1.poglavje
»Danes vam želim predstaviti primer Wallace, enega najzanimivejših nerazjasnjenih umorov,« sem dejala svoji podobi v ogledalu. Z zanosom. Nato sem poskusila s prisotnostjo, potem še z resnostjo.
Krtača za lase se mi je zapletla v vozel. »Začni!« sem si ukazala in poskusila znova. »Mislim, da bo primer Wallace zlahka napolnil ves nocojšnji progran,« sem določno dodala.
Imeli smo dvanajst članov, kar se je lepo izšlo pri dvanajstih srečanjih na leto. Seveda vsi primeri časovno niso mogli zapolniti dvournega programa. Član, ki je bil odgovoren za predstavitev»primera meseca«, kot smo ga v šali poimenovali, je pripeljal gostujočega govornika - nekoga z oddelka mestne policije ali psihologa, kidela s kriminalci, ali pa direktorja krajevnega kriznega centra za žrtve posilstev. Enkrat ali dvakrat smo gledali film.
Toda pri žrebu sem imela srečo. O primeru Wallace je bilo več kot špreveč gradiva, vendar ne toliko, da bi morala pohiteti z zbiranjem. Primeru Jacka Razparačasmo namenili 2 srečanji. Na prvem je Jane Engle predstavila žrtve in okoličine zločinov, na drugem pa je Aruhur Smithgovoril o policijski preiskavi in osumljencih. Pri Jacku ne moreš skopariti s časom. »Elementi promera Wallace so...« sem nadaljevala. »Moški, ki si je nadel ime Qualtrough, šahovski turnir, očitno neškodljiva ženska Julia Wallace in seveda obtoženi Herbert Wallace, njen mož.« Lase sem si počesala v čop in razmišljala, alii naj jih na zatilju v figo, spletem v kito ali samo povežem s trakom, da mi ne bodo silili v obraz. V kito. Ta mi je dajala občutek, da sem umetnica in inelektualka. K sem si lase delila v pramene, mi je pogled pristal na uokvirjenem portretu mater, ki mi ga je mimogrede prejšnji teden izročila za prejšnji rojstni dan. »Rekla si, da ga želiš imeti.« Moja mati, ki je precej podobna igralki Lauren Bacall, je visoka najmanj meter sedeminšestdeset in elegantna od glave do pet. Sama merim v višino meter sedemdeset in nosim očala z debelimi črnimi okvirji. Svoje sanje iz otroštva svoje sem izpolnila tako, da sem postala knjižničarka. In dala mi je ime Aurora, čeprav se ženski, ki so jo krstili za Aido, ime Aurora majbrž ni zdelo tako grozno.
*************************************************************************************************************
Nadaljevanje 1.poglavja pride v drugem nextu. Hvala vam če boste brali.
Še nekaj pravil.
*ne oglašuj!
*ne se kregat
*ne se žalit
*če ti zgodba ni všeč, mi ne zdej pametovat
*oglašuješ mi lahko na zs oz. zasebna sporočila
Hvala
08. junij 2016
Next in dobr zacetek
08. junij 2016
Hvala ti fuul
09. junij 2016
A lahko malo oglasujes? Ce bo vec bralcev in nextov veckrat napisem.
09. junij 2016
u176354
u176354
neexxt ful dobr *.*
22. junij 2016
nextttt dobr, sm si se zavarovala pred Lariso Kfaf ?
22. junij 2016
Ja na blok je sla takoj.heh. ej dans napism k mam itk popoudne solo.
23. junij 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani