Zdravoo. Moje ime je Patricija. Vrnila sem se na igre 123 po dolgem času. In zdaj bom pisala eno zgodbico in upam, da bo uspešna. Govori o punci Idi.
-----------------------------------------------------------------------

Heeej
Ime mi je Ida. Ja vem, da je bedno ime. In vem, da sem budalo. In, da imam verjetno eno zelo veliko družino. Mislim, da smo ena od največjih družin. Torej ime mi je Ida, in sem sedma najstarejša v družini. Stara sem 13 let. Beda. Moja mama Mojca prihaja iz Slovenije ata pa iz Anglije. Do mojega petega leta smo živeli v Angliji.Nato smo se preselili v Slovenijo in zdaj smo na Nizozemskem. Sem smo se preselili, ko sem bila stara 12. In mami ter atiju tu ni všeč torej gremo v Estonijo. Ravno sem si našla bestiko na Nizozemskem po imenu Ankie, in sem zvedla, da se selimo v Estonijo v državo katere prej sploh nisem poznala. Prvo sem se naučila angleško, potem slovensko, zdaj nizozemsko, aha zdaj pa se bom še mogla Estonsko. Pa, jezus. No popravek sem se že naučila. In starša pe še silita se naučit finščino in italjanščino, ter nemščino. Za italjanščino in nemščino imam že inštrukturja. Beeeda. I hate my life. Torej v naši družini je 14 otrok. Ja vem. In zdaj mama in ata hočeta met še otrok. Še več, mislim, kaj. Najstarejša je 22 letna Kim. Kim ima že eno hčerko, ampak fant jo je pustil. Zato je v bistvu 15 otrokov. Njena hčerka Emily je stara dve leti. Kim je še kr vredu no. Ni nekaj ful prijazna samo debil pa tudi ni ravno. Samo, da veste, da imasta ata in mama od 14 otrok samo 3 fante. Za Kim je Jack. Jack je star 20 let. Njega najbolj sovražim, ker cel čas neke punce k nam domov prinaša. Potem je 18 letni Boris. On obožuje potovanja, zato je zelo navdušen, da gremo živet v Estonijo. Nato je 17 letni Arjen. Arjen je mimogrede nizozemsko ime, saj je starša že pred tem, ko sta se hotela preselit v Nizozemsko, Nizozemska navduševala. Potem sta 16 letni dvojčici Sarah in Žanet. Pa si sploh nista podobni, ne po videzu in ne po značaju. Potem je še 14 letna Neja, z katero se še najbolj razumem. Potem sem jaz. Jaz, veliko budalo. Nato je 10 letna Evelina. In še osemletna Ajda, šestletna Pika in dveletna Klea. In mami ter ateju ni blo dovolj in je mama spet noseča. Selimo se jutri. Komaj NE čakam !!! Z nami gre tudi seveda psička Ninni pasme beagle. Ninni je stara pet let. Vzdušje je dobro, vsi so navdušeni razen mene in Neja. Mama naju tolaži in tolaži ampak nič ne pomaga. Zlagam si oblačila v kovček in nato še album z slikami. Malo pokukam noter. Vidim sliko mame, ko je bila noseča z mano. In sliko moje prve risbe. Ter mojega 10 letnega rojstnega dneva. Ne vem zakaj sem tako budalo ampak pritečejo mi solze. V sobo pride mama.

<< Ida kaj je ? >> me vpraša in nato zagleda album
<< Nič. Samo povej mi koliko otrok še bosta imela ?! >> jezno rečem
<< Ja Ida. Glej vedno sem si želela imeti 20 otrok >> reče
<< 20. Aha super torej še šest otrok !!! >> rečem in raztrgam sliko mene in Neje
<< Ida umiri se. Prosim. Glej če si pa takšna pa ne bom imela vredu ? >>
<< Vredu. Ampak prisežeš ? >> rečem
<< Ja. Se bom pač odpovedala mojim sanjam za tvoje >>
<< Eh, ne saj mej jih še 100. Kar mej >>
<< Veš Ida. V bistvu so to sanje tvojega očeta. >>
Za trenutek vtihne.
<< Kaj, da bi imel sto otrok ??? >> začudeno rečem.
<< Ne, ne >> reče in se zasmeje.
<< Ja kaj pa >>
<< Da bi imel 20 otrok. In to si res zelo želi, ampak vredu če ti tako misliš >>
<< Ne saj vredu je mami >> rečem in jo obajmem.

Mama gre iz sobe. Obrišem si solze. Spakiram vse. Vzamem telefon in si pogledam malo informacij o Estoniji. << To pa ni tako slaba država >> si mislim. Republika Estonija (estonsko Eesti Vabariik) je majhna baltska obmorska država v severovzhodni Evropi, ki na zahodu in severu meji na Baltsko morje (vključno s Finskim zalivom na severu), na jugu na še eno baltsko državo, Latvijo in na vzhodu na Rusijo. Kar zanimivo. Ima pa samo en miljon prebivalcev. Mama je obljubila, da bomo cela poletja preživeli v Španiji. In mine nasljedni dan. Mama nas zbudi ob enih ponoči. Hitro damo vse kovčke(en jih ima lahko samo tri) v avto. Še zadnjič pogledamo hiši, ki smo jo podarili sosedom. Avto bomo tudi mogli pustiti na Nizozemskem. Ob dveh ponoči pride kupec in ga vzame. Na letalu sedim z Ninni in mamo. Mama me tolaži. Kljub temu, da ima toliko otrokov se vsakemu zelo posveti. Skratka, super mama je. Ko pristanemu občudujem to prelepo državo. Hiša je prav tako še kar lepa. Imamo ograjeno dvorišče in trampolin ter napihljiv bazen. V Estonijo smo se preselili en dan po zaključku šole. Zato čez dva tedna gremo v Španijo. Ko prispemo pregledamo če smo vsi. Malo greva z Nejo na dvorišče. Zagledava oči skozi luknje ograje. Z Nejo se začneva hihitat. Na koncu ven pogleda cel obraz. In obedve usta oblikujeva v črko O. Neja mi prišepne << o, to pa je res luštkan fant >>. Pozdravi naju v Estonščini. << Zdravo sem Kevin >>
Kevin je zelo pogosto ime v Estoniji.
<< Zdravo sem Neja in to je moja sestra Ida >> reče Neja
<< Prepričan sem, da tvoja prijateljica zna sama govoriti >> reče in pomežikne.
<< Ja, in ni prijateljica temveč sestra >> reče in pomežikne nazaj
Na vrt pride še en fant
<< Zdravo sem Rainer, star sem 14 let in vidve ? >> reče
<< Jaz sem Ida in stara sem 13 let >> rečem
<< Aha jaz pa sem Neja in sem stara 14 let >> odločno reče Neja
<< Jaz pa sem star 15 let >> reče Kevin
<< A sta brata, ker sta si ful podobna << reče Neja
<< Meni se ne zdi, da bi si bila podobna >> reče Kevin
<< No saj vesta obdva imasta črne lase in modre oči >> rečem
<< Ja, in obadva sta lepa >> odločno pove Neja
Začudeno jo pogledam, češ kako ji ni nerodno.
<< Ali gremo igrati odbojko >> reče Neja
Na dvorišče prideta dve punci zelo modno oblečeni. Naju dve z Nejo gledata, kot da sva pošasti. Objameta Kevina in Rainera. Rainer zavije z očmi. Končno nas predstavi. Pove, da sta to 14 letni Marell in Gerry. Marell je punca od Rainera in Gerry od Kevina. Z Nejo greva v hišo. Skozi okno svoje sobe na skrivaj gledam Kevina in Gerry, ki sta sama ostala na dvorišču.

JAZ :


Mislim si samo kakšen debil sem. Samo to. V sobo pride Klea. Hoče, da se igram z njo. Objamem jo, ji dam čokolado in rečem, da se mi zdaj ne, da. Kljub temu, da sovražim, da imam veliko družino imam vsakega člana rada. Potem vsi razen mene gredo v trgovino. Zazvoni. Grem odpret čeprav sta mi mama in ata rekla, da ne smem odpirat. Bil je Kevin. Bila sem začudena.
<< Kaj je ?? >> rečem
<< Em, če me pa tko sovražiš grem >> reče in se nasmehne
<< Eh, ne saj je okej sam povej hitro >>
<< No videl sem te kak si naju z Gerry gledla skozi okno >> reče
<< Aja, sorry no pač sem ka je zdaj >> rečem in zardim, in to zelo
<< Ma nič ni sam smešno mi je haha >>
<< Ja hahah, sam to si prišel povedat >> vprašam
<< Ja itak, saj zdaj grem >>
<< Dijo, pa se vidiva >> rečem in zaloputnem z vrati

KEVIN :
16. oktober 2016
Next!!!
A lahko daš še slike od ostalih članov družine??
10. november 2016
u193768
u193768
Next
13. november 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani