Forum je zaradi pomanjkanja interesa uporabnikov ukinjen in bo kmalu izbrisan.
Pisala bom zgodbo o cesarici Elisabeti Avstrijski, ki je bolj znana pod imenom princesa Sissi.

zakaj sem se odločila zanjo?
1. ime sem dobila po njej,
2. rojena sem na isti dan kot ona,
3. Njena zgodba je zanimiva,
4. bila je ena najbolj znanih monarhov v zgodovini habsburške monarhije.

Včasih sem pisala zgodbi Life of Marie Antoinette in Goodbye my love, goodbye, vendar je samo prva dokončana.

Upam, da vam bo všeč.

Te zanima?

če želiš glasovati se prijavi ali včlani

31. maj 2015
Ti pišeš tko svetovno tele zgodovinske *__*
Pol ti je Elizabeta ime? smile_xd
Komi čakam *-*
Next!!
31. maj 2015

»Elisabeth, pozorno me poslušaj. Danes pride bodoči mož tvoje sestre Helene. Pričakujem, da se boš vzorno vedla. To je res pomembna poroka za našo državo. Habsburžani in hiša Wittelsbach se bodo končno povezali. Tudi tvoji sestri to veliko pomeni. Ne bom trpela nobenih tvojih neumnosti, razumeš?«
Pokimam in zavijem z očmi.
»Da mati. Razumem.«
»Oh Sissi kaj bomo s tabo? Če boš taka te nikoli ne bomo mogli poročiti.«
»Pustite jo mati.« reče Helena, ki pride v sobo.
»Sissi ve koliko mi to pomeni in se bo zelo potrudila, da bo njeno vedenje brezhibno. Kajne?« Zahihitam se in spet pokimam. Mati odide in si momlja nekaj o tem, da za mojo neubogljivost ni nič kriva ona.
»Končno.« zavzdihne sestra.
»Ne vem ali je bolj živčna ona ali jaz. No pa saj ni pomembno. Kakšna izgledam?«
»Čudovita si Helena. Če se Franz Joseph ne zaljubi vate, je nor.«
»Ne govori tako!« se zasmeje.
»Kaj pa ti? Saj sploh še nisi oblečena, cesar pa pride čez manj kot uro!«
»Moram?«
»Ja, moraš. Daj, jaz ti bom izbrala obleko.« reče in izgine v sosednji prostor. Kmalu prihiti nazaj s svetlo modro obleko v rokah.
»Obleči se. Jaz moram iti. In ne pozabi si speti tistih tvojih preklemansko dolgih las!« še zakliče, ko že teče po hodniku.
Ko sem končno pripravljena že zamujam. Cesar je še pri vhodu, zato se skozi salon izmuznem na drugi hodnik, ki vodi do sprejemne dvorane. Mati živčno pogleduje na okrog in mi nameni strog pogled, ko me končno zagleda. Odhitim do nje, služkinja pa mi poda košaro z vrtnicami, ki naj bi jo izročila bodočemu možu moje sestre. Helena ponosno stoji na sredi dvorane, oblečena v belo in popolnoma okrašena z diamanti. Vem, da mi je izbrala najbolj preprosto obleko zato, da je ne bi zasenčila, vendar ji ne zamerim.
Vsi v dvorani čakamo sekunde, ko bomo prvič zagledali cesarja Avstrijskega cesarstva in zadržujemo dih.
»Franz Joseph habsburško lotarinški, Avstrijski cesar!« se končno zasliši in vrata dvorane se odprejo.
31. maj 2015
u193008
u193008
next clap
31. maj 2015
next!
31. maj 2015
Just so *-*
Čeprv ne razumem nekej teh izrazov bom že smile_xd
Men so te zgodbice tok *--*, čeprv nisem lih fan zgodovine xđ
Next!!
31. maj 2015
u194107
u194107
Neext
31. maj 2015
u194530
u194530
next
31. maj 2015
u193228
u193228
Neeeeext <3
31. maj 2015
Neeeeeeeeeeext
31. maj 2015
u170630
u170630
Next.Pises pa ful dobr
31. maj 2015
Js zadnje čase večinoma berem sam zgodovinske romane in čist hudo, da sm naletela na tale blog! Hvala za povabilo k branju!! Spremljala bom zgodbico, če bom le mela čas!! Kok pogosto pa boš objavljala? Napiš mi, ko boš objavila nadaljevanje v sporočila plis!
Hvala!
Aja . . .NEXT!
31. maj 2015
Lepo da si se odločila pisati to zgodbo ☺
Neeeeeexr
01. junij 2015
uau nisem pričakovala tok bralcev že na začetku (:
poskušala bom objavljati vsak dan en del ampak ni rečeno, da mi bo vedno uspelo.

V sobo vstopi cesar. Čeprav so mi povedali, da je star le triindvajset let, se mi vseeno zdi presenetljivo mlad. Osem let je starejši od mene, od Helene pa štiri leta. Z očmi bežno preleti vse prisotne in se zastrmi vame. Gledam naravnost vanj in ne sklonim pogleda, čeprav bi morala. Hodi proti nam in še vedno ne umakne pogleda z mene. Ali hoče, da naj ga ne gledam? Nasmehne se mi. Za njim zagledam še druge ljudi, ki so gotovo člani njegove družine. Tam je njegova mama in dva od njegovih bratov. Ko pridejo bližje vsakemu v roke podam vrtnico. Nekoliko neobičajno, vendar se mi je zdela lepa gesta. Na zadnje pride Joseph.
»Elisabeth, domnevam.« reče, ko mu izročim vrtnico.
»Samo Sissi.«
»In koliko ste stari Sissi?«
»Petnajst. Tretja najstarejša v družini.« Cesar pokima.
»Ste že bili kdaj na Dunaju?« Kaj? Me vabi na obisk?
»Ne, nikoli še, vendar zdaj, ko se bo sestra poročila z vami jo bom gotovo obiskala.«
»Da…« zamišljeno reče in se ozre proti Heleni. Ne izgleda preveč navdušen. Res, da je moja sestra le povprečne lepote in da malce škili in zaradi tega ves čas izgleda mrka in nezadovoljna, toda po duši je čudovit človek.
»Komaj je čakala, da vas spozna.« rečem v upanju, da izboljšam njen položaj. Toda Franz ignorira mojo pripombo.
»Boste danes prišli na ples?«
»Seveda bom. Saj moram. Navsezadnje je to zaroka moje sestre.« Ozrem se naokoli saj ljudje v dvorani sumničavo gledajo na naju, ker se pogovarjava že preveč časa, da bi temu lahko rekli le vljuden pozdrav.
»Upam, da se kmalu spet vidiva madame.« končno reče, ko opazi mojo zadrego. Priklonim se in se ponovno postavim na svoje mesto.
»Kaj je bilo to?!« zasika mati, sestra pa je preveč blažena, da bi karkoli opazila. Skomignem z rameni.
»Dovolite, da vam moja hčerka razkaže rezidenco, veličanstvo.« reče oče, ki se je še nekaj trenutkov nazaj pogovarjal s Josephovo mamo.
»Bilo bi mi v veselje.« se nasmehne mladi cesar in Helena stopi naprej.
»Pridi z nama Sissi.« reče sestra in proti meni pomoli roko. Nejevoljno se jima pridružim. Ko v dvorani portretov končno pridemo do slik naše generacije, Helena ponosno pokaže na svoj portret, ki je nedvomno mojstrovina.
»Nikjer ne vidim vašega portreta Elisabeth.«
»Na koncu je.« odgovorim in pogledam proti sestri. Ne opazi, da bi bilo kaj narobe in se nasmehne.
»Prosim. Dovolite mi, da vam pokažem Sissijin portret.« zažvrgoli.
Franz Joseph si pozorno ogleduje vse podrobnosti na sliki, jaz pa ga napeto opazujem. Nikoli še nisem videla tako modrih oči kot so njegove. Pravzaprav je zelo lep. Ustrašim se svojih misli. Ne! Ne smem tako premišljevati! To je bodoči mož tvoje sestre in nič ti ne bo pomagalo, če se zaljubiš vanj trapa! Se okaram.
»Zdaj bi se rad umaknil v svoje prostore.« reče. Obse se prikloniva in ko gre mimo mene se mi še enkrat nasmehne.
01. junij 2015
u178002
u178002
neeeeeeeeeeeeeeeeeeext dbest!
01. junij 2015
u194107
u194107
next
01. junij 2015
nnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxtttttttttttttttttttt!!!!!!!!!
01. junij 2015
Neeext
01. junij 2015
uau ti res svetovno pišeš
01. junij 2015
next <33
01. junij 2015
u193008
u193008
next clap
01. junij 2015
Omg, so ._.