Pisala bom zgodbo o katniss everdeen, ki se dogaja po tem ko s peetom prideta domov po tem ko uničita kapitol.
---------------------------------------------------------------------------------------
part.1
Zbudim se prepotena. Sanje so še popolnoma žive. Pošast z očmi, ki pripadajo Rue, Peeta leži mrtev.
Očitno sem kričala, saj Peeta leži ob meni in me miri. "Bi se rada pogovorila o sanjah?" reče. Odkimam, nato pa me zalijejo solze, saj se spomnim kako je umrla Rue. Pomislim na Prim. Je tudi ona trpela tako kot Rue? Zamižim in skušam odgnati te misli. Peeta iz mojega pogleda razbere, da spet razmišljam o sestri in me poljubi. Vidim kako stiska pesti, kar pomeni, da se spet zadržuje, da me ne bi ubil. Odkar so ga v Kapitolu mučili in ga spremenili v učinkovito orožje proti meni, vidim kako se muči s tem. Seveda se ne spomni nekaterih besed, ki jih je izrekel prve dni, ko smo ga rešili in pripeljali na varno, toda jaz se teh besed dobro spomnim. Peetova dlan se sprosti in zavzdihne. "Bo kdaj minilo?" vpraša. "Najbrž, le potrebuješ čas," mu odgovorim in se ponovno stisnek k njemu. "Ne, potrebujem tebe."
next?
01. januar 2014
u151259
u151259
next
01. januar 2014
par slikc:
peeta in katniss
Prim (za tiste k ne veste: to je mlajša sestra od Katniss, ki je v zadnjem delu umrla)


01. januar 2014
next
01. januar 2014
neext
01. januar 2014
part 2
---------------------------------------------------------------------
Nasmehnem se, potem pa v pritličju zazvoni telefon. Odhitim v v kabinet in dvignem slušalko. Zaslišim Haymitchev glas. To je prvič, da me je poklical. Da bi bil trezen seveda ne morem pričakovati, ni pa tako zelo pijan. "Katniss zate imam dve novici. Prva je ta, da ne najdemo Peeta, druga pa, da imamo novice o Galu (Gale je ostal v 2. okrožju, kjer si je našel službo). Ugriznem se v ustnico saj natančno vem kje je Peeta. Haymitch je odločno prepovedal, da bi kadarkoli prespal v moji hiši, vendar brez njega ne morem, ker me samo on lahko pomiri, ko me tlačijo more. Ko Haymitchu obljubim, da pridem s Peetom dol vrže slušalko. Odhitim nazaj gor in Peetu povem, da morava k mentorju. Čez 15 minut sva že pri njegovi hiši. Vstopiva in v nos mi udari močan vonj po alkoholu. Haymitcha najdeva v dnevni sobi. "Pri njej si prespal kajne?" obtožujoče vpraša Peeta, on pa v odgovor samo zardi. "Tlačijo me more," priznam. "Do poroke pa je tako ali tako še 5 mesecev." Haymitch naju pogleda, nato pa nadaljuje: "Gale se je na delu težko poškodoval. Hoče,da prideta k njemu." Obstane mi dih.
next?
01. januar 2014
u151259
u151259
next
01. januar 2014
01. januar 2014
še vsaj 2 nexta
01. januar 2014
next
01. januar 2014
next
01. januar 2014part 3
----------------------------------------------------------------------------
Strah se vidi v mojih očeh. Strah pred tem, da bi Gale umrl, strah pred tem, da bi izvedel, da se bom poročila s Peetom. Gale je mislil, da se zdaj, ko ni več iger lakote, ne bom poročila s Peetom. Mislil je, da je vse igra. Kako mu bom pojasnila, da je on le moj najboljši prijatelj, Peeta pa prava ljubezen. In to zdaj, ko je ranjen. Haymitch nadaljuje, vendar ga ne poslušam. Slišim samo besede, ki samo še poglobijo moj obup. "Peeta ne bo mogel iti s tabo in tudi tebi ne bi priporočal odhoda, saj v 2. okrožju še niso dokončno uspeli pomiriti upornikov na strani Kapitola." Tedaj se oglasi Peeta: "šel bom s Katniss in ne morete me prisiliti, da ostanem tukaj!" Peetu sem hvaležna za te besede, hkrati pa nočem, da bi šel z mano, zaradi nevarnosti, ki jo predstavljajo uporniki. Obrnem se na petah in stečem ven. Pridem do hiše in odprem vrata. Zagrabim telefon in telefoniram v prestolnico, naj pome pošljejo zrakoplov, s katerim bom poletela v 2. okrožje. Vstopi Peeta. Zdi se, da v rokah drži vrtnico, vendar, ko pogledam bolje, zagledam primulo, po kateri je Prim dobila ime. Vem, da me skuša s tem zmesti, on pa reče le: "Ostani z mano."
vsaj 4 nexti.
01. januar 2014
next
01. januar 2014
u161033
u161033
Ma prim ni umrla
01. januar 2014
ja, je
01. januar 2014
v originalni knjigi naj bi jo ubila eksplozija
01. januar 2014
u161033
u161033
Aja js sm sam film.gledala (: hah pa next drgac
01. januar 2014
neeeeext
pa valda da nisi tega u filmu vidla ker se to zgodi u 3. delu jooj hahahah
01. januar 2014
Next
Ful dobr! Ful mam rada hunger games!
01. januar 2014part 4
------------------------------------------------------------------
Ob teh besedah ga hočem objeti in mu zagotoviti, da bom ostala pri njem, vendar vem, da tega ne smem storiti. Obrnem se stran in skrijem svoj obraz. Peeta stopi do mene in me objame, nenadoma pa se od zunaj zasliši piskanje. Seveda, zrakoplov je pristal. Izvijem se Peetu iz objema in ga na hitro poljubim. Naslednji trenutek že sedim na trdi klopi zrakoplova in se trudim, da ne bi mislila kako bom pojasnila Galu odločitev za poroko. Eden izmed posadke mi prinese vroč čaj in mi priporoči, da zaspim. Ubogam ga.
Zjutraj me zbudi glas, ki prihaja po zvočniku in najavlja, da smo prispeli v 2. okrožje. Izstopim in grem počasi proti bolnišnici. Ko pridem skozi vrata me prijazno pozdravijo in me napotijo v sobo kjer leži Gale. Počasi stopim k njegovi postelji. Odpre oči in se nasmehne. "Hej, Catnip. Hvala, da si me prišla obiskat. Kje pa je Peeta?" Stiskam ustnice. Zdaj ali nikoli. "Gale, poročila se bom." Gale otrpne in razmišlja o mojih besedah, ki so ga očitno zelo prizadele. "Ampak jaz sem mislil... Ali ni bilo vse igra?" "Ne,Gale. Ljubim ga." Stiska pesti in hladno odvrne "kaj potem delaš tukaj? tvojega zaročenca bo skrbelo." Njegove besede me zabolijo, on pa se obrne stran. Izza oken zaslišim kričanje. Pogledam ven. Prišli so uporniki. Ne vem ali vedo, da sem tukaj ali so se pojavili naključno. Ker nočem, da bi še koga poškodovali stopim ven. Čeprav bi lahko pričakovala, da imajo orožje, me to vseeno zmede. Videti so presenečeni, ko me vidijo. Zaslišim strel. Bolečina je neznosna in skoraj takoj padem v nezavest.
01. januar 2014
Next!
01. januar 2014
neeext
01. januar 2014
če se vam da lahko mal oglašujete
01. januar 2014
u151259
u151259
next
01. januar 2014
next
01. januar 2014part 5
-------------------------------------------------------------------------------------
Zbudim se. Ne odprem oči toda pričakujem, da bom zagledala bele stene kapitolske bolnišnice. Zaslišim zvok. Rahlo odprem oči in pogledam na levo. Peeta kleči ob moji postelji in hlipa. Nisem v pusti bolnišnici ampak doma. Oglasi se zdravnik: "krogla je zgrešila srce. V nekaj tednih bo rana že čisto pozdravljena." Peeta olajšano zavzdihne, prav tako kot jaz. Takrat se zavem, da sem se izdala."Katniss" Na široko odprem oči. "Kako to, da nisem v Kapitolu?" vprašam. "Saj bi bila, ampak je gospodič Mellark to odločno prepovedal, saj je rekel, da se vi ne bi strinjali. Hvaležno pogledam Peeta. Vrne mi nasmeh. "V 2. okrožju je izbruhnil upor kajne?" Oba sta tiho, kar razumem kot pritrditev. "Bi lahko zdravljenje pospešili?" Zdravnik malce premišlja potem pa odvrne: "Ja, s primernimi zdravili bi bi zdravi že v tednu dni, če se s tem strinjate potem lahko proces zdravljena začnemo že zdaj." Seveda se strinjam. "Potem pa moramo pohiteti s pripravami na poroko," se pošalim, Peeta pa takoj skoči na noge in odhiti k Haymitchu, da bi se moja želja uresničila. Ko pride nazaj je že večer, on pa se zadovoljno smehlja. "Poroka bo že čez 5 tednov." Stisne se k meni, jaz pa takoj zaspim. Tokrat grdih sanj ni bilo. Na žalost pa to ne morem reči za Peeta. Kriči, jaz pa mu brišem potno čelo in ga mirim. Proti jutru se umiri. Videti je neprespan, prav tako kot jaz. Naredim zajtrk. Medtem, ko nalivam vroče mleko v kozarec, zazvoni pri vratih. "Bom jaz!" se oglasi Peeta. Slišim, kako odpre vrata. Zaslišim neverjetno znan glas.
01. januar 2014
Next, next, next!
01. januar 2014
next
01. januar 2014
Next
01. januar 2014
next
02. januar 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani