Highway to Hell
Že kot majna deklica sem sanjarila o tem, kako se bom nekega dne poročila z bogatašem in živela svojo sansko življenje. Sanjarila sem o tem, kako bom prirejala zabave na katere bom povabila svoje prijateljice in jim s ponosom predstavila svojega čudovitega bogatega fanta.
Kot najstnica sem bila večkrat razočarana, saj so se mi fantje zdeli preveč otročji.Pri fantih nisem iskala prijateljev, zato sem bila večinoma v družbi deklet. Dolgo časa sem mislila, da bom ostala osamljena, zato sem srednji šoli večinoma posvetila
učenju. Tudi tukaj kljub učenju in trdnemu
delu nisem dosegala tega, kar
sem hotela. A sanjala sem naprej.

Pri svojih 23 letih sem še vedno samska.
Moja mami pravi, da se bom morala zresniti. Včasih se mi zdi, da me ne pozna.
Mimogrede vrnila sem se iz Züricha. Zdaj delam pri stricu, ki je pred kratkim odprel majhno
slastičarno ob robu mesta. Sorodnike sem morala razočarati, da
sem študij francoščine pustila. Kar me najbolj preseneča
Je to, da niso preveč presenečeni. Sumim da jim je mami
že tako ali tako povedala o mojih poraznih ocenah na gimnaziji, ampak se ne obremenjujem preveč.
Tako ali tako sem prepričana, da se mi v Kloten ne bo potrebno vrniti za nekaj časa. Stric mi je uredil začasno bivanje pri njemu. Čez vikend pazim na njegove otroke, čez teden pa strežem v njegovi slastičarni. Boljšega življenja si trenutno ne znam predstavljati.
01. julij 2019
Oh, gotovo želite najprej spoznati mojo družino, kajne?

IME: Arthur Madden
STAROST: 52 let
POKLIC: inženir prometa
Oče dela v podjetju in skrbi za prometno signalizacijo. Veliko je v službi, še večkrat na službenem potovanju, kjer se nenehno izobražuje in predstavlja svoje projekte tujim dobaviteljim. Po naravi je umirjen, služba mu veliko pomeni, zato dosti časa preživi v njej. V prostem času igra na bobne in kuha.

Mami je predana šolskemu sistemu osnovnih šol. Letos je kandidirala tudi za ravnateljico šole. Ima izrazito koleričen značaj in je pravo nasprotje očetu. Sorodniki pravijo, da sem bolj podobna očetu. Prepuščam, da to odkrijete sami. Z mamo sicer nisva v najboljših odnosih, očeta pa zaradi službenih potanj le malokrat vidim doma.
Je pa zagotovo ona tista, ki drži vajeti v rokah naše družine.

Imam mlajšo sestro Doro, ki trenutno obiskuje 4.letnik srednje poklicne šole. Mislim, da je Dora vse gene za nadpovprečno intelektualnost podedovala po mamini strani, namreč naravoslovje ji več kot očitno. Prepričana sem, da bi bila odlična tudi na gimnaziji.

Tudi Harper obiskuje 4.letnik srednje poklicne šole. Z Doro sta dvojajčna dvojčka, ampak že od malega med njima obstajajo zelo velike razlike. Dora je temperamentna, odločna in neizmerno privlačna punca, tega se še posebej zaveda. Medtem ko je Harper preprost, malco izgubljen in zasanjan najstnik, ki prosti čas zelo rad preživlja ob branju poezij. A to ne pomeni, da se rad ne zabava. Večkrat me prosi, da rabi prevoz na kakšno zabavo.
01. julij 2019
Ker se mi zdi nesmiselno, da bi predstavila vse svoje sorodnike bom predstavila še samo mojega strica, ki se mi zdi še tako pomemben del mojega življenja kot tudi te zgodbe, ki jo bom delila z vami.
IME: Tom Madden
STAROST: 45
POKLIC: policist

Willow je očetov mlajši brat. Oče pravi, da je bil zelo bister in živahen fant. Skuaj sta preživela čudovito otroštvo. Oče večkrat pripoveduje o dogodivščinah, ki sta jih preživela skupaj. A kasneje je bilo vse drugače. Arthur se je zelo mlad poročil, kmalu za njim pa tudi Willow. Čeprav otrok dolgo ni imel. Willow je najprej uspel kot nogometaš, čeprav je naredil šolo za policista, mu to delo nikoli ni bilo potrebno opravljati. Po končani karieri pa je odprel slastičarno in se posvetil svoji družini. Ima tri otroke, mlado in lepo ženo. Iz prvega zakona ima starejšega sina, ki je star toliko kot jaz. O njemu prav ničesar ne vem., a izgleda da sta tudi ona dva izgubila stike, saj ga Tom nikoli ne omenja.

IME: Nina Madden
STAROST: 32
POKLIC: slaščičarka
Tomova tretja žena. Moj prvi vtis prijetna, spontana in gostoljubna ženska. S Tomom se dopolnjujeta in v družini ustvarjata prav prijeteno vzdušje. Je prava mojstrica v peki slaščic, idej ji nikoli ne zmanjka.
To so Tomovi in Ninini otroci. Aneta, Chris in Elenora. Spoznali jih bote nekoliko kasneje teku zgodbe.
01. julij 2019
1.POGLAVJE

Lansko poletje pri mojih 22.letih je moja mama pred vsemi navzočimi postavila diagnozo, da sem depresivna, najbrž zato, ker sem le poredkoma šla iz hiše in sem večinoma časa preživela v svoji sobo. Če sem čisto iskrna, sem res veliko spala. Namesto, da bi se ukvarjala z še z zadnjim izpitom antropologije književnosti v francoščini, sem se odločila, da potrebujem nekaj časa zase. Ko sem izvedela, da se bo moja najboljša prijateljica iz gimnazije Cloe Peterson poročila me je čisto vrglo iz tira. Žalostno je, da sem to izvedela iz socialnih omrežij. Nadzadnje ko sva se videli v živo, mi tega ni povedala.
Dan pred izpitom sem torej preživela s skledo čipsa utopljena v svoj telefon. Na začetku
se mi je vse skupaj zdelo še zelo zabavno in no ja moram priznati, da je bilo stalkanje ljudi v zadnjih nekaj mesecih od kar sem si naredila svoj fb profil prav moj hobi.
Na njenem facebooku profilu seveda ni pisalo, da je v razmerju. Niti ni bilo objavljenih nobenih skupnih slik. To juho je zakuhala njena mama, ki je na svoj zid objavila nekaj o tem smislu, da bo se že zelo veseli mladoporočenega para. In Cloe je bila edinka, o tem sem bila prepričana.
Nisem pa bila prepričana, da si bo punca tako hitro našla fanta.
Z njo ni bilo sicer nič narobe, bila je dokaj privlačna, a vseeno prijateljev ni imela.
Bila sem razočarana. Popolnoma, ko mi je nekako uspelo odkriti nekaj moških, ki so se mi zdeli potencialni kandidati za njeno poroko. Ni bilo tako težko, saj je imela na fbju
samo okoli tristo prijateljev. Od tega sem jih že tako ali tako dovolj poznala, ampak hej.
Čeprav sem se trudila, da bi med njenimi prijatelji našla najbolj privlačne fante je bilo to zelo težko. Ko sem že končno našla ttri kandidatie, ki so se mi zdeli po še najbolj privlačni (mimogrede s Cloe imava zelo podoben okus) se mi niti najmanj ne zdijo bogati. Nakoncu sem se resnično vprašala kaj je narobe z mano, da sem noč zapravila za stalkanje Cloenih tipov, namesto da bi se naspala za izpit.

Kakorkoli s to juho sem se opekla. Izpit sem naredila s 5, ampak vem, da je to rezultat mojega dela čez počitnice. Doktor Lunaček me je resno opozoril glede moje neresnosti in da me bo moral že tretjič vržit. Odločila sem se, da naredim daljši premor. Moja mami pa je že v naprej povedala, da sem obupala nad študijem. No ja, mogoče sem res.
Zato seveda ne morem obkriviti Cloeno mamo, sicer pa sem pred nekaj dnevi ponovno izvedela in to ponovno preko socialnih omrežij preko njene kar preveč ponosne mame, da je Cloe diplomirala.
V teh nekaj letih sem spoznala, da se s Cloe čedalje bolj odaljujema. Presneto, je izgubila mojo telefonsko številko ali kaj?
01. julij 2019
2. POGLAVJE


Ko sem se vrnila domov je mama namrščena kot sršen divjala po hiši in glancala hišo od strehe do tal. Za kosilo ni imela časa, saj se je izgovorila s tem, da danes ni naredila še ničesar. Harper in Dora sta modro molčala, medtem ko je oče nejevoljno srkal juho.Najprej sem mislila, da je slabe volje zato, ker nam je zmaklao kruha. Ko sem prisedla k mizi, sem zaslutila, da je v hiši nekaj hudo narobe. Tišino nad nami je napolnila čudna napetost. Še preden sem uspela zajeti žlico juhe, sem zaslišala glasen ropot iz drugega nadstropja. "Pa saj ni treba vsega razbiti," je zagodrjal Harper, ki mo je učitno tole ropotanje in divjanje po hiši šlo več kot na živce. Zagrabil je krožnik in ga odnesel iz mize. "Je tako že cel dan?" sem nekoliko tišje vprašala. "Če se ji ne bi zlagala vrjetno ne bi tako norela." je prhnila Dora. "Zaradi tega ne bomo odšli na počitnice v Španijo!" je užaljeno priolnil Harper.
"Zdaj pa dovolj, porkamadona!" je zahrul oče in udaril po mizi. Zdaj je poslušala tudi mama, saj se je sesanje iz gornjega nadstropja takoj prenehalo.
"Smrklja, smrklasta! Takole nas izigravaš!" Očeta še nikoli nisem videla, da bi glas povzdignil nad mano, zato so se v mojih očeh nemudoma nabrale debele solze, ki sem jih skušala zadržati. Nato je pogled preusmiril na dvojčka. "Vidva pa, če ne bota pospravljala za sabo in pomagala mami...!" Harper in Dora sta se takoj pobrala iz kuhinje in tako sma ostala samo oče in jaz. Primazal mi je eno, ker sem jezikala nazaj in se upirala. Takrat me je prijelo, da bi spakirala vse in nemudoma odšla. In se nikoli ne vrnila.
O pa še kako sem ju tisti dan poslušala od obeh. Dobesedno vrgla sta me iz hiše. Čeprav sta mi že po koncu srednje šole večkra povedala, da doma ne bom morala biti in jima je vseeno kje bom in kaj bo z mano. Ampak doma ne bom.
Ob teh besedah mi je postalo vse bolj jasno, imela sem celo občutek, da jima je res vseeno in da me ne marata.
Bolelo je, ko sem morala zapusti svojo lastno sobo in bila primorena odrasti. Ampak skratka, spakirala sem po hitrem postopku. Mislim, da je bilo Harperju in Dori vseeno nekoliko hudo, ko sem odhajala, ker tudi sama nisem vedela, kam odhajam.
Zvečer sem slišala starša, kako se v spalnici prepirata zaradi mene.
Zdelo se mi je, da je bila to mamina ideja, da se me čimpej znebita. Tudi, če me bi lahko povabili napočitnice v Španijo ne bi odšla. Oba dva se mi zdita ista.
Naslednje jutro sem že bila napoti v Zürich.
Na poti z vlakom sem še enkrat premišljevala o tem, kako mi je uspelo tako razkuriti očeta. Če bi bila zlobna, ga bi lahko prijavila na socialno. In obema bi lahko zakuhala tako, da bi še prosila, da se vrnem. Ampak imela sem drugačne plane. Na poti k stricu Tomu, za katerega bi skoraj lahko rekla,da je moj drugi oče. V oroštvu sem sicer veliko časa preživela pri njemu, ker ni imel otrok. Vedno je imel kakšno novo dekle in vse so me zelo lepo sprejele, razen neka Aliana, o kateri bi se dalo še zelo veliko razpravljati. Zato jo je Tom pustil. Žensko, s katero se je tako hitro poročil in ji naredil tri otroke, sploh nisem dobro poznala. Minilo je kar precej časa, od kar sem bila nadzadnje pri njemu na počitnicah. V srednji šoli me je vedno vzel s seboj v Francijo od kjer imam zelo lepe spomine. Mogoče sem prav zaradi tega izbrala šrudij francoščine, ker sem se nekaj časa želela preseliti v Francijo.
Tom še ne ve, da prihajam k njemu in v bistvu me je vsega skupaj kar malo strah. Njegova nova žena se mi je zdela na poroki malce vzvišana, fina in nedostopna. Pred 5 leti je bilo to zame kar stresno, saj se je vse skupaj malce spremenilo. Tom me nikoli več ni odpeljal v Francijo, več časa je preživel s svojo novo ženo Nino.
Strah me je, kako me bo Nina sprejela in kako me bo sprejel Tom zdaj ko sem že skoraj odrasla. Ovira se mi lahko zdijo tudi otroci, saj iskreno povedano, sploh ne znam z otroki.
Nočem se umešavati v njuno zasebno življenje, ampak Tom je edini, ki mi lahko v teh nekaj mesecih finančno in pa tudi psihično pomaga, da se bom po nekaj mesecih spet lahko vrnila na študij. Samo eno leto me še loči do diplome.
01. julij 2019
Next
01. julij 2019
3. POGLAVJE

Pri stricu delam že kakšne tri tedne. Ko me je Tom predstavil svoji ženi Nini kot novo oslužbenki, ki bo pomagala pri strežbi, me je ta še kar lepo sprejela. Zdelo se mi je, da se bova odlično razumeli, dokler me ni zagledala v svoji lastni hiši.
"Tom, kaj počne Bithany v najni hiši?" Čeprav je šepetala sem slišala,kako njen glas doni po hodniku. Tom je imel zares ogromno hišo, v kateri se bi človek lahko zgubil. Steke jel po stopnicah in si nadel zapestno uro, z roko pa si je hitro počesal in popravil skuštrane lase.
Ko se mi je približal je svojo roko položil okoli Nininih ramen. "Ljubica, naj ti predstavim svojo nečakinjo." Nina se je nasmehnila, izgledalo je kot bi si odahnila. Bila sem resnično presenečena, da ji Tom ničesar ni povedal o meni.
Pri kosilu sem spoznala njune otroke. Obupni so. Vsakič ko sta Nina in Tom zapustila mizo , pa tudi če je bilo to le zahipec so se začeli obmetavati s hrano.
Resnično nisem vedela, kako naj ukrepam, zato sem samo po tihem upala, da se čim prej vrneta.
Vrnila sta se s sladico in otroci so ponoreli od veselja. Kakšna groza. Samo ko pomislim, da ju čez vikende ne bo doma in bom ostala sama z njimi, me navda groza.
V času sladice se je bolj ali več z mano pogovarjala Nina. Tom se mi je zdel sicer preveč zaposlen z otroki. Večkrat sem ošinila strica, kako se pogovarja z otroki in pomislila na to, da ima Tom zelo rad otroke. Nina je opazila mojo odsotnost, zato ni drezala preveč vame. Večinoma časa sva se pogovarjali o študiju. Bilo me je sram priznati, da sem na francoščino prišla z tako slabim uspehom, zato sem določene stvari malce priredila. Mogoče je za to Nina dobila napačen vtis. Ampak mi je vseeno, ker tako ali tako mi ne bo treba večinoma časa preživeti z njo.

Če sem iskrena. Po treh tednih bivanja pri Maddenovih sem imela vsega dovolj.
Vikende sem sovražila, čez teden pa sem tako ali tako vess čas delala in je vse skupaj zelo hitro minilo. Če le Tom in Nina ne bi imela teh trapastih otrok, bi lahko rekla, da živim popolno življenje. Tom mi je ves čas popuščal v službi, imela sem posebne privilegilegije. Skoraj vsak dan si je vzel čas za kavo in pogovor.
Všeč mi je bilo, ker si je prizadeval nekaj časa preživeti z mano. Doma je bilo to zelo težko, saj je bil okopiran iz vseh strani. Čeprav sem si ubijala v glavo, da se Tom nikoli ne bo spremenil, sem opazila, da se je precej umiril. Pogovori so postali veliko bolj bedni, kot bi zgubil smisel za humor in ves čar, ki ga je včasih nosil v sebi. Zdel se mi je zelo hladen, vedno bolj podoben očetu.
Šele po nekaj tednih mi je pisala Dora. Njenega pisma sem se zelo razveselila. Povedala mi je, kaj se je takrat zares dogajalo doma in da je oče tisti dan, ko sta me nagnala iz hiše odpustili iz službe. S Harperjem me bosta konec tedna obiskala. Zlagala sem se jima, da se imam pri Tomu več kot lepo in da uživam življenje v polni meri. Tudi Cloe sem se prejšnji teden na kavi zlagala, kako imenitno se imam. V bistvo sem ji povedala le to, da ima moj stric ogromno hišo in da se vsako jutro počutim filemsko. Nisem ji omenjala njegove žene Nine, niti njegovih otrok, ker se mi je zdelo da bi to vse skupaj pokvarilo. Cloe sicer ni prišla, da bi me zasliševala kako pa kaj mi gre v lajfu. Hotela me je povabiti na poroko, vendar sem si v istem trenutku namislila, da mi je Tom ravno takrat kupil letalsko karto za Francijo.
Poroke me je bilo še kako strah. Nisem hotela izgubiti svoje najboljše prijateljice. V zadnjem letu Cloe ni imela preveč časa, ker je pisala diplomo. Pa se mi zdi, da sma se malce oddaljile. Seveda Cloe je ostala čisto enaka kot pred letom. Še vedno lepa, samozavestna, v njej sem mogoče malce pogrešala kanček feminizma, ki ga je včasih nosila v sebi. "In ta tip, s katerim se boš poročila? Nisi mi ga še predstavila."
"Je bogat?" sem najprej vprašala. Cloe pa se je samo nasmehnila in po požirku vina tiho spregovorila. "Všeč ti bo." Potem je potegnila iz žepa telefon. Bila sem prepričana, da se bo na zaslonu pojavila fotografija enega od tistih moških, ki sem si jih ogledovala na fb profilu. Seveda sem se zavedala, da se moram pretvarjati, da moškega prvič vidim.
"Evo,"
Dvakrat pobulim v telefon, prepričana sem, da je to samo šala. "Tip iz naslovnice?" Za nekaj trenutkov pogled preusmerim v njo in pričakujem, da bo planila v smeh in mi povedala, da se samo šali. "Matheo Stuff, a res nisi nikoli slišala zanj?"
"A si smešna, seveda da ne. Kdo naj bi bil ta privlačni fantič?"
"Prav. Naslednjič ti lahko vse razložim, kje in kako
sva se spoznala, ker se mi že zares mudi."
"Čakaj že vem. Sta se spoznala na spletnih zmenkih?"
"In oh, čakaj ali je bogat?"
"Bithany res res se mi mudi. Zmenjena sem, da se ob treh dobim na kavi z Beni."
"Oh, kdo pa je to?"
"Moja organizatorka porok. Pomagala mi bo svetovati, kakšno obleko in pričesko naj izberem in oh, Bithe saj mi ne zamiriš."
Seveda ne. Pou ure za tem, sem vsa raztrešena prišla v službo. Tom mi je spregledal, da sem zamudila celo uro, Nina pa me je na to opozorila in prosila, da se to naj ne dogaja več.
Vse do večera sem razmišljala o prijateljičinem fantu in v glavi sestavljala zgodbe, kako sta se spoznala. Ko sem zvečer vsa utrujena prišla v Tomovo hišo in je že lepo dišalo po večerji, sem se obema opravičila, da sem tako zelo utrujena, da bom odšla spat brez večerje. Zdelo se mi je celo, da se je Nini ob tem razjasnilo nebo.
Odpravila sem se v sobo, kamor sta me namestila. Bilo mi je všeč, kako lepo sta jo opremila. Vedno sem se raazveselila lučk. Na nočni polici sem opazila, da mi je Tom prinesel nekaj knjig. To se mi je zdelo zelo lepo od njega. Toda ta večer sem imela drugačne plane.
01. julij 2019
neeeeeext!
01. julij 2019
Next
02. julij 2019
u198831
u198831
neeeeeext *__*
02. julij 2019
4. POGLAVJE

Iz torbe povlečem svoj leptop, se udobno namestim na posteljo in že v iskalnik vtipkam spletne zmenke.
Moja starša bi rekla, da sem čisto pahjena, Harperju in Dori se bi to zdelo malo čudno, Cloe pa me sploh ne bi obtoževala. Prepričana sem, da je tudi ona, manekena iz naslovnice spoznala ravno preko interneta.
Seveda, se ne bom pretvarjala, da sem nekdo drug, samo malce bom priredila podatke.
IME: Emma
PRIIMEK: Peterson
STAROST: 23
DRŽAVA: Švica
Ostale podatki ni bilo potrebno izpolniti. Takoj ob prijavi sem prečekirala vse ostale udeležence. Fantje so se mi zdeli precej realni na slikah, med njimi ni bilo pretirano popolnih ljudi. Bile so tudi ženske, sicer je pa bilo večinoma starejših ljudi od mene. To me je presenetilo. Nisem ravno tip ženske, ki bi prva naredila korak, da bi prišla v stik z moškim, toda po petih minutah nisem prijela še nobenega sporočila.
Najbrž zato, ker na profilu nisem imela nobene slike.
Odločim se, da si sama izberem fanta, s katerim želim govoriti.
Pri tem sem imela res veliko svobodne izbire. Ko končno najdem fanta, ki se mi zdi primeren in je trenutno aktiven, se na mojem inboxu pojavita dva sporočila. Ne morem vrjeti, da sem bila tako zatopljenja v iskanje, da tega nisem prej opazila.
Oba dva sporočila sta bila od istgega moškega. Jack Stuff sprašuje, če se spoznava.
Tako sem navdušena nad vsem skupaj, da niti profila ne uspem prečekirati. Za nekaj trenutkov odložim prenosnik in se odpravim v kopalnico. Pustim, da voda napolni kad. Pomislim, da bo noč še zelo zabavna. Ko mu odpišem, mi odpiše samo vprašaj. Še enkrat preberem celoten pogovor, ki ga do sedaj obsegata le dva stavka.
Kakšna tepka sem. Le kako sem lahko zamenjala besedo spoznava in poznava?
Tako mi je nerodno samo pri sebi, gotovo si misli, da sem kakšna smrkla, ki si pretvarja, da je veliko starejša.
Just chill, si rečem sama pri sebi. Po nekaj minutah totalno zapadema v pogovor. Ravno kar se nameščam na postelji in iščem pravo pozicijo za fotografijo, ki mu jo želim poslti.
Tako ali tako je samo šala, si rečem sama pri sebi. Ne pozna me in gotovo se ne bova nikoli poznala ali pač. Jack prihaja iz čisto drugega dela države, kar je ironično.
Tu pa tam svetloba lepo pade, lovim jo, ker hočem, da slika izpade čim bolj pristno.
Ko se takole na pol gola premetavam v postelji, kot vihar v sobo udre Nina. V tistem trenutku, ko odpre vrata nagonsko spustim telefon in se od sramu zavijem v rjuho, Nina pa zgroženo zaloputne z vrati.


Potem zaslišim še trkanje na vrata in zaslišim Ninin glas. "Bithany, boš kmalu? V kopalnici je poplava."Za nekaj trenutkov obležim na postelji in poslušam, kako bitje srce z vsakim odarcem postaja glasnejše.
Samo, da tega ne bo povedala Tomu.
03. julij 2019
5. POGLAVJE

Čez vikend sta mi Nina in Tom zaupala njujno razkošno vilo, seveda v zameno, da bi pazila na otroke. Tom se je pred odhodom smejal, tako da mi je blo kar malce neprijetno. Bila sem prepričana, da mu je Nina povedala, da sem se fotkala gola. Skušala sem razbrati tudi Ninin obraz na izrazu. Po včerajšnjem dogodku, mi je obljubila, da bo to ostalo med nama.
Ko sta odšla, sem otroke spravila spat. Trajalo je kar precej časa, saj me niso upoštevali. Najprej sem se z njimi igrala, zato da bi se jim malce prikupila in me bi potem zagotovo prej upoštevali. Ampak bilo je prav obratno.
Bolj ko sem se trudila, da ne bi izgubila živcev in se trudila biti prijazna, da bi si pridobila njihovo naklonjenost, bolj so to izkoriščali.
Do mene so se obnašali zelo grdo. Presenečena sem bila celo nad tem, da je Chris ves ta čas mislil, da sem čistilka. To je preseglo vse meje.
Ko sem jim povedala, da sem njihova sestrična so se začeli smejati, prav nihče me ni jemal resno.
Za trenutek sem skoraj izgubila živce, hotela sem poklicati Toma, a sem se spolnila, da
si v resnici tega ne upam. Ne upam, mu povedati, kako grozne otroke ima.
Ne upam mu povedati, da sem jezna nanj, ker jim ničesa ne razloži. Ne upam, mu povedati, da jih spoloh ni znal vzgojiti.

Obstala sem v otroški sobi, z telefonom v rokah. Ni bilo smiselno otrokom groziti s tem, da bom poklicala njihovega očeta, ker tega v resnici ne bi naredila. Utrujena od prepiroc, sem se sesedla na posteljo in opazovala, kako divjajo po hiši. Ko sem pomislila, da bom to morala gledati nekaj dni, me je zacelo zvijati po trebuhu.
Kasneje sem na nočni omarici opazila lutko ostržka in porodila se mi je odlična ideja.
Ideja sicer ni bila čisto moja. Uporabila jo je Tomova punca,ki je nisem marala. Ne vem zakaj točno je nisem marala, zdela se mi je pač antipatična. Čeprav je bila vzgojiteljica in je znala z otroki. Z njo sem komunicirala samo preko lutke. In ravno ta trik sem poskušala uporabiti sedaj.
Po nekaj minutah mi je uspelo! Otroci so lutko vzljubili takoj. Zelo mi je žal za Alijano. Če pomislim, da sem bila tako sebična do nje, kot so ti otroci do mene, me je prav sram.
Upam, da se ne bova nikoli srečali.
Sicer pa me je verjetno zelo zasovražila, ker sem takrat tako močno vplivala na Toma.

Ko otroci zaspijo, mi zavibrira telefon. Presneto, čisto sem pozabila na Jacka.
03. julij 2019
ZED
Neeeext
nova bralka
fuuul dober
03. julij 2019
6. POGLAVJE

Kadar v roke vzamem telefon in zagledam Jackovo sporočilo, se mi na ustnice nariše nasmešek. Ne vem, kako izgleda, niti ne vem, kako sem se lahko tako hitro navezala nanj, ampak vse skupaj mi je postajalo vedno bolj všeč. Vsakič, ko mi pošlje kakšno sporočilo, se pred menoj naslika tisti tip z naslovnice. Verjetno je zato kriv njegov priimek. Stuff, je to naklučje ali kaj?

Jack Stuff
Hej. Upam, da nisi jezna, zaradi tistega pogovora včeraj.

[i]Eh, sploh ne vem, kako sma prišla na to.
Oprosti, sinoči sem imela veliko dela. Med pogovorom sem se učila za izpit, potem pa sem med knjigami kar zaspala.


Hah, mogoče bi bilo bolje, da bi napisala oprosti, ker včeraj nisem vedela, kaj točno hočem. Mogoče sem iskala moškega za eno noč, potem pa me je osvojil s čisto drugačnim pogovorom. Prav waw.Bila sem prepričana, da ni bil kot ostali moški. Deloval je zelo sproščeno. Zelo mi je žal, da se moram pretvarjati, da moje življenje še vedno teče normalno in da se ne čutim niti kančka obupano nad svojim napol razpadlim življenjem. Toda če mu bi povedala resnico, bi se najbrž ustrašil, da sem samo ena depresivna študentka.

Odgovoril mi je čez minuto.
Haha. Sploh ni panike. Sicer pa...če se prav spolnim, si mi še nekaj dolžna. Saj veš, fotografija, ki si mi jo včeraj obljubila.

Pogoltnem slino. Torej ni pozabil. Če sem iskrena, včeraj nisem imela časa razmišljati o najni skupni noči, ki jo bi dejansko uresničila. Najprej pomislim, da sem v življenje spet sputila nekega bedaka, ki me bi hotel izkoristiti. A potem se spolnim, da sem bila jaz tista, ki je sinoči izzivala.Ko samo pomislim, kakšno fotografijo sem mu še včeraj hotela poslati, me zgrabi panika. Še dobro, da je v sobo vdrla Nina. Bolje je, da me ne obravnava kot lovačko, ker sem do zdaj bila samo enkrat in si ne želim biti več.

Jack Stuff: ??? [i]Si še tam


Roke se mi začnejo tresti, ko poskušam narediti fotografijo. Nasmešek na obrazu je bil prisiljen, takšne fotografije mu pač nisem morala poslati. Še nikoli nisem s fantim komunicirala na ta način, da jim bi poslala sliko. Strah me je bilo, kakšen bo njegov odziv. Nič se mi ni zdelo v redu. Ko se spolnim, da imam v galeriji še nekaj slik, hitro začnem brskati in kmalu ogotovim, da si na nobeni sliki nisem preveč všeč.
Kaj naj naredim?
Ne morem mu poslati sliko iz interneta, ne morem se pretvarjati, da sem nekdo drug.
Opazim, da je že zapustil spletni zmenek, verjetno je obupal nad mano.
Roke se mi še vedno tresejo, medtem ko sliko pošilja.
V bistvu nimam kaj zgubiti. Tako ali tako, ničesar ne ve o meni. Ne ve, kdo sem.
04. julij 2019
7. POGLAVJE

Naslednje jutro me skoraj zadane kap. Hiša je razmetana, kot bi v njo vlomili. Bila sem prepričana,da imamo v hiši nepovabljene goste, zato nase navlečem spalno srajco, da me ne bi zalotili v spodnjem perilu. Bilo je sredi poletja in bilo je nenormanlo vroče, toda vseeno si ne bi želela, da me vlomilci vidijo tako. Sicer pa se večkrat spozabim, da nisem doma.
Tiho stopam proti kuhinji, od koder prihaja zvok. Sliši se kot bi nekdo brskal po smeteh, razmišlajm, da bi to lahko bila samo vaba. Preverim, ali so vhodna vrata zaklenjena, nato pa iz predalnika vzamem škarje, če bi bilo potrebno koga zabosti.
Ko se spet nazaj približujem proti kuhinji na hodniku zagledam kaplice krvi. Pa ne samo na tleh. Tudi na steni je krvni madež. Po telesu me preplavi srh, da so
se najprej spravili na otroke.
Čedalje bolj sem prepričana, da je v hiši morilec.
Tedaj pomislim, da je spletni zmenek evo veliko sranje.
S škarjami pred seboj previdno stopam in poslušam sleherni zvok.
Srce po prsnem košu mi neverjetno razbija, kot da me bo vsak čas zadela kap.
Vrata omare glasno zaloputnejo, nisem se morala več zadržati, kriknila sem v strahu. Na drugi strani pulta se pojavi majhna glava.
"Aneta, ne premikaj se. Rešila te bom!" zakličem na drugo stran kuhinje in Aneta je obstala kot okamejena. Plaho me je gledala, pogled pa ji je uhajal tudi na tla. V očeh so se ji nabrale solze in planila je v glasen jok. "Pa kaj se dogaja?" iz pod kuhinjskega pulta se je prikazala starejša sestra Elenor, ki je bila le za glavo večja od Chrisa.
"Ne ubij nas,prosim. Bila je nesreča.." pojasnjuje mala Aneta. Njen jok se kmalu spremeni v ihtenje, ko stopim do kohinjskega pulta, ki mi kmalu razkrije grozovit prizor.
Pogled preusmerim v dekleti. "Kaj se je zgodilo?" mogoče sem res povdvignila glas, ker je Aneta, najmlajša sestra spet planila v strahovit jok. Elenor pa je še naprej povijala bratovo glavo. "Smem pogledati?"
previdno stopim do Chrisa in kmalu ugotovim, da z njegovo glavo hvala bogu ni ničesar narobe. Pri zavesti je. Kri prihaja iz ust. Njegove oči so krvavo rdeče, izgleda,da se je bolečina že pomirila.
Situacija je kot v grozljivki. Chris izgleda kot, da se bo vsak čas prelevil v vampirja.
Njegovih sprednjih zob ni več. Vse kaj je ostalo sta še dve obkrušeni špički, ki štrlita iz dlesna.
Žal mi je, da so si spoštovanje do mene dobila na ta način, ko sem Chrisa tisti dan odpeljala k zdravniku.

Tisti dan mi Jack ničesar ni odpisal niti ne vem, ali je sliko sploh dobil. Iskreno povedano mi je bilo vseeno, ker tako ali tako nisem imela časa.Ko sva se z Chrisom vrnila od zdravnika, sem bila olajšana, saj mu bodo zrasli novi. Tako zelo sem se prestrašila, da sem pozabila na to, da je Chris otrok in da mu bodo tako ali tako zrasli novi zobje.
Tako trapasto sem se počutila, ko mi je zdravnik povedal to, da sem se hotela čim prej pobrati od tam. Na poti domov sem se ustavila pri eni izmed trafik. Chris je kot okamenjen sedel na miru in zdržal celih deset minut, ko sem si še mimogrede enkrat ogledovala tistega tipa z naslovnice. Na koncu sem se odločila, da revijo enostavno moram prebrati , da o tem tipu izvem kaj več, če mi že Cloe ne more povedati. Mimogrede danes je en teden od kar mi je Cloe izročila vabilo. Sploh nisem vedela, kdaj točno se bosta poročila. Takrat enostvno nisem morala razmišljati o ničemer drugem kot o tem, da to ni mogoče.
Ko sem se končno vrnila v avto, mi je Chris povedal, da sem dobila sporočilo od nekega Jacka Stuffa. Kasneje me je vprašal, če je Jack moj fant. Seveda sem se nasmejala, oh ljubček še veliko huje kot fant. Vendar tako ali tako ne bi razumel, saj je še otrok.
04. julij 2019
Zato mu tega raje nisem povedala
04. julij 2019
8. POGLAVJE

Po tisti sliki, ki sem jo poslala, mi je postalo jasno, da bo vsega lepega konec. Postalo mi je popolnoma jasno, da bo zdaj hotel samo tisti divji seks in potem bo vsega konec. V teh nekaj dneh se nisva spoznala samo intimno, pač pa tudi duševno. Poslala sem mu tudi sliko svojega obraza in rekel je, da se mu zdim srčkana. Zadeva je postajala vedno bolj resnejša, zaupala sem mu precej več kot mu bi lahko. V teh nekaj dneh priznam, da me je čisto prevzel. Kot bi v njemu našla podobnosti Toma, seveda, ko še ni izgubil smisla za humor. Jack je študiral strojništvo v Bernu, tudi sam je povedal, da se mu študij zdi zahteven in da tudi sam nima ravno blestečih rezultatov, ima pa nekaj profesorjev, ki so mu zelo naklonjeni. Zaupal mi je še, da ga v zadnjih časih navdušuje tudi glasba in da se je v nekem klubu preizkusil tudi kot diđej. Pozna tudi nekaj glasbenih producentov, vendar mi je povedal, da je v svetu glasbe težko uspeti brez vez in poznanstev.
Povabil me je tudi na enega izmed nočnih klubov, kjer prirejajo zabave. Rekel je, da ga tam vedno lahko najdem.
Na povabilo sem se seveda odzvala, z drugačnim namenom kot ga je vrjetno imel on.
04. julij 2019
9. POGLAVJE

Ko sem Tom in Nina vrneta domov, kmalu ugotovita, zakaj v hiši vlada taka otožnost. Povedala sem jima za nezgodo, ki se nam je prepetila. Nina je nad sinovim izgubljenimi zobmi zajokala, Tom pa je ob tem komaj zadrževal solze, videti sta bila zares pretresena. Tom se je umaknil, še nikoli ga nisem videla tako žalosntega. Nina pa je Chrisa ni spustila iz objema. Večkrat je ponovila, da se je prav slutila, da se bo kaj takega zgodilo.
Ob teh besedah sem se zaprla v sobo, bilo mi je zelo hudo. Nina me je zdaj zagotovo še tisočkrat bolj zasovražila in zavedam se, da bo s tem vplivala na Toma. Gotovo mu vsak večer na uho šepeta, kako grozne reči počnem in da sem v njuno hišo prinašam nesrečo.

V sobo vstopi Tom. Ni potrkal, samo sesedel se je na posteljo. Verjetno je hotel govoriti z mano, zato pogled iz okna preusmerim proti k njemu in že ko hočem spregovoriti, me prekine.
"Upam, da si ne jemleš preveč k srcu. Za nesrečo gotovo nisi kriva ti."
"Če bi bila tisti trenutek tam, bi morda lahko kaj preprečila..."ponovno me prekine.
"Chris vedno divja po stopnicah, kadar naju s Nino ni doma. Oprosti, mogoče sem kriv jaz, ker te na to nisem opozoril."
Čudno tišino med nama prekine trkanje na vrata: "Lahko vstopim?" Tom se je malo skremžil, ko je Nina prišla v sobo. "Tega ne počneš nikoli. Ampak mi je všeč." Z roko podrsi po njegovih ramenih njene ustnice se ustavijo na njegovih. Nato sede na posteljo poleg Toma in prisluhne najni tišini.
"Mimogrede, Bithany. Slišala sva, da imaš fanta. Čestitke!"
"Se mi je zdelo, da ne bo časa za branje knjig."
"Tom, ne bodi smešen. Morala bi ji privoščiti nekaj tednov dopusta."
"Am, no ja. V bistvu nisva čisto zares skupaj." zajeclam in pogled preusmerim v tla. Začutim, kako me preplavi rdečica.
"Povej nama no, kako sta se spoznala. Tvoja starša sta najbrž zelo navdušena. Čudno, da mi Arthur še ničesar ni povedal. Je to kakšna družinska skrivnost?"
Tudi, če bi bila z Jackom skupaj, svojim staršem ne bi verjetno povedala tega. V zadnj mesecu sem popolnoma prekinila stike z njima. Ali bolje rečeno sta ona prekinala stike z mano.
"Hja, težko rečem. Mogoče bi se morala vrniti nazaj na študij in se vrniti domov." nadzadnje rečem.
"Zdaj je prepozno. Je kar je."
"V bistvu nama z Ninom tukaj nisi v napoto, kajne ljubica?" opazim, kako Tom išče odgovor v Nini, toda od Nine ne dobi nobenega odziva.
"Edina stvar, ki me pri tem moti je, da imava zelo malo časa."
"Časa za naju." doda Nina.
Začutim, da nekaj naklepata. Ta pogovor sploh ni naklučje, čez nekaj časa ugotovim, da sta me prišla nekaj prositi.
"Od kar imava otroke, zelo nemirno spiva."
"Tudi, ko jih ni ob nama sva nemirna."
"Že dolgo časa iščeva primerno varuško. Ampak čisto vedno naletima na napačno."
"Vem, da svojega dela ne odpravljam, tako kot bi morala." potihoma priznam. Opazim, kako se Ninine obrvi nahitro privzdignejo: "Kaj res?"
"Chris ni takega mnenja. Rekel je, da hoče, da ostaneš tu. Tudi punci se s tem strinjata."
"Najhuje je to, da nočejo več nobene nove." se zamišljeni zasmeji Tom.
"Če želiš, ti bova denar iz Francije vsak dan nakazala. Koliko želiš, da ti nakaževa?"
Takrat mi je postalo jasno,da počitnic zame letos ne bo.
"No, no. Samo za eno majhno uslugo te prosiva. Potem boš lahko odšla k svojemu fantu, ali kdor koli je že ta fant. Jack, če se prav spovnim? "
"Jack Stuff." glasneje ponovi Nina. "Čudno mi je le, da nima facebook profila in nobenega drugega internetnega omrežja."
"Wow, wow. Ljubica, kako pa ti to veš?"
"Naj ti Bithany sama pove, kako sta se spoznala."
Nina se pritajeno nasmehne, besede pa prepušča meni, saj odide iz sobe. Tom usupljeno gleda vame. "To je najbrž zanimiva zgodba, a?"
"Nič, kaj posebnega...spoznala sva se med študijem..." začnem. Presneto, bi se lahko te laži že končale. In mimogrede hvala Chrisu, ki skrbi, da moje življenje ne bi bilo premalo zapleteno.
04. julij 2019
neeeeeeeeeeeeeeeeeeext! Wau
04. julij 2019
10. POGLAVJE

Ko se naslednji dan že na vse zgodaj ponovno znajdem v Tomovi slastičarni najprej pregledam vsa naročila in rezervacije. Dori in Harperju sem razrevirala mizo številka 27, v zgornjem nadstropju z odprtim tlorisom. Nebo je v večerni svetlobi odeto v en sam odtenek modre in prepričana sem, da jima bo všeč.
Ne morem opisati, kako neizmerno ju pričakujem. Za ta večer sem še posebej skrbno izbrala sladico.Z Nino sem se že vse uspela dogovoriti. Pripravila nam bo veganski presni tiramisu z avokadovim prelivom in kokosovim nadevom. Prepričana sem, da tega še nista jedla. Mislim, da jima bo všeč.

Ko previrim vsa naročila in rezervacije, začnem pogrinjati mize. Zmoti me glasno brnenje motorja, najprej sem mislila, da se je peljal samo mimo. Potem pa ugotovim, da motor glasno brni na mestu. Ko skozi ramo pogledam skozi stekleno steno, na drugi strani opazim motorista. Gledal je naravnost vame. Počutim se zelo čudno, ker me je zmotil sredi dela. Kdo neki sploh je? Ko sem mu vrnila pogled, je brnenje motorja ugasnilo. Fant iz glave sname čelado. Videti je bil precej smešen, saj so mu lasje štrleli na vse strani. Bilo mi je zares ne prijetno, ker pogleda ni umaknil stran od mene. Nato ugotovim, da v ogledalu gleda svoj odsev in zbegano planem v smeh.
Iz kavčka vzame vrečke vrtnic in če tudi na vratih piše, da je zaprto pozvoni.
Vse skupaj se mi zdi zelo smešno.
"Pozdravljena. Smem odložiti tele rože?" reče, ko mu odprem. Čeprav mu prvo skušam povedati, da je zaprto, gre kar mimo mene in na pult odloži vreče.
"Nobenih rož nismo naročili." zbegano rečem. Opazujem vsak njegov sleherni korak. Kako za trenutek zapusti slastičarno in se ponovno vrne z polnimi rokami rož.
"Oh, saj res. Novinka si.Naj se ti predstavim. Ryan sem. Vrtnar."


"Bithany Madden." rečem, ko se rokujeva.
"Si Tomova hči?" opazim, kako se njegove zenice razširijo.
"Tom je moj stric." odvrnem.
"Prima. Si zaposlena tukaj ali kar tako...?"
"Trenutno delam tukaj, ja. Že kakšen mesec."
"Hm, čudno, da se nikoli prej nisva videla. No zdaj lahko pričakuješ, da se bova videvala pogosteje." mi pomežikne, ko ga pospremim do motorja.
"Čakaj, hočeš reči, da lahko pričakujem še več vrtnic?" ne morem več zadrževati, da se ne bi nasmehnila. Njegove besede so iz mene izvabile nasmeh. "Nekako tako. V poletnih mesecih se tukaj obeta kar precej porok."
Če si zdaj ne bi zapel čelade, bi ga hotela vprašati še veliko več o tem. Ampak, očitno se mu je modilo.
V slastičarno začnejo prihajati gostje. Rože umaknem iz pulta, šele potem se zavem,Ryanovih besed. Torej se v naši slastičarni že jutri obeta poroka. Moj bog!

Čeprav imam gužvo, zdaj iz glave skušam priklicati spomin, katere številke so bile napisane na Clovijevem povabilu.
04. julij 2019
neeeeeext!
05. julij 2019
11. POGLAVJE

Vrnem se v Tomovo razkošno hišo. Otrok ni bilo doma. Povabljeni so bili na rojstnodnevno zabavo. Škoda, da se to ne zgodi večkrat. Tom je odšel po opravkih, z Nino pa sva se v službi zamenjali. Zdaj imam čas celo popoldne, da se uredim. In kar je najboljše- hišo čisto zase.
Potrebovala sem samo prenosni računalnik in kozarec šampanjca. Z Jackom sva bila dogovorjena, da se danes ob treh vidiva po kameri. Razganja me od navdušenja. Ne vem, kaj naj oblečem. Čisto preveč sem vznemirjena zaradi vsega.
Pa tudi on. Zanima me, kakšen je v resnici. Če sem iskrena, me je očaral že samo s pogovorom. Čeprav sem njegovo pozornost pridobila na malce drugačen način, se mi zdi, da razume, da je bila to samo šala. Upam samo, da ne jemle to preveč resno. Danes mu bom dokazala, kako resno mislim.
Sicer pa sem o prihodu v Bern sem že dovolj razmislila. Že naslednji teden, ko se bosta Nina in Tom odpravila v Francijo, lahko izkoristim čudovito priložnost.
Ko se uredim se ponovno pogledam v ogledalo. Rdeča šminka na ustnicah je popestrila bledo kožo, kar je izgledalo precej bolje kot prej. Oči so se mi nevarno lesketale, lasje sem pustila pasti na ramena. Kodri so bili precej divji, dajali so brezhibni videz. Lahko rečem, da sem bila pripravljena v popolnosti. Sedela sem na postelji in v mislih odštevala minute, ko ga bom lahko poklicala.
Na moje veliko presenečenje je on poklical mene. In to minuto pred tretjo.
"Hej." se končno uspem javiti.
"Za boga, celo večnost si rabla da se javiš?"
Na živce mi je že šlo, da se mu moram čisto vedno opravičevati, zato se mu danes nisem.
"Ne," zmedeno se nasmehnem. "Samo po šampanjec sem šla." se nahitro zlažem.
"Lisica."
"Haha kaj?"
"Lahko bi si ga delila."
"Ja, ampak te ni tu."
"No, o čem si hotela govoriti?"
Opazim, da hitro spremeni temo. Pretvarjam se, da razmišljam, a v resnici mi gre poglavi samo to, zakaj še nisva odprla kamere.
"Hotela sem ti nekaj povedati."
"In to je?"
"Tisto o prijateljici, saj veš. Že sinoči sva govorila o tem."
"O poroki. " tiho reče. Vidim, da ni preveč navdušen nad to temo.
"Jap." dodam. "Ampak čisto zares mislim, da bi lahko odšel z mano na to poroko."
Na vse pretege se trudim, da bi mi iz njega uspelo privabiti ta skromni odgovor, vendar zaman.
“Oh, kakšna škoda. Mislil sem, da bi se lahko družila na drugačen način. Bolj zanimiv.” se posmeje v telefon. Čedalje bolj sem prepričana, da me ne jemlje resno, toda kljub temu poskušam.
"Poglej Jack. Že v začetku nisem iskala nobene resne zveze." Začnem pojasnjevati.
"Popolnoma razumem," odvrne. Ob teh besedah se mi ne zdi, da bi bil užaljen ali kaj podobnega. Njegov glas je ostal hladen. Nad tem nisem bila presenečena.
Po požirku šampanca nadaljujem.
"Hotela sem poiskati prijatelja, ki bi se Cloe predstavil kot moj fant. Samo za eno trapasto poroko razumeš. Potem se bom tako ali tako preselila v Francijo in zaživela bom popolnoma novo življenje. Ljudje me bodo po tistem pustili pri miru."
"Ta ideja je potencialno trapasta.Zakaj si preprosto ne moreš najti resnega fanta." presenečeno odvrne.
Ob teh beseah, čedalje bolj izgubljam upanje, nad tem da bova ostala prijatelja.
"Dovolj sem ti povedala. Če hočeš sodelovati ali ne je zdaj tvoja odločitev." jezno prhnem.
"Bithany." me poskuša pomiriti.
To je vse kar uspe reči. Kar naenkrat na ekranu pred menoj prislika njegov obraz. Tega resnično nisem pričakovovala. Njegove oči so bile temno rjave, njegov pogled pohoten, lasje temni in rahlo razmršeni. Zgledal je peklensko dobro.
"Mislim, da si zaslužiš veliko več ." spregovori. Njegove oči se nevarno zalesketajo.
"Torej dobim priložnost ali ne?” naposled vprašam.
"Dobro. To bom razumel, kot da ti je do tega.«
Po nekaj minutah mi postane jasno, da sem pravkar privolila v nekaj najbolj trapastega. Ampak ne morem se mu upreti. Privlači me.
»Prav. Naslednji teden pridem v Bern, da se bova lahko bolj spoznala.«
08. julij 2019
Next
08. julij 2019
12. POGLAVJE

"Bithany, se ti je čisto zmešalo ali kaj?" opazim, kako se Dorine oči oprejo vame tako oporniško je zgledala, ko sem ji povedala za Bern. Pa tudi Harper nad mojo idejo ni bil ravno navdušen, vendar tega ni pokazal. "Veš kaj. Ne verjamem ti." naposled vzdihne.
"Nikoli nisi odhajala tako daleč. Bern je čisto na drugem koncu države. To pa more biti zabava in pol."
"Ja res je." se nasmejim in z vilico zajamem košček tiramisuja.
Nato ponovno pogled preusmerim v niju.
Ne morem ji povedati, da se dobim s tipom iz neta.
Čeprav vem, da me ne bi obsojala. Enostavno ne morem. Kot najstarejša hči sem mlajšima za vzgled. In četudi se vedem trapasto, tega jima ne morem priznati.
"Zakaj pa ne." vidim, kako gre Harperju na smeh, kot bi vedel zakaj se gre. Presenečeno pobuljim van: "Kaj?" s polnimi usti zamomljam. "Tudi vidva hodita na zabave. Kar spolnita se, kako sem vaju včasih vozila od prizorišča do prizorišča."
"Nisem mislila tako." je užaljeno zavzihnila.
"Meni se pa zdi to čisto kul. Tudi jaz bom pri 23 letih hodil ven. Za resne zveze bo še tako ali tako dovolj časa."
Dora jezno ošine Harperja. Vem, da so se njene misli popolnoma razlikovale od Harperja. "Tepko, ne gre se sploh za to."
"Zakaj pa?"
Dora ponovno odpre oči vame. "Dejstvo je, da nama sestra nekaj prekriva."
"Aja?" Harperja ponovno plane v smeh in me radovedno ošine s pogledom.
"Torej nama res?"
Dora opre prst proti meni.
"Prepričana sem, da si v Bernu spoznala nekega fanta!"
Čutim, kako mi srce ponovno začne glasno razbijati. Le kaj jima naj odgovorim. Veliko prehitro je bilo.
"No ja. Prehitro je, da bi govorili o temu."
Harper in Dora se spogledata. "Pač v bistvu je to super!" Kaže, da le nekdo ne skriva kanček upanja. Harper je bil videti ponosen, Dora pa...
"Ne vem zakaj imam občutek, ampak bo to spet ista pesem, kot z vsemi ostalimi do zdaj."
"Čakaj malo. Mislim sem, da je Bithany še devica." ponovno mi vrne enega od tistih presenečenih pogledov. Kot vidim Dora izgublja živce nad njim. Še malo pa bo primazala klafuto.
Znajdem se v res čudni situaciji.
Pogovor je vedno bolj tekel v napačno smer. Dora takoj spremeni temo pogovora, ko opazi, da se znajdem v zadregi.
"Si torto spekla sama? Božanska je!!" uspopljivo reče Dora.
"Ah, kje. Vse zasluge grejo tejle gospodični." prst uprem v Nino, ki se naključno pojavi pred nami, ko pri sosednji mizi pobira naročila. Zasustavim jo in predstavim družinskim članom.
Nina Madden. Mati treh otrok, ki jih bosta pazila čez vikend.

Samo nekaj priporočljivih nasvetov.
Ne morem verjeti, da se ob pisanju teh priporočil počutim kot bi bila njihova mama.
Pred odhodom sem se odločila, da se bom pogovorila z njimi. Zdaj ko preživim toliko časa z njimi, me opoštevajo bolj kot svoje starše. V nekaj tednih mi je uspelo zgraditi čudovit odnos. Še enkrat bi se morala zahvaliti Alijani, za njene trike.
Torej.
Harper, ne drzni si jih učiti traparij, ker boš še isti dan zelo obžaloval.
Dora tudi, če izgubiš živce poskusi ostati mirna. Na začetku bodo preizkušali vse meje. Zato Harper in Dora nikakor jima ne popuščajta pri mejah. Dobro vejo kaj smejo in kaj ne smejo. Na veliki preizkušnji sta. Če bosta popustljiva, vaju bodo ovijali okoli prsta. In še ne podcenjujta jih. Kljub temu, da so le otroci, so zelo bistri. Še kako dobro znajo popihati na dušo.
P.S.: Chris bo prvih nekaj dneh divjal po hiši. Ne pustita mu, da dela bedarije. In prosim! Tole me res dobro poslušajta. Ne nasedita mu, ko se bo ponovno hotel igrati pilota in skakati iz stopnic iz balkona.
Elenor bo veš čas hotela jesti samo sladkarije. Ko ji to prepoveš, bo začela razbijati po hiši. Nikar se ne ustrašita, to je neno normano stanje. Na začetku bo zavračala vso hrano. Priporočam, da ji pripravita sadni krožnik in tudi če ga zavrne, ne pozabita. Sladkarije so zanjo prepovedane.
In oh ja,skoraj sem pozabila. Z Aneto je možno komunicirati le preko lutke.
Upam, da se bosta znašla. Sicer pa me ne bo samo za dva dni.
08. julij 2019
13. POGLAVJE

Nestrpno odštevam dneve, ko se bosta Nina in Tom izselila iz hiše. No ja, izselila se bosta samo za kratek čas. Počitniški predih bosta preživela na Francoski Polineziji, brez otrok. Lahko bosta iskoristila čas, da se posvetita drug drugemu. Popolnoma razumem, da je to v njuni hiši ne mogoče. Zato jima ne zamirim. Otroci so kot živo srebro.
Če sem čisto iskrena bi raje videla, da bi Jack prišel v Zürich in bi Nina in Tom seboj vzela svoje razgrajače.
Tako ne bi moral zavrniti moje ponudbe.
Celo prepričana sem, da se Tomovi razkošni hiši ne bi moral opreti. Vila je opremljena z razkošnim pohištvom, skrbno izbrano keramiko in okusnimi nude barvami sten, ki so najnovejši trend. Kot sem že večkrat omenila, v zavetju njenih sten se človek počuti resnično filemsko. Težko bi bilo iztopiti iz njenega toplega zavetja in se spet postaviti na realna tla. Prepičana sem, da bi ga s tem dobila.
Poleg tega Nina ves čas skrbi za garderobo. V moji omari se dnevno znajdejo novi kosi oblačil, kar mi dnevno daje navdih.
Hiša je na vsakem vogalu opremljena z ogledalom in skoraj ne mogoče je, da bi se izognil temu, da se najmanj tristokrat na dan pogledaš v ogledalu.
Želela sem si, da bi to lahko počela z Jackom v dvoje.
Mimogrede, zakonjska postelja v Tomovi spalnici te resnično prevzame, da jo preizkusiš. Česa takega ne bi morala doživeti niti v filmu.
Mimogrede, svojega strica sem oboževala že veliko prej preden je postal bogat, s predpostavko, da sem ga takrat obravnavala kot svojega namišljenega starejšega brata, ki sem si ga vedno želela. Sedaj v njegovih očeh vidim popolnega tujca, ki je svojo dušo prodal za to imetje. Moja dejanja pri vsem tem, pa so še vedno komaj opazna ironija.
08. julij 2019
Next!
09. julij 2019
Bom se pocakala malo na kaksen Next
09. julij 2019
14. POGLAVJE

Sedela sem na postelji in strmela v omaro. Ne morem verjeti, da po dvajsetih minutah slačenja in preoblačenja niti enkrat nisem bila zadovoljna z izgledom. Je to sploh mogoče?
Resnično ne vem več, kaj naj oblečem za zabavo. Že dolgo mi to sploh ni bilo potrebno razmišljati.
Harper in Dora bi morala biti že tu. Živčno se obrnem proti stenski uri.
19. julij 2019
*Harper in Dora bosta kmalu tukaj. Živčno se obrnem proti stenski uri, nato pa nadaljujem z brskanjem po omari. Ko končno najdem obleko s edinstvenim krojem in glamurozno barvo,iz kuhinje zaslišim vznemerljiv glas. Otroci so pravkar oznanili, da sta Harper in Dora že prišla. Presneto, obleke se ne da zapret! Pogledam skozi okno, da bi se prepričala, ali sta s seboj prinesla inbox, vendar se mi pogled takoj zmrači, ko opazim, da je prišla samo Dora.
Tako mi je takoj postalo jasno, da lahko pozabim na glamurozno rožnato oblekco. Dora je prenežna, da bi mi lahko zaprla obleko, Harper bi se zagotovo bolj potrudil. Obleka se bi lahko zaprla le na silo.
Nisem imela več veliko časa.Iz omare sem potegnila prvo obleko, ki mi je bila pri roki in si jo navlekla nase. Trapasto, da bom odšla na zmenek v črnem odtenku, ampak nisem imela druge izbire.
19. julij 2019
Dora je namesto inboxa s seboj prinesla kovček z ličilim. To me je čisto presnetilo. Rekla je, da me bo namazala brezhibno.Čeprav sem se z Harperjem zmenila za inbox in me je naprej popadila jeza, ker so bili otroci razočarani, sem nekaj trenutkov za tem vse skupaj pozabila.
Končno bom v središču pozornosti jaz in ne oni.
Če bi naju videla Nina, kaj počneva v njeni kuhinji bi znorela. Medtem, ko me je Dora ličila, je Chris pazil na mleko. Elenor je gris razsipala po celi kuhinji, Dora pa je norela. Mogoče bi bilo bolje, če me bi ličila v kopalnici, ker potem ne bi videla vso to nesnago.
Jaz pa sem bila tega že navajena. "Pusti jih, saj se morajo naučiti." sem smehoma dejala.
20. julij 2019
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani