Živjo! Tukaj bom jaz prepisala knjigo igre lakote Upor. To je za tiste, ki obožujete igre lakote pa še niste gledal filma ali pa brali. Upam, da boste brali!
21. december 2014
1.
Strmim v svoje ponošene usnjene čevlje, na katerih je tanka plast pepela. Tukaj je bila nekoč postelja, ki sem si jo delila s svojo sestro Prim, tam naprej je bila kuhinjska miza. Opeke iz podrtega dimnika ležijo na zoglenem kupu. Od tu se razgledujem po hiši. Kako naj bi se sicer znašla v morju sivine?
Od dvanajstega okrožja ni ostalo skoraj nič. Pred mesecem so zažigalne bombe iz Kapitola s površja zemlje pometle uboge rudarske hiše v Premogišču, trgovine v mestu, celo palačo pravičnosti. Le vas zmagovalcev ni izginila v plemenih, čeprav ne razumem prav dobro, zakaj ne. Mogoče zato, da bi lahko vsaj nekje nastanili ljudi, ki bi morali priti sem na ukaz Kapitola. Mogoče nameravajo poslati kakšnega novinarja ali kakšno komisijo, da bi ocenili stanje premogovnika, mogoče pa tudi enoto redarjev, da bi nadzirali begunca, ko bi se vračali.
Vendar se nihče razen mene ne vrača in tudi jaz sem prišla samo za trenutek. Oblast trinajstega okrožja je nasprotovala moji vrnitvi. Trdili so, da je to drago in da nima nobenega smisla, saj mora nekje nad menoj krožiti ducat nevidnih zrakoplovov, pa tudi nobene prave možnosti za zaščito ni. Vseeno sem vztrajala, da bi rada sama videla dvanajsto okrožje. To je bil pogoj za sodelovanje pri njihovih načrtih.
21. december 2014
neeeeeeext
22. december 2014
next
31. december 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani