u193093
u193093
tukaj bom pisala zgodbo ki bo govorila o... pa sej boste ugotovili hahaha.

ime mi je Kathrin Moon Diamond. Sem kmečko dekle, stara sem 19 let. nisem poročena in nič. Nimam sorodnikov vsaj ne vem zanje. Mati je umrla ko sem se rodila jaz, moj oče pa mij e kot najboljši prijatelj. Pogovarjava se o vsem. Živim preprosto življenje saj nimamo denarja za kaj več. Obožujem živali. NA naši majhni kmetiji imamo 2 kravi Belko in Beti, 4 pujse, 1 konja(očetovega) in 2 ovci Mekico pa Lisko. Psa so nam prejšo leto ponesreči ustrelili lovci. Imam preprosto življenje ki ga imam zelo rada. Moj oče je kmet in ima nekakšne čudne veze z grofom Damjanom II. Mojemu očetu je ima Franc Joseph Diamond. Moti me edino, da naš preljubi grof dnevno spi v svojem gradu z najmanj 10 njegovimi služkinjami in parimi mladenkami. Nimam prijateljev, saj živimo sredi gozda. Nikoli še nisem bila v mestu sicer si ga želim obiskati a mi Oče ne pusti.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
to je za zdaj vse po parih nextih pa nadaljevanje
mnenje
10. februar 2016
u193093
u193093

moja oprava
10. februar 2016
u204208
u204208
Next + super
10. februar 2016
Next
11. februar 2016
u193093
u193093
Zbudila sem se ob 6:00 takok ot vsako jutro brez izjem. Hitro sem se oblekla in na brzino popravila čupo(lase) ter odhitela pomolzt kravi. Ko sem prišla v šatlo sme videla da je vs eumazano zato sem se odločila da bom prvo polzla kravi ter potem še pospravila štalo. Vime sem umila in potem začela molzt. isto sem ponovila pri drugi Beti. Mleko sem odnesla v Hišo ter ga postavila napult. Oče je še spal. Spet sem odšla ven ter poskrbela za hlev. Končala sem v roku pol ure, zato sem se odpravila k našim lepim ovčkam. Mekica me je tako kot zna samo ona pozdravla in to je zgledalo tako: pase se potem me zagleda se obrne proti meni in z vso hitrostjo pridrvi k meni tako da vedno padem ona pa stoji na meni. Navezani sma ena na drugo saj sem Mkico jaz spravila pokonci, saj smo jo našli shirano na parkirišču. Bila mi je kot pes vedno se je lahko prosto sprehajala in znala je tako kot pes ubogati ukaze kot so sedi, počaj in prosi. najbolj smešna je ko prosi. postavi se na zadnje tace, sprednje na stol oz. karkoli ji pride pod parklje potem pa glavo položi na sprednje uhe nazaj in tako dobi prikupne oči. nemorem se temu upreti sej kdo bi pa se lahko. spustila sem jo iz ograde da je lahko prosto letala kjer koli je želela razen v kuhinji ali pa v sharbi z živalsko/človeško hrano saj je pravi mali požeruh. odšle sam k pujsom. imeli so še vsega dovolj zato sem se odpravil v hišo kjer je že dišalo po zajtrku. Oče se je zbudil in naredil polento iz domače koruze in domačega mleka. ko me je zagledal mi je voščil dobro jutro ter se usedel za mizo. Vedela sem da hoče da mu skuham kavo in sem tudi jo. nekaj zase in nekaj zanj. podala sem mu skodelico kave in ko jo je sprejel mu je padla iz rok. Rastreščla se je na drobne koščke kava pa je bila povsod po kuhinji. ustrašila sem se in planila k očetu. bil bled kot stena in ni več dihal. Umrl je.
11. februar 2016
Next
11. februar 2016
u207907
u207907
Next
11. februar 2016
u204208
u204208
Next
12. februar 2016
u193093
u193093
Jokala sem dolgo v noč. pogreba sploh ni bilo, saj nisem mela da bi plačala z ničemer. Minilo je par tednov ko sem si končno spet upala vstopiti v očetovo spalnico. Malo sem brckljala med papirologijo in pogled se mi je ustavil na pismu z grofovim pečatom. Prijela sem ga in držala v rokah pomoje kakšnih dolgih 5minut.samo stala sem in strmela v pismo. končno sem zbrala pogum. pismo sem samo preletela in v spomin so se mi vtisnile le besede poroka, bogastvo, grad in Richard Stephen Copley. Nisem vedela kaj naj si mislim o tem a sem se le nasmehnila in mislila da je vse to samo sanje in nič drugega. vščipnila sem se, a žal to niso bile sanje-bila je nočna mora. Sej me oče ne bi oddal v zakon. ali pač?
Pismo:

Dragi Franc Joseph Diamond.
vem da se že dolgo časa nismo videli. pišem ti zato ker sem se spomnil tvoje obljube da ti bom poiskal primernega snubca za tvojo hčero. o poroki in o tem se bova še zmenila kasneje. Ime mu je Richard Stephen Copley.Je bogat plemič višjega stanu in ima svoj grad v na vrhu hriba. Ima veliko posestvo in njegov oče je eden izmed najvplivnejših mož v naši domovini.Več o tem pa potem
lep poudrav-Grof
20. februar 2016
u193093
u193093
20. februar 2016
Next
20. februar 2016
u193093
u193093
uf tu pa že dolgo nisem nadaljevala zgodbe. Res mi je ful žal da me ni bilo nič gor. BIla sem na Češkem pa še pol v Avstriji+ vso učenje,... grem nadaljevat in se bom potrudila čim več pisat naprej. upam da mi ne zamerite moje odsotnosti.
13. maj 2016
u193093
u193093

..................................................................................................................
Nemo sem strmela v pismo. Se to res dogaja? So to sanje?,… Bila sem raztreščena. A me je oče hotel dati v zakon ne, da bi mi povedal. Po glavi mi je švigalo na milijone vprašanj. Uspela sem se strezniti. Ozrla sem se naokoli in glej ga zlomka. Cel predal poln pisem od Grofa. Vzela sem jih v roke kot najdragocenejše zlato. Stisnila sem jih k srcu in v očeh čutila solze. Bila sem žalostna solze so tekle v »potokih« po mojih licih. Jokala sem in jokala še celo noč. Premaknila sem se v svojo mini sobico, kjer sem pisma odložila na tla in ih hitro zložila pod posteljo. Vrgla sem se na posteljo, kjer sem objela blazino in še nekaj časa jokala. Ne vem kdaj sem zaspala, zbudila sem se z zariplimi lici, ki so še nosile sledi solz in hudim glavobolom. Probala sem čelo in se pogledala v ogledalo. Kjer sem zagledala, dekle z kostanjevo rjavimi očmi, ki so bile rdeče in so se lepile skupaj, nežne poteze na obrazu, lisasta rdeča lica ter ustnice, iz katerih se ni dalo narediti nasmeha. Dolgi rahlo oranžni lasje speti v kito, ki je že napol razpadla in razcapana obleka. Gledala sem se kake 3 minute nemo brez vsega. Globoko sem vzdihnila, ter se odpravila po opravkih na kmetiji. Prvo sem se odpravila k moji zaupnici in najboljši prijateljici-Mekici. Ni me veselo pozdravila, le počasi se je primajala k meni in me otožno pogledala. Močno sem jo objela, češ vse bo še dobro, ne skrbi. Pobožala sem jo pod brado, kar jo je razveselilo. Za Lisko sem preverila, ali ima dovolj hrane in ji menjala vodo. Bila je vesela in še nekaj časa tekala nato pa se odpravila jest. Samo bežno sem se nasmehnila prizoru, ki sem ga videla. Z Mekico sva zapustile ogrado. Odpravila sem se k Beti in Belki. Bili sta zelo blatni. Odpravila sem se hitro po krtačo in Mekici naročila naj popazi na kravi. Zdelo se mi je kot, da je pokimala. Stekla sem po krtačo in vlažno krpo. Pohitela sem nazaj k kravama. Veselo sta se pasli na travi. Bili sta kot majhna otroka. Takoj ko me je Mekica zagledala je stekla k meni. Pobožala sem jo kot nagrado za dobro opravljeno delo. Beti sem odstranila blato ter ji očitila vime, enako kot Belki. Najprej sem pomolzla Beti in nato Belko. Dobila sem eno polno vedro mleka. Navadno sem dobila dve do roba polni vedri mleka, a tokrat ne. Tudi sama se čutila, da je bilo ozračje polno negativa. Prav čutil si lahko. Vedro sem postavila pred ogrado, da se kasneje vrnem ponj. Sedaj so na vrsto prišli pujsi. Očistila sem ji staje ter jih nakrmila in jim zamenjala vodo. Šla sem še v stajo s konjem. Bil je lep vranec. S čisto črno dlako in majhno belo liso na glavi. Poskrbela sem še zanj in se utrujena od dela in predvsem lačna odpravila po mleko. Ko sem mleko odnašala s sabo sem zaslišala kopita konj, ki so se bližali.
13. maj 2016
u193093
u193093
mnenje, nexti?
13. maj 2016
u193093
u193093


Odbijanje kopit od zemlje je bilo vse glasnejše. Ustrašila sem se. Kako naj odreagiram? Kdo so? Kaj želijo? Od kod so?,… najbolj pa me je mučilo vprašanje: Kako so vedeli kje sem? Premlevala sem vprašanja in se odločila da zbežim v hišo. Na mojo nesrečo sem bila neroda in sem med tekom skoraj vso mleko razlila po poti. Nisem se ozirala. Ozrla sem se čez ramo, da preverim ali mi Mekica še sledi. A je ni bilo. Zgrabila me je panika. Mleko sem odnesla v hišo, ga odložila na mizo, se obrnila in stekla ven. Slišal se je strel. Prebledela sem. Kri mi je zledenela. Čutila sem kako mi se srce lomi. Padla sem na kolena, zamižala s pestmi pa tolkla po zemlji. Bila je mehka in mrzla nisem se zmenila. Po parih sekundah pa me je prešinilo. Kaj če se to ni zgodilo Mekici? Kaj pa če je kaj druga. Zaslišala sem še tri strele. Kasneje pa še stok živali. Zvok ni pripadal Mekici, od dahnila sem si. Prepadla me je jeza(res ne vem kaj se z mano dogaja) in stekla sem v smer. Bilo mi je vseeno kdo je, vedla sem da morem živeli pomagati. Videla sem konje, na njih pa jezdece. Bila sta manjši in starejši moški. Mlajšemu bi pripisala kakih 19let starejšemu pa okoli 48 let. Malo sem še poškilila opremo. Na njej sem prepoznala grb. Pripadal je Grofu. Prepadel me je še večji bes in bolečina v srcu. Spomnila sem se na pisma in o iskanju snubca zame. Pograbila sem vile in stekla vmes se pa začela dret: »AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA«. Vem, da je zlo grozno a nisem imela izbire, morala sem nekaj narediti. Bolečina v meni je bila premočna. Oba sta me začudeno pogledala. Konja pa sta se prestrašila ter vrgla oba dol. Vile sem postavila predse. Tako, da kar koli bi naredila bi ju lahko z vilami hitro zbodla v roko. Z besom v očeh sem ju gledala. Opazila sem delček strahu v njunih očeh, zaznala pa sem tudi presenečenje. Starejši gospod je hitro stresel z glavo in se hotel vstati a sem mu vile približala, tako se je avtomatsko usedel. Mlajši je izkoristil moj kanček, odsotnosti in mi zbil vile z rok. Brcnil jih je vstran istočasno pa pograbil meč, izza pasa. Hladno rezilo mi je naslonil na vrat. Mislila sem, da je to moj konec.
14. maj 2016
u193093
u193093
menenje, nextam?
14. maj 2016
Next
14. maj 2016
u193093
u193093


Čutila sem hlad, ki ga je rezilo oddajalo. Zatisnila sem oči. Bilo me je strah, a tega nisem hotela pokazati ali ga na kakršni koli način izdat. Kar naenkrat pa se je rezilo umaknilo.
*Mlajši moški*
Oče me je prosil, če želim z njim na ježo. Seveda ga nisem moral zavrniti. Jezdila sva nekaj minut po glavni cesti, do konca mesta. Ko sva prišla ven iz mesta sva zavila na staro potko, po kateri se že dolgo časa ni noben sprehajal. A vseeno sva odšla. Med potjo mi je Oče govoril, nekaj o tem da bi si moral najti že ženo,… nisem ga poslušal sam nemo sem prikimaval in ga preprosto, ignoriral. Končno sva prišla do stare hiške. Zgledalo je kot zapuščena kmetija. Ustavila sva se in zagledala ovco. Presenečeno sem pogledat. Videti je bila zelo jezna, spuščala je zvoke podobne med lajanjem in beketanjem. Hitela je k nama in vedno bolj hitela. Niti malo ni upočasnjevala. Oče je potegnil izza pasu pištolo. Ciljaj je mimo ovce, da bi jo prestrašil. Ovca se je ustrašila, naredila ovinek in šla za naju. Tako da, če bi ciljaj bi zadel konja. Konj se je prestrašil in ovco brcnil, da jo je samo malo odneslo vstran. Ovca se je hitro vstala in stresla glavo, ter stekla vstran. že v naslednjem hipu sem slišal: »AAAAAAAAA«. Začudeno sem pogledal in že v naslednjem trenutku sva bila z očetom na tleh, pred nama pa mlada punca z vilami pred najinima nosovoma. V očeh, ji je sijal bes mešan s strahom. Oče se je probal vstat, a je dekle, še bolj približalo vile. Izrabil sem sekundo, njene nepozornosti in ji zbil vile z rok, ter ji naslonil moj meč na njen vrat. Bil sem neusmiljen, češ kako pa se obnašaš proti grofu in njegovemu sinu. Videl sem kako je iz strahu stisnila oči, ter se rahlo zatresla. Videl sem, da jo je zajel strah. Čutil sem, kako hitro ji bije srce. Oče mi je ves zaprepaden sedel in se hitro zresnil ter nakaz naj umaknem meč, kar sem tudi storil. Takoj v naslednjem trenutku me je pest zbila na tla. Slišal sem še medle glasove, ki jih je govoril oče. Že v naslednjem trenutku me je zajela tema.

mnenja. teroije, nextam?
15. maj 2016
u211706
u211706
OMG!
Full dobra zgodba!!.
Čim prej neext!!
15. maj 2016
u193093
u193093
hvala Next že pišem
15. maj 2016
Next
15. maj 2016
u193093
u193093
malo dolgo je trajalo, ampak tukaj je Next.


*Kathrin Moon Diamond*
Nisem si znala razlagati: »zakaj tako dolgo zavlačuje?« a vseeno pričakoval sem najslabši razplet-smrt. A ni in ni hotela priti. Kar naenkrat pa se je rezilo umaknilo. Hitro sem razprla oči in videla kako je mlajši moški, umaknil meč ter na hitro pogledal starejšega moškega. Za stotinko sekunde sem pomislila, da je to njegov oče in že v naslednjem trenutku, zaradi strahu pred smrtjo zbila mlajšega moškega na tla, daj nisem vedela kaj vse še lahko naredi. Padel je v komo, vsaj tako se mi zdi. Videla sem kako je starejši moški prebledel, ko je zagledal prizor. Morem priznat, da mi je šlo kar nasmeh. Začel je klicati: »Dawson, zbudi se«. Ker ni bilo odziva, je stekel k njemu ter ga začel tresti. Takrat sem se prestrašila tudi jaz. Kaj če sem ga ubila? Kar sicer ni možno, ampak vseeno ni mi do še ene smrti. Hitro sem pogledala, če še diha in je. Starejšega moškega sem umaknila od »sina«, ter ga prijela za glavo in hotela odnesti v hišo, ko me je kar naenkrat zgrabila močna moška roka. Obrnil me je in pogledal v oči, spregovoril je eno samcato besedo: » Zakaj?«. Začudeno sem strmela in samo pograbila tako imenovanega Dawsona in ga skušala zvleči do hiše. Starejši gospod ga je hitro primil za noge in mi ga pomagal odnesti v hišo. Ko sva prišla do hiše sem se zamislila. Kam pa ga naj položim? V svojo sobo? Ne, to je moja, Kaj pa očetovo? Ne, nebi mogla dopustiti nikomur spati v njej. Kuhinjski mini kavč(če mu lahko tako reče. Ubistvu je bil, kup slame pokrit z deko)? Ja tam ne bo delal nobene škode. Zvlekla sem ga skupaj z njegovim tako imenovanim očetom do kavča in ga položila nanj. Takrat sem se spomnila na ovco, ki še zdaj ne ne vem kej je. Hitro sem si zbistrila glavo in njegovemu »očetu« pokazala pot ven iz hiše. On me je le začudeno pogledal, češ kako si drzneš me nagnati ven iz hiše. Strogo sem mu pokazala ven. Začel je ugovarjati. Po pravici povedano sem ga imela poln kufer, povlekla sem ga za rokav in ga pričela vleči iz hiše.

mnenja, nextam?
15. maj 2016
u208947
u208947
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeexxxxxxxtttttttttttttttttt+nova bralka

debest pišeš
16. maj 2016
u193093
u193093
hvala
16. maj 2016
Next
29. maj 2016
u193093
u193093
hej hoj. nekaj časa me ni bilo ampak zdaj sem spet nazaj. nexte se bom potrudila pisati čim bolj pogosteje. rabim bralce zato prosim oglašujte. hvala.
no lotimo se dela. nisem našla slike, ki bi bila primerna zato je pač tale.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Seveda se je upiral. Pa kaj češ. Malo mi je zmanjkalo pa ga bi ga pretepla do njegovega zadnjega diha. Uspelo mi je. Končno. Zapahnila sem vrata in pogledala skozi okno, kjer sem videla kako je njegov »oče« brcal kamen po dvorišču. Resno za tako imenovanega »gospoda« bi pričakovala nekakšno dostojanstvo. Globoko sem vdihnila ter se osredotočila na njegovega »sina«. Stopila sem k njemu in preverila kako je., videti je bil, da se bo vsak čas prebudila, a se ni. Šla sem v kuhinjo, ter pričela kuhati »zvarek«. Uspelo mi ga je narediti v 5 poskusu. Prelila sem ga v majhno posodico, da se je hitro ohladil ter odnesla k tako imenovanemu Dawsonu. Njegovo glavo sem položila na svoj komolec, ter ga dala v napol sedeč položaj. Nekaj časa sem gledala njegovo telo kako preprosto miruje in se trebuh vsake toliko dvigne. V tistem trenutku se mi je zdel nekako lep. Lep? Kake pa kvasim? Sploh ga ne poznam, pravzaprav nič ne vem o njemu, razen, da mu je ime Dawson ali nekaj podobnega. Stresla sem z glavo in ponesreči nekaj polila po starih lesenih tleh. Po tiho sem zašepetala nekaj v smislu » spet mi gre vse narobe«, ter se hitro lotila dela. Posodico sem nagnila k njegovim ustom, ter jih počasi razprla, tako da je lahko pil. Videla sem kako se mu je po treh požirkih začel, rahlo smehljati. Ko je spil do konca, sem preprosto odmaknila roko, a je se še bolj »pogreznil« vanjo. Za hip sem uzrla na njegov obraz in prepričana sem, da sem za stotinko sekunde videla hudomušni nasmešek na smešek na njegovem obrazu. Jezno sem ga pogledal ter stresla njegovo glavo z moje roke, ter vrnila skodelico na svoje mesto. Odpravila sem se pogledat kako je z njim, pa mi je ta presneta podgana vstala z kavča in videla sem ga kako je segel po kljuki od očetove spalnice. Začutila sem bes in vročino, kako mi je počasi rasla vročina od dna hrbta navzgor. Še sama ne vem kako sem se v delčku sekunda prikazala za njim in mu zvila roko, s katero je že držal kljuko na hrbet. Zaslišala sem stokanje in vzklik bolečine. Bilo mi je vseeno zvlekla sem ga skozi vrata. Potisnila sem ga skozi vrata. Imela sem ga cilj čim prej spraviti s kmetije in bi mi skoraj uspelo, če mi njegov oče ne bi zagrozil z ledenim rezilom. Da če bi naredila še samo en korak bi bila mrtva. Spustila sme ga, tako, da je padel na kolena in z glavo v kravjek (kravji iztrebek). Njegov oče je umaknil meč, meni pa se je na obrazu pojavil zloben nasmešek. Oče in »Dawson« sta zajezdila konja in videla sem kako je Dawson stiskal zobe od bolečine. Takrat me je prešinilo. Kje pa je moja predraga Mekica? Zapustil me je še kanček jeze, ter se zamenjal s nepopisnim strahom. Pogledala sem naokoli in videla kako se je grm začel premikati. Planila sem k njemu in zagledalo kako nekaj leži v mlaki krvi. Bila je………..
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
kaj je bilo v grmu?
mnenja, nextam?
razpišite se
12. junij 2016
u143259
u143259
Neeeeext+nova bralka
Fuuul zanimivo
13. junij 2016
u193093
u193093
thx
lahko še kakšni Next
13. junij 2016
Next
13. junij 2016
u193093
u193093
če koga zanima mam še eno zgodbo: http://www.igre123.com/forum/tema//106201/
13. junij 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani