Odločila sem se, da bom začela pisati novo zgodbo. Upam, da jo bom dokončala in da bom pridobila veliko bralcev. Drugače pa to zgodbo pišem predvsem za sebe. Ker rada pišem. Uživajte v branju te fantazijske zgodbe z naslovom Knjiga moči.
●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬●
NASLOVNICA:PROLOG:
Konec pouka za danes. Ema stopa po poti. Konec septembra je, vendar je zunaj še vedno vroče. Emi se mudi domov. Vedno se ji mudi. Sovraži šolo in vse okrog nje. V šoli ni nikoli dlje, kot bi bilo potrebno. Zjutraj pride tik pred začetkom pouka in odide takoj ko zazvoni šolski zvonec. Ker je devetošolka se tolaži s tem, da bo na osnovni šoli samo še nekaj mesecev. Pogrešala bo svojo edino prijateljico Tejo, ki je njena sošolka. Z njo se res razume. Drugi sošolci in sošolke so zanjo izguba časa. Približuje se svojemu domu. Živi v majhni hiši z mamo. Oče se je odselil pred tremi leti. Kar naenkrat pa zagleda nekaj kar pritegne njeno pozornost. V bližnjem grmu se nekaj svetlika. Ema že hoče oditi ko si premisli. Stopi bližje k grmu in vidi da je ta svetlikajoča stvar knjiga. Knjiga z sivimi angelskimi krili. Obdaja jo sivo-modra barva. Na sredini je narisano srce. Knjiga se zdi zelo stara. Obenem strašljiva a hkrati lepa. Ema se odloči, da jo odnese domov. A zdaj še ne ve, da ji bo ta knjiga za vedno spremenila življenje. Na slabše. V nočno moro. V grozljivko. Na videz nedolžna knjiga v sebi skriva marsikaj. Ogromno skrivnosti in tudi ogromno moči. Moč ima da ubije osebo, ki je trenutno njena lastnica. Moč ima nad njenim življenjem.
●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬●
Next?
Mnenja?
25. junij 2017
Next+fulllll dober začetek
25. junij 2017
u223983
u223983
Next
25. junij 2017
u225357
u225357
Next
25. junij 2017
nextt
25. junij 2017
Next
25. junij 2017
Next
25. junij 2017
u220684
u220684
Next
25. junij 2017
Hvala vsem za nexte. In tukaj je nekakšen začetek.
=============================


1.POGLAVJE
Ema se je zbudila v nov dan. Objelo jo veselje ko je ugotovila, da je danes petek. In kmalu bo konec septembra. Vstala je s svoje postelje in se hitro oblekla. Za oblačenje in urejanje je vedno porabila zelo malo časa. Večina njenih vrstnic je bila obsedena z modo in ličili. Pogledala se je v ogledalo. Z svojim videzom je bila zadovoljna. Lahko bi bilo še slabše. Ravni dolgi rjavi lasje, modre oči in lepi zobje. In najpomembnejše imela je zelo vitko postavo. Na to je bila najbolj ponosna. Za svoja štirinajsta leta je bila kar lepa, vendar zelo drugačna od svojih sošolk. Odpravila se je v kuhinjo, kjer jo je pričakal zajtrk. Mama je že odšla v službo. Ker je bila zdravnica je imela kar veliko dela. Mama je pričakovala, da bo tudi Ema zdravnica. Vendar nje zaenkrat še ne veseli noben poklic. In ker je bila deveti razred je imela bolj malo časa za odločitev. Vendar je to sploh ni skrbelo. Ona se je vedno odločila v zadnjem trenutku. Le zakaj bi razmišljala prej? Hitro je pojedla zajtrk, ošinila uro in se počasi odpravila. Pri vhodnih vratih jo je pričakal maček z imenom Kiri. Pobožala ga je. Imel je lepo belo-sivo kratko dlako. Drugih živali ni imela. Počasi je začela hoditi proti šoli. Ni hotela zamuditi. Pred poukom bi rada še poklepetala s prijateljico Tejo. Na srečo je bila od šole odaljena samo deset minut hoje.
Pred šolo jo je že čakala Teja. Imela je kratke črne lase, zelene oči in smisel za humor. Vsak dan je ponavljala, da bo šla v hollywood in postala slavna. »Zdravo, Ema. A veš da midva z Lukom hodiva?« jo je pričakala nasmejana. Luka je hodil v sosednji razred 9.b. Ema ga je velikokrat videla na hodniku. Ni bil njen tip.
»Čudovito, upam da bosta ostala skupaj vsaj en mesec,« se je pošalila Ema.
»En mesec? Celo življenje bova skupaj,« Teja je rada pretiravala. Doma je imela papigo in po Tejinem mnenju so papige rade pretiravale.
»Ja, ja skupaj bosta en mesec in nič več, « Ema je vedela kako je danes z mladimi fanti. Po nekaj dneh se te bodo naveličali. »Mogoče boš že v srednji šoli našla svojo sorodno dušo.«
»Ja ti kar pametuj. Nikoli nisi imela fanta. Edina tvoja izkušnja so internetni prijatelji,« je Teja povedala s posmehljivim glasom.
»Ja, in? Ne zanimajo me sošolci tako kot tebe. Je s tem kaj narobe?« Ema je imela rada svojo prijateljico. Predstavljala ji je izziv. V tem je bila posebna.
»Mogoče. A imaš za vikend kakšne posebne načrte?«
»Ne. Zakaj?« Le kaj je spet hotela od nje Tea?
Nenadoma je zazvonil šolski zvonec. Obe najstnici sta hitro stekli v šolo. Prvo uro sta imeli biologijo. Čakal ju je še en beden dan. Ko sta bili v razredu ji je Teja prišepnila: »Ti potem povem, prav?«
Ema je prikimala. In medtem ko jih je večina poslušala snov biologije je bila Ema že z mislimi v oblakih. Razmišljala je o tem, da bi hodila z fantom iz srednje šole. In ta fant bi bil lepotec. Igral bi v filmu. V mladinskem filmu. Skupaj bi bila srečna in življenje bi bilo vsaj malo lepše. Sedaj je bil čisti dolgčas. Zjutraj vstaneš, greš v šolo, prideš iz šole, se učiš, se dolgočasiš in tako je vsak dan. Dan za dnem.
=============================
1. A so nexti dovolj dolgi: pišem krajše ali daljše nexte?
2. Ali naj posvečam nexte?
3. Mnenja, kritike?
4. Nadaljujem?
26. junij 2017
1. men je čist ok ne bi se pa branla da bi bli daljši
2.sama se odloči
3. pa dobro ka ma to kej veze z menoj??? mam bff tejo ime mi je ema,včasih tut kam takle zaplavam super je
4. Kako vprašanjw je pa to?? Itak da
26. junij 2017
1. Sev strinjam z @secret_name@
1.Nwm
3. Super zgodba....
4. Nadaljujem?Ja!!!!Moreš!
26. junij 2017
Hvala obema za odgovore, @secret_name@ nič nima veze s tabo imena sem izbrala naključno haha
26. junij 2017
hah če pa je podobno
26. junij 2017
Next
26. junij 2017
u223983
u223983
Next
26. junij 2017
u225914
u225914
1. zaenkrat mislim, da je kr ok
2. če bo kdo imel posebno željo, potem ja
3. Všeč mi je tvoj stil pisanja. Je preprost, vmes pa tudi preseneti. skratka všeč mi je
4. JA!!
26. junij 2017
u220684
u220684
1.Dovolj so dolgi
2. Zaradi mene lahko
3. Zelo dobro!To mi je ful všeč!
4. OMG,kakšno vprašanje!ITAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Next
26. junij 2017
Hvala za nexte, mnenja, za vse kar ste napisali. Odločila sem se, da ne bom posvečala nextov. Če pa kdo hoče imeti posvečenega naj samo napiše.
In tukaj sledi nadaljevanje!
=============================

Končno je zazvonilo za odmor. Ema in Teja sta odšli do učilnice za matematiko.
»Midva z Lukom greva za vikend v kino,« je začela Teja.
»Ja, in? Kaj hočeš reči?« Ema je vedela, da ima njena prijateljica vedno čudne zamisli.
»Bi bila pripravljena iti z mano? Prosim,« jo je prosila z svojim prosečim pogledom.
»Ampak to je tvoj zmenek, ne moj,« je Ema zavila očmi
»Ja saj vem. Samo če ne bo tebe mi bo nerodno,« je pojasnjevala in si grizla ustnico.
»Ja, že prav. Upam da ne bom v napoto,« se je zasmejala Ema.
»Ne boš. Hvala ti.«
Dvignila je palec v znak, da se strinja. V razred je prišel učitelj za matematiko. In začela se je ura matematike. In ker je Emi bila matematika všeč te ure ni presanjarila. Nato sta odšli k slovenščini, kemiji in zadnjo uro sta imeli glasbo. In končno je napočil konec tega petka. Prijateljici sta se odpravili domov. Imeli sta srečo saj sta živeli samo nekaj hiš narazen.
»Ne pozabi, da se v soboto torej jutri ob sedmih zvečer dobive pred mojo hišo,« jo je spomnila Teja.
»Ja. Ampak nisi mi povedala kakšen film gremo gledat. Samo upam, da ni romantični.«
»To je skrivnost. Namig: Luka ima rad takšne filme,« je povedala Teja in šla po poti do svoje hiše.
»Kako pa naj vem kakšne filme ima rad Luka?« je zaklicala za njo. Ona se je obrnila in pomahala nato pa stekla proti domu. Ema se je nasmehnila in odprla vhodna vrata. Vstopila je v svojo sobo in hitro naredila nalogo. In končno je imela dva dni brez šole. Nato je odšla v kuhinjo.
»Zdravo. Kako je bilo v šoli?« jo je vprašala mama.
»Kot po navadi. Saj veš učenje in to,« je odgovorila Ema. »Ali lahko grem jutri v kino s Tejo?« Luko ni omenila. Ni se ji zdelo potrebno. To naj bo Tejina skrivnost.
»Ja lahko greš,« je pokimala.
»Hvala,« je rekla in šla v svojo sobo. Šla je brskat po internetu. Razmišljala je o šoli in o prijateljici.
Ko se je znočilo se je potopila v sen.
Naslednje jutro se je zbudila zgodaj. Bila je sobota in veselila se je kina. Odšla je na kratek sprehod po ulici. Zelo si je želela psa. Upala je, da ga bo dobila za rojstni dan, ki ga je imela novembra. Tako ji na sprehodu nikoli ne bi bilo dolgčas. Stopala je po ulici in si ogledovala hiše. Pred sabo je zagledala metulja. Bil je živo rumen. Ema je imela rada metulje. Bili so pravi lepotci. Počasi se je odpravila nazaj proti domu. Domislila se je dobre ideje. Teji bo narisala metulja. Začela je risati. S končnim izdelkom je bila kar zadovoljna. Da bi sprostila svoje misli je odšla teč.
Malo pred sedmo uro zvečer se je uredila za v kino. Bila je pripravljena. Odpravila se je do Tejine hiše. Teja jo je že čakala.
»Zelo lepo si se uredila,« je Ema pohvalila njen videz. Bila je res lepa. Imela je kratko modro oblekico.
»Hvala,« se je nasmehnila.
»Zdaj pa povej naslov filma.«
»To je še skrivnost. Počakajva, da pride Luka,« je rekla Teja.
»Prav. Kdo nas bo pa peljal v kino?«
»Moja mami. Vse je že zmenjeno.« Zaslišali sta zvok avtomobila, ki se je ustavil pred Tejino hišo. Iz njega je iztopil Luka. Bil je lep in visok fant črnih kratkih las.
»Hej, punci,« je rekel , ko je pristopil k njima. Teja se mu je nasmehnila. Ema pa je samo pokimala.
»Počakajmo, da pride moja mami iz službe. Saj bo kmalu. Imamo še eno uro časa. Film se začne šele ob osmih,« nam je pojasnila Teja.
»Ok,« Luka se je nasmehnil Teji.
Ema se je spomnila, da je imela za svojo prijateljico risbo. Vzela jo je iz svoje torbice.
»To je za tebe. Risba metulja. Za srečo,« predala ji je risbo, da si jo je lahko ogledala.
»Zelo lepo. Hvala ti,« risbo si je shranila v torbico. Nato so nekaj časa čakali v tišini vsak s svojimi mislimi.
Kmalu so spet zaslišali zvok avtomobila. Tejina mama je prišla iz službe. Ema, Teja in Luka so se usedli v avto. Teja se je usedla spredaj. Ema ni imela druge izbire kot da se usede zadaj zraven Luke.
»A je res da te je Teja povabila zraven?« jo je kar naenkrat vprašal Luka.
»Ja, res je. Ona je to hotela. Drugače sploh ne bi šla zraven,« Ema je res upala, da bodo gledali kakšen zanimiv film.
»Aha,« Luka je začel gledati skozi okno.
Kmalu so se pripeljali pred kino. Tejina mama je rekla, da pride ponje čez dve uri.
»Jaz plačam karte,« se je ponudila Teja. Strinjali so se. Medtem ko je šla Teja kupit karte je Ema pogledala kateri film je zdaj na vrsti. Naslov je bil Ladja krvi ( Ship of blood).
»Šli bomo gledati grozljivko?« je vprašala Luka vidno presenečena.
Luka je pokimal.
Takoj ko je Teja kupila karte je Ema rekla: »Kako lahko za zmenek izbereš grozljivko? Zakaj mi nisi povedala. Saj veš da ne maram grozljivk.«
»Malo straha ti ne bo škodilo. Sploh pa si stara štirinajst let. Ne obnašaj se kot desetletnica,« je zamahnila z roko.
»Saj se ne. Samo zakaj nismo šli gledati kakšnega fantazijskega filma? Zakaj ravno to?«
»Všeč ti bo. Imamo še nekaj minut. A boš ti kupila pokovko in pijačo?«
»Ja,« je odgovorila na kratko. Obrnila se je in šla kupit pokovko. Nato se je pridružila Teji in Luku. Usedli so se na sedeže v zadnjih vrstah.
Ema ni razumela Teje. Zakaj je morala izbrati grozljivko? Kmalu so se ugasnile luči in film se je začel.
=============================
Next?
Mnenja?
27. junij 2017
Neext
pa dobro ka to res nima nic veze z menoj??kr js tut ne maram grozljivk
27. junij 2017
haha ne
27. junij 2017
ful dora poglavja pa to
27. junij 2017
u225357
u225357
Next
ful dobro
27. junij 2017
u223983
u223983
Next
27. junij 2017

Next

27. junij 2017
Tukaj je en krajši Next zato ker je bil prejšni daljši. In tudi zato, ker je tu konec 1. poglavja
=============================
Zaslišali so se kriki. Film je govoril o skupini ljudi, ki so bili na ladji. Nenadoma so ti ljudje začeli krvaveti in kmalu so umrli. Bilo je grozljivo. Edina ki je preživela je bila devetletna punčka. Strašila je po ladji. Ladjo so kmalu odkrili štirje mornarji. Na njej je bilo veliko zlata. Hoteli so ga imeti zase. Vendar ga nikoli niso imeli, saj so umrli grozljive smrti. Ladja se je potopila in nihče je nikoli ni več videl.
Ema je komaj čakala, da bo filma konec. Bilo je res grozljivo. Kriki, kri, groza, vse to je bilo zanjo preveč.
Po koncu filma jo je Teja vprašala: »Kako se ti je zdelo?«
Skomignila je z rameni.
»Meni je bilo zelo všeč,« je rekel Luka.
Mama jih je že čakala. Zunaj je bilo zelo temno. Usedli so se v avto in se odpeljali. Pred Tejino hišo so se ustavili. Lukova mama je že čakala na Luka.
»Adijo, se vidimo,« objel je Tejo, Emi pa pomahal. Ni mu pomahala nazaj.
»A boš šla peš?« jo je vprašala njena prijateljica.
»Ja, seveda. Saj je samo nekaj metrov. Adijo,« je hitro rekla in odšla. Ema tega nikoli ne bi priznala, vendar jo je bilo strah. Zelo strah. Bala se je te črne teme. V grmovju je videla človeka brez glave. Nikoli več ne bo šla gledati grozljivke. Nikoli več. Naenkrat je zaslišala šelestenje. Prihajalo je iz grmovja. Emo je bilo na smrt strah. Bilo je nekaj črnega. Kmalu je ugotovila, da je to samo maček.
»Prestrašil si me,« je rekla tiho. S hitrimi koraki je odšla do svoje hiše. Noge so se ji rahlo tresle. Odprla je vhodna vrata.
»Kako je bilo v kinu?« jo je iz kuhinje vprašala mama.
»Super,« je hitro odgovorila in odšla v svojo sobo naravnost v posteljo. Ni hotela še dodatnih vprašanj. Hotela je čim prej zaspati in pozabiti na film. Na srečo ji je to tudi uspelo.
Imela je grozljive sanje. Ema se je sklanjala nad knjigo. Na odprti strani so bili napisani samo dve besedi. Ubij se. Samo to. Odšla je v kuhinjo in vzela kuhinjski nož. Zapičila si ga je globoko v srce.
=============================
Next?
Mnenja?
27. junij 2017
Next
27. junij 2017
Next
27. junij 2017
u225357
u225357
Next
SUPER
27. junij 2017
super odlomek
27. junij 2017
u223983
u223983
Next
27. junij 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani