heej! Ja, že spet bom napisala novo zgodbico.
jaz- Abigail:najboljša prijateljica- Alison:


Uvod

Kako naj začnem?
Zmeraj sem si želela tiste poletne romance, kot jih lahko vidimo v filmih. Vsak trenutek sem razmišljala o tem, si predstavljala mene in njega, kako se sprehajava ob sončnem zahodu...Kljub temu pa sem mislila, da se to ne bo zgodilo. Ampak se je, le da je bilo malo bolj zapleteno.
1. poglavje

"Zakaj se jokaš?" me je vprašala Alison, ko sva hodili po šolskem hodniku. Bila sem prepričana, da ne bo opazila, vendar je. Logično da je. Poznava se že od rojstva, od trenutka ko sva se rodili, namreč obe sva prijokali na svet enajstega januarja leta 1995. Najini mami sta bili prav tako najboljši prijateljici, zato nama je bilo tako rečeno usojeno, da postaneva bff.
"Ah, saj veš..." sem zasmrkala. Bil je zadnji dan šole in zdelo se mi je, da vse skupaj mineva prehitro. Zdelo se mi je kot, da sva še včeraj kot nori plesali z najinimi bivšimi sošolci na valeti, v bistvu pa sta od tega minili že dve leti. In le še dve leti bova obiskovali srednjo šolo. Nato pa študij. Imela sem občutek, da nočem odrasti.
"Nehaj no." se je nasmehnila in me objela. "Vsako leto zganjaš takšno paniko. Morala bi uživati življenje, ne pa tako skrbeti. Res, da celo poletje ne bova videli večino prijateljev, ampak imeli se bova najboljše. HALO! Naslednji teden greva na morje." je vzkliknila Alison in se zahihitala, kot v starih časih. Obrisala sem si solze in za njo odhitela do učilnice, kjer nas je čakala še zadnja svar v šoli. Podelitev spričeval...

nextam??
10. julij 2012
u95154
u95154
next
10. julij 2012
u578
u578
next
10. julij 2012
next!!
10. julij 2012
Next!
10. julij 2012
"Končno konec!" je zavpila Alison, ko sva stopili na šolsko dvorišče. Že tedne se je veselila tega dneva, samo še o tem je govorila. Jaz pa ne bi imela nič proti temu, da še ostanem nekaj tednov. Namreč prejšnji mesec je na našo šolo prišel nov učenec. In verjetno že veste kaj mislim s tem. Seveda mi je všeč, zelo všeč. A mislim, da sem zanj le sošolka od katere lahko prepisuje.
"Pa kaj je danes s tabo?" se je razburila Alison, ko sem samo strmela pred sebe. "Luke."sem zavzdihnila. "Pozabi nanj!" je samo rekla in skomignila z rameni. Čeprav s tem verjetno ni mislila nič slabega, me je malo prizadela. "Sem preveč nepopularna zanj?" sem prestrašeno vprašala. "Ne! Seveda ne, samo mislim, da lahko najdeš boljšega. Recimo na morju. Tam bova šli v akcijo!" je z nasmehom na obrazu rekla in bila presrečna, ker je spet lahko omenila, da bova letos šli sami na morje.
"Misliš reči, jaz bom šla v akcijo." sem jo popravila. "Ti tako imaš Taylorja." sem še dodala, ko sem ga zagledala prikorakati iz šole. Bil je leto starejši od naju, imel je zelene oči in blond lase. Aja, pa še to. Taylor je moj brat! Seveda sem vesela za Aly, ampak se mi zdi naravnost nagnusno, ko se poljubljata.
"Hej, sestrica!" se je zarežal in se obrnil k Alison. Močno jo je objel in poljubil. Bila sta popolen par. Kako bi se izrazila? No, verjetno sta bila tisti najbolj popularen in popolen par na naši šoli. Tisti trenutek bi naredila vse, da bi tudi sama imela fanta.
"Greš domov?" me je vprašal Tayor, ko se je končno odlepil od Aly. "Si nor? Da bi se vozila s tabo?" sem prhnila in dodala:"Z Aly greva v kavarno proslavit!"
"Dobro." se je vdal, še enkrat poljubil Alison, se poslovil od mene in odšel do svojega temnega terenca.
"Greva?" sem vprašala, Aly pa je veselo prikimala. Med potjo sva razglabljali o tem kaj vse bova vzeli zraven. Katere obleke bova nosili, čevlje in seveda kopalke.
"Nekaj ti moram povedati." sem rekla resno, čeprav je bila tema vse prej kot resna. "Taylorja sem prepričala, da nama posodi terenca!" sem vzkliknila in Aly je v trenutku začela brezglavo cviliti in skakati. Seveda sem se ji tudi sama pridružila.
"Te počitnice bodo najboljše!" sem vzkliknila, čeprav nisem vedela, kaj vse bo sledilo v naslednjih tednih...

Taylor:
nextam???
10. julij 2012
u95154
u95154
next
10. julij 2012
next!
10. julij 2012
u578
u578
next!
10. julij 2012
next
11. julij 2012
Next!
11. julij 2012
next
13. julij 2012
next
20. julij 2012
2. poglavje

"Ljubica imaš vse?" me je že najmanj stotič vprašala mama, ko sem se že odpravljala proti avtu.
"Mama! Stara sem sedemnajst let, ne pet!" sem se zasmejala in jo objela. "Sama znam poskrbeti zase."
"Ja, mislim, pa saj gre samo za en teden." je rekel Taylor in predal ključe svojega predragega avta. "Pazi nanj. Veliko mi pomeni." je rekel resno, jaz pa sem takoj bruhnila v smeh.
"Seveda." sem komaj rekla in zadrževala smeh. Hitro sem ga objela in se skobacala v avto. Alison je Taylorju podarila še zadnji poljub in se tudi sama usedla v terenca.
Da se slučajno ne bi kdo začel jokati, sem raje vžgala avto in odpeljala morju naproti.
"Aly!" sem cvilila, ko sva se vozili že dobrih pet ur. Zunaj je bilo že temno, jaz pa sem bila popolnoma izžeta.
"Kaj?" je zajamrala in si pomela oči. "Že uro in pol spiš. Bi morda bila tako prijazna in še ti vozila nekaj časa?" sem zagodrnjala in ustavila na prvem počivališču.
Hitro sva se zamenjali in jaz sem seveda v trenutku zaspala. Tokrat za čuda nisem imela sanj o Luku ali komor koli drugemo, verjetno zato, ker sem bila tako utrujena.
"Prispeli sva." se je nasmehnila Aly in me rahlo ruknila v ramo. Nekaj časa sem potrebovala, da sem ugotovila kje in s kom sem. Ko se je v moji glavi vse postavilo na svoje mesto, se mi je na obrazu prikazal širok nasmeh. Hitro sva skočili iz avta in odhiteli k recepciji.
Hotel je bil naravnost čudovit. Povsod je bilo eksotično cvetje in vse je bilo v pisanih barvah.
"To je raj!" sem dahnila, ko sva čakali na ključe od najine sobe...

nextam?
18. avgust 2012
u95154
u95154
next
18. avgust 2012
next
18. avgust 2012
next!!
19. avgust 2012
neext
19. avgust 2012
Alison se mi je le nasmehnila in vzela ključe, ki jih je prinesel receptor.
"Kaj pa zdaj?" sem vprašala, ko sva stali v sprejemnici hotela in nisva vedeli kam bi šli. Bilo je veliko dvigal in še več stopnic.
"Verjetno bi morali v prvo nadstropje." je predvidevala Aly in odhitela v dvigalo, saj nisva imeli možnosti, da bi šli z vsemi kovčki po stopnicah- pa čeprav samo v prvo nadstropje.
"Si prepričana, da nisva v tretjem ali pa četrtem nadstropju?" sem skeptično vprašala, ona pa je le odkimala.
In res je imela prav. Kmalu sva zagledali vrata z številko 111.
"Tukaj sva." se je nasmehnila Aly in odklenila vrata. "Saj se hecaš!" sem vzkliknila, ko sem zagledala prvo spalnico. Vse je bilo v oranžno rjavi barvi. Naravnost čudovito. Naravnost tako kot sem si sama predstavljala, da bo.
Pomaknila sem se k vratom, ki so vodila v kopalnica. Ta je bila vsaj tako veliko kot prva spalnica in prav tako v čudovitem rjavem odtenku. Druga- Alyna spalnica je prav tako izgledala pravljično. Prečudovite slike, velika postelja in še naslanjač.
"To ni resnično." sem zamrmrala sama sebi, ko sem stopila na teraso. Vse je izgledalo tako domače. Še kitara je bila prislonjena ob steno.
"Čigavo pa je to?" sem vprašala Aly, a mi ni odgovorila. Preveč je bila navdušena nad najino sobo.
"Koliko je to stalo?" sem jo vprašala in tokrat me je le poslušala. "Ni pomembno." je skomignila z rameni. Njeni starši so imeli v lasti zelo uspešno računalniško podjetje in zato jim denarja ni primankovalo.
"Greva ven. Greva ven!" sem navdušeno predlagala in vse stvari zmetala iz kovčka. Obe sva si nadeli beli čipkasti obleki in se odpravili proti plaži...
moja soba:soba od Aly:kopalnica:terasa:moja obleka:obleka od Aly:
nextam? kako se vam zdi zgodba do zdej??
22. avgust 2012
next!!
22. avgust 2012
u95154
u95154
next!!!!!!!!!!!!
kaj sploh sprašuješ,super se mi zdi tvoja zgodba...
22. avgust 2012
čez nekaj dni

"Aly? Kje si?" sem vprašala in pokukala v njeno sobo. Postelja je bila razmetana in tam nekje med vsemi blazinami sem končno zagledala njene temne lase.
"Oh, umrla bom." je zamrmrala in si umaknila nekaj skuštranih pramenov iz obraza. "V glavi mi razbija in slabo mi je." je šepetala, ker jo je verjetno bolelo tudi grlo.
"Bolana si?" sem vprašala presenečeno in hkrati potrto. Ni mi bilo čisto jasno kaj bom počela na morju brez nje. "Domov greva." sem oznanila, ker nisem imela namena nadaljevati počitnic v raju brez nje.
"Ne! Taylorja sem že poklicala. Po mene pride, ti pa boš uživala še naslednja dva tedna." se je nasmehnila in vstala iz postelje. Čez spodnji del kopalk je navlekla kratke hlače, nato pa še rdečo majico brez rokavov.
"Ne bom te objemala, ker nočem, da se nalezeš." je dejala in zakašljala. "Dva tedna?" sem nenadoma vprašala. Sem sva namreč prišli za sedem dni, torej en teden, sedaj pa naj bi ostala še dva tedna???
"Ja, to je bilo presenečenje. Jutri sem ti mislila povedati, a je ta bedna bolezen posegla vmes." mi je razložila, vzela kovčke, mi pomahala v slovo, kihnila in odšla iz apartmaja.
Še nekaj minut sem le strmela v prazno in razmetano sobo, ter v vrata, ki so ostala odprta.
"O ne." sem šepnila. "Kaj bom počela tukaj še dva tedna?"
In res. Pojma nisem imela kaj naj počnem. Celoten apartma sem pospravila, prebrala knjigo, večerjala in sedaj nisem imela nič za delati. Za plažo je že bilo prepozno, saj je sonce zahajalo, ven pa se mi ni dalo iti sami.
Odpravila sem se na teraso, se vrgla v naslanjač in vzela v roke kitaro, ki se je z Aly v teh nekaj dneh niti nisva imeli časa pretakniti.
Spomnila sem se časov, ko me je Taylor učil igrati kitaro. Seveda nisem imela volje vztrajati, a sem bila prepričana, da se še spomnim kako gre.
Poskušala sem zaigrati melodijo, ki smo si jo izmislili s Taylorjem in Aly, a mi ni šlo čisto od rok.
"Rabiš pomoč?" me je vprašal fant in se mi približal. Še nikoli ga nisem videla, zato sem ostala previdna.
"Ne hvala." sem rekla in spet poskusila. "Lahko bi me vsaj vprašala, če si jo lahko sposodiš." se je nasmehil in pomignil proti kitari. "Tvoja je? Zakaj pa si jo pustil tuka?" sem vprašala začudeno in mu jo podala.
"Včasih pridem sem igrat, ta terasa ima najlepši razgled v celotnem hotelu." mi je povedal in prisedel na stol.
"Tom." je rekel in mi podal roko. "Abigail." sem dejala, nekoliko zardela, ker se je tako čudovito nasmehnil in mu stisnila roko...
Tom:
nextam??
žau mi je, da tko dologo nisem nextala, se zgodi(((:
16. februar 2013
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!!!!!!!! <3<3<3 + new reader
17. februar 2013
u27814
u27814
Neeeeext& nova bralkaa
17. februar 2013
u73295
u73295
Neeext+nova bralka
17. februar 2013
"Torej znaš igrati?" me je vprašal in si enega izmed stolov potegnil bliže k meni. "Ne ravno ... Z bratom sva včasih igrala malo po svoje," sem mu razložila in skušala zadeti akorde, ki so mi ostali v glavi. Očitno moj spomin ni bil kaj boljši od zlate ribica, saj se mi je zdelo, da nisem uspešno zaigrala niti enega izmed njih.
"Ti pokažem?" je vpašal in že vstal. "Saj je v redu," sem se branila, a je že prijel mojo dlan in prste nastavil na strune. Z drugo roko sem rahlo potegnila čez njih in končno se je iz inštrumenta zaslišal zvok - točno takšen kot se je moral.
"Mislim, da sem odkril novo zvezdo," se je zasmejal in se usedel nazaj na stol.
"Jaz, pa sem našla novega komika," sem mu vrnila.
Kitaro sem postavila nazaj na mesto, kjer je bila prej in še malo strmela vanjo. Bila je preprosta in črne barve. Točno takšna kot sem si je včasih želela.
"Si sama v tem raju?" me je vprašal, da bi pretrgal tišino.
"Prišla sem z Aly, mojo najboljšo prijateljico. Pa je zbolela in odšla domov," sem mu pojasnila. "Pa ti? Kako, da kar tako vdiraš v ta hotel?"
"Delam tukaj," je dejal. "Veš, ni težko suniti ključa in ga vrniti naslednje jutro. Sem hodim igrat, samo takrat, ko je apartma prazen. Mislil sem, da je obiskovalka ravno odšla in nisem vedel, da je tukaj še ena."
"Po resnici nimam nič proti, da je tukaj še kdo. Nisem preveč rada sama ponoči. Moja domišljija je res bujna, noč pa dolga. Slišim veliko šumov, ki potem nenadoma postanejo serijski morilci, ki me lovijo," sem se zasmejala. Tudi Tom se je rahlo nasmehnil.
"Mislim, da bo bolje da grem," je dejal.
"Kaj pa serijski morilec?" sem vzkliknila in poskušala narediti prestrašen izraz.
"Jutri zjutraj pridem preverit, če si še cela ali pa te je ubil, velja?" mi je obljubil, nato pa hitro odšel iz sobe.
Začudila sem se njegovemu odhodu v naglici, a sem ga kaj kmalu pozabila, saj sem imela celotno glavo polno njegovih čokoladno rjavih oči in temnih razmršenih las. Tudi njegov čudovit nasmeh se je pojavil vsake toliko časa, da o popolno izoblikovanem telesu sploh ne govorim.
Tisto noč mi na misel ni prišel niti en morilec, saj sem ves čas razmišljala o njegovem obisku in kitari, ki je mirno počivala v kotu na terasi.

3. poglavje

Nekaj čez polnoč, ko je moja glava udarila ob hladno in mehko blazino, sem odplavala v spanec. Moj počitek je bil povsem nemoten, brez sanj ali mor, a sem zjutraj vseeno komaj odprla oči, ko sem zaslišala stopinje v moji sobi.
"Kdo je?" sem vprašala in si pomela oči.
"Breakfast in the bed," se je zasmejal Tom. Pred mano je stal fant, ki sem ga spoznala večer prej, a je vseeno izgledal nekoliko drugače. Njegovi lasje so bili urejeni z gelom, na sebi je imel belo srajco, ki ni bila tako sproščena kot tisti lahek pulover.
"Resno?" sem presenečeno vprašala in se skobacala iz odeje.
"Moral sem preveriti, da ne ni kdo ubil."
Morda pa ta dva tedna ne bosta tako slaba, sem pomislila.
nextam?
24. julij 2013
u136975
u136975
next
26. julij 2013
next
26. julij 2013
next!!
26. julij 2013
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani