Bi katera brala zgodbo o Ianu Somerhalderju (Damon Salvatore)
15. julij 2015
Itak on je
15. julij 2015
še štiri odgovore in začnem
15. julij 2015
Katerina


Katerina organizira prireditve, stara 26 let in potuje po celem svetu.

IanIan je star 30, igralec, trenutno igra v Vampirskih dnevnih.

Leto dogajanja 2010.

Boste brali?
15. julij 2015
Poglavje

NEZNANEC

Leto dogajanja: 2010
Bila je prepričana, da se bo odpočila. Vsaj do ponedeljka, ko bo zbrala moči in se soočila z neprijetno resnico.
Katerina je drvela po avtocesti s svojim BMW-jem in besno razmišljala, zakaj je zalotila svojega dragega v objemu druge. Andražova prevara jo je bolela, vendar misel, da zbeži jo je potolažila. Odločila se je, da si bo privoščila prečudovit vikend na Obali. Zato je rezervirala sobo v hotelu Bernardin, se odpravila v avtomobil z majhim kovčkom (oblačila si že lahko kupi dol, v Kopru imajo trgovin kot listja in trave), potem pa divje pritisnila na gas in že je drvela iz zatohle Ljubljane.
V njej je vrelo od divjih čustev. Bila je prepričana, da lahko pozabi na prevaro in obrne nov list. Vendar z vsako minuto je bila prepričana, da Andraža sploh ni ljubila. V njenih mislih je počasi se izblikovala beseda trofeja.
Stisnila je ustnice. V ponedeljek, ko jo bo iskal in se ji bo poskusil opravičiti, bo poskrbela, da bo videl veselje v njenih očeh in pokazala mu bo svojo dobro voljo. Oprostila pa mu nikakor ne bo.
Ura je bila pet, ko se je pripeljala v sončen Portorož. V njenem avtomobilu je vladal kaos; v Kopru je prehodila ves Tuš planet in svoj avtomobil napolnila z vrečkami. V njih so prevladovali številni kosi oblačil, natikačev, visokih petk ... Ni se mogla upreti niti izzivalnemu spodnjemu perilu, ki ga je slučajno zagledala, ko je iskala nedrčke. Ni kaj, Katerina je znala biti in. In odločena je bila, da bo krpico uporabila.
V hotelu so ji nemudoma izročili ključ sobe in poslali fanta, da je njeno “prtljago” dostavil v sobo. Katerina mu je v roko stisnila bankovec za dvajset evrov in ga odslovila. Pogledala se je v ogledalo.
Vanj je strmelo dekle staro šestindvajset let s privlačnimi, zelenimi očmi in polnimi ustnicami. Njeni lasje so valovili okoli njenega obraza. V roke je prijela pramen rjave barve in se spraševala, kako naprej. Kaj naj naredi? Bila je v Portorožu. Bila je sama. Kako naj se prepriča, da dela prav? Le kako?
“Katerina, ne obupaj sedaj, ko si skoraj na cilju,” je zamrmrala sama pri sebi. Pobrskala je po prvi vrečki in na dan privlekla modro koktejl obleko, ki ji bo odlično pristajala. Dokončno se je odločila.
Sledile so priprave. Najprej si je naličila obraz, nato polikala dolge lase, da so ji elegantno padali na hrbet. Katerina je bila pripravljena na divjo noč. Ravno si je oblačila obleko, ko ji je šinilo v glavo, da bi lahko koga celo zapeljala.
15. julij 2015
Kar tako.
Za zabavo.
Zaradi maščevanja.
Na ustnice si je priklicala nasmešek. Stopila je v čevlje z visoko peto, pograbila torbico in zaklenila vrata sobe.
Bila je navajena hotelov. Agencija, za katero je delala, je skrbela za slavne igralce, ki jih je bilo treba voditi po celem svetu. In tako je Katerina večkrat odpotovala v Ameriko, Anglijo, Italijo, Francijo ... Da bi igralcem in igralkam delala družbo in jim razkazovala znamenitosti ter jih navdušila z lokalno hrano ali pa preprosto sedela v night clubu in se z njimi zabavala do jutranjih ur.
Sproščeno se je odpravila v center Portoroža. Usedla se je v miren lokal, ki je stal nasproti obnovljenega Palaca. Naročila si je koktelj. Na dan je privlekla svoj telefon in se zatopila v facebook. Bilo je čas, da izbriše iz svojega življenja razmerje. Pa ne samo iz svojega življenja. To je morala storiti tudi na facebooku. Bila je mnenja, da ne sme pustiti za seboj niti eno misel glede Andraža. Mora ga izbrisati iz svojega življenja. Mora pozabiti nanj. Mora pozabiti, da je sploh obstajal v njenem življenju.
Ravno si je spremenila status iz “razmerja” v “samsko”, ko ji je natakar prinesel še en kozarec pijače. Zmedeno je dvignila pogled. Saj ni naročila nobene pijače. Imela je še pol prejšnje in imela je navado, da pije počasi.
16. julij 2015
kdo sploh bere?
18. julij 2015
“Gospod pri šanku je poslal,” je natakar pojasnil v odgovor. Skomignil je z rameni. “Jaz samo opravljam svoje delo.”
S kotičkom očesa je poškilila proti šanku. Tam je sedel moški, ki ji je kazal hrbet. Pokimala je natakarju v zahvalo, v njej pa je vrelo od čustev in veselja. Zgodilo se je ravno to, kar si je želela; nekomu je padla v oči. In odločena je bila, da svoje priložnosti ne bo izgubila. Zgrabila jo bo z obema rokama.
Spila je požirek pijače, nato pa se ozrla. Moški se je v istem hipu obrnil in njegov pogled je obstal na njej. Bil je ... Kot iz pravljice. Njegove modre oči so jo premerile od glave do pet, njegove temne lase so ga naredili privlačnejšega, kot je bil v resnici ... Poleg tega pa jo je prešinilo, da ji je znan. Le kje ga je videla? Njegov obraz ji je bil zelo znan ... Pomislila je, da ga je že nekje videla.
Ni vedela, kam bi ga dala.
Na obrazu se mu je narisal nasmešek. Nasmešek, ki ga je že nekje videla. Vendar sedaj se je smehjal njej. In Katerina je začutila, kako ji je v trebuhu zaščemelo. Tip je bil božanski. Božanski. Bil je kot iz filma.
V naslednjem trenutku je bil že pri njeni mizi. Ni videla, kdaj se je napotil proti njej. Mogoče pa je poletel?
26. julij 2015
next !!
10. avgust 2015
next
10. avgust 2015
evo

“Lahko prisedem?” je vprašal v angleščini.
Dvignila je obrv.
“Najprej se lahko predstaviš,” je odgovorila v angleščini. Zasmejal se je, potegnil stol od mize in sedel nanj. Začutila je vznemirjenje. Od blizu je bil še boljši, še bolj privlačen ... Nekaj na njem jo je neznansko privlačilo.
“Ian,” ji je ponudil roko.
Katerina je dvignila roko in jo sprejela.
“Katerina,” je zamrmrala. “In hvala za pijačo.”
Le kaj naj reče? Da bi se nemudoma spravila z njim v posteljo? Ne, tako neumna pa že ne more biti. Morala bo uporabiti svojo privlačnost, da ga zapelje. In misel, da bi celo objavila njuno sliko na facebooku, bi Andraža požrlo.
Ian je pomignil natakarju, da mu prinese še eno pijačo. Ko je dobil naročeno, je nemudoma vzel iz žepa denarnico. Katerina je zagledala cel šop bankovcev po petsto evrov v njej. Torej mora biti bogat. Zelo bogat, če si upa nositi toliko gotovine s seboj. Sploh pa ni gledala na denar. Raje je moškega spoznala, kakšen je.
11. avgust 2015
next
12. avgust 2015
“Boš še kaj?” je vprašal.
“Mogoče kasneje,” je odgovorila. “Sicer pa se mi malo mudi, ker se moram odpraviti na večerjo v hotel.”
“To lahko urediva,” jo je pogledal. Njegove modre oči so se nagajivo zaiskrile. “Z zasebno večerjo.”
“Me vabiš v posteljo?” ga je presenečeno pogledala. Ni si predstavljala, da bo tako lahko. Tako lahko ga spraviti med rjuhe.
“Ne,” je končno odgovoril na njeno vprašanje. Skrivnostno se je nasmehnil. “Ne, če tega ne boš želela.”
Katerina se mu je nasmehnila. In še kako si je želela spati z nekom drugim. Kdaj je nazadnje spala z Andražem? Pred tednom dni. Začutila je, da je pripravljena na spremembo, da je pripravljena se prepustiti nekomu drugemu.
“Iz kje si?” je radovedno vprašala.
“Amerika. Louisana,” je odgovoril na njeno vprašanje. Opazovala je, kako je nagnil kozarec s pijačo in spil požirek.
“In kaj te je prineslo v Slovenijo?” je zamrmrala.
“Slovenija je prečudovita dežela,” je veselo dejal. “Ni velemest, ni preveč ljudi ... Nasploh je fantastična.”
12. avgust 2015
next
12. avgust 2015
“In koliko časa boš ostal?”
“Danes sem prišel. Mogoče celo kakšen teden, če mi bo takšna lepotica delala družbo. Seveda, če si za.”
Delala družbo? V mislih je preučila, kaj imajo v firmi naslednji teden. Nič posebnega. Na terenu je ne bodo potrebovali. In kaj ji bi preprečilo, da bi cel teden uživala s skrivnostnim Ianom? Ničesar.
“No, da se dogovoriti,” je počasi odgovorila na njegovo misel. Biti mora previdna. Ne sme se zaljubiti. Ian ne bo za vedno ostal v Sloveniji. Ne. Prišel je na dopust. Sama pa ni prenesla veze na daljavo.
“Bom poklicala v službo.”
Povlekla je na dan svoj telefon in poklicala. Javila se je šefica, ki je verjetno urejala še zadnje podrobnosti za naslednji teden. Katerina je bila prepričana, da ji bo dala teden dopusta. Zakaj pa ne bi? Saj je tudi sama slišala, kako si jo je privoščil Andraž. In kako jo je uspel prizadeti. Še nobeden je ni uspel tako ...
12. avgust 2015
next
12. avgust 2015
“Lara, te motim?”
“Ne, Katerina. Kako si? Si se že sprostila?” je vprašala Lara. Klepetava šefica, ki je vedela skoraj vse o svojih zaposlenih.
“Pravzaprav, ja. Poslušaj, nekaj bi te rada prosila,” je odgovorila Katerina. Molila je, da bo pristala na njen nenapovedani dopust.
“Samo šminke ti ne posodim,” je slišala.
“Ne skrbi, šminko si lahko kupim,” se je zasmejala Katerina. “Bi lahko dobila en teden dopusta?”
“Da malo pozabiš?”
“Ja.”
“Lahko. Vendar ne pozabi, da boš začetek oktobra šla v Benetke, ko bodo igralci Vampirskih dnevnikov imeli podpisovanje. Če je teden dopusta vreden, da se zapleteš z njimi ... Potem kar izvoli.”
“Oh, v veselje mi bo.”
“No, potem pa se slišiva v soboto. In glej, da te ne bo pojedel morski pes v Portorožu. Ne bi rada iskala nadomestilo zate.”
Poslovili sta se.
12. avgust 2015
Katerina je odložila telefon. Dvignila je pogled k Ianu, ki jo je radovedno opazoval. Na ustnice si je priklicala nasmešek. Bila je prepričana, da je storila prav, ko je zaupala neznancu. Sploh pa ... Že dolgo ni imela dobrega seksa. Vsak košček njenega telesa je klicalo po sprostitvi in izbrala je njega. Oziroma je on izbral njo.
Bila je prepričana, da bosta pristala v postelji. Če ne danes, pa jutri, je pomislila. Vsekakor bo preživela čas z njim.
“Torej?” jo je prebudil iz razmišljanja. S pričakujočim nasmeškom na ustnicah jo je opazoval. “Si moja ali ne?”
“Ja, šefica mi je dala dopust.”
“S čim se ukvarjaš?”
“Hmmmm... Ukvarjam se predvsem s turizmom. Ponavadi nas najamejo, da gremo po državah in slavnim igralcem ali igralkam razkazujemo znamenitosti. Seveda niso naše stranke samo igralci, tudi pevci, pisatelji ... Zaenkrat smo edini v Sloveniji, vendar delamo izven države. In moram reči, da obožujem svoje delo,” se je razgovorila ob njegovem vprašanju. Bilo je res. Oboževala je svoje delo, vsak dan je uživala. Vendar sedaj je potrebovala odmor. In ta odmor je bil tukaj, z njim. Vsaj Andraža ne bo srečala.
13. avgust 2015
NEXT
13. avgust 2015
“Zanimivo,” je dejal. Spil je požirek soka. Ponovno se je nasmehnil. “Upam, da mi svoje storitve ne boš računala.”
“Ne, kje pa,” se je navihano zastrmela vanj. “Kupil mi boš samo nov porsche in dal deset tisoč evrov na račun.”
Skupaj sta se zasmejala.
Katerina je z njim prebila led. Končno! Bila je prepričana, da se bo z Ianom imela lepo. Poleg tega pa jo je moški vznemirjal.
“S čim pa se ti ukvarjaš?” je vprašala, ko sta se prenehala smejati. Vprašujoče je premerila njegov privlačen obraz.
“Ustanovil sem podjetje - reciklaža,” je odgovoril na njeno vprašanje. Katerina je dvomila, da je od tega obogatel pri svojih letih. Nekaj na njem ji je govorilo, da ji prikriva pravi razlog, da ima polno denarnico. Ukvarjala se je z ljudmi, ki so bili profesionalni igralci. Znala je prepoznati, kdaj človek laže. Vendar njeno znanje ni bilo dovolj, ko je bila zaljubljena. Tepka, se je oštela. Spet je razmišljala o svoji propadli vezi.
“Katerina?”

5 NEXTOV. Hvala!
13. avgust 2015
next
13. avgust 2015
u169625
u169625
next
next
next
next
ful zanimivo me zanima ka bo zdj
13. avgust 2015
hvala za nexte. sporočam tudi, da bo zgodbica verjetno dobila tudi papirnato verzijo. Za kaj več javim, ko bom imela natančne informacije.

Sedaj pa:

Ianov glas jo je ponovno prebudil iz razmišljanja. Pogledala ga je, on pa se je polastil njene roke. Hitro jo je odmaknila. Začutila je, kako ji je rdečica začela siliti v obraz. Pa saj ne more biti res, ne more biti tako neumna ... Kako je lahko razmišljala o svojem bivšem? Pred seboj pa ima moškega, ki bi ga vsaka ženska želela.
“Oprosti,” je dejala. “Zamislila sem se.”
“Nekaj te muči,” je končno spregovoril. Pozorno jo je opazoval. “In tega ne moreš pozabiti, kajne?”
Pokimala je.
“Pridi, greva,” je rekel.
Že prej je poravnal račun. Ni vedela, da je uspel plačati njeno pijačo, ki jo je prvo na začetku. Ko je prišla v lokal, jo je pozorno opazoval. Bil je prepričan, da ne bi bilo nič narobe, če ji vsaj eno pijačo plača.
“Povedala mi boš na sprehodu.”
13. avgust 2015
in spet 5 nextov
13. avgust 2015
next
next
next
next
next
13. avgust 2015
še od koga?
13. avgust 2015
Katerina je zmedeno hodila poleg njega. Ko pa sta prišla na plažo, mu je začela pripovedovati o svojem razmerju. Ob dogodku, ko je svojega bivšega zagledala v objemu druge, pa ni več zadržala solze. Planile so na dan, kot njena bolečina. Ianove roke so jo objele, privil si jo je k sebi in ihtečo božal po hrbtu.
“Vse je v redu,” je nežno rekel in z roko pobožal njene lase. Še močneje si jo je privil k sebi. Ian je bil njena opora, da se ne razpade, da ne pobira koščke svojega srca po tleh. Njemu je lahko zaupala.
“Ni v redu,” je odgovorila Katerina. Odmaknila se je od njega in si obrisala solze. “Ponižal me je! Pred celo Ljubljano. Vsi vedo, kdo sem ... In kmalu bodo mediji polni besed o meni in propadli vezi ... Kako naj to popravim? Saj nisem ... O bog!”
Počepnila je.
Spomnila se je, da ima v torbici cigarete. Potegnila je škatlico na plano in si eno prižgala. Ian jo je opazoval. Bil je popolnoma drugačen od vseh moških, ki jih je poznala. In ni je želel prizadeti, kot so jo prizadeli drugi.
“Kaj bi ti naredil?” ga je vprašala.
Skomignil je z rameni.
“Če misliš na medije, popolnoma nič,” je odgovoril na njeno vprašanje. “Mediji znane ljudi prikažejo v drugačni luči, kot so v resnici. In če te skrbi, da bodo govorili o tebi ... Naj govorijo. Vsaj tako boš vedela, da si živa.”
14. avgust 2015
next
14. avgust 2015
“Misliš, da bi se morala pomiriti s ponižanjem?” ga je vprašala. Potegnila je dim s cigarete. Pokimal je z glavo. “Ian ... Če bi ...”
“Prenehaj,” se je sklonil k njej.
Ponudil ji je roko.
Ugasnila je cigareto in sprejela njegovo dlan. Potegnil jo je na noge, da je pristala v njegovem naročju.

kaj mislite, da se bo zgodilo?
14. avgust 2015
spala bosta skup poj ji bo povedu da je slavn al pa bo pobegnu in se bosta vidla v Benetkah
next
14. avgust 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani