dam nekaj živali in jih opišem vi pa poveste katero bi najraje imeli
začela bom z
+morskimi
nato z
+ polarnimi
potem z safarskimi
+jungelske
08. julij 2015
modri mandarin

kdor ga želi videti ne sme iti prezgodaj spat. saj se skriva v svojem skrivališču do mraka. ko odkrijemo njegovo skrivališče ga lahko pogosto opazujemo. samec in samica rada plavata skupaj. njegova usta so prisrčna saj zgleda kakor da nas želi poljubiti.MODRI MANDARIN nima nič skupnega z mandarino https://www.interconti.si/modules/uploader/uploads/s_product/pictures/crop2/608a17b566fb814a5d69bdedc2e20d89_header.jpg
ampak je to visoko ime za visokega urednikka nekdanjega kitajskega cesarstva.
08. julij 2015
PRAVA KARETA

v dolžino lahko zraste do 120 cm in doseže težo 110kg. vrjetno je najbolj nana in najbolj ogrožena vrsta želve saj njeno meso in jajca veljajo za specialiteto. njen oklep je dober za izdelovanjja raznovrsnega nakita. zaradi vsega naštetega seo te želve prave karate plen mnogih divjih lovcev
08. julij 2015
MORSKI KONJIČEK

mladički:
pri njih samci nosijo otroke, značilno je okrog sto ne eden,dve,tri... med morskimi živali je m. konjiček edini samec ki sam nosi svoje mladiče.
odraščlanje:
morski konjički so samostojni takoj ko zležejo ven iz samčeve vreče. kljub temu si lahko pomagajo med seboj med plavanje, saj njihovi repi še niso močni ker če neveste m. konjički potrebujejo za plavanje rep. in si med sabo pomagajo kakor pravi prijatelji ki si vedno držijo ob strani.
obožujejo toplo vodo:
m. konjički živijo v toplih vodah naj pogosteje jih najdemo na koralnih grebenih so pravi mojstri skrivanja, saj svojo barvo prolagajo okolici v kateri se trenutno zadržujejo.
09. julij 2015
morski konjiček
09. julij 2015
MEDUZA


mladiči:
ko se meduze izležejo nimajo še lovk in ožigalk. po vodi ne plavajo ampak jih nosi tok dokler ne najdejo skale ali školke. nato bodo začele hitro rasti

odraščanje:
med odraščanjem ji poganjajo lovke in obožuje morje
kje živijo:
obstaja različno vrst medus nekatere (večina) so strupene, če plavaš v bližini lahko dopiš opekline
nekatere so majhne da jih skoraj opazimo nekatere so pa večje od velikosti človeka

ampak tukaj so
09. julij 2015
klarat ali si želiš konička
09. julij 2015
dodaj še ribo HUMUHUMU NUKUNUKUUAPUA
http://www.songslinger.net/reeftriggerfish.JPG
09. julij 2015
bom sam počakaj
10. julij 2015
ok
10. julij 2015
želva
24. avgust 2015
MORSKI BIČ

Morski biči niso nevarni in agresivni. Vendar majo močno orožje. To je njihov rep. Če te z njim zabodejo. Najhuje je če te v srce saj umreš. Ko sem že prej omenila bodice, te hraniju v njih tudi strup.
Vendar ta morski bič je zelo prijazen. Če ga lepo in pravilno hranimo in negujemo postane še bolj prijaznejši in če se res trudimo s tem ga lahko poleti v bazenu tudi spustimo. Vendar ne za dovgo saj jim klor škodi. Vendar ga lahko imamo tudi v vodi z klorom največ pol ure.
02. maj 2016
najlepši je morski konjiček
08. maj 2016
Morski bič
Ko smo bli med prvomajskimi v egiptu sm ga vidla v morju
09. maj 2016
-Ja se strinjam
-Lepo.
29. maj 2016
Ali bi dala kakšno novo?
30. maj 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani