Zgodba ki se ne bo dogajala v sedanjosti, ampak se bo dogajala v preteklosti.
Vsi ki imate radi, dolge obleke, meče, bojevanje, jezdenje, malo romance, to bo zgodba za vas.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Veronica Bennet je šestnajstletna hčerka kraljevega nečaka. A njen oče, denarja ni porabil za palačo ali kaj podobnega, ne. Blizu obale, sredi ogromne prerije si je dal zgraditi ranč na katerem je gojil konje. To so bili vrhunski konji in pri njemu so jih kupovali plemiči in celo kralji z vsega sveta, zaslužka je imel na pretek. Žena mu je umrla ob štiri leta po rojstvu zadnje hčerke, Veronice.
Imela sta še eno hčer, 18 letno Meredith in še pet sinov. 17 letni Lucian, 19 letni Rowan, njegov dvojček Roger, 20 letni Walter in 21 letni Edmund, ki bo podedoval to posest.

Na ranču so gojili predvsem arabce, angleške polnokrvne in anglo-arabce. Seveda so se našle še mnoge druge pasme, a te so bile namenjene kraljem. Vse albino konje je dal svojemu stricu (kralju) in teh je bilo tako ali tako malo.
Meredith je bila prava dama, bila je že zaročena, a na očetovi kmetiji je čakala ko je njen mož opravljal vse priprave na poroko.
Od sinov se je le Walter odselil v mesto k svoji ženi, kraljevi vnukinji ELizabethi.
Za razliko Od Meredith (prave dame) je Veronica imela mater le 4 leta in potem so jo vzgajali bratje in oče. Razvila se je v zelo ne damsko deklico ki je rada nosila hlače, olike ni poznala, vljudnosti pa prav tako ne. Vse je povedala naravnost in sovražila je laganje. POleg tega, ni imela mlečno bele polti, ki je bila moderna v teh časih (zato so ženske hodile z dežničkom po soncu) ampak je imela zagorelo polt od dela na soncu. Pomagala je Edmundi in očetu pri ranču, najraje pa se je družila z hčerko njihove kuharice, Rebecco. Rebecca je bila tudi 16 let stara.
Poleg več konjev, ki jih je imela Veronica samo zase, je imela tudi psičko Joni. Bila je mešanka med nemškkim ovčarjem in zlatim prinašalcem, baje da celo z volkom. POleg psa, so imeli na ranču še mačka, ki je sicer lovil miši, a bil je kar debel.

Nekaj slik:
veronica & Jonimaček:A zraven vsega se bo Veronica morala spopadati še z drugimi rečmi, lovci na konje bodo ugrabili njenega najljubšega konja. podala se bo za njimi in ugrabili bodod tudi njo... treba bo načrtovati pobeg.

Kako se ti zdi?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

08. februar 2014
7 konjev od Veronice:
Shetan (mlad žrebec, 4 leta, hiter in vzdržljiv, poln energije, trmast, 25%anglež, 75% arabec)

Jinnah (5 letna kobila, hitra in vzdržljiva, živahna 25%anglež, 75% arabec)


Nasheeta (pomeni: Active, Energetic (6 letna kobila, hitra, vzdržljiva, vihrava 95% arabec 5% anglež)

Layyen (pomeni soft ( 10 let cel bel 50% arabec 50% anglež, prijazen, umirjen)


Farah pomeni Happiness ( 9 let bel z črnim nosom, 60% arabec, 40% anglež, vihrav, hiter, zakompliciran

Inshiraah pomeni:happiness, cheerful, delight (100% arabec, mirna, prijazna, za razstave, hitra, odlična, 7 let)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1011095_212012308994424_393598031_n.jpg
Marah (pomeni:very happy, siv, 8 let, hiter vihrav, trmast, neubogljiv, hiter, vzdržljiv 50%arabec, 50% anglež)


08. februar 2014
u157881
u157881
nexttttttttttttttttttttttt
08. februar 2014
tnnx
09. februar 2014
Kolikor si do sedaj napisala je super ;D
04. marec 2014
Tnx
04. marec 2014
u100166
u100166
O M G !
Končno ena zgodbica s konji,haha
Dam ti en velik neeeeeeeeext!
05. marec 2014
tenxii
08. marec 2014
bom kej napisala danes.... jutri...
08. marec 2014
Čeprav je Veronika bila vzgojena v ne olikano dekle, je še zmeraj vedela, da je nekaj več kot ostali, to so ji privzgojili bratje. Saj so le bili kraljevi sorodniki!
“Roni!” je zaklical Lucian. Z njim se je Veronika najbolje razumela, bil je le leto starejši od nje. Roni je stekla do njega.
“kaj je?« ga je vprašala in se jezno poravnala krilo ki se ji je umazalo z blatom. Nosila ga je le zato ker ji je oče tako ukazal.
»Rowan, Roger in jaz bi šli tekmovat, kdo hitreje pride iz enega konca Velike doline, na drugi konec. Bi šla z nami?« Velika dolina je bila kakor manjša prerija. No. Res ogromen travnik obkrožen z komaj opaznimi vzpetinami. In Seveda je Veronika pokimala. Skoraj vedno je bila prva! Najlažja je bila, zato jo je konj najlažje nesel.
»Seveda bi šla! Pa gre lahko tudi Rebeka za nami?« je Roni nedolžno vprašala. Vedela je, da je Reka všeč Lucianu. Ta je zardel, in pokimal.
Veronika je stekla v kuhinjo in rekla Rebeki naj se pripravi za jahanje. Nato je šla v svoj hlev z sedmimi razkošnimi boksi, no, z osmimi, a v osmem je imela shranjena sedla, uzde, oglavke in ostale pripomočke. Vzela je Marahovo sedlo. Marah je bil hiter konj, in zelo vzdržljiv, a bil je tudi trmast in zelo neubogljiv. Šla je do Maraha, ga skrtačila in mu očistila kopita, kar je naredila vsakič pred ježo. Včasih ga sicer ni skrtačila, kopita pa mu je vedno očistila. Nato ga je osedlala, in mu dala uzdo, z brzdo. On jo je potreboval, čeprav je Roni konje rajši jezdila s čim manj pripomočki, torej brez bička, brzde, ostrog. Vajeti mu je dala čez vrat in stekla je po Layyenovo sedlo. Layyen je bil miren, prijazen, umirjen konj. Ko je bil majhen se mu je poškodovala noga. Ne močno, a toliko da sedaj posledično ni mogel teči tako hitro, kot bi lahko. Ko je pripravila Layyena je v hlev pritekla Rebeka.
»Roni, katerega bom jezdila?«
»Ali ne veš?« je vprašujoče dvignila obrvi Veronika in pomignila na Layyena. Rebeki ni nikoli dovolila jahati katerega od njenih boljših konjev. Roni je pomagala Rebeki v sedlo, potem pa se je še sama z vso lahkotnostjo zavihtela na Maraha. Spodbodla ga je s petami, čisto narahlo, saj so bili tej konji vrhunski in so se odzvali na vsak dotik. Kuharjeva hči je bila na konju bolj nerodna, a zaradi mnogih izletov, na katere jo je vzela Veronika, je obvladala osnovne prijeme. Rowan in Roger sta že čakala na svojih iskrih žrebcih, Lucian pa je prišel za Roni in Reko. Najprej so konje ogreli, tako da so hodili čez travnike. Potem je Roni pognala Maraha (da sprosti energijo). Marah je skočil v galop in dirjal nekaj minut. Veronika ga je potem ustavila in počakala druge, da so se ji pridružili. Stali so na griču, kjer se je začela Velika dolina. Znak za začetek je dala Reka, daj z Layyenom ni mogla tekmovati. Ko je dala znak, so Roger, Rowan, Lucian in Veronika spodbodli konje. Marah se je dvignil na zadnje noge, namesto da bi začel teči. Lucian je že imel veliko prednost. Potem pa je Roni odločno spodbodla Maraha in se nagnila naprej. Skočil je visoko v zrak, nato pa je zagalopiral. Roni je kmalu dohitela Rogerja, potem pa še Luciana, ki ga je medtem prehitel Rowan. Na grič na drugi strani doline sta Rowan in Roni dosegla hkrati, tako je bilo neodločeno. Konji, izmučeni od dirke so nazaj domov hodili.
08. marec 2014
... kak next pa nadaljujem
10. marec 2014
next,next,next!!!!!!!!!!!!!!!!! the best!
10. marec 2014
u100166
u100166
next
10. marec 2014
hvalaa

nextam jutrrr
10. marec 2014
hmm.... bere še kdo?
naj NEXTAM?
14. november 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani