Tuki se gre o Kaji, ki ma rada konje in jaha v klubu..Jahajo večje ponije..Več zveš, če boš brau zgodbo, to se gre iz knjige..je pa najbolje ocenjena knjiga zgodba o konjih...

Boš brala?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

01. december 2011


01. december 2011
Amm in ja še neki..to je drugi del, za prvi del morte mal počakat..rabm pa usaj 2 nexta..
01. december 2011
u56441
u56441
Neeext.!!

Pliiis nexti saam zame, ka pomoje edina bereem :'D
Inja fuuuŁ mam rada konje, si bom sposodla to knjigo u knjižnici...
01. december 2011
u56441
u56441
Pa obvešči mee, ko boš nextala. Jaz bom tuoja zuesta bralka..
..če me obveščaš, seveda
01. december 2011
heii..bom obveščala pa hvala ti full..bom kr zej nextala in obveščala te bom lahk pa si knigo naročiš je sam 11 eurou plus poštnina..
01. december 2011
Plying Dream se je ža malce poredil. Videlo se mu je, da ga ne dajejo več v najem in da uživa življenje ponija v zasebni lasti. Vsako jutro so ga po navodilih novega lastnika, gospoda Waldmanna, postavili v ogrado, kjer se je po mili volji razmigal, se podil z drugimi, uživaško mulil travo in se v hlev vrnil šele, ko ga je hotela jahati Waldmannova hči Charlotte ali ga je prišla trenirat Kaja.
Trinajstletna Kaja je z Dreamyjem, temno rjavim ponijem z neverjetno lepimi očmi, aprila tekmovala na mednarodnem turnirju za ponije v Aachu in je v parkurju dosegla tretje mesto. Tega ni pričakoval nihče, še najmanj pa sama. Nato pa so Dreamyja nenadoma prodali, ker naj bi s svojimi dvanajstimi leti ne mogel več dolgo biti na voljo različnim jahačem in ker je njegova tržna cena zaradi dobre uvrstitve občutno poskočila. Kaja in njene prijateljice so hotele preprečiti, da bi prišel v tuje roke, zato so ga spektakularno ugrabile. A se je vse dobro izteklo, kajti gospod Waldmann je Dreamyja kupil za svojo deetletno hči Charlotte, Kaja pa naj bi še naprej skrbela, da bi ostal v dobri formi.

Napiši ko naj nextaam..
01. december 2011
u58457
u58457
obvešči me ko boš nextala ...zvsti prijatelji...zvesti bralci...računi name...
next
01. december 2011
bom best friends forever... bom nextala ko prijm iz šole..se widmo u šool..
02. december 2011
u56441
u56441
Neeext, pliiiiis. Pa tnxx, ko obveščaaaš

RTMF< 333
02. december 2011
Pri vsej stvari je bilo najboljše to, da je imela Charlotte brata Krisa, ki je bil Kaji silno všeč. Petnajstletni Kris je prav tako tekmoval na turnirju v Aachu, vendar je imel v nasprotju s Kajo smolo. Njegov poni je bil sicer boljši od Dreamyja, vendar je pri zadnjem okserju podrl prečko. No, če je Kaja dobro premislila, ji Kris ni bil le všeč, temveč je bila zaljubljena vanj.
Le kako bi si pridobila Krisovo ljubezen? Poskusila je z vsemi zvijačami, ki so ji prišle na misel, a so bili vsi poskusi približevanja tako neuspešni kot Krisov nastop v Aachu. Na srečo je zaradi Dreamyja skoraj postala članica njihove družine in naj bi se z njimi celo vozila na turnirje. Vse to po Charlottini zaslugi-čeprav je bila sicer precejšnja koza.

Kaja je v hlev prišla malce pozneje. Mama jo je namreč obsodila na delo v vrtu, kar je sovražila. Potiskanje kosilnice po travi je bilo neizrekljivo enolično in povrhu vsega še skrajno neumno, saj je trava hitro spet zrasla. Za nameček je morala paziti še na marjetice in druge lepe cvsetlice, ki so včasih odgnale na zelenici. Naj jih kar neusmiljeno pokosi? Tega ni mogla, temveč je okoli njih naredila ovinek, tako da je bila zelenica po končani košnji videti še bolj neurejena kot prej.

Lada mam tut jss tebe
02. december 2011
u58457
u58457
nexti plis ful dobra kniga boš posodla?mwa,mwo
uradna BFF.i love this story...
02. december 2011
..eii grjmo mi..tko daa pridem pol pisat..
02. december 2011
u56441
u56441
Neexti.!! FuŁ hud story..
Inja, tut ti si zeii uradni moiia Bff:**
I loueeeee you< 33
02. december 2011
Mama je z namrščenimi obrvmi zmajevala z glavo, a se je morala hitro vrniti v restavracijo, ki je bila polna, saj so zadnji poletni sončni žarki veliko ljudi zvabili na kavo in tortico na terasi.
Kaja je bila vesela, da mama ni imela časa saj so bile tovrstne razprave vedno burne, še hujše pa je bilo, če se jima je pridružila še Alexa, Kajina starejša sestra. Bila je namreč prepričana, da ima vedno prav, in sicer iz čisto preprostega razloga, ker je bila pač starejša.
Kaja je šla naravnost k ogradi. Minka, njena prijateljica, ki je imela svojega ponija, je bila že tam. Sedela je na ograji in gledala konje, ki so se drkgnili drug ob drugega, se grizljali po plečih in z repom odločno odganjali muhe.
"Živijo, Minka," je rekla Kaja in sedla k njej na vrhnjo prečko. "Že dolgo čakaš?"
"NIč hudega," je Minka skomignila z rameni. "Rada gledam najina konjiča. Dreamy postopa naokoli, Luxy pa ga izziva. dreamy se nato za kratek čas pridruži igri, pa takoj spet odneha. Po mojem meni, da je to čisto zapravljanje energije, ki bi jo lahko porabil za kaj veliko koristnejšega."


Punce moje predrage..spodi wama bom dala slikce od krisa, konjčkou itd...pa moje moje ste

pa powejte če hočte da vama weč pišem
02. december 2011
u56441
u56441
Emmm, ja bi prosila, da napišeš več..
..Tooook sm nestrpna. Pišiiiii:**

Rada najbl.
&ja pozabla sm napisat..

100000x NEEXT!
02. december 2011
Charlotte:Kaja:Kris, tak je zej (;P):Dreamy:Minke ni :'(

ok zej pa nextaaaam..

Luxy:so uredu ?
02. december 2011
Minka, nežna 13-letna deklica, se je na turnirju v Aachu s ponijem Luxy Illusionom uvrstila na 2. mesto, torej mesto pred Kajo in Dreamyjem. Njen poni je bil izredni lep belec, neverjetno nadarjen za skoke in odločen, pravi vrag na štirih nogah. Poleg tega je imel Nikin oče čas, da je z njo hodil k dobrim trenerjem, na tečaje in tekmovanja. Kajini starši pa so bili od jutra do večera v restavraciji. Mama je delala v jedilnici, oče v kuhinji. Če sta si ogledala turnir, je bilo to kvečjemu na videu, ki ga je posnel Minkin oče. Poleg tega sta v hišo in restavracijo vložila toliko denarja, da si niso mogli privoščiti tako dragega hobija, kot je jahanje. Kljub temu Kaja ni bila ljubosumna na Minko. tako je pač bilo. In da ima veliko denarja tudi Krisov oče, je bilo čisto v redu, saj je konec koncev zato kupil Dreamyja.
"Boš danes kaj jahala?" je vprašala Minka.
"Bom, ker Charlotte nima časa. Ima druge obveznosti, pa sem že pozabila, Kakšne."
Minka je molčala, nato pa je Kajo pogledala naravnost v oči.
"Kakšna se ti zdi?"
Kaja je pomislila. Charlotte je bila prijetna, kar prekipevala je od živahnosti in dobre volje, a je takoj spremenila razpoloženje, ko je šlo kaj narobe ali pa ni bilo po njeni volji. Takrat je postala res zadirčna ali pa jokava, in človek ni vedel kaj naj stori. naj jo tolaži? Kara? Naj bo jezen? Sočuten?
"V redu se mi zdi. Morda je včasih malce naporna," je končno odgovorila Kaja. Minka je prikimala in nekaj časa molčala. "Če bi imela še kakšnega ponija, bi ti ga dala," je rekla nato. Kaja jo je objela okoli ramen. "Ti si res prava prijateljica."
"Že, ampak žal imamo samo Luxyja."

Rada vaju mam na fhoool
02. december 2011
u58457
u58457
next obveznio friend.mi boš posodila knigo frend?
03. december 2011
boš u knižnci jo uzela..ko jo prberm..
03. december 2011
Kaja je osedlala dreamyja, a je pas lahko zapela le na zadnji luknjici, saj je poni zaradi paše v ogrdi dobil okrogel trebušček.
Nato ga je odplejala v jahalnico, kjer je Claudia vodila trening. Ni bila le učiteljica jahanja, temveč skupaj z možem tudi lastnica kluba, Jahalnica je bila majhna, vendar sodobna, imela je veliko oken,s kozi katera je prihajala svetloba, na sprednji strani hleva pa je bil tudi prizidek s prostorom za jahače.
Dreamy je bil malce utrujen ali pa morda ni bil prave volje. Odvisno od tega, koga bi vprašal. Kaji se je naprimer zdel len. In jasno ji je bilo tudi, zakaj. Preganjanje po ogradi v tem toplem vremenu ga je zagotovo utrudilo, poleg tega pa se mu je dresura v dvorani najbrž zdela tako dolgočasna kot njej nemščina. Ko je prišel na pesek in ni videl nobene ovire, je bil seveda lenoben.
"Prosim, vsaj nekaj minut se obnašaj kot dresurni konj," mu je rekla Kaja, ko se je vlekel po pesku. "Predstavljaj si, da si vrhunski poni z neverjetnim skokom in tako hitrim kasom, da gledalcem jemlje dih, in s tako ponosno držo, da se pred tabo lahko skrije vsak andaluzijec."
Dreamy je sicer radovedno obrnil uhlje nazaj, a se hkrati nerodno spotaknil ob lastne noge.
"Ojoj," je zastokala Kaja. Pogledala je skozi okno v prostor za jahače in videla, da so se odprla vrata in da je skoznje prišel visok moški. Sedel je za eno od malih mizic in se zagledal v jahalnico. Kaja je še enkrat dobro pogledala, a ni bilo nobenega dvoma, bil je gospod Waldmann, Dreamyjev lastnik. "Ojoj," je spet zastokala Kaja. Pa prav danes. Zdaj se mora res potruditi, upala je, da bo vse v redu.
03. december 2011
u56441
u56441
Neext, ittak:*

Sorii, ka nisn preii nextala, sm bla bouna :[
10. december 2011
V dvorani so bile le tiri jahačice. MInka s svojim Luxyjem in Reni z norvežanom, za katerega je skrbela in ga je zato včasih lahko jahala, Cindy pa je sedela na malem poniju, ki je bil last kluba. Vse so bile Kajine dobre prijateljice, manjkala je le Fritzi, ki je bila s starši še na počitnicah še cel teden, nato pa se bo spet začelo garanje v šolskih klopeh.
"No, divje amazonke," je začela Claudia in jih vse natančno premerila. Včasih jih je tako nagovorila v šali, predvsem pa zato, ker so si dekleta nadela tako ime, ko so ugrabile Dreamyja, da ga Claudia ne bi prodala. Pa ga je vseeno, samo da je ostal v klubu.
"Pa začnimo." Dreamy je nejevoljno zagodrnjal, ko je začutil, da ga je Kaja spodbodla v kas. Hotela je narediti dober vtis, pazila je na držo ter vajeti, in sedela tako, kot je vedno zahtevala Claudia. Dreamy je počasi popustil in lepo sodeloval. Očitno je bil dovolj zvit in vedel je , da se proti koncu treninga glede na vloženi trud sprejema odločitev o številu priboljškov in korenčkov. Tik pred koncem ure se je pognal v odločen kas, se celo nekoliko dvignil na zadnjih nogah in deloal tako odločno, da je kaja komaj mogla verjeti! Kaj se dogaja? Tudi druga dekleta so samo strmela.
Claudia je pomahala proti oknu. Seveda, je pomislila Kaja, vedela je, da bo prišel gospod Waldmann, zato me je pred uro tudi opomnila naj Dreamyja skrbno skrtačim. Kaja je bila celo malce užaljena, kot bi ji bilo to že malce pod častjo, a si je pozneje vendarle priznala, da je Claudia naredila prav. Najbrž res ne ni bila tako temeljita
Ko je bilo treninga konec, je k njej prijahala Minka in se čudila: "Morda pa Dreamy sploh ni dober samo za skoke, ampak tudi za dresuro?"
Kaja se je zasmejala: "Glede na to, da na začetku niti nog ni znal postaviti drugo pred drugo, je bil prav zares neverjeten!"

Boga, boga wažno, da si zdrava..
10. december 2011
u56441
u56441
Jaaa, tnx.

Next, Next:*
11. december 2011
u58457
u58457
nextii plisss!!!!
11. december 2011
Dreamyja je potrepljala po vratu in uživala v trenutku. Ni bilo lepšega, kot po dobrem treningu spustiti vajeti in med klepetom s prijateljico odhajati v stajo. Dreamy je bil prepotenm Kaja je globoko vdihnila njegov vonj in bila srečna.
"V naši sobi sedi gospod Waldmann, kajne?" je vprašala Reni, ki je prihajala k njima na svojem norvežanu. "Je prišel kar tako, malo pogledat?"
Kaja je bežno pogledala v njegovo smer. Najbrž je hotel preveriti, kako ji gre, saj bo čez dva tedna turnir, na katerem naj bi prvič tekmovala tudi Charlotte.

Punce to je to..Res waju morem razočarat ampak to knjigo mam iz knižnice in jo mam ful dougo in eni bi jo tut radi..mi bojo pa tstari jo kupil tko, da ko jo dobim vama nextam.. muaa obema
12. december 2011
u56441
u56441
Okeeei.!! Pa fuŁ carska jee, resnoo ..< 3
13. december 2011
u189140
u189140
25. april 2015
u189140
u189140
sj je še kaja ohrani mirno kri in pa kaja skuje zvit načrt
24. junij 2015
ja obe knjigi mam nobene še nisem dokoca preberala in imam samo še te knjige iz te zberke šoda aneda
01. julij 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani