext<33
27. marec 2016
Next
27. marec 2016
u207907
u207907
2.del:

Počasi, še vedno zamišljena je prišla Charlotte do babice. "Charlotte, ne moreš le postavati naokoli. Pomagaj mi" ostro reče njena babica. "babi, neumno je- ko bom stara 18 mi ne bo več koristilo, če sem vsak dan pometala in skrbela za živino ter prašiče. Izkoristiti moram vsak dan življenja... Dokler sem še živa" tiho reče Charlotte in povesi glavo.
Babici se je zasmilila, a ji ni pokazala. Menila je, da morajo otroci rasti ob trdi vzgoji, kot je odraščala ona sama. "veš kaj, nič ni določeno da bi bila obtožena. " reče babica in se obrne stran od Charlotte, da ne bi opazila kako jo v resnici skrbi zanjo.
"da ni določeno?" Reče Charlotta in odkima ter doda:"vse, popolnoma vse je in zato nisem kriva!" Babica jo ostro pogleda. "če boš samo sanjarila, potem bodo najbrž res vsi mislili da kaj poskušaš sčarati. Raje pomagaj" in ob teh besedah Charlotti pomoli lonec s hrano za prašiče.
Charlotte vzame težki lonec. Ve, da babica laže. Neumno je, da bi sama sebi lagala. Vsi mislijo da je coprnica-le babica je proti. Z hitrim sunkom vrže hrano prašičom. Umrla bo. Čez nekaj časa...
Pri tem ne more odločati ona. Odločilo bo inkvizicijsko sodišče, ki bo na strani večine. Najbrž bo morala opraviti preizkus, kjer bo umrla, ali pa preživela in bila obtožena čarovništva. Ali pa jo bodo mučili.... Cmok se ji naredi v grlu.
Stisne pesti in se nasloni na steber. Na jok ji gre, a ne sme se zjokati. Ostati mora biti močna... Trdna... Čeprav bo z njo čez nekaj časa konec...
27. marec 2016
Nextt
27. marec 2016
u202150
u202150
Nexxtttt ♡
27. marec 2016
Next
27. marec 2016
u207907
u207907
Kaj pa vi mislite, se kot mislo njena babica Charlotte preveč obremenjuje s tem, da misli da bo obtožena ker še ni rečeno, ali ima prav Charlotte?
27. marec 2016
Neven pomojm nima prou
27. marec 2016
u207907
u207907
Pa vse, ki še ne berete, poglejte novo zgodbico ki pravkar začenja nastajati-tokrat bo pisanje v dvoje, skupaj z damondarleeno. Se že veselim
https://www.igre123.com/forum/tema/the-war-of-the-roses/183531/1
27. marec 2016
Neext
27. marec 2016
neextt
27. marec 2016
u207907
u207907
3.del:
Ko Charlotte nakrmi prašiče, odide iz svinjaka. Počasi gre po potki do potoka. Tam je res uživala in tisti trenutki so ji bili v uteho.
Tam ni bilo nikogar ki bi jo obtoževal. Nihče ni hodil sem, ker je močno zaraščeno. Njej pa se je zdelo kot pravljica. Ko je šla čez travnik proti potočku, ki ga je že slišala v daljavi, je zagledala fante njene starosti ki so bili eni iz med njenih najhujših preganjalcev...
Na žalost so jo zagledali tudi oni. Eden izmed njih, sin bogatega meščana jo je videl prvi in kmalu so vsi pogledali proti njej.
A Charlotte se je že pognala v dir proti hiši babice. Bila je dobra tekačica, ter vedela je, da je ne morejo ujeti. "Coprnica ustavi se!" so kričali zanjo. Vedela je, da če bi jo ujeli jo lahko tudi ubijejo in nihče ne bo vedel za to.
Adrenalin je pripomogel, da je še hitreje tekla. A ni se ji izcimilo. Med hitrim tekom namreč ni bila pozorna in se je spotaknila ob kamen. Padla je po tleh. V gležnju je začutila močno bolečino.
Takrat so jo dohiteli. Z veliko bolečino je vstala. "coprnica" je siknil eden. "ne približujte se mi" je rekla s tresočim glasom. "kaj? Nas boš zacoprala?" Je vzvišeno dejal nekdo. V strahu za življenje jim je zagrozila:"da, če me ne pustite bo prišla huda toča".
Obrazi so se jim spremenili. "le poskusi, in ne boš dočakala naslednjega dne" je siknil eden. "seveda ne bom, saj nimam moči!" Sem vzkliknila v strahu za življenje.
Fantje besni odhajajo. Na srečo nič ne obeta k slabemu vremenu in pridelki so dobri. Tudi bolezni ni. Ne bodo me morali obtožiti, razmišlja Charlotte.
Vsa zamišljena in olajšana odhaja proti domu, tako da sploh ne opazi črnih oblakov na nebu. Ko skoraj pride domov začuti da ji nekaj pade na glavo. In speg. In spet. "toča.." Šepne.
27. marec 2016
neeexttt full dobr
27. marec 2016
Neext
27. marec 2016
u199744
u199744
Next
27. marec 2016
u207907
u207907
4.del:

Charlotte še vedno šokirana obstoji. Pa ravno danes, ko sem grozila s točo fantom-ko je sploh ne znam zacoprati.
Z bolečino se ozre naokoli. Vidi, da pridelki ki naj bi bili to leto še posebej dobri, že nosijo posledice toče. Sedaj res ni razloga, da me ne bi obtožili, si misli Charlotta in z obupom zre kako toča pustoši naokoli.
"Charlotte!" Njena babica steče proti njej. "ne stoj tu, hitro steci v hišo. Tale toča je res presenečenje. Pa še lepo vreme se je obetalo" reče in se namršči. To je bilo za Charlotto le še potrdilo-če je njeni babici samo toča čudna, kaj si bodo mislili vaščani ob njeni izjavi!
Ko vsa v šoku razmišlja, jo babica zrine do hiše in ji kot 5-letnemu otroku pogreje čaj in jo posedi na peč. Charlotte se trese, ne le od mraza ampak veliko bolj od strahu, kaj bodo naredili meščani, ko se bo toča umirila in bodo lahko prišli do nje.
"babi... Bi lahko jaz zacoprala točo?" Šepne Charlotte. Babica presenečena dvigne pogled. Le kaj je z njo, prej je žalovala, sedaj pa misli da je že izkušena čarovnica!
"seveda ne." Reče. Po dolgi tišini doda:"zakaj sprašuješ?"
"babi... Vsi bodo mislili da sem to naredila jaz!" Vzklikne. Babici, še preden ji začne ugovarjati pove vso zgodbo. Babica se mršči, in zaskrbljenost se kaže na njenem obrazu. Ko Charlotte konća s pripovedju vstane. "otrok moj ljubi, kaj ti je bilo, da si jim sploh kaj grozila" reče babica v grozi.
Charlotte skloni glavo in spomigne z rameni. "no, zdaj je kar je. Pojdi z mano" ukazovalno reče njena babica. Skupaj odideta po stopnicah navzgor, Charlotte pa si tiho, da je babica ne sliši zamrmra:"le kam me pelje?"
28. marec 2016
Next
28. marec 2016
Neext
28. marec 2016
u207907
u207907
Še kakšen Next?
28. marec 2016
Next svetovna zgodba
28. marec 2016
u196293
u196293
neeeeeext
svetovna zgodba pa hitr napiš Next ker komi čakam da ga bom prebrala......pa dj ukluč v zgodbo še kj fantov..ker je vedno fajn če so fantje not,pa to....

napiš hit.....
28. marec 2016
neexxtt!!
28. marec 2016
u202150
u202150
Neeeeext <3
28. marec 2016
Neext<333
28. marec 2016
u207907
u207907
5.del:
Charlotte je sledila babici, ki jo je vztrajno peljala naprej. Na koncu sta se ustavili pred stopnicami, ki so vodile na podstrešje.
Charlotte je bila radovedna, kaj ji hoče pokazati, sploh ker na podstrešju še ni bila nikoli. Babica je kot kaže pozabila, da jo močno boli hrbet, saj se je že vztrajno vzpenjala po stopnicah, ter kmalu dosegla loputo podstrešja.
Ker ji Charlotte, še vedno zmedena ni sledila, ji je babica pomignila, češ naj pride za njo. Obotavljoče se je začela vzpenjati.
Ko sta prišli do vrha, ji je babica pomignila, naj se vsede ba nek star zaprašen stol. "Torej... Če začnem od začetka... Morda je najbolje da odpreš tisto skrinjo tamle." Ji je dejala babica. Charlotte je skrinjo takoj opazila, kako ne bi, bila je edina stvar na podstrešju razen razmajanega stola in prahu.
Počasi je odšla proti skrinji. "Zaklenjeno je" je Charlotte razočarana ugotovila. "Kluč je pod skrinjo" je zaslišala babičin naveličan glas. Ko ji je končno uspelo odpreti je tam zagledala... Star plašč.
"Nič posebnega ni" je razočarana ugotovila. Babica je zavzdihnila in prišla do nje in izpod plašča vzela cel kup papirja ter knjigo. Charlotte je zavzdihnila od razočaranja. Nič nenavadnega...
"Tale plašč je bil v lasti tvoje mame. Želela je, da ga dobiš ko bo čas za to. In sedaj je ta čas." Podala je plašč Charlotti v roke. Charlotta je zavohala tisti znani vonj... Po mami. Stisnila je plašč k sebi, ter najbrž bi le sedela s plaščem in jokala od veselja, a je babica že nadaljevala.
"Ti listi so prav tako od nje, dala mi jih je tvoja mama, da jih dam tebi, da jih uporabiš kot si želiš." Ko je to rekla ji je prav tako položila liste poleg nje.
"Sedaj pa še ena, veliko bolj pomembna stvar" se ji je namuznila babica in ji v roke položila knjigo. Charlotte bi v tem trenutku najraje rekla, da je neumna s knjigami- nikoli ni marala branja, a jo je vseeno prebrskala.
"In kaj je ta knjiga?" Je Charlotte kar malo naveličano dejala. Babica jo je resno pogledala. "Charlotte... Verjameš ali ne, ampak tvoja mama je bila resnično čarovnica." Je z vzdihom dejala njena babica.
"in tole" je dejala in ob tem pokazala na knjigo. "Tole, je bila njena knjiga iz katere je brala uroke." Od šoka je Charlotte ostala brez besed. "Charlotte-tudi jaz sem čarovnica." Je dejala babica. "Kaj?" Je vzkliknila, osupla Chatlotte.
"Da." Je z mirnim glasom dejala babica. "In tudi ti si."
28. marec 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani