Zdravo!

V tem forumu bom govorila o knjigah, ki sem jih že prebrala, ki si jih želim prebrati, itd. Sami podajte komentarje nazaj in lahko pričnemo debato o knjigi in njeni vsebini!

Še prej pa si oglejte moj blog na katerem bote našli knjige, ki sem jih že prebrala!

https://knjigoljuba.blogspot.si/
https://knjigoljuba.blogspot.si/
https://knjigoljuba.blogspot.si/
11. avgust 2017
Včeraj sem prebrala knjigo: Če ostanem: Gayle Forman

To je roman o moči ljubezni, družine, prijateljstva in glasbe. Čeprav ima knjiga komaj 170 strani zgodbe, izveš veliko o glavnem liku Mii. Odraščala je v glasbeni skupini skupaj z mamo, očetom in mlajšim bratom. Izveš kaj je počel oče prej, kako sta se z mamo spoznala in kako se je rodil njen brat. Vsi imajo radi glasbo, a le Mia se je zaljubila v klasično glasbo in uspešno igra tudi čelo, saj se je prijavila, da bi šolanje nadaljevala na Juilliardu. Tudi fanta Adama ima v glasbenih vodah, le da je ta roker. Spoznamo zgodbo kako je postala dobra prijateljica z Kim, ki sta čisto druge narave. In tudi sebe sem videla malo v Mii, saj je bila samotarka in malo drugačna od vseh v družini. Tudi sama si rada privoščim večere ob knjigah, ob pisanju zgodb, slikanju. Večere v katerih se povežem s sabo. In v tem se razlikujem od sestre in staršev. Vsaj tako se meni zdi, nihče pa ne more vedet resnice.
Mia se pa nekega dne skupaj z družino odpravijo na izlet, a doživijo prometno nesrečo. S tem se zgodba tudi začne. Mia pa zdaj opazuje dogajanje okoli sebe. Je v komi, a njena duša je zunaj in opazuje kaj se dogaja. K Mii hodijo sorodniki in preko tega izvemo delčke njene zgodbe. Malo preskakuje v sedanjost, v bolnici in v preteklost k določenem dogodku. Zanimivo je, kako veliko lahko izveš v kratkem besedilu. Zraven so napisane tudi ure in lahko vidimo kako dolgo traja vse skupaj. In tudi Mia postaja vedno bolj utrujen skozi pripovedovanje. Odloča se o temu ali se neha boriti ali ostane. In z vsakim obiskom dobi delček odgovora. Na koncu pa se s pomočjo klasične glasbe dokončno odloči. To glasbo pa je priskrbel Adam. Ne bom pa izdala konec, to je najboljši del.

Prebrala sem jo v enem dnevu, ni dolga in težka za branje!

Več o avtorju in nekaj citatov pa si oglejte tukaj: https://knjigoljuba.blogspot.si/
11. avgust 2017
o zanimivo.
12. avgust 2017
Nov odlomek zgodbe: https://knjigoljuba.blogspot.si/
Kako me jezi, da ne morem nič sama. Vse kar lahko storim je to, da mislim in govorim. Največkrat pa se pogovarjam kar sama s sabo, ker ni nikogar drugega v sobi in vse sestre mi gredo rahlo na živce. No vsaj ena. Telo me ne uboga in ne morem hoditi, vse me boli. Še prst ne morem premakniti brez bolečine. Ujetnica lastnega telesa in to vse zaradi njega. Joj, kako ga sovražim. Če bi lahko, bi kričala in razbila vse kar je na polici. A ne morem, saj nimam moči in sestre bi takoj prišle v sobo ter mi v žile stisnile pomirjevalo. Vsake toliko časa pa mi na oči pade pramen las, a vsaj to uredim sama. Najprej previdno skrčim roko ter jo položim na trebuh. Počakam, da bolečina mine in roko počasi dvignem. In z hitrim gibom odstranim pramen las. Bolečin je zdaj petkrat večja. Nato roko počasi in nežno spustim nazaj na trebuh in iz njega na posteljo. To traja 10 min in v teh minutah se že potim. Super. Vsaj čas mi malo mine. A od same jeze, dolgčasa in bolečine, zajokam. A ne more, ker me v trebuhu zaboli. No super, še jokati ne more.
V tistem trenutku nekdo potrka na poboje vrat. Fant oblečen v bolniško haljo in čez njo volneno jopico: "Si vredu? Pokličem sestro?"
"Ni treba, samo živčni zlom doživljam. Ampak ne morem normalno to izpeljati, ker me vse boli!"
"Rada imaš nadzor, kajne?" je postavil bolj kot trditev in ne vprašanje.

Več si oglejte na https://knjigoljuba.blogspot.si/
27. september 2017
Betika123
Betika123
Jst sem prebrala Krive so zvezde. Ful dobra knjiga.
27. marec 2018
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg