hello!
torej, spet nova zgodbica. tokrat je ne pišem sama. z menoj piše Marinette. Ideja je njena in njej se imam za zahvaliti, da bom naslednje dni veselo razmišljala o pisanju.

in ja... trikrat lahko ugibate o komu bo šla zgodbica. O Ianu.

no, pa da ne bom dolgovezila ...__________________________________________________________________________________________
PROLOG
“Že spet!” sem pobesnel.
Bil sem razkačen. Že drugič v mesecu dni so napadli moje ladje. Pokradli so tovor, hrano in vse ostalo. Posadko so dobesedno pustili lačno in nekako so prišli do Londona. Kapitan me je obvestil, da je bil spet na delu Ophelie, ki je v zadnjem letu dni napadel nešteto ladij po širom Evrope. Bil sem besen. Spet sem izgubil dobiček.
“Najdite ga!” sem zakričal na kapitana.
“Vendar, gospod ... Vaša milost,” je obupano zamrmral.
“Kaj? Ste nesposobni, da bi našli pirate?” sem zarenčal nanj. Kapitan je ob mojem glasu otrpnil. Očitno se je bal, da ne bi popolnoma pobesnel. Bil sem že besen in odločen, da bom pirate prijel ter jih strpal v Newgate, v najhujšo ječo, ki je bila poznana širom Anglije. Nisem imel pojma, kaj naj storim drugega, kot da upam, da mi bo Ophelie prišel v roke. Stal me je ogromno in čas je, da plača za moje izgube.
“Prav. Vaša milost,” se mi je priklonil kapetan.
Odslovil sem ga z zamahom roke, sam pa sem si natočil kozarec najboljšega whiskeyja, ki ga je premogla moja mestna hiša. Naslonil sem se nazaj, naredil požirek iz kozarca in se spraševal, kdo je sploh omenjen pirat. Bilo mi je jasno, da je namerno to počel. Ljudje so ga slavili po tem, da je oropano blago delil med reveže in jih nahranil.
Nisem bil jezen zaradi tega. Kdorkoli je potrkal na moja vrata, je dobil topel obrok in nekaj denarja. Bil pa sem jezen, ker sem dragocen tovor izgubil. Ta bi mi prinesel dovolj dobička, da bi odprl varno hišo za brezdomce. Tako pa ... Je denar splaval po vodi.

_____________________________________________________________________________________

mnenja, teorije?
24. maj 2016
Next
24. maj 2016
u72708
u72708
Next mogoce bo v kaksno piratko se zaljubu
25. maj 2016
neexxtt!
a je to una ideja ko je glede škotske povezana?

Next
25. maj 2016
Ne, ni. Pri tisti je naslov Diamond
25. maj 2016
upam,da vam je zamisel všeč
25. maj 2016
u202183
u202183
Hojla!
Pozdrav tudi iz moje strani! Kot vidite sem sopisateljica. No da ne bom besedičila. Tu je Next, z moje strani in upam, da vam bo všeč (:_________________________________________________________________________________

1.

- Aislynn -

"Ladja!" se je zaslišal glas iz opazovalnice na moji ladji. Dvignila sem pogled iz nad pergamenta in se zazrla v mladega fanta, ki smo ga najeli, kako z daljnogledom zre proti jugovzhodu. Zapodim se na vrh palube in pograbim svoj zložljivi daljnogled. Zazrla sem se v enako smer in zagledala prekrasno ladjo. Zgrajena je bila iz svetlo rjavega lesa, prav tako trami. Jadra so bila bela, na njih pa odtisnjena zastava Anglije. Angleži. Končno!
Da, čakali smo jih. Ladja je prišla z zamudo treh dneh, kar me preseneča, saj so navadno ladje Anglije hitrejše. Verjetno so imeli težave v pristanišču s vkrcavanjem blaga. Če so moji viri pravilni in domneve, je podpalubje polno dobrega vina, drage svile, ki si jo niti sama ne bi morala privoščiti, denar, ki prijaha iz kolonij in še ostale vredne stvari. Prav tako pomembna kraljeva pisma, ki nam bi pomagala pri iskanju revnih dežel po Evropi.
"Pripravite se!" sem zavpila ukaz in se ozrla proti posadki, ki je nepremično zrla vame. Takoj ko je ukaz zapustil moje ustnice se je pričelo nenadno iskanje orožja, prevez in ostalih potrebščin. Sama sem se odpravila v kapitanovo kabino, kjer spim in preučujem zemljevide in prebiram pisma brata in strica, ki mi dokaj redno pišeta.
Napotim se do skrinje, ki je izdelana iz temno rjavega lesa in okrašena s črnimi spiralami in črnim robovi in ključavnico. Odprem jo in po njej pobrskam za prevezo, ki si jo vedno nadenem preko oči. Vanjo sta vrezani dve luknji, da lahko gledam. Zakaj si to dajem na obraz? Ne vem. Stric mi je priporočal, da na nekakšen način zakrijem identiteto. Lase sem si spela visoko nad glavo in si zavezala okoli oči črno prevezo in na glavo nadela črni gusarski klobuk iz pravega udobnega usnja. Lase sem skrila vanj, tako da sem spominjala na moškega.
Moram reči, da nisem bila tako obdarjena kot nekatere ženske in me tako tudi niso morali prepoznati kot moškega v trenutku. A nekaj jih je že ugotovilo, zato smo zanje ustrezno poskrbeli, saj nihče ne želi, da izvedo da sem mlada ženska. Sploh pa ne posadka, saj bi večina mož umrla od sramu. Nasmehnila sem se ob tem dejstvu.
Okoli pasu sem si zapela pas, v katerem je bil nož varno spravljen v vodu, prav tako sablja, ki jo znam vestno in pretkano uporabljati. Nataknila sem si najboljše škornje in pohitela nazaj k svojim možem. A bila sem presenečena.
Stala sem na palubi. Bila je osamljena. Ozrla sem se na okoli in opazila, da je na desnem boku moje ladje angleška ladja. Zgrozila sem se. Če je William malo opraskal obok ladje ga bom zbrcala čez krov v morje. A ni to edino kar me je popolnoma spravilo iz tira. Moji možje so se že bojevali in dobro nam kaže. Nikoli nismo pobili velikega števila, a če so nam stregli po življenju smo se morali obvarovati. Ponavadi smo jih samo zvezali in jih posedli v rešilni čoln, ta pa je zaplaval v prostrano morje. Ponavadi potem umrejo naravne smrti, nekateri pa so se celo že rešili. Odvisno, kam gredo tokovi in kako daleč smo od kopnega.
Zapodila sem se proti robu palube in se po debeli deski, ki je povezovala mojo in angleško ladjo sprehodila in pomagala svojim možem pri boju.
"Ophelie!" je nekdo zakričal. Ni bil eden mojih mož, saj me moja posadka ne kliče po vzdevku, ki so mi ga Francozi dodelili, zaradi pomoči.
Ozrla sem se naokoli in se v trenutku sklonila, saj je eden od Angležev s sabljo zamahnil proti meni. Takoj sem vstala in ga zbila na tla. Razorožila sem ga, orožje pa vrgla v morje. Vame se je zapodil naslednji s bodalom v roki. Primitivni pa so tile Angleži, ni kaj. S takšnim majhnim rezilom me mislijo ubiti. To niti do srca ne seže. Zasmejala sem se in moškega zbila na tla in prav tako je njegovo bodalo končalo v morju.
Tako se boj ni nadaljeval, dokler ni bilo treh trupel na tleh, ostali pa na rešilnem čolni že daleč stran.
"Odlično možje! Danes reveži ne bodo lačni!" sem se nasmehnila vsa zadihana in se odpravila v podpalubje. Osupnila sem. Bilo je ogromno zabojev hrane in nekaj sodov vina. Nekaj zlata in svile, pergamentov, zemljevidov, dišav in začimb in neka posebna rastlina, ki mi je bila tuja. Bila je v majhnem sivem mošnjičku, ki je bil napoljen z zemljo, da roža ni ovenela. Postrani sem jo pogledala in se vrnila na palubo.
"Izpraznite podpalubje! Nato pa Nathan požgi ladjo!" sem zaukazala in se odpravila nazaj na svojo ladjo. Možje so pričeli z delom, sama pa sem se odpravila proti kabini. Klobuk in prevezo sem si snela.
Pa naj še kdo reče, da je biti pirat enostavno.

_________________________________________________________________________________

Teorije, mnenja?
25. maj 2016
u212238
u212238
Next
25. maj 2016
Hehehe odličen Next
25. maj 2016
Next
25. maj 2016
Next
25. maj 2016
hej
odlična zgodbica zelo mi je ušeč
če hočeš si lahko ogledaš še mojo :
https://www.tumblr.com/blog/bigbangboyfriend
25. maj 2016
Neext!!!
Nova bralka
25. maj 2016
u211706
u211706
Neext!
Ha najboljše pisateljice sta stopile skupi.
Končno.
Full mi je všeč tema drgač
25. maj 2016
u211706
u211706
*tema zgodbe
25. maj 2016
u193768
u193768
Next
25. maj 2016
Naslednji Next od mene
25. maj 2016
Next
25. maj 2016
u143259
u143259
Neeext+nova bralka
Ful fajn mi je ta zgodbica pa ceprou je sele zacetek
Plis hitr Next
25. maj 2016
u202183
u202183
Hvala. Zdaj ne vem kdaj bo Next...ko bo imela Kat čas
25. maj 2016
u143259
u143259
Oki
25. maj 2016
Verjetno ga bom kasneje spisala
25. maj 2016
u202183
u202183
Super
25. maj 2016
u211706
u211706
Yay!!
25. maj 2016
samo nič ne obljubim, mož mi prihaja domov
25. maj 2016
Next
25. maj 2016
neexxtt!!
25. maj 2016
Next bo spisan danes
26. maj 2016
Next
26. maj 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani