u160692
u160692
neeeext < 3333
02. januar 2014
u151259
u151259
next
02. januar 2014
Jutr dobite next.
02. januar 2014
next!
02. januar 2014part 6
-------------------------------------------------------------------
Počasi grem proti glasu. Na pragu stojijo Effie Trinket, moja mama (ki sedaj dela kot zdravilka v 4. okrožju) in Annie. Annie je žena Finnicka, ki je bil v 75. igrah lakote moj zaveznik. V rokah drži njunega sina. Ne morem je pogledati. Jaz sem kriva, da je Finnick umrl. Če ne bi hotela ubiti predsednika Snowa, nad nas ne bi poslali križancev- pol ljudi, pol pošasti in Finnick ne bi umrl. Peeta jih povabi naprej. Objamem vse, tudi Annie. "Kaj delate tukaj?" Mama se rahlo nasmehne. "Pomagali ti bomo s pripravami na poroko, seveda." Effie v rokah drži belo obleko. Pomislim na Cinna, ki so ga ubili, ker je mojo obleko spremenil v kostum oponašoje in s tem izzval upor. Effi govori, jaz pa je sploh ne poslušam "... Ja, Cinna je ustvaril več poročnih oblek za Katniss. Ta mi je posebno všeč, ker je na njej prišito veliko pravih biserov..." Vse tri obiskovalke naženejo Peeta stran, da bi pomerila obleko. Ko Effie odkrije rano na mojem boku, pa mi prepove da bi se obleke sploh dotikala. Pravi, da jo bom umazala s krvjo. Nič nimam proti, pravzaprav sem še vesela, da mi obleke ne bo treba oblačiti. Prav tako nisem vesela, da so Peeta poslale stran. Effie je očitno prevzela poročna mrzlica, saj že govori, komu je vse poslala vabila. "Prihod so že potrdili predsednica, stilistka iz kapitola Tigris..." Seznam se še daljša, vendar ne zaslišim Galeovega imena. "Kaj pa Gale? On ne pride?" "Ne skrbi, poslala sem mu vabilo, vendar prihoda še ni potrdil. Najbrž ne ve, kdaj ga bodo pustili iti iz bolnišnice." Globoko v sebi vem, da to ni res, vendar se skušam prepričati, da je to kar je rekla Effie najbrž res. Dan mine s pogovori o poroki. Annie le sem in tja reče kakšno besedo, drugače pa le posluša. Zvečer komaj zaspim. Razburjena sem in to se pozna v mojih sanjah. Zbudim se sredi noči, Peeta pa me gleda s prestrašenim pogledom. Takoj vem, da sem v sanjah nekaj rekla. "Kaj sem govorila?" ga vprašam. V odgovor mi postavi vprašanje:
"Sem res to rekel?"
"Kaj pa?"
"V sanjah si se pogovarjala s Finnickom."
Spomnim se besed, ki jih je Peeta izrekel, ko so ga rešili iz Kapitola in je bil zmeden zaradi strupa ubijalskih os, ki so mu ga dajali, da bi iz njega izvlekli informacije o meni.
V mislih si prikličem tisti dan. Peetove besede me ponovno zabolijo. Ponovim njegove besede: "12. okrožje so bombandirali zaradi nje! Ne verjemite ji! Ona laže! Laže kot hudič! Ona ni človek ampak mutant iz kapitola, ki je bil ustvarjen, da bi nam škodoval! Ne pribljižajte se ji, ker je pošast!"
Peeta ponovi vprašanje: " sem ti res to rekel?"
Rahlo pokimam.
03. januar 2014
Next
03. januar 2014
usi podatki so iz zadnje knjige v zbirki hunger games. če piše, da so umrli npr. Prim, Cinna in Finnick to pomeni, da so res umrli. Peeta in Katniss sta se tudi v knjigi poročila, ampak to omenijo samo mimo grede.
03. januar 2014
še par slikc
finnick
mama
effie
cinna
annie


03. januar 2014
neeext
03. januar 2014
next
03. januar 2014
u91099
u91099
next
03. januar 2014
mal več nextov?
03. januar 2014
next
03. januar 2014
next
03. januar 2014
takoj dobite
03. januar 2014part 7
------------------------------------------------------------------
"Katniss, zakaj mi tega nisi povedala?" Vem, da dobro pozna odgovor-da ga ne bi prizadela. Obrne se stran in nadaljuje: "tudi jaz imam nekaj v spominu. Ne vem ali je to res ali pa še ena laž, v katero so me prepričali v Kapitolu." za hip obmolkne.
"Nadaljuj"
"V spominu imam, da si me prišla obiskat, jaz pa bi te kmalu zadušil."
"Ja, to se je res zgodilo"
Skoči na noge, jaz pa se zdrznem.
"Katniss kako si sploh lahko z mano?! Kmalu bi te ubil! Kako lahko tvegaš, ko pa nimaš zagotovila, da se to ne bo ponovilo?!"
"Peeta, ne bo se ponovilo. Vsaj ne tako, da me boš poskušal ubiti."
"Kako to veš? Prejšnjič je bilo tam veliko ljudi, ki so te lahko rešili. Kaj, če jih naslednjič ne bo?"
"Takrat smo komaj začeli z zdravljenjem. Nisi ti kriv, če so v Kapitolu poskrbeli, da je večina tvojih spominov zbledela. Nisi bil priseben, nisi se mogel nadzorovati. Zdaj je drugače."
"Katniss, ne pozabi, da bodo letos zadnje igre lakote, kjer se bodo pomerili otroci iz Kapitola."
Na to sem popolnoma pozabila. Mirim se z mislijo, da bodo to zadnje igre lakote in, da bodo tisti, ki so vedno le gledali in stavili na zmagovalce, občutili kako je to, če nekoga izgubiš.
"Peeta, ne boš jih gledal. Problem rešen. Dvomim,da jih bodo v okrožjih sploh predvajali."
"Kaj, če naju izberejo za mentorja?"
"Ne bodo naju. Sploh, ker si ti v takem stanju. Ne bodo tvegali. Poleg tega je predsednica Paylor najina prijateljica."
Čeprav se je Peeta umiril, vidim, da ne bo zaspal. Leže nazaj v posteljo in mi poje pesem. Spomnim se te pesmi. V areni sem jo pela Rue.
Njegov glas je nežen, ko izgovarja besede:

Daleč na travniku, daleč pod jelko imamo travnato posteljo mehko.
Položi nanjo glavo in zapri zaspane oči.
Ko jih boš spet odprla, bo sonce veselo sijalo ti.

Tukaj je varno, tukaj je toplo, marjetice bodo pazile nate močno
lepe sanje bodo jutri postale resničnost,
tukaj je kraj kjer te ljubim.

Peeta zapoje še dve kitici, ki jih ne slišim več. Slišim samo še zadnja stavka, ki mi jih zašepeta v uho:

Lepe sanje bodo jutri postale resničnost, tukaj je kraj kjer te ljubim.
03. januar 2014
u120477
u120477
next
03. januar 2014
u154331
u154331
next
03. januar 2014
next
03. januar 2014
u159176
u159176
Neeeeeeeeeeeeext čim prej!!!!!! Ful ful fajn pišeš, najbolš
03. januar 2014
hvalaaa
03. januar 2014
Neeeeeext ;3
03. januar 2014
če se mi bo dal bom še dons napisala
03. januar 2014
u159176
u159176
JAAAAAAAA DAJ PLOSIM PLOSIM PLOSIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ker je res ful ful ful ful super!!!!!!
03. januar 2014part 8
--------------------------------------------------------------------------
Tedni priprav so minili kot bi mignilin šele sedaj se zavem, da ne morem spati, ker ob meni ni Peeta. Preklinjam tistega, ki si je izmislil ta običaj. Šele proti jutru zaspim. Zdi se kot, da bi minilo le nekaj sekund, ko me moja pripravljalna ekipa že budi. Ker nočem, da bi mi krulilo v želodcu, pojem kos kruha z marmelado. Medtem, ko me ličijo gledam glavni kapitolski program, ki ga še vedno vodi Caesar Flickerman. Prav ta trenutek oznanja, naj danes ne zamudimo moje poroke, ki bo na sporedu že čez nekaj ur.
Ko mi uredijo še pričesko, se oblečem v obleko. Bela tkanina je težja kot se zdi. Do mene pride mama, me objame in mi zaželi srečo. Vstopi Effie. "Katniss, čas je, da se pokažeš svetu!" Seveda, kot vedno misli le na kamere in moj izgled.
Ko stopim mimo prvih stolov vsi vstanejo in zasliši se glasba. V prvih vrstah zagledam mamo, Johanno (eno od tributk, ki je preživela 75. igre lakote). Nasmehnem se, ko opazim, da je tam tudi Gale. Ko zagledam Peeta, ostrmim. Oblečen je v belo. Šele, ko pridem bližje opazim, da ima na robu ovratnika prišite bisere. Postavim se zraven njega, on pa me prime za roko. Zdi se mi, da me obleka ovira. Na sebi bi rada imela oblačila za lov, vendar vem, da se to ne spodobi. Ničesar ne slišim in strmim v njegov obraz. Šele ko me vprašajo, če ga vzamem za moža, odločno rečem da. Peeta me poljubi in vsi navdušeno vzklikajo. Obrnem se proti svatom. Vsi nama hočejo čestitati. Ko je objemanja konec, skupaj zareževa v torto, nato pa je čas za prvi ples. Pleševa dokler se mi ne zvrti v glavi in moram sesti.
Ko proti večeru končno prideva domov, me Peeta ponese čez prag. Čeprav je hotel, da greva na medene tedne, sem jaz to odklonila, ker nisem hotela zapustiti 12. okrožja. Slečem težko obleko, Peeta pa se odloči, da nama bo skuhal čaj, ker je v hiši precej mrzlo. Kdaj je prišel nazaj ne vem, ker me že prej premaga spanec.
04. januar 2014
neeext
04. januar 2014
u159176
u159176
Neeeeeeeeext!!!!!!!!! Ful dober!!!
04. januar 2014
Next nujno!?!
04. januar 2014
nexxxt(nism še čist pebrala sam sem že dala next <3)
04. januar 2014
u100749
u100749
next c:
04. januar 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg