FINALLY FREE

Vrnila sem se z novo zgodbo, ki ima naslov FINALLY FREE. Hvala še enkrat za vse lepe komentarje pri prejšnji zgodbi Better than words (ki sem jo končala in jo lahko še vedno preberete:https://www.igre123.com/forum/tema/better-than-words-one-direction-fanfiction/67252/1). Odločila sem se, da bo nova zgodba ZELO drugačna od mojih prejšnjih, upam, da vam bo to všeč. Lahko boste opazile, da bo na trenutke podobna Afterju (preprosto ga obožujem in sem si nekatere ideje malce sposodila ). Mogoče bo ta zgodba bolj odrasla, življenjska in tudi negativna, ampak se bom potrudila, da bo veliko lepih in romantičnih delov. Tokrat ne pričakujte nosečnosti, ker bom poskušala biti čim bolj realna. Odločila sem se tudi, da vam napišem kratko vsebino, da si boste lahko predstavljale o čem bo zgodba govorila in da se boste lahko vračale gor, če boste potrebovale kakšne informacije.
Odločila sem se tudi, da ne bom prilagala slik oseb v zgodbi, saj si želim, da si jih vsak predstavlja po svoje.

POMEMBNO: Fant, ki bo v tej zgodbi glavna oseba (nočem vam še izdati kdo bo to) definitivno ni tak v resničnem življenju in VEM, da tega ne bi nikoli naredil. Mogoče je ravno zato težje pisat, ampak mi je ideja super, tako da upam, da vas to ne bo odvrnilo od branja

KRATKA VSEBINA:
Annabelle Jade je 21-letno dekle, ki se po štirih letih zopet preseli v svoje rodno mesto. Tukaj je živela do svojega petnajstega leta, vendar se je po ločitvi staršev skupaj z bratom preselila k očetu v središče Londona. Vendar pa ločitev ni bila edini razlog za njen odhod. Želela je oditi predvsem zaradi svojega sošolca, ki jo je nadlegoval dolga tri leta. Jade ni o tem povedala nikomur, saj ni želela, da bi fant uresničil svoje grožnje. Kasneje je odšel na avdicijo, Jade pa iz njegovega življenja.
Jade se nato po šestih letih zopet vrne nazaj v objem svojega prijatelja in prijateljice. Vsak dan znova se ji prikazujejo dogodki iz preteklosti, iz časa, ko je bila žrtev nadlegovanja. Ve, da fanta ne bo nazaj, saj je sedaj svetovno priznana glasbena zvezda in to jo pomirja. Vse dokler njene družine fantova mama ne povabi na kosilo, kjer se po dolgih šestih letih zopet srečata.
Se bosta njuni življenji zopet prepletli? Bo Jade ohranila skrivnost? Bo skušala odpustiti fantu ali bo zopet zbežala stran? Kdo je on in ali se je sploh spomni?

Vse to zveste v nadaljevanju zgodbeIn še vprašanje: Kateri 1D fant mislite, da bo glavna fantovska oseba v zgodbi??
29. junij 2014
Harry?
neeeeeeeeeeeext <3
29. junij 2014
Niall?
next
29. junij 2014
Omg to bo tako popolno *_*
Mogoce Niall? Ali pa Zayn
29. junij 2014
ne vem, sam next dej!!!!
29. junij 2014
Next
29. junij 2014
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
liam mogoče?
ne vem no sej bomo vidli
29. junij 2014
u122384
u122384
Po mojem bo Niall ali pa Zayn, mogočecelo Liam, ker se to od njega najmanj pričakuje, ampak res nimam neke ideje o tem kdo je, ker bo na koncu verjetno Louis....
Next!
29. junij 2014
Ful se mi zdi da bo Louis pa nevem zakaj. Al pa Zayn.
Neeext!
29. junij 2014


PART ONE

»Take me down like I'm a domino…« Jessie je zapela zadnji verz in avto se je počasi ustavljal na dovozu pred dvonadstropno hišo, zgrajeno iz rdečih opek in okrašeno z lepimi lesenimi okni. Iz ušes sem vzela slušalke in predvajalnik pospravila v veliko torbo, ki sem jo imela ob sebi že celo vožnjo. Pogledala sem skozi okno in se po dolgem času zopet ozrla po kraju, kjer sem preživela mučna tri leta. Oči in Brian sta že stopila iz avta in se odpravila do prtljažnika, kjer so bili najini kovčki in jih znosila v hišo. Na vhodu sem zagledala mami in dvojčici. Sophie in Lily sta mi skočili v objem in na rahlo sem jima skuštrala lase. Spustila sem ju, ko sem prišla do mami, ki je ponovila njuno gesto in me objela. Z mami se nikoli nisem pretirano ujela in me njena ločitev od očeta niti ni preveč razočarala. Vedela sem, da se ne ujameta in da sta bila skupaj samo zaradi mene in mojega brata. To je bil tudi razlog, da sem se odločila živeti z očetom. Mami si je že mesec po našem odhodu našla drugega, John mu je ime in že čez eno leto sta se jima rodili Lily in Sophie. Johna nikoli nisem preveč marala. Imam svojo teorijo, da je ukradel vso mamino ljubezen, ki je do očeta nikoli ni znala kazati. Zmeraj sem se počutila kot da sem edini razlog, da sta bila sploh skupaj teh nekaj let. Kot da sem jaz tista napaka, ki si je nista želela in ju je prisilila v skupno življenje. No, in Brian seveda. Od mene je starejši samo dve leti, ampak se mi ne zdi, da starša do njega čutita takšen odpor, kot do mene. Ne rečem, da mi nista izkazovala ljubezni in mi nudila vsega, kar sem potrebovala, ampak čutila sem, da sem jima v napoto. Očitno sta me sedaj nadomestili dvojčici, ki ju mami obožuje. Tako obožuje, da se od njiju loči samo enkrat na leto, da me obišče v Londonu za božič. In še to ne verjetno zato ker hoče, ampak zato ker more. Ker je to pač naloga vsake ljubeče mame. Da enkrat na leto vidi otroka in mu reče živjo.

»Tvoja soba je še vedno v zgornjem nadstropju poleg Brianove,« je rekla kratko in me pustila, da sem vstopila v hišo, v kateri nisem bila že šest let. Potovalki sta me že čakale v sobi, verjetno jo je tja odložil oči. Poleg moje sobe je bila Brianova. Kljub temu, da bo že čez dva tedna odšel v drugo stanovanje, ki ga bo delil s svojo punco Naomi (fant je konec koncev star že 23 let, seveda potrebuje zasebnost), mu je mami sobo lično uredila.
Pogledala sem po sobi in opazila, da se tudi za pikico ni spremenila. Še vedno so bila tukaj bele omare in snežno bela miza, ki sem jo morala vedno paziti in barvat tako previdno, da je bilo skoraj mučno. Z lahkoto rečem, da je mami perfekcionistka. Vse ima urejeno in sovraži nered. In tako je bilo tudi pri meni. Soba je bila vedno pospravljena, odeje vedno lepo zložene na postelji in tla vedno svetleča. Tudi okolica hiše je ista. Za hišo je majhen vrt, kjer mami prideluje zelenjavo, saj pravi, da tista v trgovini ni dovolj dobra in preveč nezdrava. Poleg sta dva stola in miza na kateri smo pogosto jedli v sončnih poletnih dneh.
Ne morem trditi, da je bilo moje otroštvo tako zelo slabo. Bili so trenutki in dnevi, ki so bili lepi. Ko sem se resnično počutila ljubljeno in smo čas preživeli kot prava družina. To je bilo še preden sem postala žrtev fanta, ki bi mu najraje zagrenila življenje, a je name vplival s tako močjo, da mu nisem upala reči niti besede.

»Annabelle,« sem zaslišala svoje ime iz spodnjega nadstropja. Pohitela sem in opazila, da pred vrati stoji oči, ki se želi posloviti. Z Brianom sva prišla nazaj pravzaprav samo zato, ker mora oči na službeno pot na sever Evrope in nama ni želel prepustit stanovanja, saj meni, da nisva dovolj sposobna, da bi sama skrbela in plačevala zanj.
»Mislim, da bom moral iti. Jutri me čaka težka pot in želim se naspati. Rad te imam Anna. Zapomni si to. In tudi mami te ima. Samo ne zna pokazati, saj veš. Poklical vaju bom takoj, ko bom lahko. Sporoči mi kako bo šlo.« Poljubil me je načelo in stisnil roko Brianu, nato pa zapustil mesto. Lahko trdim, da je oči hitel domov ne samo zato, ker bi se želel naspati, ampak predvsem zato, da ne bi srečal Johna. Nisem samo jaz tista, ki ga ne maram. Mogoče tega ne pokaže, ampak tudi očija je prizadela ločitev od mame. Zdi se mi, da ima Johna za tekmeca, saj mu mami namenja več pozornosti, kot jo je v času zakona namenjala očiju.
Kakorkoli, zopet sem bila tukaj, v peklenskem mestu Holmes Chapel.

To je prvi del, resnično upam, da vam je všeč
29. junij 2014
Popolno res, Neeeeeeext!
29. junij 2014
omg
love it neeeeeeeeeeeeeeext
kaj lahko poveš kdo bo pač glavni karakter od 1D pleaseeeeeee?
29. junij 2014
u153052
u153052
next-nova bralka(se mi je zdel da je ta fant Harry)
29. junij 2014
Mislim da je Harry tisti ta glavni (sklepam po ''v peklenskem mestu Holmes Chapel''

NEEEEEEEEEEEEEEXT<3
29. junij 2014
next
29. junij 2014
Next
29. junij 2014
u142585
u142585
Popolno jeee *o*
neeeeeeext!
29. junij 2014
next
30. junij 2014
next
30. junij 2014
Waw,že na začetku si pritegnala z kratko vsebino
Ta glavni fant je Harry,kar sklepam po zadnjem stavku
Next
30. junij 2014
Hvala punce za komentarje Kot ste nekatere ugotovile je fant Harry (najprej sem mislila dati za glavno vlogo druzga fanta, ampak res najboljše pišem, če pišem o Harryju). In še tole: Harry je v tej zgodbi star 22 let!!!

PART TWO

»Torej Anna, kako je bilo pri očetu? Ste se imeli lepo?« Sedeli smo za mizo in jedli večerjo, ki jo je eno uro pripravljala mami. Zmeraj je želela navdušiti s hrano, imeli se je za izvrstno kuharico, čeprav je bila njena hrana samo povprečna. Zanjo so bili skupni obroki silno pomembni, saj je vedno trdila, da je to čas, ko se lahko pogovorimo in se družimo.
»Bilo je vredu,« sem na kratko odgovorila in se naprej posvetila hrani. Nekaj časa je bila tišina, ko je Brian končno začel s pripovedovanjem o svojem novem stanovanju in o potovanju, ki sta si ga z Naomi privoščila pred dobrimi petimi meseci. Brian je diplomiral iz ekonomije in je zaposlen v podjetju, ki ima na njegovo srečo podružnico tudi tukaj v bližini in bo lahko odslej delal v tem mestu. Imel je svoje dohodke in se je sam preživljal, kar je mami seveda močno spoštovala. Sama je rekla, da si je vedno želela uspešne otroke, ki bodo sami poskrbeli zase. Pri tem je seveda izpustila mene, saj ji diploma iz modnega oblikovanja ni bila dovolj, zanjo je bil to podpovprečni poklic. Z lahkoto lahko rečem, da je bila bolj ponosna na Sophijine in Lilyjine risbice, kot pa na mojo končano šolo. In kot sem predvidevala je beseda kmalu nanesla tudi na to področje.
»Anna, si že končala s šolo?« Sovražila sem, ko me je klicala Anna. Sovražila sem, ko me je kdorkoli poklical Anna, Bella ali Annabelle. To ime je uporabljal on in zato sem ga zasovražila. Vsem, razen mami in očiju sem uspela dopovedati, da bi zares rada, da me kličejo po mojem drugem imenu – Jade. In vsi, razen njiju so to spoštovali.
»Letos sem končala,« sem odgovorila.
»Pa ne boš nič delala? Boš kar doma?« Za tem vprašanjem se je skrivalo sledeče: Seveda ne boš doma ANNA. Šla boš delati in poiskala si boš zaposlitev. Misliš, da te bom jaz preživljala ANNABELLE? Takoj pojdi v sobo in pošlji tisoč prošenj in najdi zaposlitev, ki bo dobro plačana in bla bla bla.
»Iščem. Poslala sem že nekaj prošenj in čakam na njihov odgovor.« Mami je zadovoljno zmajala z glavo in se posvetila dvojčicama, ki sta se že skoraj obmetavali s hrano.
»Pa ti Brian?« To je vprašala zgolj iz vljudnosti, da ne bi izpadlo, da napada samo mene. V resnici je vedela, da bo njegov odgovor tak, kakršnega je pričakovala.
»Podružnica podjetja iz Londona me bo zaposlila. Začnem prihodnji teden.«

Včasih sem se iskreno povedano počutila, kot da sem posvojena. Je grdo, če govoriš o svoji družini, kot če ne bi bila tvoja družina? Edini član, ki sem ga imela zelo rada je Brian. Mogoče zato, ker je samo dve leti starejši, ali pa zato, ker me je vedno branil, ko je bilo treba. Lahko bi me branil tudi pred njim, le da mu nisem nikoli povedala za nadlegovanje. Nikomur nisem. Kljub temu, da nisem čutila nobene družinske pripadnosti, jih nisem želela prizadeti in jim povzročati problemov.

»Anna, si že obiskala Rachel in Christiana?« Rach in Chris sta moja najboljša prijatelja že od osnovne šole. Z Rachel sva bile sošolke, medtem, ko je Christian eno leto starejši. Vedno smo se razumeli zelo dobro in smo večino svojega časa preživeli skupaj. Tudi tistega, ko bi se morali učiti in se pripravljati na končne izpite.
»Ne še. Tukaj sem šele en dan. Jutri ju bom obiskala.« Zopet je prikimala z glavo, niti toliko se ni potrudila, da bi poiskala primerne odgovore. Mučna večerja se je končno končala in imela sem dovoljenje, da grem v sobo. V kuhinji sem še pograbila kozarec in ga napolnila z vodo. V sobi sem ga položila na nočno omarico, za vsak primer, če se zopet zbudim iz nočne more, ki sem jo običajno doživela vsako noč. Spomini iz najtežjega obdobja mojega življenja so zopet dan za dnem, noč za nočjo, prihajali nazaj v moje življenje.

30. junij 2014
neeeeeeeeeeeeeeeeeext<3
30. junij 2014
NEEEEEEEEEEEEEEEEXT<33333
30. junij 2014
u169062
u169062
Neeeeeeeeeeeeeeeeext<3333
30. junij 2014
Nexttt
30. junij 2014
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
30. junij 2014
u106451
u106451
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXXXXXXXXXXXXXTTTTTTTTTTT love it
30. junij 2014
neeeeeeeeeeext!
30. junij 2014
next
30. junij 2014
Ni nov del samo...... za komentarje
30. junij 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani