SANJE
Dekle z rdečimi lasmi je teklo po dolgem rdečem hodniku, ki je bil včasih bel. Preden jih je našla ona, pošast pred katero je zdaj bežala. Bežala je pred njo, ki je bila včasih njena najboljša prijateljica, ki pa je ni poznala več. V njej je bivala pošast, ki je toliko let čakala, da se bo lahko osvobodila. Zver. Ki je niti Bratje niti Himera, ki jo je ustvarila, ni mogla ubiti.
Rdečelaska je tekla in na koncu hodnika zavila proti stopnicam, ki so vodile v sobo 13, ki je bila skrivališče, za katerega ni skoraj nihče vedel, da je sploh tam. S krvavimi prsti je zagrabila kljuko in odprla vrata. Za sabo jih je zaloputnila in začela iskati skrivališče. Vedela je, da bi morala vrata zakleniti z Belo magijo, a ni imela časa, ker se je morala skriti pred Zverjo, ki jo je podila. Sredi sobe je bila miza s steklenim pokrovom in omare pri steni. Kje naj se skrije? Stekla je k omaram in jih poskušala odpreti. Bile so zaklenjene.
»Se igraš skrivalnice z mano? Tudi prav! Jaz iščem!« Rdečelaska je prestrašeno dvignila glavo. Zver se je bližala. Prevrnila je mizo, steklo se je razbilo in črepinje so letele po zraku. Sedla je za mizo in čakala.
Minevale so sekunde brezupja. Nato so se vrata sunkovito odprla in v sobo je stopila črnolaso dekle s temno vijoličnimi očmi, ki so se svetile v polmraku. Po vratu in rokah so ji plezale črne vene, njene ustnice so bile črne. Odprla je usta iz katerih ni prišel mehek dekliški glas, ki ga je poznalo rdečelaso dekle, namesto tega je iz njih zadonelo več globokih moških glasov, ki so se odbijali od sten: »Kdor ni skrit, ta umre!« Rdečelaska se je še bolj upognila, da je ne bi videla. Zaprla je oči in začela ustvarjati Belo magijo. Verjela je, da bo z njo lahko premagala pošast, ki jo je preganjala. Črnolaska je zaloputnila vrata. Zamahnila je z roko in iz njene dlani je švignil rak črnega dima ki se je izoblikoval v sulico. Rdečelaska je sklenila krvave dlani, ki jih je ovijala rahla megla bele svetlobe. »Pokaži se skrivalnic je konec dragica,« je rekla črnolaska in zaprla oči. Ko jih je odprla so se rdeče svetile-s temi očmi je lahko videla čez stvari. Zato je vedela, da se njena tarča skriva za mizo. Rdečelaska je bila gluha za njene besede. Še malo časa potrebuje, pa bo dovolj močna, da jo bo premagala. Zver se je rjoveče zasmejala in iztegnila s temnimi venami prepleteno levo roko. Iz dlani ji je švignila vijolična svetloba ki je mizo raztreščila na kosce. Rdečelaska je razklenila dlani in si zavarovala glavo pred lesenimi n steklenimi delci. Obrnila se je in pogledala črnolasko., ki je izprožila roko in jo vrgla proti njej. Rdečelaska se je skotalila stran. Črnolaska je spet izstrelila plamen vijolične svetlobe v rdečelaso dekle, ki se je še pravi čas obranila udarca, ki jo je pahnil na tla. Črnolaska je iz črnega škornja povlekla črn nož in ga vrgla proti rdečelaski. Nož se je zapičil v dekletov trebuh.
Dekle se je sesedlo na tla.
Črnolaska je počepnila h dekletu. Njene oči so za hip poblisnile v zeleni barvi. Opazovala je dekle, ki je ležalo v rdeči luži. Sklonila se je k njej in ji z globokim glasom šepnila na uho. »Si res mislila, da me lahko premagaš?« Zver je vstala. Na hodniku so odmevali glasovi, ki so kričali dekletovo ime. Glasovi so bili blizu in Zver je vedela, da so vedeli kje je. Rdečelaso dekle, ki je sedelo v mlaki krvi je tlesknilo s prsti. Na dlani se ji je pojavila ognjena krogla. Črnolaska se ji je pomilujoče nasmehnila in zamahnila z roko. Izginila je v stebru črnega dima. Tik preden je izginila je dekle na tleh izstrelilo ognjeno kroglo, ki je zadel steber in izginila z njim. Dekle je umrlo in Phoenix se je zbudila.

A boš bral/a?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

09. marec 2017
Glasuj širi, komentiraj, spremljaj.
09. marec 2017
u213108
u213108
Next
15. marec 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani