u110366
u110366
A bo kmal?
08. februar 2013
No, nexta ni blo tak dolgo blo, ker sem jas mela gripo, pa nisem mogla bit na računalniku.. sicer še zdaj nisem čisto zdrava, ampak je boljše.. c:

★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩ ★ ✩

▲ ¢ħαρтeя ל ▲

Okolica se je sestavila v trenutku. Stala sem na nekem okroglem podstavku, skupaj z družino in kovčki. Prostor je bil kot velika hala, v starinskem slogu, tako do je bila noter malo temačno. Svetloba je prihajala skozi okna čisto zgoraj ob strehi. Vse naokoli so stali podobni podstavki različnih velikosti. Na njih so se izmenično prikazovali žareči žarki oz. vrtinci in ven so stopali ljudje, ter hiteli po opravkih. Vsi so bili tako čudno oblečeni. A tukaj ne poznajo mode? Nekateri so imeli plašče do tal, drugi samo ogrinjala, pa različna krila, hlače in špičaste klobuke. Drugi so imeli drugačne klobuke, mislim, ne špičaste.
»Dobrodošla na Glavni postaji,« je rekla mama in stopila s podstavka. Oči in babica sta ji skupaj s kovčki sledila.
»Pridi hitro dol Alicia! Zaviraš promet,« je rekel očka. Počasi sem stopila s podstavka in se še naprej z odprtimi usti razgledovala okoli.
»Ah, kako prijetno je spet biti v objemu magije,« je vzdihnila babi in razširila roke. »Alicia, a jo ti čutiš?«
Zaprla sem oči in se prepustila čutom. Zrak je bil nabit z energijo. bila je pozitivna energija, polna življenja.
»Ja, to je magija,« je rekla babica. Hitro sem odprla oči in jo pogledala. Oči so ji žarele kot še nikoli. Predvidevam, da je to zaradi toliko magije.
»A bereš misli?« sem jo vprašala.
»Ne, samo predvidevam,« se je zasmejala babica in mi pomežiknila. »Očitno sem zadela.«
Odpravili smo se proti širokim vratom na eni strani hale. Ali kako je že rekla mama? Glavna postaja? Nekaj takega. Nad vrati je bil napis: Dobrodošli v Burning Lakes. Za vrati je bil še en precej nižji prostor in malo me je spomnilo na letališče, tam kjer ti pregledajo prtljago in to.
»G. in Ga. Frostwhisper,« je nenadoma moja starša ogovoril neki starejši moški. »Pozdravljeni in dobrodošli nazaj!«
Starša sta vljudno prikimala.
»Oh, in Kelsie Frostwhisper!« se je razveselil možak, ko je zagledal babico.
»Pozdravljen Walter,« se je babica toplo nasmehnila. »Tako dolgo se že nismo videli.«
»Tako je, tako,« je prikimal možak, torej Walter. »Smem vprašati, kaj vas je prineslo sem?«
»Vnukinja Alicia,« je rekla babica. »V šolo gre.«
»Ah seveda,« je prikimal Walter in me pogledal. »Dobrodošla v Burning Lakes, Alicia!«
»Hvala,« sem se zahvalila.
»No, sedaj pa se mi mudi,« je rekel Walter. »Nasvidenje!«
Poslovili smo se od Walterja in odšli dalje.
»Burning Lakes?« sem vprašala. »Mislila sem, da smo na Enchantii.«
»Saj smo,« je rekla mama. »Ampak smo v mestu Burning Lakes. To je drugo največje mesto tukaj in leži v zvezni državi Lakeland, kjer pa je glavno mesto.«
Stopili smo še skozi ena vrata in vame je posijalo močno sonce, da sem za trenutek zamižala. Nato sem spet odprla oči in se razgledala. Vau. Samo to sem lahko pomislila. Pred nami je bila ulica, ki je vodila na levo in desno. Nižje dol je bilo še eno križišče. Vse okoli so stale zgradbe. Stare zgradbe, v katerih so bile trgovine. Bilo je polno ljudi, ampak po večini si videl samo klobuke vseh vrst. Vse je dajalo vtis starinskega, a bilo mi je všeč. Predstavljajte si Prečno ulico, le da se razteza čez celo mesto.
»Pridi, gremo domov,« mi je rekla mama. Odpravili smo se navzdol po ulici. Nismo dolgo hodili po mestu, tako da si nisem mogla ogledati veliko. Kmalu smo prišli v veliko predmestje.
»Zakaj se ne peljemo s taksijem?« sem vprašala.
»Čarovniki ne uporabljamo avtov,« je rekel očka.
»Kaj?!« sem vzkliknila. Brez avtov?! Kako bom šla v mesto po nakupih?! Verjetno niti avtobusi ne obstajajo. Skratka, ustavili smo se pred veliko starinsko hišo.
»Zakaj pa se tako ne teleportiramo kot prej?« sem vprašala.
»Ker za kratke razdalije nekateri ne uporabljamo teleportiranja,« mi je odgovoril očka.
»Zakaj pa se nismo teleportirali kar v hišo?« sem spet vprašala.
»Če se teleportiraš kje od zunaj, torej drugega planeta, te avtomatsko teleportira na glavno postajo v mestu. Ali kakšno manj glavno, če se teleportiraš tja.«
»Aha, razumem,« sem prikimala. »Približno.«
»Pokazala ti bom tvojo sobo,« je rekla mama, ko smo vstopili. Peljala me je po stopnicah navzgor in mi pokazala neko sobo.
»Ni nekaj posebnega,« je rekla. »Ampak kmalu greš v šolo, pa še z očetom sva mislila, da bi si jo ti uredila po svoji želji.«
»Okej,« sem se strinjala in se sprehodila po sobi. Mama je odšla dol, jaz pa sem sedla na posteljo. Soba res ni bila nekaj posebnega, ampak mi je bila všeč. Čutim, da bo postala še zelooo udobna.
09. februar 2013
u116976
u116976
neeeeeext
09. februar 2013
u110366
u110366
Neeeeeeext
09. februar 2013
u114756
u114756
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext čimpreeej!
09. februar 2013
neeeeeeeeeeext!
09. februar 2013
u120952
u120952
next
09. februar 2013
u87373
u87373
nneexxtt
09. februar 2013
neeeextttttt♥
10. februar 2013
u115470
u115470
nekštt.< 33
10. februar 2013
u93404
u93404
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext.!!!!
-lovam to zgodbico.!!!!!!!! kdaj bo še en next?????????
10. februar 2013
u37905
u37905
Neeext!!!
10. februar 2013
u93092
u93092
Neeext
10. februar 2013
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~ Upam da boš kmal boljš! <3
11. februar 2013
u76047
u76047
drugi profil :')) zdaj nextam od tu.. dodajte za prijatla če vas še nisem (700 prijatlov (mela sem že prej ta profil)) :''P
11. februar 2013
Neext!"!
11. februar 2013
u76047
u76047(κłıκиı.*)

▲ ¢ħαρтeя ȣ ▲

Naslednji dan. Sonce je sijalo skozi špranje med zagrnjenih zavesah, kot na Zemlji. Čakaj. A nisem na Zemlji? Ah, že vem. Na Enchantii sem! In danes je nov dan in mama je rekla, da greva v mesto po nakupih, ker je jutri že šola. Že jutri! Vstala sem in odšla v kopalnico. Tam sem se uredila, nato pa šla nazaj v svojo sobo in si poiskala nekaj za obleči. Majica in kavbojke bodo čisto v redu. Odšla sem v spodnje nadstropje in v kuhinjo. Mama je pripravljala zajtrk, babi je pila čaj, oči pa je bral časopis. Tako bi moralo biti vsak dan, če si ne bi nekdo izmislil, da sem čarovnica. In ostali tudi. Aja, vsi so bili oblečeni v čudne čarovniške plašče.
»Jutro,« sem pozdravila in sedla za mizo.
»Dobro jutro, Alicia. Hitro pojej zajtrk, saj imava še veliko opravkov mestu,« je rekla mama. Tudi danes je zajtrk po zraku prilebdel do mene. Samo zavzdihnila sem, babico pa sem videla se nasmehniti.
Palačinke sem hitro zbasala vase.
»Kar v tem boš šla v mesto?« me je vprašala mama, ko sem postavala po dnevni sobi.
»Ja, zakaj pa ne?« sem se začudila.
»No, saj si lahko v tem, le da te bodo verjetno vsi gledali. Ker si pač še tako zemeljska oz. človeška. Tako ali tako bova nakupili čarovniške obleke, ampak če te do takrat ne moti,« je rekla mama.
»Dobro dobro. Kaj pa si naj oblečem?«
»Zgoraj imam še nekaj, kar ti bo prav.«
Tako sem sledila mami v zgornje nadstropje in v spalnico. Tam je iz omare potegnila … ni bil plašč. Bila je majica, ki je imela nabrane okraske, krilo, pajkice in tisto ogrinjalo na hrbtu.
»Vau. Pa to še je lepo!« sem vzkliknila.
»Sem vedela, da ti bo všeč,« se je nasmehnila mama. »Dobiva se spodaj.«
S temi besedami je odšla iz sobe. Hitro sem se oblekla. Bilo mi je kot ulito. Majico in kavbojke sem pustila v svoji sobi, nato pa sem stekla dol.
»A potrebuješ še škornje?« me je vprašala mama.
»Ne. Saj bo to dovolj, kajne?«
»Seveda. Tako ali tako bova nakupili nova oblačila in obutev in kaj bi bili čarovniki brez klobukov.«
Potem sva se odpravili.
»Tukaj imam seznam stvari, ki jih potrebuješ za šolo,« mi je razlagala mama med hojo proti mestu. »Kupiti morava knjige, zvezke, pero in še druge stvari. Pa ne smeva pozabiti na čarovniško palico.«
Končno sva prišli v mesto. Tokrat je bila večja gužva in videla sem veliko otrok, starih toliko kot jaz ali starejše.
»Najprej greva po palico,« je rekla mama. »Tukaj sva.«
Stopili sva v neko trgovino. Ravno jo je zapuščal nek fant in njegova starša.
»Pozdravljeni g. Waterfly,« je pozdravila mama.
»Oh, ga. Frostwhisper! Pozdravljeni!« se je razveselil star gospod za pultom. »Pa je le prišel čas, ko vaša hčera potrebuje palico, kajne?«
»Tako je. Alicia, to je g. Waterfly. G. Waterfly, Alicia,« naju je predstavila mama. Vljudno sem pokimala g. Waterflyju, on pa se je nasmehnil.
»Kar stopi sem,« mi je pomignil in pokazal na podest zraven prodajnega pulta, kjer je stala malo večja steklena krogla. Stopila sem, kamor mi je pokazal in opazovala vrste polic za pultom. Tako kot trgovina s palicami pri Harryju Potterju.
»Položi roke na kroglo,« mi je ukazal g. Waterfly. Previdno sem dala roke na krogle. Bila je gladka in hladna. Nenadoma se je zasvetila in mi prisesala roke nanjo, g. Waterfly pa je zaprl oči.
»Kaj se dogaja?« sem mislila vzklikniti, ampak nisem mogla. Čez nekaj trenutkov je bilo vsega konec in roke se takoj povlekla k sebi in si oddahnila. G. Waterfly je spet odprl oči in začel nekaj brskati med policami.
»A vam nisem že rekla, da mladim čarovnikom povejte kaj se bo zgodilo? Vedno so tako prestrašeni,« se je namuznila mama.
»Tako je najboljše ugotoviti, kakšno palico si najbolj želijo,« se je oglasil g. Waterfly izza polic.
»Kaj pa je bilo to?« sem vprašala mamo.
»Kroga ti preišče možgane in določi, kakšno palico si želiš imeti. Ta slika se je potem prikaže v glavi g. Waterflyja in tako ve, katera palica je pravšnja zate,« mi je razložila mama.
»Ah,« sem rekla. »Res bi mi lahko prej povedal.«
»Našel se jo!« sva zaslišali g. Waterflyja iz zadnjega dela trgovine. Kmalu se je prikazal ob pultu in mi pomolil odprto podolgovato škatlico. Noter je bila navadna lesena palica. Vzela sem ji iz škatlice. Ni se mi zdela nekaj posebnega, dokler nisem opazila majhnih izrezljanih vrtnic, ki so se ovijale po vsej dolžini palice. To pa je že bolj posebna! Vrtnice kot Guns n' Roses. Ja, obožujem jih. Saj sem vam že povedala, da imam rada rock.
»Vau. Vrtnice so dobre!« sem navdušeno rekla.
»Krogla nikoli ne laže,« je ponosno povedal g. Waterfly.
16. februar 2013
neeextt♥♥
16. februar 2013
next :*
16. februar 2013
Neeeeeext!
16. februar 2013
u87373
u87373
neexxtt
16. februar 2013
u116976
u116976
neext
16. februar 2013
u110366
u110366
Neeeeeext pa mal hitrej ce lahk
16. februar 2013
Next!!
16. februar 2013
u93404
u93404
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext.!!!!!!!!!! nujno čim prej, ker sem res ODVISNA od te zgodbice!
16. februar 2013
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!!!!!!!!!!!!!! <3<3<3
16. februar 2013
u93092
u93092
Neext
16. februar 2013
NEEEEEEEEEEEEEEXT! ta zgodba je od zdaj naprej moja najljubša! (:
<3333333
17. februar 2013
u123367
u123367
neext+nova bralka+dodajte me saj sem nova tukaj!
17. februar 2013
u37905
u37905
Neeext!!!
18. februar 2013
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani