u144094
u144094
Sem Ella Arnold. Stara sem 17 let in živim v New yorku. Smo zelo bogati, saj ima oče lastno podjetje. Doma imam tudi sestro Emmo Arnold, ki je stara 19 let in, kot sestra ni ravno prijateljska do mene, saj je zelo svojeglava in uzvišena (vsaj tako ona misli). Jaz sem bolj zaprta vase. Vsi me imajo za piflarko, samo zato, ker sem v šoli zelo pametna in imam same petice. Ne nosim očal, tudi ne družim se. In kot ste že verjetno razbrali nimam fanta, kar je res. Nekoč sem imela resno zvezo, ampak me je fant pustil, zaradi drugega dekleta. Od takrat naprej z nikomur več nisem govorila in nisem imela fanta.
To sem jaz:Moja sestra:Naša hiša:
___________________________________________________________________________________
1. DEL < Ljubezensko razmišljanje >

Končno! Šolski zvonec je končno zazvonil in, kot strela z jasnega so se že pričele poletne počitnice. Hitro sem odhitela na šolski avtobus, ampak spet se je odpeljal brez mene, na kar sem bila že navajena. Vseeno pa mi je bolje hoditi peš domov, saj imam tako več mira. Zmeraj se ustavim v bližnjem parku in tam prebiram knjige, saj zelo rada berem. Tokrat sem brala roman. V meni je prebudil čustva. Začela sem jokati, ampak sem se hitro potolažila saj sem morala igrati močno punco. Zraven sem še mislila, kako bi bilo, če bi me kdo sprejel takšno kot sem. Tako globoko sem se spustila razmišljati, da sploh nisem upazila, da mi zvoni moj telefon. Čez nekaj časa se prebudim iz globokega razmišljanja in odhitim domov, saj vidim, da me je očka klical že vsaj 10 -krat, če še ne večkrat. Vsi me doma še nestrpno pričakujejo. Potem si očka oddahne, saj vidi da sem varno prišla domov. Reče mi " Ljubica, prosim pridi sem, da vama z tvojo sestro nekaj povem". Zavzdihnem in odložim šolsko torbo. Potem s težkimi nogami grem do jedilne mize...
___________________________________________________________________________________
a) Kakšen se vam zdi začetek zgodbe?
b) Next?

Kaj mislite da bo oče povedal Elli in Emmi?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

27. avgust 2013
neeeeext!!!
27. avgust 2013
u144094
u144094
2. DEL < Gremo v London! >
___________________________________________________________________________
Potem s težkimi nogami grem do jedilne mize... Prisedem, oče pa naju le resno pogleda. Potem začne govoriti " Poglejta dekleti. Mislim, da sta že dovolj stari, da si poiščeta svoj dom in svoje življenje." Obe z Emmo panično vprašamo "KAJ?!". Oče le še bolj resno pogleda in reče " vsaka dobi 50 000 dolarjev za nakup stanovanja, hrane in vsega potrebnega. Pravilno uporabite ta denar. Vsak mesec vama bom poslal 5 000 dolarjev. " Emma je potlej prišla k sebi in mu odgovorila " Ne moreš me kar tako napoditi iz lastnega doma!!" Ker sem imela dovolj gobacanja sem se morala še jaz oglasiti " Prosim, nehajta! Meni se to zdi super ideja! In že vem kam bom šla." Oče mi s ponosom odgovri " No ljubica, vidim, da si se spametovala. In kam natanko bi odšla?"
Ravno sem mu hotela odgovoriti, ko se je že oglasila moja naduta sestra " Ja v London kam pa drugam. To je njeno sanjsko mesto!" Takrat jo grdo pogledam in rečem " Ja res je, London je moje sanjsko mesto in točno tja bom odšla, zadovoljni?" Oče še malo razmišlja potem pa odgovori še z večjim ponosom, kot prej "Prav ljubica. Lahko greš kar pakirat vse potrebno, tu je denar, jutri odpotuješ. Letaske vozovnice si kupi jutri." Z nasmeško na obrazu sem odšla v svojo sobo in spakirati najnujneše stvari, saj bom imela veliko denarja za vse ostalo. Zjutraj sem se zbudila ob 7:00. "O ne! Let imam ob 7:30." Hitro sem vse potrebno dala v limuzino ter že sem bila na poti! Prtljago sem dala na tekoči trak in hitro odšla na letalo. Oče se je še zadnjič poslovil od mene in me stisnil v velik objem. Bil je zelo ponosen name, na kar sem bila ponosna tudi jaz. Let je potekal lepo brez karšnih koli zapletov. Izstopila sem, uzela prtljago in že ponosno odkorakala do taxija. Malo sem si razgledala London, nato pa iskala ugodno stanovanje. Našla sem lepo in novo. Za samo 20 000 dolarjev. Vse sem namestila noter, saj sem imela samo obleke. Drugi dan pa sem odšla kupit pohištvo in kmalu je bilo stanovanje, kot iz škatlice.

STANOVANJE:Malo sem odšla gledat TV. Na enem glasbenem programu so ravno peli One direction. Čeprav nisem še nikoli slišala za njih so se mi zdeli dobri. Pa še srčkani so bili. Čez nekaj časa sem se odločila, da grem kupovat hrano in pijačo ter verjetno kakšno obleko. Ko sem tako vneto poslušala njihovo glasbo je nekdo potrkal na vrata. Bila je moja sestra Emma?!! "Emma ja kaj pa ti počneš tukaj?" Sem jo besno vprašala. Da bi Emma spremenila temo je rekla "Uuuu, vidim, da nekdo posluša One direction." Takrat se se že bolj umirila in rekla "Ja zares so zelo dobri". Emma pa me široko pogleda in reče "Kaaaaaaj?! Veš kaj mene zanima pri teh pobecih. Kako so dobri v postelji." Takrat zavijem z očmi in rečem , da je lahko v sobi za goste. Nekaj smo se še menile in odšle spat...
______________________________________________________________________________
27. avgust 2013
neeeeeeeext!!!
28. avgust 2013
u144094
u144094
3. DEL < Nepričakovano >
______________________________________________________________________________
Sanjala se, da bom tu dobila fanta. Ampak v sanjah sem videla samo črno postavo, kako me poljublja. Na nekoga me je spominjal. Tako znan se mi je zdel kot, da bi ga poznala že celo življenje ali pa bi ga samo enkrat videla. Potem sem se zbudila. Odločila sem se,da grem po živila, saj prejšnji da nisem šla, ker me je napadla moja sestra in sem pozabila iti. Preoblekla sem se, namazala make - up in razčesala moje dolge rjave lase. Potem sem odhitela. Nekako sem dobila taxi in mu naročila kam naj gre. Pripeljal me je do velikanskega supermarketa, da mi je kar zastal dih. Odšla sem noter in imela dolg seznam živil. Najprej sem odšla po malo pijače, potem po solato itd. Imela sem voziček, navrha napoljnjen z hrano in vsem tem. Nakupila sem ter odšla še malo gledati obleke. Ena mi je bila zelo všeč, ampak sem denar raje prihranila za skrajno silo. Imela sem namreč še samo 5 000 dolarjev, saj sem vse druga že zapravila za stanovanje, hrano in za druge uporabne stvari (seveda samo najnujnejše). Ampak London je drag ni kaj. Ko sem prišla domov me sestra ni motila saj je še vedno smrčala v svoji postelji. Malo sem odšla na internet pogledat o teh One direction. Pisalo je, da bo premiera filma This is us, ki so ga sami posneli v torek. Čeprav nisem vedela v čemu naj bi se šlo sem rezervirala dve karti. Eno sem hotela dati svoji sestri, saj ima danes rojstni dan. Pripravila sem zajtrk za obe. Čez nekaj časa pa sem se odločila, da jo grem zbudit, saj je bila ura že 12:00. Pograbila sem blazino ter jo udarila toliko, da se zbudi. To ji ni bilo najbolj všeč ampak sem hitro spremenila temo saj ima danes rojstni dan. Zažele sem ji vse najboljše ter ji povedala kaj sem oz. bom kupila za darilo. Bila je presrečna. Pa še v živo bo videla One direction. Potem sem jo vprašalo "Kako prosim?" in tako se je začel najin pogovor, ki mu ni bilo konca.

J - jaz (Ella) E - Emma
E: Veš, da pridejo tudi One direction?
J: Kako, prosim??!!
E: Ja!! Končno jih bom v živo videla. To so bile moje sanje že od 16 leta!!! Upam, da jih bom tudi bolje spoznala in osvojila Harryja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
J: Okej, okej! Počasi... Umiri se in pridi k sebi. Res, da jih boš videla ni pa rečeno, da jih boš spoznala. Sploh pa, kdo bi se menil za take navadne punce kot sva midve? Ti povem odgovor? NIHČE!!!!
E: Prav imaš, zate se res nebi menil nihče, saj znaš pokvariti rojstni dan in vse ostalo!

Potem se Emma zapre oz. zaklene v sobo, jaz pa z povešeno glavo še malo raziskujem po internetu...
______________________________________________________________________________
28. avgust 2013
u144094
u144094
Koga je Ella videla v sanjah?
Ali jih bodo One direction na premieri opazili?
Mnenje?
A bote še komu povedali za to zgodbo ker nujno potrebuje bralce?
Next?
28. avgust 2013
Enga od One Direction
Ja, valda
Full dobra
Ja, seveda
NEEEEEEEEEXT!!!!
29. avgust 2013
neeeeeextt
29. avgust 2013
neeeeeext!!!
29. avgust 2013
u140056
u140056
next
29. avgust 2013
u144094
u144094
Hvala vsem! Ta next je posvečen za moje nove bralce!
4. DEL < Ljubezen >
______________________________________________________________________________
Ura je bila že 23:00 zato sem se odločila, da grem spat. To noč se mi je spet sanjalo o poljubih s skrivnim fantom. Nisem vedela kdo je in spet sem se zbudila le, da je bila tokrat ura 2:00. Odšla sem spit vodo in malo gledati televizijo. Nobenega fajnega filma. Zato sem se odločila, da bom gledala poročila, dokler nebom dovolj zaspana. Potem je poročevalec rekel "Kmalu bomo v kinomatografih videli film, ki bo obnorel vse! Saj to je film Thi is us od slavne skupine One direction, ki so se spoznali na X - Faktorju in..." Takrat sem ogasnila televizor, ker se mi ni dalo več poslušati o tej skupini. Čeprav moram priznati, da mi je bil en tak v črtasti majici in rdečih hlačah všeč." Samo, ko pa še imena in priimka ne vem. In zakaj bi me opazil na premieri?" Sem na ves glas razmišljala, ko pa je šla moja sestra na wece in mi rekla "ohoho, kaj imamo tule razmišljevalko na ves glas. Hehe. In kdo je nesrečnež?" Vpraša še bolj radovedno. "Poglej v nobenega nisem zatrapana, kot ti, ko pobereš že vsakogar. " Takrat me jezno pogleda in zbeži v sobo. Jaz pa le zavijem z očmi in grem tudi jaz spat. Tudi tokrat sanjam v skrivnem fantu ampak tokrat je nekaj drugače...
________________________________________________________________________________
Kaj je v Ellinih sanjah drugače?
Mnenje?
Next?
29. avgust 2013
neeeeeext!!!
29. avgust 2013
next
29. avgust 2013
u144094
u144094
Sanjala sem, da ima skrivni fant oblečeno črtasto majico in rdeče hlače. Obraza pa nisem videla. Potem mi fant reče " zbudi se Trnuljčica!!" Takrat odprem oči in vidim kako se name dere sestra, naj se zbudim. Malo sem bila jezna nanjo, saj je ura odbila komaj 7:00. Zaspano sem vstala in odšla gledat televizor. Takrat spet poročajo o One direction. Mislila sem si. Pa kaj te fante na vsakem koraku spremljajo. Čez nekaj časa pa so vprašali nekega Louisa Tomlinsona nekaj. Nisem poslušala samo gledala sem ga. Potem pa vidim, da ima oblečeno črtasto majico in rdeče hlače. Bila se šokirana...
_____________________________________________________________________
To je vse kar dobite zdle ker mamo koslilo. Čez nekaj časa vam napišem novega. Zveče pa ne bom mela časa ker grem v kino gledat film This is us. LP
29. avgust 2013
Neeeeeeeeeeeeeeeeeex!!!!
29. avgust 2013
Neeeeeeeext!!!
29. avgust 2013
u144094
u144094
6. DEL < Srečanje >
________________________________________________________________________________
Emma je, kar poskakovala po sobi. Danes je bil zanjo pomemben dan, saj gre na premiero This is us. Namreč jaz nisem hotela iti. Nisem ji povedala razloga ampak na koncu me je le prepričala. Hitro sem nekaj poiskala, Emma pa je zelo izbirčna pri obleki zato jo je izbirala kar dve uri. Na koncu smo izbrale spodnje obleke:

Jaz
Emma--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Emma
Bila sem uznemirjena. Končno po dolgem sanjarjenju bo videla One direction!! Elli ni bilo najbolj všeč, da sem poskakovala po sobi, kot klovn. Prepevala sem pesmi od njih. Nabila sem muziko do konca in verjetno me je slišal cel blok. Ker nisem vedela kaj ima Harry rad se obleke prebirala dolgi dve uri. Ja, vem dolgo ampak za Harryja se je treba potruditi. Samo to sem si ves čas govorila, da nisem omagala. Ella me je grdo gledala, saj je obleko izbala v 1 minutki. Potem pa smo odšle v taxi, ki naju je odpeljal do kina. Vzeli sva tudi knjigo in telefon, da se bomo slikali in, da bova z Ello dobili avtograme. Pred nama je stala že cela množica....
_______________________________________________________________________________
Next?
Mnenje?
29. avgust 2013
u144094
u144094
Ups pomota tole obleko je oblekla Emma


29. avgust 2013
u100166
u100166
next+nova bralka!
29. avgust 2013
Neeeeeeeeeeeeex!!!!
29. avgust 2013
a next+nova bralka, tole je supeeer! =]
29. avgust 2013
u144094
u144094
Hvala vsem, ki berete.
____________________________________________________________________________
7. DEL < Usoda >

Emma
Nisem več morala čakati. Vsi ki so mi stali na poti so dobili buško, le da sem se nekako prerinila do slavne peterice. Ko sva z Ello prišli v kino so 1D že bili norti dajali avtograme ter se slikali z drugimi. Ena je Harryja celo poljubila saj je bila zelo zagreta. Potem pa končno Harry pride do mene in reče "Ali hočeš avtogram ali sliko?" Rekla sem oboje.
29. avgust 2013
u144094
u144094
Se uprošam odrezal se mi je bom napisala še nadaljevanje
29. avgust 2013
u144094
u144094
Harryjeve prelep očke se niso morale kasati od nikogar drugega. Potem stopi do mene Ella. In reče " Zdaj pa vem kdo je tvoj!" ter hitro odhiti do Harryja, da mu bo povedala. Tekla sem za njo in naenkrat obe spotaknile. Pristale smo natleh in videla, da sem padla na čevlje od enega tipa. Pogledala sem gor in naključno padla na Harryja. Takrat se je nasmejal in pokazal tiste bele zobke. Jaz pa sem se mu nerodno nasmejala in odhitel proč, drugače bi me varnostniki.

Harry
Dajal se podpise in prišel do prelepe punce stare okoli 19 let. Vprašal sem jo če bi raje podpis ali sliko. Nato je odgovorila oboje. Bila je prekrasna. Njene lepe sinje modre očke so bile polne adrenalina, veselja itd. Nisem moral premakniti pogleda z nje. Nato je prišel Niall in me odvlekel. Mislim zatrapal sem se pa še njenga imena ne vem. Verjetno je nikoli več ne bom videl. In pogledal žalostno. Nekaj se je pogovarjala z drugo punco in me ni opazila. Kar naenkrat pa pritečeta naravnost do mene in pade. Kot, da bi se lovile. Nasmehnil sem se ji in jo hotel nekaj vprašati ampak je odhitel in me žalostno pogledala. Tudi jaz sem jo žalostno pogledal in naenkrat so prišli novinarji. Vse so hoteli izvedeti. Kdo je tisto dekle. Ali se kaj prepleta med njo in med mano. Jaz pa sem vse zanikal. Mislim saj še imena ne poznam in naj bi bila moje dekle? Oh, lepo vas prosim.

Ella

Po vsej sili sem hotel podpis od Louisa. Ampak me ni upazil, kar je tipično za slavne in v žalosti odšla do Emme, ki je skoraj vse na poti ubila, da bi dobila podpis in sliko od Harryja. Malo sem se nasmehnila ampak počasi je nasmeh odvihral dol z mene. Kakor se muha prestraši roke. Nekako sem se prebila do Emme ter videla, da se s Harryjem ravno pogovarja, zato sem počakala. Ko je odšel se odšla do Emme in jo razkurila saj sem ji rekla, da bom povedala Harryu da je zatrapana vanj. Emma ni hotela, da izve, kar si je Harryu vsekakor že svitalo, da je zatrapana vanj kot množica drugih fenic. Dirjala sem in dirjala in, ker sem gledala nazaj sem se spotaknila in obe sva popadali, kot keglji. Jaz sem se po golem naključju spotaknila na Louisa, ki pa je le začudeno pogledal. Verjetno me še opazil ni saj je verjetno že vsega navajen. Emma se je spotaknila ob Harryja. Jaz sem hotela že iti, ko me je nekdo prijel za roko...
_____________________________________________________________________________
Kdo je Ello prijel za rokav?
Ali bo med Harryjem in Emmo preskočila iskrica?
Mnenje?
Next?
29. avgust 2013
Neeeeeeeeeeeeext!!!
30. avgust 2013
Louis
More
The best
Neeext!!!
30. avgust 2013
Neeeeext!
30. avgust 2013
u138248
u138248
neext
30. avgust 2013
u138248
u138248
nova bralka
30. avgust 2013
u144094
u144094
8. DEL < Skrivno na kvadrat >
______________________________________________________________________________
Emma
Zkaj sem bila taka trapa? ZAKAAAAJ'?!!!!Imela sem ga že v pesti. Pa mi je nekako ušel. Bila sem čisto obupana. Zamižala sem in poslušala glasbo od One direction, na MP3. Zraven pa brala še knjogo o Harryju. Jokala sem, potem pa do mene stopi neznanec s kapuco. Izgledal je, kot, da bi bil seriski morilec ali kaj takega. Potem pa me je ogovoril " zakaj se jokaš?" Odgovorim mu jezno "kaj tebe to briga, pač se jokam zaradi enega fanta!!!" Neznanec je pogledal mojo knjigo in na koncu, ko sem se malo umirila reče " Zaradi njega se jokaš kajne?. In pokaže na knjigo. Začudeno pogledam in odvrrnem "kako si pa vedel?" Neznanec pa mi samo reče "pridi z menoj pa ti bom pokazal" s strahom sem mu odgovorila " s tabo ne grem nikamor saj si verjetno kak serijski morilec". Potlej pa me reši Ella. "Kdo si pa ti?" Ga veselo vpraša. Neznanec se ustane in gre, kot da bi bila duh.Potem Ello besno vprašam "pa kaj bi rada?!" Ella potrto pogleda in reče oz. mi zašepeta na uho. Ko mi pove to skrivnost, ki pa ni bila majhna, ampak ogromna. Hitrostečem do klopce in opazni, da neznanca ni več. Iščem in iščem ga. A zaman.

Ella
Za roko me je prijel varnostnik in me odpeljav na teraso. Obraza nisem točno videla. Zdel se mi je znan, ampak res ne vem kam bi ga dala.

J - jaz V - varnostnik

J: Te mogoče poznam?
V: Daj mi svoj cd od 1D
J: Najdi si svojega!
V: Samo da mi ga, drugače boš zamudila enkratno priložnost!
J: Na izvoli ter adijo (rečem z žalostnim glasom, mislim najprej ne dobim podpisa potem pa mi še varnostnik ukrade cd od 1D. Moje življenje je bedno!! Potem pa mi po licu začnejo teči solze)
V:Kam pa greš? Saj bi rada podpis od Louisa, kajne?
J: Ja, zakaj?
V: Imaš mogoče flumaster?
J: Ja tukaj ga imaš.
V: Hvala (potem podpiše cd)
Jaz pa le začudeno gledam. Takrat mu kapuco dol odpihne veter in vidim, da to ni kak serijaski morilec ampak je.......
____________________________________________________________________________
Kdo je varnostnik?
Mnenje?
Next?
30. avgust 2013
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg