Vem kako težko je pisati Fan Fictione. Ves ačs se sprašujete ali boste dobili dovolj bralcev, ali jim bo všeč, kako naj to napišete,... Prebrala sem na forumu kar nekaj Fan Fictionov in ugotovila, da so nekateri zelo slabo napisani. Brez zamere, ampak je res.
Zato sem se odločila, da vam bom dobesedno pomagala v tej temi. Pisala bom kaj ne smete pisati in vam devala iztočnice v pisanju ter podobno.
In tukaj je prvi primer. Nekaj kar me najbolj moti.
1.
Liki.
Da. Ena iz med napomembnejših stvari v zgodbici je glavni lik in njegovi prijatelji. In sedaj vam bom povedala 3 pomembne stvari o likih.

1.1
Nikoli ne smete napisati, da ima glavni lik še 4 najboljše prijateljice in jih nato lepo skupaj poparčkate z One Direction. Čudežno se vsaka zaljubi v enega člana in tisti nazaj vanjo. Po možnosti že kar v prvemu delu!!! To se nikoli ne bo zgodilo. Če bi pa že slučajno imeli 4 naj prijateljice, se bi verjetno kakšne zaljubile v istega fanta iz 1D, One Direction pa si vas tudi ne bi 'razdelil' brez kreganja. Torej pišite realno. Mogoče imate maximum 2 prjiateljici, ki se tako zaljubijo, ampak ne pišite, da se to naredi brez zapletov! Zapleti so dobri, ker predstavljajo nekaj resničnega. PRIMER:
Lucy ima prijateljici Lisso in Rose. Lucy se pač zajubi v Harrya in on vanjo. Rose v Nialla, Lissa v Zayna. Ampak Zayn in Niall oba ljubita Rose...ali pa da Niall ljubi Rose, Zayn in Liam pa oba ljubita Lisso. Nareč, če je deklet amnj lahko bolje križate in delate boljše zaplete, ki naredijo zgodbo zanimivo.
1.2
Ko izbirate sliko za glavni lik, sem opazila, da večina deklet izbere sliko podobno tej:Nekatere ne pretiravajo tako močno, ampak še vedno pretiravajo:Moj point je, da vaše izbrano dekle ne sme biti Emo. Iskreno, sama nimam čisto nič proti Emo dekletam, ampak fora je, da so le ta bolj darkerska in posvečena metalu ter gothu in podobno. In verjemite, da se ne bodo zaljubila v pop One Direction. In verjetno tudi oni ne v njih. Pa ne samo zaradi videza, ampak tudi zaradi karakterja. Tako, da izberite za lik kakšno navadno dekle, ki bi lahko hodila z One Direction.
Še enkrat, resnično nimam nič proti Emotom da ne bo nesporazumov, le pomagati želim

1.3
Vdihnite glavnemu liku močno osebnost. Glavni liki morajo vedno izstopati po osebnosti. Naprimer lahko so uporniški, trmoglavi, zlahka verjamejo vsem ali pa ničemur. Namreč, če pišeš takole:

---Tip je strmel vamein vedela sem,d a me ljubi. Bil je zelo hud in ljubila sem ga tudi jaz. Videla sem ga šele prvič. Nato me je prijel nekdo za roko in obrnila sem se. Bil je moj fant. Nasmehnila sem se in mu rekla da sva konec. Nato sem odšla do tistega fanta in se noro zalizala z njemu. Naot me je vprašal če bi hodila z njemu. Povedal mi je, da mu je ime Matic.-------------------------------------

uglaunem tako pisanje ne bo pritegnilo nobenega. Osebnosti ni, razen, če želite, da je vaš lik čudna brezglava prasica in podobno. In tudi slog čisanja je gor katastrofalen!!!! (odločila sem se, da ne bom kopirala odstavke iz drugih zgodbic, ker nisem tako zelo kruta-ampak bom jih sama napisala.
Torej kaj želim, da napišete:
---Počasi sem se obrnila in zagledala visokega rjavolasca, ki je stmrle vame. Nisem mogla umakniti pogleda, bilo je kot, da bi me oačral. Le zakaj je stmrle vame? Čutila sem, da je bilo na njemu nekaj nenavadnega, a kako? Še nikoli prej ga nisem opazila. Nato pa sem začutila na sebi roko in sunkovito sem se obrnila. Bil je le Jake. Nasmehnila sem se: "Poznaš tistega fanta?" Z glavo sem rahlo pomignila v njegovi smeri, a Jakov izraz je bil zbegan. Ko sem se obrnila, nikogar več ni bilo. Imela sem neprijeten občutek v sebi. "Hej," je Jake spet pritegnil mojo pozornost "Westernova te spetkliče zaradi razbitega ogledala." Kislo sem senasmehnila, da, bil je že čas, da nekdo opazi, da sem bila kriva jaz. Jezno sem stresla z glavo, kot, da bi želela pozabiti sve kar se je ravnokar zgodilo: "Ah, saj me bo znala sama najti. Pridi greva v Meka!" Prijela sem ga za roko in povlekla proti ihodu iz šole.------------------------------------------------------------------------------------------------------
tole zgoraj je napisano bolj za nadnaravne fictione, ampak razumete kaj sem želela povedati
Torej upam, da vam je bil začetek všeč, imam še velikooo napotkov na zalogi in komaj čakam, da vam jih lahko zaupam

you know you love me
xoxo
Gossip Girl
07. april 2013
u126443
u126443
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext ;D res huala za nasvete sam pišm en fan-fic pa mislm da je dobr ti lahko dam link na zs pa da pogledaš?
07. april 2013
ɔяεαмʟαпɔ.*
ti kr pošl link pa se lah odločš al ti kumentiram zgodbico kar tuki al po ZS D
sm vesela, da ti je ušeč
07. april 2013
supr je... nadaljuj :*
07. april 2013
js bi ti poslala na ZS link od svoje zgodbice da pogledaš če je u redu... pa da mi svetuješ prosim?? *.*
07. april 2013
neext!
07. april 2013
u117133
u117133
neeeeeext fuuulll dobri nasveti...
07. april 2013
u124282
u124282
next....jz bi ti tut poslala link od ene moje zgodbice po zs, če lahko? sj sem še na začetku....
07. april 2013
★αηgєℓ~ѕтαя★ in Pia lahko pošljeta
glede tega ocenjevanja, ki me je dobesedno rpesenetil bom pa še nekaj napisla v nextu-naslednjemu
07. april 2013
u124282
u124282
oki, hwalla
07. april 2013
next
07. april 2013
u110366
u110366
Ok ja sj razumem ampak ke bi bla fora romance če nebi blo pretiavanja v ljubezni? Seveda da se lahko zaljubijo vsi!
Drugače pa super, mislm da sm nrdila use
07. april 2013
Next!
07. april 2013
OneTrueLove<3 seveda se lahko zaljubijo vsi. Ampak, če jih takoj poparčkaš, brez zapletov, tako, da se vsi ubistvu porazdelijo v pare že na začetku, ni ničesar zamiivega
07. april 2013
u128524
u128524
yup, nadaljuj!!
07. april 2013
u110366
u110366
Sm Princess Styles drgač... Pa ja sj vem in todelam glede na to da gre uboga sirota prvič na zmenk po 16 in straneh xx
07. april 2013
uh uprosti prekopirala narobn ime
oh, ušeč mi je, da si uzela to stvar z lubeznij bl pučas..napriemr knjigo vampirska Akademija (ena iz med mojih naj knjig) je dočakala ljubezen ful pozno, prau tako pa Ron in Hermiona D
07. april 2013
u110366
u110366
Haha ti loh dam link pa mi povej če je kul? A če maš kkšn nasvet. (btw a se učasih počutš k psihijatr? )
07. april 2013
Prevečkrat se počutm kot prihiatr in u tem upam, ni nč slabga hehe

ja lahko mi pošlješ, ampak ocenjujem azenkrat samo ennext, ne cele zgodbice. in če iščeš nasvet raje opredeli v kateri smeri ga želiš oz. kaj te pri svojemu pisanju moti itd.
07. april 2013
u111191
u111191
Jaaa pomageej mii!
Jst mam uprašanje.. Ko enkrat že maš enkrat že zgodbico zapleteno.. kaj nardiš potem? ;o
07. april 2013
poznamo nekakšen trikotnik pisanja. ne spomnem se točno kako gre, apak bom tudi enkaj napsiala o njem v anslednjemu nextu

ne mroam vam vse naenkrat povedati, ker če ne bom izdala čisto vse še rpeden se bom spravila na anslednji next

IN OGLAŠUJTE PROOSIM *__*
07. april 2013
u110366
u110366
Ks mam sam pač ocen.... Pazaddn next ni dobr tko da bi nla vesela ce bi si enkat uzela cajt in celo prebrala... Pa hvala
http://www.igre123.com/forum/tema/$omething-new-1d/48056/
07. april 2013
07. april 2013
Neext
07. april 2013
u103529
u103529
hejla, a bi lahka ti tut mojo zgodbico poslala na zs?
07. april 2013
u126523
u126523
Zelo dobra tema. Tisto kar si napisala pod 1.1 je tako kot, da bi brala moje misli. Ravno včeraj sem brala en FanFiction v angleščini. Šlo se je o petih prijateljicah in čisto vsaka je bila podobna enemu fantu iz One Direction. In ko se vse skupaj razplete se vsaka zaljubi v fanta kateremu je podobna. Npr., ena ko je oboževala hrano se je zaljubila v Nialla... Takšni FF-ji se meni zdijo precej nesmislni. Mislim kje je logika da bo vsaka od petih prijateljic našla fanta, ki je bistvo moška različica nje in bodo njegovi prijatelji hodili z njenimi prijateljicami. Zdi se mi tako nerealistično. In pa vsi pravijo da se privalčijo nasprotja ane? In po moji logiki bi bil fant, ki je nekako podoben glavni junakinji prej njen najboljši prijatelj ali je celo njen brat ko pa fant.
Oprosti, da sem se tako izpisala, uglaven tvoja tema mi je zelo všeč.
Drugače pa razmišljam, da bi poskusila napisat en FanFiction in zelo bi me usrečila, če ti ga lahko pošljem preden ga objavim, da mi svetuješ če je dober.
07. april 2013
u128643
u128643
neeeeext
07. april 2013Torej, poglejmo sedaj zaplete in še eno majhno stvar, ki mi gre presneto na živce, okej?

1.
Kot sem rekla, poglejmo najprej zaplete. Zapleti so super svtarca,s aj bralce dobesedno pritegnejo, seveda, če so dobro napisani in zanimivi sami po sebi. Brez zapletov ne gre. Zapletov imate lahko več, lahko se križajo, lahko so čisto drugačni. Predstavila vam bom osnovni zaplet, ki zajema CELO zgodbo, ter ljubezenski zaplet. In, da, govorim o trikotnikih, ki so mi še posebej pri srcu.

1.1
Osnovni trikotnikSliko sem naredila sama, tako, da ne kopirajte jasno? Uglaunm,da.
ZASNOVA IN ZAPLET: začetek za zgodbo (nekaj o začetku bom povedala pri št. 3.) Začetek je lahko dolg tudi 10 strani na igrah123, saj je v pravih knjigah dolg tudi do 50 strani! Nato pa rabite narediti zaplet, torej lahko za zaplet uporabite ljubezenski trikotnik ali pa kaj s starši, da mora lik zbežati od doma itd. Uglaunm rpepruščam vam te niti zgodbe, da se sami odločite. Toda zapelt mora biti jasen in dobro razložen, ne površno in ne smete nakladati. Namreč okoli te odločitve se bo nato vrtela cela zgodba, tako, da pazite.
VRH: Torej za razliko od zasnove in razsnove, vrh stoji sam. Se ne opira na zaplet in razplet, saj ubistvu je del tega. Tu morate nanizati ključne podatke ter cilje ali karkoli,ki jih mroa lik podoživeti, da lahko preide na razsplet in razsnovo. Ubistvu tukaj morate udariti z vso močjo! Tu se ne ustavite pri amjhni stvarci, anrmeč VRH mroa biti kot atomska bomba (samo ne več, mora biti smiselno), da se bralci resnično najdejo tukaj in so vsi po vrsti šokirano in želijo izvedeti kaj sledi.RAZSPLET IN RAZSNOVA: torej tukaj umirite lik in ubistvu pridete do nekakšnih novih spoznanj. Uglaunm tukaj rabite priti do srečnega konca, lik se končno reši iz zapleta in stvari se umirijo. Ampak konec ne sme biti resnično konec. Ker ne znam razložiti, anj napišem primer razsnove pri kateri se zgodba kona.
Mislila sem, da je bil to konec, ampak, ko sem se uzrla nazaj in ugledala njegov zlobni nasmeh, sem vedela, da je bil šele začetek.
Uglaunm, mora biti napisano bolj tako skrivnostno.

1.2
Ljubezenski trikotnik. To je ena najboljših stvari kar jih zgodba premore. No, svaj zame. Uporabljate jih lahko, če imate en glavni lik, ki nima več kot ene prijateljice, saj bi potem stvari resnično zapletli. Mogoče 2 prijateljici,več pa resnično ne.Ljubezenski trikotnik lahko uproabite kot zaplet in ga rešite pri razspletu. Lik se mora odločiti. Ponavadi je najbolje,d a naredi fant za katerega se je najprej zagrela glavna junakinja, nekakšno usodno napako, ki pač razmaja njuno razmerje. Junakinja se zateka k najboljšemu prijatelju po tolažbo in nato se med njima razvije nekakšna ljubezen. On je nor najo, ona pa se ne mora odločiti. Uglaunem moj anjljubši ljubezenski trikotnik je prav lepo vdien pri Somraku. Toda, raje preberite knjigo, boste ogromno bolje videli ta prečuudoovit trikotnik in kako se zgradi in na koncu nekako razdre. Toda ljubezenski trikotnik ni nujen v vsaki zgodbi.

3.
Torej sedaj pa nekaj v zvezi z začetkom. Nekaj meni zelo pomembnega. Ste dkaj vzeli resno knjigo v roke in jo začeli brati? Knjigo, ki avs je posrkala vase?
No, citiram vam začetek knjige, ki jo imam ravno pri sebi, Do konca življenja od Nore Roberts:
----------------------------"Tole," je počasi dejala starka "je zate."
Allena je kot začaranastrmela v obesek, ki se je nežno zibal na debelo pleteni srebrni verižici. V trgovinico je stopile le, da bi si jo malce ogledala. Trenutno stanje v njeni denarnici ni dopuščalo nenačrtovanih nakupov, čeprav so bili prav taki nakupi najbolj zabavni in osrečujoči. Prav njena naklonjenost vsemu, kar je bilo nenadno in nenačrtovano, je bil pravi razlog, da se vtem trenutku ni smela razvajati"-----------------------------------------------

oukej to zgoraj je super začetek. Sedaj pa spodnjega sem prekopirala iz 1. zgodbice, ki sem jo našla.
--------------Pozdravljenii! Moje ime je Ann Williams.stara sem 18 let z očetom in sestrico živimo v Sloveniji.imam tudi sestrico Alison in očeta Leonarda.Imam tudi dve najboljši prijateljici Anni in Mayo. Moja mama je umrla pri porodu Alison. Mama je bila zelo lepa ženska. Znala je igrati kitaro in klavir.Imela je tudi zelo lep glas kar sem jaz podedovala po njej. Ob njeni smrti je oče zašel v slabo družbo začel je piti in kaditi. Vsakič ko je prišel domov me je hudo natepel brez razloga. Vedno moram pospravljati in čistiti hišo,zato imam za učenje manj časa. Danes je petek in me je končno rešil šolski zvonec. Vsuli smo se na hodnike. Nato me je poklicala ravnateljica in začela vzdihovati. Veš Ann poklicali so me iz bolnišnice. Kajj ?! sem komaj kaj izdavila. Tvoj oče je umrl ob 6:30. Saj to ne more biti ress ! Sesedla sem se na stol in začela jokati. Lahko vas pospremim domov ga. Ann. Ne hvala ne bo potrebe. Zdirjala sem iz razreda proti bolnišnici.......-------------------------------
torej, ne nagovarjajte bralcev. Ni jih!!! Vi pišete zase in kolikor vem, vi veste kdo ste. Zato ne pišite dejstev, ki jih že veste in jih spotoma navajajte v na videz nepomembnih pogovorih. Ne opisujte se na začetku. Ne pišite: Pozdravljeni! Moje ime je blablabla in stara sem toliko pa toliko let itd. Če želuite, da ima lik osebnost, mu jo dajte in ne pišite tega!
Napriemr za starost lahko uporabite tole:
------Razkrinkal me je. Videl je skozi mene, da nisem polnoletna. "Osebna," je rekel prodajalec lakoholne pijače. Počasisem se zganila in povlekla osebno izkaznico iz žepa na kateri je jasno pisalo, da sem stara šele 17 let in upala, da bo spregledal dokaz njemu v prid.-------


klik

OH IN ŠE TOLE Z OCENJEVANJEM
Torej jutri bom odprla za to pravposebno temo kejr bodo drugi glasovali za katero zgodbico naj ocenim. Mislim pač, da celo preberem (ne sme imeti več kot 30 strani) in komentiram v tej temi. Zgodbice mi pošljite na ZS, potem se boste pa borili za glasove, ekr resnično nimam dovolj časa za vse.

Torej, vaše mnenje?
07. april 2013
u124282
u124282
ful super
next
07. april 2013
waaw res govoriš, kot bi mi brala misli.
al pa men gre naživce tuji, ko je na začetku tak:
ime mi je blablabla. jas sovražim 1d, še najbolj pa harryja (al pa kogarkoli)
___
in pol se kuj naenkrat zaljubi v njejga, čeprav ga je še pred minuto sovražla.
___
saj nimam nič proti takim zgodbicam, sam...nea me pritegnejo.
_______
aja...pa kaj, če bi naredla kako 'tekmovanje' al pa kaj takega, pa bi dala pač en začetek iz zgodbice iz iger (al pa si bi ga sama zmislila) pa bi ti pol povedli mi, kaj bi popravli, ti bi pa povedla, kdo je najboljše napisau kaj je vredi pri tem začetku in kaj ne.
07. april 2013
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani