ne se kregat tule!!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

8. poglavje

"ko, da bi živela v pravljici." sem dejala Hani, ko sva se naslednji dan srečali. "kaj se je zgodilo?" me je radovedno vprašala in stresla za rokav majice. "ne vem, če bi ti sploh povedala." sem ji rekla in postala nekoliko živčna. "svoji najboljši prijateljici pa res moraš povedati." je skoraj zakričala. nekoliko sem se zasmejala in čez nekaj minut tiho rekla:" zaročena sva..." Hana je le strmela vame, skoraj jo je kap. "O MOJ BOG." je bilo vse kar je lahko rekla, nato me je še objela. "bom lahko tvoja družica?" je kar izstrelila. "poroka bo čez leta, tako da še ne načrtuj ničesar, seveda pa boš lahko moja družica." sem se zasmejala. a ona se ni, kar se mi je zdelo sumljivo. "saj ni nič takega, samo vprašala bi kdo je tisto tam." je rekla in prestrašeno gledala po hodniku. tisti trenutek sem se spomnila kako naju je Ben lovil, a to ni bilo pametno saj sem se šele čez nekaj trenutkov zavedla, da tisti možakar stopa proti nama in izgleda zelo jezen. "mislim, da bi bilo bolje da tečeva." sem rekla Hani in se pognala v tek. "kam?" je vprašala že pošteno zadihana. "na stranišče." sem ji odgovorila. ko sva končno prišli do njega sva se obe sesedli na tla, saj nisva bili preveč navajeni teka- sploh pa ne po stopnicah. "kaj če pride sem?" me je prestrašeno vprašala. "saj ne bova ostali tukaj." sem ji rekla in si zamislila mojo sobo.
še preden sva bili v sobi sem vedela, da nekaj ni v redu in čez trenutek tudi videla. soba je bila razmetana, a nič ni manjkalo vsaj mislila sem tako. nato sem pogledala pod blazino. "prstan." sem zašepetala. "ni ga." bila sem na robu joka, saj je bil to prstan, ki mi ga je prejšni večer dal Ben. "pojdiva po Bena." je rekla Hana, z njo sem se tudi strinjala saj sem si tisti trenutek želela le njega...
12. maj 2011
next
12. maj 2011
next!
12. maj 2011
neeeext
12. maj 2011
nextt
13. maj 2011
next
13. maj 2011
"kaj se je zgodilo?" je vprašal Ben, ko me je zagledal vso v solzah.
sama nisem bila zmožna govoriti, zato je vse povedala Hana.
"nekdo naju je lovil po šoli, nato pa sva odšli domov, njena soba je bila razmetana, prstana pa ni bilo nikjer." je rekla prav tako žalostna kot jaz. "pustila vaju bom sama." je dejala in odšla.
"jokaš, zaradi tega, ker je nekdo ukradel prstan?" me je vprašal in stisnil k sebi. pokimala sem in ga pogledala v oči. "ne jokaj, prav? prstan ni vreden tvojih solz." je rekel in me poljubil. "ampak ti si mi ga dal." sem mu rekla, ko sem prišla do sape.
"vseeno to ni vredno tvojih solz." je še enkrat povedal. pokimala sem in se poskušala nasmehniti.
"kdo vaju je lovil?" me je vprašal nato. "ne vem, hitro sva mu ušli zato ga nisem videla v obraz." sem mu odgovorila še zmeraj v solzah. "to bom že uredil." je rekel, naenkrat pa sva se znašla v kuhinji- podrobneje v naši kuhinji, pred nama je stala moja mama, midva pa sva bila objeta.
"kaj se to zdaj pravi? še pred enim tednom si tekala za človekom, sedaj pa si objeta s čarovnikom. aja, točno ali nisi rekla, da so vsi larovniki bedasti?" mama me je dobesedno nahrulila. jaz in Ben pa sva le strmela vanjo.
"bila si s človekom?" me je vprašal Ben. "podrobneje ti si bil človek." sem mu odgovorila. "jaz?!" je presenečeno vprašal Ben. "ja, zato te je moja babica preklela." sem se zasmejala.
"čakaj malo." naju je prekinila mama. "ti si Benjamin mlajši. sin največjega čarovnika vseh časov." je rekla mama in strmela v Bena, točno tako kot sva prej midva strmela vanjo.
"ja, mislim da imate prav." se je nasmehnil. "Benjamin?!" sem presenečeno vprašala. "oprosti a to ime ti sploh ne pristaja." sem se zasmejala. "zato pa se predstavljam kot Ben." se je tudi on zasmejal.
"Lisa ti že ne moreš biti z bodočim kraljem." naju je spet prikinila mama. "Benjamin, vem da si princ a moral boš oditi." je rekla mama in ga gledala s osovraženim pogledom. "žal mi je gospa a ne bom odšel." se ji je postavil po robu.
"takoj odidi." je še enkrat rekla mama, tokrat je povzdignila glas. spet je odkimal, a na žalost je že čez sekundo izginil. mama ga je poslala nazaj v dvor sem predvidevala. bila sem neskončno jezna.
"zakaj mi to delaš?" sem jo vprašala. "žal mi je, a dobro veš, da se ne bi dobro končalo." mi je rekla in dala roke na boke. "tudi ti dobro veš, da bom našla način, da spet pridem do njega." sem ji rekla nazaj. "poiskati grem Hano." sem rekla in odvihrala skozi vrata...
14. maj 2011
u42738
u42738
Next!
14. maj 2011
next
14. maj 2011
neeeeeeext
14. maj 2011
next!
14. maj 2011
u28341
u28341
next!!!!!
14. maj 2011
u22828
u22828
next!!!!!
15. maj 2011
nextii
15. maj 2011
next
15. maj 2011
9. poglavje

"kje si bila?" me je zaskrbljeno vprašala Hana, ko sem jo našla na šolskem hodniku. "dolga zgodba." sem ji odgovorila. "kasneje ti povem." sem še dodala. "bova špricali?" me je vprašala z nasmeškom na obrazu.
"mislim, da. tega sem potrebna." sem se zasmejala in odšlis sva proti izhodu. "kam greva?" sem jo vprašala. "presenečenje." je rekla. iz torbe je potegnila ruto in mi jo zavezala okoli oči.
"pa saj ne misliš resno." sem se zasmejala. "o pa." se je prav tako zasmejala Hana.
po nekaj časa vožnje se je avto končno ustavil. ko sem se komaj skobacala iz avta, me je že napotila po stopnicah. "sva že tam?" sem jo polna pričakovanja vprašala. "skoraj." je rekla in potrkala po vratih. čez nekaj minut je nekdo odprl vrata. "kaj pa vidve tukaj?!" je zakričal glas, ki sem ga poznala. bila je Benova mama, bili sva na dvoru.
"time for plan B." je v angleščini rekla Hana, se zasmejala in mi ruto potegnila iz oči. "teci!" je zakričala.
tekli sva po vsem dvoru in ni mu bilo videti konca. "kje je Ben?" me je vprašala Hana, ki je bila že čisto zadihana. "poiskati ga bo treba." sem rekla. "o ne, mislim, da ne." je rekla Hana. in že naslednji trenutek sem zagledala Bena, kako teče naproti meni in Hani...
19. maj 2011
next
19. maj 2011
nexti
19. maj 2011
neext!!
19. maj 2011
NEXT!
19. maj 2011
neeeext
19. maj 2011
next
20. maj 2011
izgledal je nekoliko razburjen. "kaj počneta tukaj, sta nori?" naju je potihem, a odločno spraševal. "jaz sem kriva. bila je žalostna, pa sem mislila, da bi se tukaj zabavali." je blebetala Hana, videla sem, da ji je za vse skupaj zelo žal. "dobro, spraviti vaju moram od tod, ubili vaju bodo." je rekel in naju tiščal po hodniku. "in kam morava?" sem ga vprašala. "samo tecita, za vama bom." je rekel in čez minuto smo že zaslišali korake, ki so prihajali po hodniku.
"mislim, da bi morali pohiteti." je pripomnila Hana in oba sva jo ubogala, pognali smo se po hodniku in kmalu prišli do vrat.
"kje smo?" sem vprašala. Ben pa je odgovoril z najhušim vprašanjem, ki se je glasilo: " ne vem. tukaj še nisem bil." tisti trenutek bi se najraje pogreznila v zemljo.
kljub temu, da ni vedel točno kje smo, nama je pokazal na velika stara vrata. izmuznili smo se skoznje in se znašli na še enem hodniku. ta je bil veliko bolj normalem in svetel.
"zdaj veš kje smo?" sem spet vprašala. "približno." je jedrnato odgovoril in se napotil po hodniku. "tukaj je ena izmed pisaren, v njej je veliko oken, prepričan sem, da bosta skozi eno lahko pobegnili.
tiho smo vstopili v pisarno, ki se je zdela dokaj tiha. s Hano sva stopili do okna in ga že skoraj odprli, ko je iz omare skočil eden izmed paznikov, z nožem v roki. z njim je mahal proti meni in me nekajkrat tudi nekoliko opraskal. ko pa je z nožem zamahnil blizu mojega srca, je nanj skočil Ben in ga skušal onesposobiti.
to pa na žalost ni bilo pretirano lahko, paznik je bil veliko bolj iskušen, pa še orožje je imel. nekaj časa sta se ruvala, ko je nenadoma paznik zabodel nož naravnost v Benovo srce.
ničesar nisem bila zmožna narediti, vse se je zgodilo v eni sami sekundi. tako še zdaj stojim na istem mestu, z odprtimi usti in očmi polnimi solz.
"hitro pojdiva." reče Hana in v njenem glasu čutim žalost in hkrati jezo. "ne!" zakričim in se vržem k Benu. "ne bom ga zapustila!" kričim. "Ben si ne bi želel, da umreš še ti." me toleži in objame. nato me potegne do okna, skozi katerega skočim z njeno pomočjo.
šele, ko pristanem na trdnih tleh, dojamem kaj se je res zgodilo. Bena ni več, prav tako kot mojega življenja. konec je z mano...
24. maj 2011
next
24. maj 2011
next
24. maj 2011
Next!
24. maj 2011
neeeext
24. maj 2011
next!
25. maj 2011
u43132
u43132
next
25. maj 2011
next...
25. maj 2011
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani