Pozdravljeni v prvem delu zgodbice. Moje ime je Lana in pisala bom to zgodbico. Za
vas imam zelo zanimiva poglavlja, zato upam da boste uživali ob branju.

NASLOV:Gozd Skrivnosti

ŽARN:Fantazija

KRATEK OPIS:Alliana je navadno dekle, ki že eno leto hodi v srednjo šolo v njihovem mestu. Živi z svojo mamo in sestro, oče pa je pogosto zdoma, zaradi službenih potovanj. V šoli Alliana ni preveč priljubljena, saj mislijo da je čudakinja,ker se ukvarja z risbami gozda, ki se nahaja za šolo. Iz tega gozda še nihče ni prišel živ. Ta mit tudi Alliani pride na ušesa in odločena, da razvozla uganko, se odpravi v gozd. Alliana ima grozno nesrečo, saj globoko zaide v gozd in ne ve kako se vrniti. Alliana v gozdu spozna vilince – njene nove prijatelje – in skupaj se borijo proti nesramnim silam, ki že vrsto let želijo zavzeti ves gozd.

OPOMBE: To je prva zgodbica, za katero sem bom veliko zavzemala, ker so poletne počitnice. Upam da bo brana zgodbica, vesela bom vsake pohvale in opombe, ker mi lahko pomagajo narediti zgodbico boljšo.

28. julij 2019
"Čudakinja zopet riše gozd " se je oglasila punca za mojim hrbtom. Sošolci in sošolke, so začeti šepetati med seboj. Bili so prestrašeni, to se je videlo na njihovem obrazu. Punca, ki je spregovorila, je imela na sebi oblečeno belo obleko, lase pa je imela spete v čop. Vstala sem se in začela za seboj pospravljati svoje risbe " Mogoče veš, zakaj doben ne omenja gozda? " se je oglasila punca, ko sem že hotela oditi. Pogledala sem jo v oči " Ne, nevem " sem odgovorila z tihim in sramežljivim glasom " Kdor se je odpravil v ta gozd, nikoli ni prišel več ven živ " je pojasnila punca in odšla.

Vse se mi je zdelo nenavadno, čudno. Vsako noč sem globje in globje razmišljala o gozdu, dokler se nisem odločila, da bom svoji radovednosti popustila in se odpravila v gozd. Naslednji dan, ko je mama peljala sestro k zdravniku, sem se odpravila. Kmalu sem stala pred gozdom skrivnosti. Ogledovala sem si vse barve listov, ki sem jih videla po poti. Ohladilo se je in padla je noč. Hotela sem nazaj domov, ampak nisem poznala poti nazaj. Barve listov so me popeljale, tako daleč da sem se izgubila. Nikogar ni bilo okoli. Bila sem sama. Odločila sem se da prespim v gozdu.

Nekaj je letelo okoli mene, odprla sem oči in se vsedla. Ničesar ni bilo, dokler nisem slišala drobnega glaseka: " Ni videti nevarna " , mala stvarca je priletela k meni. Od strahu sem se vstala in poprijela prvo palico, ki mi je prišla pod roke in jo usmerila proti stvarci " Ni se ti treba bati, jaz sem gozdna vila " me je ogovorila gozna vila. Bila sem še vedno prestrašena, ampak sem vseeno odložila palico in se ji približala " Ali si se izgubila? " me je vprašala. Jaz sem ji v vprašanje samo pokimala. Primila me je za mezinček in vodila vse do majhne vasice, kjer naj bi prebivale gozdne vile.
" Prosim posluh " je ukazala gozna vila vsem ostalim " Našla sem človeka, ni nevarna, lahko nam pomaga " obrnila se je proti meni in me pogledala z modro sijočimi očmi. Nisem vedela zakaj me tako gleda, dokler ni spregovorila : " Nam boš pomagala, premagati nesramne sile, ki želijo zavzeti ves gozd? " Bila sem osupla, nisem vedela kako naj odgovorim. Zopet sem jo pogledala v njeno modre sijoče uči, in pokimala. Vse gozdne vile so se začele veseliti " Ampak, kako bom pomagala če pa sem tako velika, ve pa tako drobcene? " sem vprašala. Vila se je nasmehnila in zamahnila z svojo palico. Začela sem se pomanjševati in ni se nehalo, dokler nisem bila tako drobcena, kot ostale.
28. julij 2019
u235949
u235949
Next
28. julij 2019
Predlagam ti še, da malo popaziš na slovnico. Poglej si malo zgodbe drugih, ki pišejo že dlje časa. Izgovorje stavke pusti pri miru in jih ne krepi ter jih daj v naslednji odstavek. Potem bo super.
28. julij 2019
u241786
u241786
Next!

Res zanimiv začetek, takoj nadaljuj!
28. julij 2019
Čez nekaj trenutkov sem se zbudila na travi, obkrožena z ostalimi gozdnimi vilami.
"Kaj se je zgodilo?" sem povprašala gozdno vilo, ki me je spremenila v eno izmed njih.
"Ko sem te spremenila, si obstala v zraku in ker še neznaš uporabljati svojih kril, si poletela naravnost v travo " je rekla z rahlim nasmeškom na ustnicah. Na njenem obrazu se je videlo, da je razočarana, ker je pozabila, da začetniki ne znajo leteti. Vstala sem se in se ozrla naokoli. Okoli mene je bilo več, kot dvesto gozdnih vil "To obleko, moramo spremeniti" se je oglasila ena od gozdnih vil in me povlekla za roko in vlekla vse do njene majhne hišice, ki je bila narejena iz rože " Kaj praviš?" me je vprašala, ko je iz omare potegnila modro- zeleno oblekico. Bila je prečudovita. Pokimala sem. Gozdna vila mi je v roke položila obleko in pokazala na kabino.

"Nevem, če mi res pristaja" sem se oglasila, ko sem izstopila iz kabine. Gozdna vila se je obrnila ter zaploskala "Izgledaš čudovito" je dodala. Pogledala sem po oblekici navzdol in za trenutek se mi je zdelo da izgledam, kot kraljična " Pridi, oditi morava. Kraljica ima govor o temnih silah, ki želijo zavzeti gozd " je rekla gozna vila.

Pozdravljeni vsi skupaj. Tukaj smo se zbrali, da bi skovali načrtm kako bomo ustavili temne sile." nas je ogovorila kraljica " Slišala sem da je tukaj človek, ki nam lahko pomaga " pogledala je proti meni " Bi lahko prišla in nam predlagala kakšen načrt " . Odšla sem do kraljice " Mislim da bi morale nekatere gozdne vile vohuniti, potem pa ko bi izvedeli načrte, bi napadli " kraljica me je pogledala, nato je pogledala gozdno vilo, ki me je pripeljala "Mislim da je odličen načrt" je pritrdila kraljica.

Bila sem izbrana, da vohunim za temnimi silami. Hodila sem poleg desetih gozdnih vil, in se pogovarjala, dokler nismo prišle do temnega gradu. Okoli gradu se je vlekla siva gosta megla. Ko sem imela oči na gradu, me je zmrazilo po celem telesu. Postajalo me je strah. Hotela sem se samo obrniti in vrniti nazaj v vasico, ampak sem vseeno nadaljevala pot "Tukaj bomo prenočile oziroma počakale, dokler se temne sile ne prikažejo. Potem jih bomo zgrabile in izvlekle informacije " je rekla ena od gozdnih vil. Strinjala sem se z njenim načrtom.

Okoli polnoči se je izza grmovja prikazala temna sila. Bila je visoka in strašljiva. Obraz je imela pokritega z temno ruto. Bila je strašljiva. Gozdna vila je skočila na njega in ga poskušala povlečiti za grmovje. Brez uspeha. Temna sila jo je potegnila za roko in vrgla na tla. Ostale gozdne vile,poleg mene, so ga zgrabile in zvezale.
29. julij 2019
u235949
u235949
Next
29. julij 2019
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani