še kakšen Next od oseb, ki ga še niso dale?
13. januar 2018
u229181
u229181
Next! (ja, končno! Ne udari me!)
15. januar 2018
Res odlična zgodba! Next
16. januar 2018
Kdaj pride nov Next, Claire?
19. januar 2018
Danes ^^
19. januar 2018
Yay ^^
19. januar 2018
Naj se vam najprej opravičim, da včeraj ni bilo Next-a, a me je mama presenetila z obiskom kopališča. No, uživajte v branju!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Po nekaj grižljajih svežega kruha se je Klara počutila bolje. Seveda je še zmeraj izgledala kot pošast, a ne iz omare. Pošasti iz omare se je glasil naslov Victoriinega najljubšega animiranega filma. Klara je v svojem vsakdanu vednk znova in znova videvala stvari, ki so jo spominjale na ljubljeno starejšo sestro.
Stara ura z nihalom, ki je bila v kuhinji je pred nekaj minutami odbila tretjo uro popoldne. Klarine oči so se zapirale, ko se je s komolcem opirala na kuhinjsko mizo, prekrito s prtom, na katerem je bil izvezen bogat vzorec.
Ravno ko sta se Klarini veki staknili je na dvorišče zapeljal rešilni avtomobil, v katerem je bil Klarin oče, ki se je takrat vrnil iz bolnišnice, sicer v mavcu, a drugače nepoškodovan. Z berglami je odšepal v kuhinjo, objel Klaro in utrujeno sedel na kuhinjski stol. Začel je žvižgati Naša četica koraka, po čemer so ga ljudje lahko vedno spoznali, saj je žvižgal kot pravi mojster. Ko je prišel do dela 'strumno in veselo' je v kuhinjo pritekla njegova žena, Klarina mama. Ko ji je Jernej že šestič zapored zagotovil, da se mu v bolnišnici ni slabo godilo, da ga ne boli in da se dobro počuti, ga je njegova boljša polovica pustila na miru.
NASLEDNJI DAN:

Klara se je odpravila v šolo, z upanjem, da bo končno izvedela kaj o Tanii, a Frederice ni bilo v šolo. Baje je zbolela za sončarico, kar Klare ni presenetilo. Fredy je bila namreč zelo občutljiva na sončno svetlobo, že nekaj ur na žgočem soncu brez klobuka je imelo velike posledice. Klari je bilo vseeno žal, saj jo je zelo zanimalo, kaj si njena prijateljica misli o novi stanovalki pri njih doma. Tako si je ves čas pouka v mislih prikazovala raznolike možne konce zgodbe, v kar se je tako zatopila, da jo je opozorila celo učiteljica Eleanora, ki sicer ni bila stroga in je v razredu prenašala marsikaj. A Klarinih misli nista zasedali je Frederica in Tania, temveč tudi njen oče. Ta se je moral namreč ob poldrugi uri zglasiti v knjižnici na razgovoru za službo. Klara si je močno želela, da bi mu uspelo dobiti službo, saj bi bila družina tako finančno malce bolj podkovana.

Po koncu pouka je hotela iti v slaščičarno na sladoled, saj ji je bilo vroče kot psu, ki na svoji dlakasti obleki na najde zadrge. A s tem ni bilo nič, saj je gospod Finniston tisti dan slaščičarno zaradi izgube svoje žene zaprl. Tako se je Klara morala sprijazniti s tem, da bo domov prišla prepotena.

Ko je sopihajoča prišla domov, je na dvorišču zagledala očetov avto. Pozabila je na to, da ji je vroče in stekla v kuhinjo, da bi očeta povprašala glede razgovora.
Že vonj tortilj ji je dal vedeti, da je oče dobil službo. Tortilje so bile namreč očetova najljubša jed in mama jo je pripravila le ob posebnih veselih priložnostih.
"Čestitam, oči! Bravo! Kdaj začneš delati? Kakšen je tvoj šef? Ali boš imel dobre sodelavce?" Klarina vprašanja so se kar vrstila in njen oče je premor, ko je morala zajeti sapo izkoristil, da ji je odgovoril.
"Z delom začenjam že jutri ob osmih, miška. Šef se mi je zdel prijazen, sodelavcev pa še nisem videl. Bom že nekako shajal z njimi." premolknil je in nadaljeval: "Sicer se pa ne bi smel preveč veseliti. Če bi bila Pomona še živa, bi službo dobila ona. To je slaba plat."
"Hej, tišina vidva, gremo jest!" je gospodovalno zaklicala Klarina mama. "Uf, kako temperamentno žensko sem si izbral." je zagodrnjal Klarin oče. "Ampak kuhati pa zna, o tem ni kaj reči." je še dodal, ko je zagrizel v prvo tortiljo, nadevano s sirom, piščancem in popečenim paradižnikom in se mu je omaka pocedila po sveže obriti bradi.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Evo, prišli smo skozi še en Next! Upam, da vam je bil všeč in bi rada slišala komentarje, saj mi o vašem mnenju in gledanju na zgodbo povedo več kot besedica Next. Zanimajo me kritike, pohvale, ideje, stvari, ki bi se lahko izboljšale, pripombe, teorije ... kar razpišite se ^^
20. januar 2018
Prvič: ko greš naslednjič v kopališče mi povej, ker mi ortodont ni bil zadosti
Yaay, super je res fino, me prav zanima kako gre naprej, glede na to, da je fantazijska zgodba ^^ Ne smeš obupati Claire! Saj vem, da ne boš no
20. januar 2018
Next
21. januar 2018
Nekako se mi zdi, da se zanimanje za to zgodbo izgublja ...
Še kakšen Next mogoče?
26. januar 2018
u230796
u230796
Next
26. januar 2018
Next
Klara Magnolijina ulica tovarna svedrov
26. januar 2018
neexttt
26. januar 2018
Next
10. februar 2018
u229181
u229181
Gosh, ravno prišla z informativcev (bila na vseh treh, prof. za sociologijo je rekla, da bi mi morali dati kar nagrado, ker takole predstavljam šolo ). Ampak še vedno sem našla energijo, da preberem tole, pravzaprav je imam zdaj še več in si me nekako spodbudila k pisanju referata

Super je, Next!
10. februar 2018
Hvala, hvala!
se bom še jaz potrudila-za Next, seveda!
10. februar 2018
u231891
u231891
ti se kr matrej in piši, ker hočem nadaljevaaanjaaaaa Next Next Next :3
15. februar 2018
lol tnx
15. februar 2018
Next res dobr in me zanima kakšna je tania, pomoje se na začetku ne bo tok dobr razumela s frederico
16. februar 2018
ja, nam narnijcem en dan dlje traja, saj veste nisem imela ne časa ne volje, žal.
17. februar 2018
Next Next Next
18. februar 2018
Klara je s polnim trebuhom tortilj ležala na rjavem kavču v dnevni sobi in skupaj s svojim očetom gledala televizijsko oddajo Hujšajmo skupaj. Na zaslonu se je ravnokar prikazal recept za svežo nizkokalorično solato z jajci, takoj za receptom pa se je zaslišala uvodna špica naslednje oddaje, na katero sta Klara in njen oče čakala.
Oddajo Brain games sta oba oboževala, saj sta imela rada miselne igre, rada sta gledala neznance, ki se mučijo s težkimi ugankami, le-te uganke pa sta sama prodajala svojim prijateljem, ki pri njihovem reševanju niso bili najbolj uspešni, sta se pa zato dodobra nasmejala, ko sta poslušala njihove rešitve, ki so se močno razlikovale od pravilnega odgovora.

Oddaja se je končala ob desetih zvečer, ko je bilo nebo temno in na nebu so se že svetlikale zvezde, ki jih je Klara zelo rada opazovala. To je storila tudi ta večer, ko je na majhen košček trave pred hišo položila staro, od moljev obžrto odejo, legla nanjo in se zazrla v nočno nebo.
Preko neba je poletela ptica in za trenutek zakrila zvezde, ki so se motno lesketale. Ko je odletela in spet razkrila zaplato nočnega neba, se je Klari zdelo, da se je na temni podlagi prikazala še ena zvezda, zvezda za Pomono Finniston. To je Klari narisalo nasmeh na obraz.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Klaro je zjutraj namesto budilke zbudilo SMS sporočilo prijateljice Frederice. Ko je zlovoljno pogledala na telefon, se je na zaslonu izpisalo besedilo. "Heihoi, Klarek! Danes pojdi v šolo sama, ne čakaj me, saj bom prišla z avtom. Moj oči bo pripeljal tako mene kot Tanio, o kateri ti več povem v glavnem odmoru. Uhhhh, komaj čakam!
Čauči, Frederica.
P.S. Upam, da te nisem zbudila petnajst minut pred budilko."
"Ne, nisi me zbudila petnajst minut pred budilko." je zagodrnjala Klara."Zbudila si me šestnajst minut pred budilko, kar je še huje."
Vedoč, da je prijateljica ne more slišati, je Klara poskušala spet zaspati, kar ji ni uspelo, saj se je prebujalo celo mesto. Slišala je žvrgolenje ptic, hupanje avtomobilov in zvok njihovih motorjev, slišala je pogovore na ulici, slišala je, ko je kmet dostavil mleko ... Slišala je lastno budilko, kar je bil znak za to, da mora vstati. Vstala je, se opotekla v kopalnico in si umila zobe z zobno kremo Colgate sensitive pro relief,nato pa je odšla v kuhinjo na zajtrk. Palačinke so se vohale že, ko je hodila po stopnišču.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Hoja v šolo brez Frederice je bila dolgočasna. Vlekla se je kot jutranja megla, ki kar noče in noče oditi in pustiti soncu, da posije skoznjo. Končno je prišla do šole, a na prenatrpano šolsko dvorišče ni stopila, saj je hotela počakati na Frederico in Tanio.
Čez pet minut sta prišli. Stopili sta iz avta in se napotili naravnost proti šoli Tania je bila neizmerno lepo dekle. Imela je zelene oči in goste, dolge ter valovite rjave lase. Imela je manekensko postavo, široke boke in ozek pas. Kar zasenčila je Frederico, čeprav je bila lepotica tudi ona.
"Aloha, Klara! Tu sva!" je zakričala Frederica. Ko sta se s Tanio približali, je umirjeno dejala: "No, Klara, to je Tania Hathaway, Tania, to pa je Klara Clarke, moja prijateljica."
Dekleti sta si podali roko in se nasmehnili druga drugi. "Me veseli." sta rekli v en glas in prasnili v smeh.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Evo, po doooooooooolgem času je tule Next. upam, da ste uživali!
27. februar 2018
Next
27. februar 2018
nexxtt
27. februar 2018
Next ^-^
28. februar 2018
Next
01. marec 2018
Next
03. marec 2018
u233058
u233058
Next
19. marec 2018
u202046
u202046
Najprej moram poudariti, kako simpatični so teli HP vložki. Res poživijo, tistim, ki seveda vemo, v katerem grmu tiči zajec .

Nekaj pasaž je odlično napisanih, krasno pripoveduješ in opisuješ, potem pa te tu in tam malo zmanjka in klatiš neumnosti (recimo opisovanje znamk torbe in zobne paste itd., ki so čisto odvečne informacije, če nimajo nekega višjega pomena za zgodbo seveda). Tu in tam so seveda prisotne slovnične napake, pa tudi dogodke uvajaš mogoče malo preveč sunkovito. Nanje bralca predhodno ne pripraviš in jih spustiš na plan zelo nenadno (ta slaščičar, ideja o izginotju starejše sestre). Manjka torej več te obrobne pripovedi, ki bi stvari natančneje pojasnila.

Ampak, jaz sem zoprna in pedantna in totalen grammar nazi (kar pa ti že vse veš ), kar pomeni, da imam neprecenljiv talent za izpostavljanje takih malenkosti. Zgodba je torej čisto super in lepo napisana, me pa moti, da si jo nehala pisati ravno, ko so se zadeve začele razvijati, zato se prosim usmili bralcev in kvačkaj naprej, ker ti gre super .
25. junij 2018
*2 tedna kasneje*
Frederica, Tania in Klara so se v času šolske malice odpravile na dvorišče, saj so imele malico od doma. Že na poti skozi avlo so jih spremljali začudeni pogledi in pridušen šepet sošolcev, ki jim je bilo to, da se lahko nekdo posvojen in drugačen prikaže pred njihovimi očmi, kaj šele obiskuje njihovo šolo, popolnoma nezaslišano in nespodobno. In zdaj sta v to družbo zapadli še Frederica in Klara!
A slednji sta vedeli, da ne bo trajalo dolgo, dokler bodo tudi sošolci vzljubili Tanio, ki je bila izjemno prijazna, človeka je pa vedela tudi nasmejati.
Klara je skozi priprta vhodna vrata stopila na šolsko dvorišče, ki je bilo zaradi poletne vročine popolnoma prazno, dekleti pa sta ji sledili. Sedle so na prazno, že razmajano klopco, s katere se je luščila barva. Do konca odmora je bilo še 15 minut, dekleta pa so sedela v tišini, nevedoč, kaj naj si povedo. Nato se je oglasila Tania.
"Punci, všeč sta mi in zaupam vama, zato bi vama rada povedala nekaj o svojih starših. S tem bi najraje odlašala in čakala, kakor dolgo bi lahko, a mislim, da imam dovolj poguma, da tole povem. A le vama, prosim vaju, da tega ne delita z nikomer. Še posebej z Molly ne, Frederica! Že sicer tako lepo skrbi zame, a nočem je še bolj obremenjevati. Dogovorjeno?"
"Dogovorjeno." sta rekli tako Klara in Fredy, le da je slednja še dodala: "Mezinčkova obljuba?"
Tania se je zasmejala, češ, da je to preotročje in začela je pripovedovati.
"No, moja mama in oče nista mrtva, kot sem rekla Molly. In tudi to, da ju nisem poznala, je velika laž. Poznala sem ju, in še sta živa. A nista v Ameriki. Preselila sta se na Škotsko, mene pa zapustila. Seveda me je to presenetilo, a nikoli nista bila posebno prijazna, zmeraj sta bila zadrirčna in hitro razdražljiva. Že kako leto preden sta odšla sta se začela čudno obnašati. Iz njune spalnice so se slišali zvoki šepetanja in pisanja po papirju, a vse to se je dogajalo pozno ponoči, ko sta mislila, da že trdno spim. Enkrat sem prisluškovala pri vratih njune spalnice. Vse kar sem razumela, je bilo to, da bosta na nekem zakotnem Škotskem barju kupila grad in ga preuredila v akademijo za dekleta. Dekleta, ki naj bi jih 'poučevala', bi morala biti knjižni molji. Ne vem zakaj. Sama sta namreč zmeraj sovražila knjige. Potem je mama rekla, da je dobila idejo, kako prava dekleta odvleči v to šolo. Baje s pomočjo knjige, saj jih dekle, ki knjig ne mara, pac ne bo bralo." S tem je Tania zaključila svojo pripoved, Frederica in Klara pa sta vanjo strmeli z odprtimi usti.
..........................................
Ja, koncno Next, ne me udariti!
Satyral, hvala za tale obsežen komentar :3
Kakšna mnenja, teorije?
04. avgust 2018
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani