komu so glodalci všeč???
meni so itak the best pa vam???
mate kkšnga doma????

pa dajte slike gor
dajala bom naloge

o katerih glodalcih sodelovati jih mora najmanj 6.
pol pa začnemo!!!

boš sodeloval(a)?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

13. marec 2011
kdor bi sodeloval naj se javi na moj profil!
13. marec 2011
ok še pet jih rabmo
14. marec 2011
no kar na prvo nalogo dajte gor čim lepšo sliko katerega koli hrčka

primer:15. marec 2011
kako pa
15. marec 2011
KAJ KAKO??? A SLIKO DAŠ GOR PAČ OD HRČKA NO LOH TUT VEČ SLIK DAŠ PAČ SM NA FORUM RAZUMEŠ???
16. marec 2011
no kar začnite...
26. marec 2011
tep pa tu negre kaj?????
03. maj 2011
nočeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
03. maj 2011
no ta forum je kar tko neki kr.... je biu moj prvi če hočeš se prijavi pa na top modrl by simmy2
p.s pa slike grejo sam jih verjetno ne znaž gor dajat
03. maj 2011
hey...nekaj bi vprašala!!
imela bi zajklo samo da bi jo vsako soboto peljala na vikend odaljen 50km....kaj bi bilo z njo kaj narobe???? ker mi je sošolka povedala da so baje zajci občutljivi na različne temerature!
pllliiisss mi lahko kdo odgovori.........
19. maj 2011
ammm... zapleteno uprašanje....mislim de je malo predaleč kak 1 ali 2 km bi že ampak 50.....no ne spoznam se peav na zajce ampak to ti odsvetujem
19. maj 2011
aha...je kakšen glodalec ki bi ga lahko vozla tako daleč???
....ker bi zelo rada imela kakšnega glodalca samo se na njih ne spoznam preveč !!!
19. maj 2011
mhmm......ne vem ampak tačke glodalcev so občutljive zato.......no hrček je super tudi sama ga imam obstaja tudi povodec za hrčke ampak ker je majhen ne more tako hitko teči po cesti kot v hiši


anchy44 ok
20. maj 2011
aha...sorry če ti tečnarim...kaj mi lahko malo več poveš o hrčku prosim????
20. maj 2011
ja seveda dala ti bom link tam je vse o glodalcih psih mačkah....

Poznamo 27 vrst in podvrst hrčkov, ki so razširjene po vsem svetu in živijo v različnih življenjskih okoljih. Večina živi v polpuščavah. Nekateri hrčki niso bili udomačeni za hišne ljubljence. Najbolj razširjen je zlati ali sirski hrček. Druge, manjše vrste pa so še ruski hrček, kitajski hrček in Roborovski hrček.

Sirske hrčke so prvič udomačili v 50-ih letih 20. stoletja. So nočne živali, ki živijo v votlinah in mrežah podzemnih rovov.

vrste:

irski ali zlati hrček (Mesocricetus auratus)
Zlati hrček je najbolj razširjena vrsta in sodi med večje hrčke. Kožuh teh hrčkov je, kot že ime pove, zlate ali svetle, kremaste barve. Odrasel zlati hrček lahko meri do 18 cm. So zelo teritorialne živali in običajno samotarji. Hrčki so nočne živali in pridejo na plan ter se igrajo predvsem v nočnem času. Sirski hrčki so precej plašni, vendar se sčasoma navadijo na skrbnika in se radi crkljajo.

Pritlikavi hrčki
Poznamo tri glavne vrste, ki pa so si med seboj zelo podobne. Če se odločite za pritlikavega hrčka, mu kupite primerno kletko in igrače, ki bodo zanj primerne velikosti. Ne pozabite, da so pritlikavi hrčki zelo majhni in hitri.

Kitajski hrček (Cricetulus griseus)
Kot zlati hrček, so tudi kitajski hrčki precej teritorialni, vendar jih lahko imate več skupaj, če so skupaj odraščali in se med seboj poznajo. So zelo dolgi in vitki hrčki z majhnimi, čokatimi repki. Zrastejo 10-12cm v dolžino.

Ruski hrček (Phodopus sungorus)
Ruskega hrčka spoznate po zelo kratkem repku in kosmatih nogah. Raje kot sami živijo v skupinah ali parih. Samec ruskega hrčka pomaga samici pri vzreji mladičev in lahko ostane v kletki skupaj z brejo samico. Ruski hrčki so zelo prijazni in se radi crkljajo. Zrastejo približno 10-12cm.

Roborovski hrček (Phodopus roborovskii)
Ti hrčki so zelo majhni in izredno prikupni. Zrastejo le do 5cm v dolžino. So odlični hišni ljubljenci, ker so zelo nežni in se pustijo prijemati. Vendar pazite – so zelo hitri in jih je težko ujeti, če vam pobegnejo. Pritlikavi hrček natisni E-pošta

dwarf-hamster

Prve so odkrili ruske hrčke v 18. stoletju. Najprej so jih našli v Rusiji, nato pa še v drugih delih Azije, vključno s Sibirijo in Kitajsko. Kitajski hrčki izvirajo iz Kitajske, Roborovski pa iz Mongolije. Vse tri vrste so postale priljubljene kot hišne živali v 60-ih letih 20. stoletja, vendar pa niso tako razširjeni kot zlati hrčki. Vzrok temu je najbrž počasnejša reprodukcija in nizka plodnost.

Pritlikavi hrčki so idealni družinski ljubljenci. Potrebujejo zelo malo prostora, zanje je enostavno skrbeti in postanejo zelo domači, če jim namenjate veliko pozornosti in časa. Primerni so tako za odrasle kot tudi za otroke. Podobno kot sirski hrček tudi pritlikavi hrčki večino dneva prespijo, aktivni postanejo šele v mraku in ponoči. Najpogostejše vrste pritlikavih hrčkov so ruski, kitajski in Roborovski hrček.
Pritlikave hrčke imate lahko tudi v majhnih skupinah, če je zanje dovolj prostora in so vse živali istega spola. Če želite imeti dva hrčka, je najbolje, da jih kupite istočasno, saj kasneje le stežka sprejmejo novega sostanovalca. Vedno imejte živali istega spola, sicer se bodo zelo hitro razmnoževali. Hrčki so socialne živali in se včasih tudi stepejo. Tega nikar ne zamenjujte z normalno igro. Če agresivno vedenje ne preneha, jih morate ločiti. Samice kitajskega hrčka se še posebej ne prenašajo med sabo. Pritlikave hrčke imate lahko tudi posamezno, seveda pa potrebujejo veliko vaše pozornosti in stimulativno ter zanimivo okolje, v katerem živijo.

Od vseh treh omenjenih vrst pritlikavih hrčkov je ruskega hrčka najtežje udomačiti. Roborovski hrčki pa so najbolj aktivni in zelo hitri. Hrčka držite nad mizo ali blizu tal, da zmanjšate nevarnost poškodbe v primeru padca. Kitajski hrčki se nagonsko oklepajo vaših prstov in so izjemno nežni. Zdravstvena oskrba hrčka natisni E-pošta

hamster

Hrčki so običajno zelo odporna bitja in ostanejo zdravi vse svoje kratko življenje. Kljub temu pa obstajajo številna obolenja, ki se ob nepravilni oskrbi lahko hitro pojavijo.
Če je hrčkova dlaka brez leska, žival nima apetita, kašlja ali kiha in je prisoten izcedek iz nosa, je najbrž prehlajen. Hrček naj bo v tem primeru na toplem. Če se stanje ne izboljša, ga odpeljite k veterinarju. Hrčki se lahko prehlada nalezejo od ljudi, zato ga ne prijemajte, kadar ste prehlajeni.
Prehlad najlažje preprečite tako, da kletka ni na prepihu in je temperatura med 18-22°C. Kadar je hladno, hrčku dajte več materiala za toplo gnezdo. Če je premrzlo, lahko pri hrčku nastopi t.i. hibernacija ali zimsko spanje. Hrčka vzemite v roke, da se pogreje in zbudi.
Hrčki so dovzetni za hudo drisko, poznano tudi pod imenom »bolezen mokrega repa« in jo je potrebno takoj zdraviti. Kletko temeljito zdrgnite z razkužilom. Bolezen mokrega repa je lahko posledica gnile ali plesnive hrane ali nastila, povzročitelj pa je lahko tudi stres, ki je običajno posledica selitve, prekomernega ali nepravilnega rokovanja z živalico, prenaseljenosti, ipd.
Vaš hrček lahko dobi tudi blago drisko zaradi preveč svežega sadja in zelenjave. Prevelika količina suhih peletov pa lahko povzroči zaprtje. V obeh primerih je potrebno prilagoditi prehrano.
Hrček je glodalec in njegovi zobje neprestano rastejo. Če nima primernih predmetov za glodanje, zobje preveč zrastejo in hrček ne more več odpreti ust in jemati hrane. V skrajnem primeru lahko tudi pogine. Zato naj ima hrček stalno na voljo priboljške in predmete za glodanje, s pomočjo katerih si obrablja zobe.

S pravilno oskrbo bo vaš hrček zdrav in zadovoljen. Hrčkovo domovanje redno čistite z vodo in blagim razkužilom. Kletka naj ne bo izpostavljena direktni sončni svetlobi ali prepihu. Primerna in pestra prehrana hrčku nudi vse potrebne hranilne snovi, tudi vitamine in minerale.
http://www.zootic.si/index.php?option=com_content&view=article&id=182&Itemid=230
20. maj 2011
ni problema kdorkoli če ima kakršno koli uprašanje o glodalcih me lahko upraša!
20. maj 2011


-ruska hrčka (jaz imam takega)
-zlati hrček(so kar veliki)

-roborovski hrček(zraste le do 5cm in je zelo hiter)
20. maj 2011
kletka naj bo čim večja ,kajti hrčki se radi gibljejo(predvsem ponoči)

slika ene od kletk:
20. maj 2011
nujno morajo imeti kolesce:20. maj 2011
hrana bunny pa je najbolj kvalitetna zato je tudi nekoliko dražja.jo priporočam


20. maj 2011
20. maj 2011
hvala
21. maj 2011
NI ZA KAJ
22. maj 2011
u95345
u95345
Živjo! Rada bi nekaj povedala tukaj, saj imam tudi sama doma hrčka.
"nou profil mam" uporabnica:
1. Robovski hrček ne zraste le do 5 cm (veš koliko je 5 cm), temveč je velik približno 10-12 cm.
2. Bunny je med hranami hrčkov med najcenejšimi hranami, in ne med najdražjimi.
3. sara.sary.sara:
Zajec mislim da vsak vikend ne bi moral pretrpeti 50 km, saj je to kar pol ure vožnje (približno). Mogoče bi zdržal (odvisno kakšne vrste bi bil) če bi mu dajala pomirjevala za male hišne ljubljenčke, ki jih dobiš v trgovini za male živali - tam kot hrano za hrčka. In mogoče bi zajca lahko peljala, če bi se na pol poti ustavili, in bi se malo sprehodili (lahko uporabiš povodec za hrčke) da se hrček nebi samo malo pol ure premikal, ampak da ga peljete na svež zrak in s povodcom (recimor na bencinski črpalki) in naredite krog ali dva. Vendar vseeno v njegovo pijačo (vodo) vmešaj pomirjevala oz. napitek proti stresu.

Če te še kaj zanima, lahko vprašaš mene, ker ogromno izskušenj z glodalci (imela sem hrčka, morskega prašička in zajca).
Lep pozdarv.
24. oktober 2012


03. maj 2013
ime: Kim
priimek: Parker

starost: 18 let
03. maj 2013
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani