u192858
u192858
~Ɯнσєνєя ѕαι∂, тнαт ∂ιαмση∂ѕ αяє α gιяℓ'ѕ вєѕт ƒяιєη∂ѕ, ηєνєя мєт α яι∂єя!
Zɢodвα ѕe zαčɴe v pozɴeм ѕredɴjeм veĸυ, dαleč od ĸмečĸιн ғevdov, dαleč od očι, dαleč od ѕrcα. Sreɴjѕĸe zeмlje тαм ɴιѕo pozɴαlι, ɴιтι ɴιѕo pozɴαlι тιѕтιн predelov. Sploн pα ĸrαljevα drυžιɴα- še vιdelι jιн ɴιѕo- vedelι ѕo le, dα ɢα тυdι ɴιĸolι ɴe вodo. Kмečĸι predelι ɴιѕo zα ɴjιн. Todα ɴιĸolι ɴe veš- мordα ѕe ĸdo υpre тeм oвιčαjeм ιɴ le zαžιvι ɴα drυɢαčeɴ ɴαčιɴ...
~Xᴇɴᴛʜᴀ~
Juhu! Danes je moj 12 ti rojstni dan- darilo pa tako. Izvedela sem, da se bom poročila- najhuje pa je, da je človek že vdovec- ima 50 let, pa še otroka bova imela skupaj. Najraje bi se razjokala. Verjetno vas zanima, kje se nahajam. Tesarju sem vzela črnilo ter pero, sedaj pišem med žaklami krompirja ter goro majhnih putk- da, pobegnila sem. Vzela sem se v roke, raztrgala svojo princesjo obleko, ter si naredila divjo. Svojo popolno princesjo figo sem razmršiila v skodrano kito in vzela lok ter puščico iz lovčevih stvari. Ter seveda, mošnjiček s tremi zlatniki. Več ne rabim. Skočila sem na lesen voz, ki ga je vlekla plemenita žival- ne poznam je sicer, a zdi se mi kar mogočna. Še dobro, da me vozač ni videl, da sem v prikolici- kam potuje, me zanima.
Jaz kot princesa(kar po značaju NIKAKOR nisem):

Torej, ko smo prispeli na neko čudno posest, sem skočila ven. Von po pokošeni travi,... Še nikoli nisem zadihala takega vonja. Začela sem trgati rože in jih prepletati v venček.

Nato sem za sabo zaslišala korake.
"Živjo," je rekel tih glasek.

~Mᴇʀɪᴅᴀ~
Pozdravila sem deklico ki je sedela v travi in čakala da se obrne. Ko se je obrnila mi je dih zastal in priklonila sem se ji. "Vaše visočanstvo, kaj pa vi tu?" Dobro sem prepoznala princeso.
"Jaz,jaz,... nisem princesa." je odgovorila. Nekako se je obotavljala.
"Oprosti, oprosti, podobna ste ji," sem rekla, čeprav ji nisem ravno verjela.
Zajela je zrak ter se sprostila. "Jaz sem Xeny." je rekla.
Pokimala sem in se ji predstavila. "Jaz pa Merida."
Opazila sem, da ima zraven sebe lok. "Bi šli streljat?" sem ji ponudila. Z veseljem je sprejela in odšli sva streljat po gozdu. Tarčo sva si naredili iz lesa in hlodov.

Next?
18. maj 2015
next
18. maj 2015
next
18. maj 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani