u39380
u39380
Pozdravljeni!
To je moja najstniška revija ki bo vsak teden nova številka.


Ali vam je revija všeč?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

14. marec 2012
tralalala.......začni!!!!
14. marec 2012
kne
kul
14. marec 2012
next!
14. marec 2012
u39380
u39380
oki tnx
14. marec 2012
u39380
u39380
pride prva številka
14. marec 2012
u39380
u39380


14. marec 2012
u74042
u74042
next
14. marec 2012
u39380
u39380
TOP nasveti za ličenje za plavolaske
Plavolaske pozor! Preberite si, kakšen make-up vam najbolj pristaja in čemu se je bolje izognitiSenčila

Plavolaskam z modrimi očmi še posebej svetujemo ličenje z naslednjimi barvami: zlato in roza ter številni hladnejši odtenki, ki lepo poudarijo oči: srebrno, modro, vijolično itd. Nekatere plavolaske prisegajo tudi na barve, ki so povsem kontrastne njihovi barvi oči: npr. raznorazne odtenke rjave, ki pristajajo tudi tistim, ki imajo modro-zelene ali zelene oči, siva, kamelja barva, čokoladna barva itd.
Za svetlolaske s svetlejšo poltjo in svetlo modrimi očmi je idealna svetlo vijolična barva in vsi zelo nežni, pastelni odtenki barv. Plavolaske z zelenimi očmi pa bodo še posebej zažarele z barvami kot so: barva kakija, in gozdno zelena, od kontrastnih pa barva slive. Plavolaske z rjavimi očmi se lahko ličijo s širokim naborom barv, od rjave do modre.
Na splošno pa velja, da za dnevni make-up izberite bolj nevtralne in nežnejše barve (zemeljska barva, bela, bež, svetlo roza itd.), za zvečer pa si privoščite močnejše in drznejše odtenke (srebrna, temno modra, temno vijolična itd). Če okrog oči že opažate prve gubice, se rajši odločite za mat senčila kot pa za takšna, ki se svetijo.Maskara in eye-liner

Uporaba maskare je za naravne plavolaske, ki imajo navadno zelo svetle trepalnice, skoraj obvezna, vsekakor pa ni nujno, da upoštevate priporočilo, da naj bi svetlolaske uporabljale svetlejše barve maskare. Če vendarle prisegate na rjavo maskaro, vendar se bojite, da bi premalo poudarila vaše svetle trepalnice, preizkusite temni odtenek.
Temna maskara, lahko tudi črna, pravzaprav še bolj poudari blond lase ali svetle oči, pazljive pa bodite pri ličenju s črnim eye-linerjem, torej tušem za veke, saj je takšen močen make-up bolj primeren za večerni videz. Če se mu res ne želite odpovedati, za čez dan preizkusite tuš v rjavi barvi, ki bo lepo poudaril obrazne poteze tistih svetlolask, ki imajo zelo svetlo polt in zato težje dosežejo izgled naličenega obraza.
Rdečilo za lička

Plavolaskam še posebej pristaja ličenje z rdečilom v rožnati ali breskvini barvi. Primerjajte različne odtenke, ki jih prislonite k vašemu obrazu in nato v ogledalu precenite, kateri bi vam najbolj ustrezal. To je seveda odvisno tudi od vaše polti, saj zelo svetli polti bolj pristajajo svetli odtenki, temnejša kot je vaša polt, temnejša naj bo barva rdečila. Plavolaske naj se ne ličijo z rdečilom v oranžnem odtenku, izjema so tiste, ki imajo v laseh nekaj oranžnega pigmenta.

Šminke

Vsem ženskam naj bi pristajala večno zapeljiva rdeča šminka, vendar mora vsaka poiskati pravi odtenek zase. Rdeče šminke lahko razdelimo v dve kategoriji: tiste v hladnih odtenkih (npr. vinsko rdeča, barva rdečega ribeza) in šminke v toplih odtenkih, ki temeljijo na oranžni barvi ( svetlo rdeča barva). Prve pristajajo ženskam s svetlejšo, hladnejšo poltjo, drugim pa tistim, ki imajo polt z rdečkastim, zlatim ali breskovim odtenkom.
Tako kot rožnata ličila, so primerna izbira tudi roza odtenki šminke, svetlejša za čez dan in temnejša, morda v bari fuksije, za zvečer. Tudi Carole Jackson, ki se ukvarja z analizo barv, je mnenja, da svetlolaske najbolj polepša ličenje z različni odtenki roza: vse od nežne pudrnate, do bolj dramatične barve vrtnice.
14. marec 2012
next
14. marec 2012
u39380
u39380
Za veliko dejavnosti v življenju posameznika lahko rečemo, da so sezonske narave. Včasih mogoče to niti ni najboljši pristop, a izkaže se, da je, v današnjem tempu življenja skoraj nujen. Tudi učenje in priprave na izpite velikokrat prištejemo v kategorijo sezonskega.
Kmalu bo prišlo za študente obdobje učenja in izpitov. Cilj vsakega študenta je uspešno zaključiti študijsko leto, tudi če to pomeni samo izpolnitev pogojev za vpis v naslednji letnik. Poti do tega cilja je več. Nekatere so bolj, druge manj uspešne. Dobro se je zavedati, da celodnevno učenje samo po sebi, brez dobre razporeditve časa in snovi za učenje, ni zagotovilo, da bo rezultat pozitiven in izkupiček opravljenih izpitov zadovoljiv. Na koncu namreč štejejo le opravljeni izpiti in ne število vloženih ur učenja ali število poskusov opravljanja. Šteje kvaliteta in ne kvantiteta. In naj povemo tudi, da česa takega kot je uspešno opravljanje izpitov z minimalnim ali skoraj nikakršnim vložkom časa in truda v proces učenja, ne obstaja.
V nadaljevanju je navedenih nekaj nasvetov za čim uspešnejši pristop k učenju in opravljanju izpitov. Pomembno je, kako se učimo. Pomembno je, da načrtujemo proces učenja, se organiziramo in spremljamo naš napredek.
Če razumemo obveznosti izpitnega obdobja oziroma opravljanje izpitov kot projekt, ki ga moramo opraviti in katerega cilj je izpolniti pogoje za vpis v naslednji letnik, bo pomagalo, če se na opravljanje izpitov pripravljamo, kot da gre za projekt, ki je sestavljen iz več faz in nalog. Pri tem so faze posamezni izpiti, naloge pa priprave na posamezni izpit.
Pogoji za uspešno opravljanje izpitov:
USTREZNO PLANIRANJE: Sestavite si razpored izpitov, učenje prilagodite narejenemu razporedu. Predvidevajte tudi plan B za primer, če se kje zalomi in bo potrebno misliti tudi na kakšen dodatni/ponavljalni rok. Vedeti morate kdaj, zakaj in kaj se boste učili.
ORGANIZIRANJE IZVEDBE NALOG: Pomeni prerazporeditev drugih obveznosti in dejavnosti, da bodo prilagojene novemu urniku, v kateremu ima učenje pomembno mesto. Koristno je, če poskrbite, da se bosta učenje in opravljanje izpitov za določen čas povzpela višje (če že ne najvišje) na lestvici vaših prioritet.
(SAMO)MOTIVIRANJE: je pomembno še posebej, če so vam učne navade trenutno nekaj relativno tujega in vam študijska rutina še ni zlezla pod kožo. Pred seboj morate videti cilj, ki si ga želite doseči – opravljeni pogoji za vpis v naslednji letnik. Dobro je videti tudi, kaj bi pomenilo ne doseganje tega cilja. Doseči končni cilj naj bo glavni motivator. Poleg njega je dobro imeti še nekaj manjših motivatorjev. Lahko se »nagradite« za vsak opravljen izpit. »Nagrada« naj bo nekaj, kar imate radi, vendar ste se odločili, da se boste temu v času učenja odpovedali (na primer preživeti konec tedna na morju ali se odpraviti na kakšen drugi izlet)IZVAJANJE NALOG IN PLANA: Naj si čas organizirate še tako dobro, naj si učenje planirate do zadnje podrobnosti, ne bo to prav nič pomagalo, če bo izvedba šepala, če boste preskakovali začrtane naloge, če si boste prepogosto rekli: “Ah, še danes, potem pa jutri začnem zares!” ali: “Saj bom jutri nadoknadil/a” …
OBVLADOVANJE ČASA: Zelo pomembno! Ta del uresničevanja vašega projekta je tesno povezan s predhodno alinejo – izvajanjem nalog in plana. Čas vam ne sme uhajati. Držite se svojega načrta, da boste lahko po koncu izpitnega obdobja svoj čas namenili vsem tistim dejavnostim, ki jih imate radi, pa ste jih zaradi vašega projekta – doseči pogoje za vpis v naslednji letnik – prestavili na stranski tir.
PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI: Pomembno je, da se zavedate, da ste za uspešno opravljanje izpitov in doseganje vašega končnega cilja v največji meri odgovorni vi. Drugi dejavniki so v tej zgodbi relativno nepomembni. Za neuspešno opravljen izpit je krivo premalo učenja ali nepravilen pristop k učenju, ne pa profesor, ki je bil slabe volje, gneča na cesti, zaradi katere ste se pripeljali na izpit raztreseni … Za uspešno opravljen izpit gredo zasluge ravno tako predvsem vam, ne sreči, lahkemu izpitu ali dobri volji profesorja.
Še nekaj nasvetov za uspešno upravljanje s časom:

Ne zastavljajte si prevelikega števila ciljev v prekratkem času.
Vse obveznosti in naloge, ki jih morate opraviti, si zapišite.
Bodite prilagodljivi: obseg časa, ki ga namenite učenju, prilagodite svojemu znanju, obsegu snovi in njeni težavnosti.
Ne ukvarjajte se z nepomembnimi zadevami – med pripravami za izpit ne razmišljajte o tem, kaj boste naredili, če vam tega izpita ne bo uspelo uspešno opraviti.
Za vse naloge, obveznosti in projekte velja isto pravilo: Prej začnete, prej boste končali! To velja tudi (ali še posebej) za tiste naloge, ki vam niso tako ljube, med katere morda spada tudi učenje.
Pristop, ki sem ga opisala v članku, ni takšen, ki bi obljubljal dobre rezultate brez vloženega truda. Nikakor. Je pa to pristop, ki resnično deluje. Preverjeno! Preizkusite in poročajte, kakšne so bile vaše izkušnje. 2.
14. marec 2012
u39380
u39380
7 najboljših nasvetov za bolj učinkovito shujševalno kuro

Beseda hujšanje nam ponavadi pomeni grozen napor – stradanje in neskončne ure potenja v fitnesu. Pa vendar ni nujno, da je vaša dieta tako skrajna in nezdrava. Veliko lahko namreč dosežemo že s čisto preprostimi spremembami v življenju in načinu prehranjevanja.
Nasvet št. 1: Ste v resnici le žejni?
Včasih se počutimo lačne, a v resnici občutimo le žejo in je kozarec vode vse, kar potrebujemo. Poskrbite torej, da se boste nepotrebnim kalorijam izognili tako, da boste popili dovolj tekočine. Če vam navadna voda ne diši, poslusite z nesladkanim čajem ali sokom sveže iztisnjene limone ali pomaranče.
Nasvet št. 2: Premislite, kaj lahko svoji prehrani dodate, ne odvzamete
Ali pojeste dovolj porcij sadja in zelenjave? Ne le da vas izdatno oskrbijo z vitamini in minerali, poskrbijo tudi za poln želodec. Namesto ogljikovih hidratov tako prostor v želodcu zapolnijo vlaknine.
Sadje in zelenjavo lahko jeste kot prigrizek, ali pa z njima obogatite vsakdanje jedi, na primer rižoto, juhe, sendviče ... Zelenjavo v dnevne obroke učinkovito lahko vključite tudi tako, da zajemalko riža ali testenin zamenjate z zajemalko na pari kuhane zelenjave.
Nasvet št. 3: Bodite izbirčni glede večernih prigrizkov
Piškoti in čips zvečer ob televiziji se seveda zelo priležejo, ampak večinoma grizljamo le iz navade in ne zaradi resnične potrebe po hrani. Te razvade se skušajte otresti – zvečer potrebo po sladkem zadovoljite s suhim ali svežim sadjem ali pa z nesladkanim čajem. Če ste zvečer vseeno lačni, pojejte jogurt ali podobno lahko hrano.
Nasvet št. 4: Privočite si več mini obrokov skozi dan
Izgubo kilogramov pojasnimo s preprosto enačbo – če v telo vnesete manj kalorij, kot pa jih porabite, boste shujšali. Če se neprestano počutite lačne, se enačba seveda obrne. Prav zato strokovnjaki priporočajo, da svoj apetit potešite z več majhnimi obroki, saj se boste tako izognili prenajedanju in pretiranemu vnosu kalorij.
Če pogosto jeste v restavracijah, naročujte male ali otroške porcije. Obroki v restavracijah so ponavadi preobilni, na ta način pa boste učinkovito nadzorovali vnos kalorij in se izogniti prenajedanju.
Nasvet št. 5: Beljakovine so ključ do uspeha
Obilica beljakovin ter zmerna količina ogljihovih hidratov v kombinaciji z rednim gibanjem je odlično orožje pri ohranjanju zmerne telesne mase. Beljakovine namreč ohranjajo mišično maso in pripomorejo k izgorevanju maščob, hkrati pa vas prijetno nasitijo. V svojo prehrano tako skušajte vključiti čimveč zdravih virov beljakovin: jogurt, sir, oreščki, stročnice ...Ne pozabite na redno rekreacijo, ki bo vaše mičice in krvni obtok spravila v pogon in vas osvežila – še posebej sedaj, ko so dnevi dolgi, večeri ali zgodnja jutra pa idealni za razmigavanje na svežem zraku.
Nasvet št. 6: Velikodušno z začimbami
Okusna hrana bo zadovoljila vaše brbončice in vas prej nasitila. To seveda ne pomeni, da morate svoje obroke obogatiti s soljo – ta v vašem telesu zadržuje vodo in pri izgubljanju kilogramov prav nič ne pomaga.
Okus hrane raje izboljšate:
s svežimi ali posušenimi začimbami in zelišči, na primer baziliko, origanom ali peteršiljem,
za pekoč okus pa dodajte čili, curry ali kajenski poper,
na sladicah so odlični cimet, vanilija ali klinčki.
Nasvet št. 7: Založite se z zdravo hrano
Če bo vaša shramba polna zdravih prigrizkov, v »trenutkih slabosti« ne boste posegali po kaloričnih prigrizkih. Za stresne trenutke imejte pripravljene tudi druge alternative; odvadite se poseganja po »tolažilni hrani«, kot je na primer sladoled, raje obremenitve odpravite z branjem dobre knjige, poslušanjem glasbe ali globokim dihanjem.
14. marec 2012
aaaaaaaaaaaaaaa next!!!!!!!!!
14. marec 2012
u39380
u39380
HUDO BRANJE!
ODKRITO:

"Ko sem bila še deklica, sem sanjala o tem, da bo dan, ko bom nosila čudovito belo obleko nadvse romantičen..."

Vedno sem si predstavljala, da bo moški s katerim se bom poročila lep, simpatičen in oba bova zaljubljena drug v drugega. Nikoli, niti v svojih najhuših nočnih morah, nisem pomislila na to, da bi se poročila pri 16-ih letih in to z nekom, ki ga sploh ne poznam, kaj šele da bi mi bil všeč in bi bila vanj zaljubljena! Mama mi je umrla, ko sem bila stara 5 let in od takrat smo z očetom živeli sami jaz in še moja dva starejša brata. Ko sem bila stara 14. let, je oče prišel v mojo sobo in mi povedal, da je nekdo zaprosil zame.
Takoj sem vedela, kaj to pomeni, čeprav nikoli nisem verjela, da bomo tudi v naši družini prakticirali takšne običaje. Izvedela sem, da je eden očetovih prijateljev izrazil željo, da bi poročil svojega 18-letnega sina in oče mu je ponudil mene.

Počutila sem se tako prevarana. Moj lastni oče me je obljubil 18-letniku, ki ga sploh nisem poznala, ne da bi me prej sploh vprašal kaj si o tem mislim!

Uprla sem se, ampak oče se je odločil, da je zanj ta zadeva dogovorjena in da je to v skladu z načrti, ki jih je imel zame, saj bom na tak način hitro preskrbljena. Obupana in v solzah sem poklicala teto, mamino sestro, in ji razložila, kaj me čaka. Teta je skoraj znorela, ko je to slišala in mi obljubila, da se bo poskusila z očetom pogovoriti.
Tudi babica se je strinjala, da poroka pri 16-ih letih ne pride v poštev. Obe sta očeta poskušali prepričati, da razdre dogovor, a o tem ni hotel nič slišati. Bil je prepričan, da ima kot moj oče le on pravico odločati o moji prihodnosti.

Prosila sem babico, če se lahko preselim k njej in se je strinjala. Ravno, ko sem pakirala svoje stvari, je v sobo pridivjal oče in me poskušal ustaviti. Dopovedoval mi je, da bo poroka šele po mojem dopolnjenem 16. letu in da bom do takrat že odrasla in bom drugače gledala na vse skupaj. Obljubljal mi je celo, da se bo dogovoril, da bom po poroki lahko dokončala srednjo šolo. Očetu sem poskušala dopovedati, da si te poroke res ne želim, da se bojim in da naj me poskuša razumeti. A je ostal neomajen in prepričan, da to počne v moje dobro. Pograbila sem svoje stvari, odšla in se nisem več nameravala vrniti.
Leto in pol pozneje se je oče končno vdal in opusti idejo, da bi me poročil pri 16-ih.

Jaz še vedno živim pri babici. Zdaj obiskujem srednjo šolo in imam zelo dobre ocene. Nameravam se vpisati tudi na študij, najbrž na ekonomijo.

Po diplomi bom morda tudi jaz začela razmišljati o poroki. Ampak ta se bo zgodila z nekom, ki ga bom sama izbrala, v katerega bom zaljubljena in ki ga bom predvsem dobro poznala.
D.
14. marec 2012
u39380
u39380
HUDO BRANJE!
ODKRITO:

"Stara sem bila petnajst let, ko sem z družbo začela zahajati v lokale..."

Zdelo se nam je kul tako po pouku viseti skupaj do dveh popoldan, čvekati, potem pa domov. Večinoma smo pili alkohol, nekateri so tudi kadili. Kmalu nas je (mene in moje tri prijateljice) "potegnilo" tudi v to. Naučile smo se "pravilno" kaditi in vsak dan po malem tankale vse po vrsti: od fancy piva do žganih pijač. Če pa so vsi to počeli! V šoli pa so se ocene nižale in nižale, število neupravičenih ur pa višalo in višalo.
Razredničarka je bila že čisto nervozna kaj je z nami pridnimi puncami, kaj se dogaja?

Če veliko piješ alkoholne in žgane pijače si potem utrujen in zaspan. Ne diši ti hrana, samo alkohol vidiš.

Vse smo imele enake probleme, a še vedno se nismo zavedale, da se tem "veselim" uricam reče problemi.

Tako je preteklo kar nekaj mesecev, dokler me ni streznil en zelo neprijeten dogodek. Vedno več se je pilo v naši družbi in vedno bolj smo bili navajeni, da smo potem vsi bili malo high in svet je postal za tistih nekaj ur drugačen.
V lokalu kamor smo zahajali,sem spoznala tudi fanta, ki mi je bil zelo všeč že na prvi pogled. Bil je leto starejši od nas in temu primerno tudi bolj izkušen pivec. In kadilec.

Tudi on se je zagledal vame. Zdelo se mi je celo, da sva postala prav dobra prijatelja.

Nekega dne pa je privlekel neke bele tabletke in rekel, da je to E. Slišali smo že za te stvari, nihče iz moje družbe pa jih še ni poskusil. No, ta dan se je to spremenilo. Jaz sem mu popolnoma zaupala, ker je bil navsezadnje tisti čas moj fant.
Tabletka mi je naredila res nor občutek - bilo je fino biti pod vplivom neke sile, ki te razbremeni, da delaš kar hočeš.

Uživala sem. Seveda ne samo enkrat, saj sem jih bila redno deležna in kmalu postala že kar odvisna od teh občutkov.

Nekega dne pa je ta moj fant začel težiti, da so mu moji frendi dolžni za te tabletke. Dali smo mu vsak nekaj denarja, a še ni bil zadovoljen. Začel mi je težiti še na drugih področjih. Poljubljanje s petnajstletnico mu ni bilo več dovolj. Počasi sem popuščala in mu nerada dovolila, da šari po meni in me otipava.
Tolažila sem se: saj je vendar moj fant, rada ga imam, če si me pa želi in podobno.

A prijatelji so opazili, da je nevaren in da ni čisto pri sebi. Opozarjali so me, ampak jaz sem slepo verjela le njemu.

Ker moja družba od tega tipa ni imela več nobene koristi, saj je za tabletke zahteval visoko plačilo in so z njim prekinili. Jaz si nisem preveč gnala k srcu. A situacija se je kmalu spremenila.

Ko sem ostala sama, se je tudi on spremenil - postal je nasilen. Hotel je vedno več. Spomnim se, da sem mu nekega dne, ko se je spet spravil name, začela jokati v naročju, da tega nočem in ga prosila naj neha. Ni me poslušal.
Nadaljeval je s tako ihto, da sem otrpnila in nisem mogla ne jokati ne kričati.

Ko je končal, se je oblekel, na silo oblekel še mene, ker sama nisem bila zmožna ničesar in me poslal domov.

Šla sem in obupana čakala še na poslednji udarec. Na srečo nisem zanosila. Nekaj časa po tem dogodku se nisem najbolj znašla in v šoli je še vedno škripalo.
Bilo me je strah, sram in jezna sem bila nase. Nekako sem se prebijala iz dneva v dan in poskušala pozabiti.

S tem fantom se od takrat nisem več nikoli srečala. Tudi s prijatelji iz tistega časa sem izgubila stike.

Zdaj sem v srednji šoli, imam boljše prijatelje, dobre ocene in veliko lepše življenje.
14. marec 2012
u39380
u39380
VIC DNEVA!

Mala šola komunikacije

Moški pride na zabavo in na drugi strani sobe ugleda seksi bitje z nogami do vratu. Živalska moč nagona ga prisili, da stopi do tega bitja, se ji zazre globoko v oči in zine: ?Živjo! Sem fantastičen v postelji. Kaj praviš??
To imenujemo direktni marketing

Tip gre na isto zabavo in že od daleč ugleda isto seksi bitje. Pristopi ter poskusi iz nje izvleči telefonsko številko. Šele naslednji dan jo pokliče in zine: ?Živjo! Sem fantastičen v postelji. Kaj praviš??
To je telemarketing

Spet tista zabava in spet tisto seksi bitje. Revež v ogenj pošlje prijatelja, ki pristopi k omamnemu bitju in zine: ?Živjo! Moj prijatelj, ki stoji tam za šankom, je fantastičen v postelji. Kaj praviš??
To je oglaševanje

Party-animal ne zamudi niti te zabave in spet ugleda tisto bla, bla, bla... Se zravna, popravi obleko, pristopi in ji nalije pijačo. Odpre ji vrata, pobere njeno torbico, ki ji je od osuplosti padla na tla, ji ponudi prevoz in šele potem zine: ?Mimogrede, jaz sem fantastičen v postelji.?
Temu pravimo stiki z javnostmi

Tip še poslednjič na legendarni zabavi. Tam še kar visi seksi bogomoljka iz prejšnjih delov. Tokrat pristopi ona. Najprej zvedavo pogleduje izpod umetnih trepalnic, nato elegantno odpre usta in ven prileti: ?Serbus! San čula, ka si dober v posteli! Si za??
To pa je neizpodbitna moč blagovne znamke
14. marec 2012
u39380
u39380
tu je prva številka ki ima 14 strani! naslednja številka pride v sredo! (čez en teden)
14. marec 2012
u39380
u39380
tko da gdor bo bral naj napiše next (priporočeno)
14. marec 2012
u39380
u39380
v naslednji številki bo objavljen intervju z eno osebo na igrah123
14. marec 2012
neeeeeeeeext!!!!!!!!
14. marec 2012
u74377
u74377
nextttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
14. marec 2012
u39380
u39380
next pride v sredo oz. bolj rečen naslednja številka! (hvala ker bereta res sem vesela )
18. marec 2012
next!!!!!!!!!!!
18. marec 2012
u39380
u39380
Danes pride nova številka!!!!!!!!! rada vas mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21. marec 2012
u39380
u39380


21. marec 2012
u39380
u39380


21. marec 2012
u39380
u39380
HUDO BRANJE! ODKRITO:

Najlepši božič

V tem prazničnem času ljudje norijo, kupujejo razne neuporabne stvari, gledajo božične filme...

Vse to zaradi božiča in novonastalega Božička, dobrega moža, ki se ga je izmislila Coca-cola... Pa drevesca, pa lučke, pa sneg... Tudi sama se težko uprem vsemu temu blišču. Vendar čeprav imajo zdaj v trgovinah še boljše lučke, še lepše slike Božičkov in če je povsod še več božičnih reklam, pa se je meni najlepši Božič v življenju zgodil pred štirimi leti. Na tisti Božič sem namreč dobila najlepše darilo, kar si jih je moč predstavljati. Družino. Moje oče je neznan, mama pa je umrla ob porodu. Nekaj časa sem živela pri eni teti, sicer pa sem imela sem cel kup domov, vendar nikjer nisem bila posebej zaželena.
Na koncu sem pristala v sirotišnici. Nisem je marala. Vedela sem, da smo vsi brez družin in to me je bolelo.

No, enkrat je moja sostanovalka prišla razburjena povedat, da je prišel mlad prijazen par po punco.

Takrat vem, da smo se vsa dekleta ob tej novici lepo oblekla in uredila. Potem sta si nas ogledovala. Direktorica se je ves čas z njima pogovarjala, nakar so šli skupaj v pisarno. Zvečer me je direktorica poklicala v svojo pisarno. Čisto sem že pozabila na mlad par in najbolj me je skrbelo to, da naju je, mene in mojo prijateljico, ravnateljica zalotila, ko sva brali prepovedane knjige.
Prišla sem v pisarno in ravnateljica je bila zelo resna. Začela je napletati, da sta bila danes pri nas dekle in fant. Ja, sem opazila, sem si mislila.

Potem je rekla, da sta se odločila za mlado dekle, ker sama nimata otrok, pa bi jih rada imela, ampak ne takih čisto malih, ampak malo večje. In rekla je še, da dekle ne more zanositi. Ok, saj je ne mislim zapeljati, sem bila cinična v svojih mislih. Nakar mi je ravnateljica povedala, da sta izbrala mene in si želita, da bi se za Božič preselila k njima. Kmalu bi me kap. Menda sem jima bila takoj všeč in bi me tako rada bolje spoznala. Rekla mi je še, da se seveda lahko sama odločim, če želim k njima, saj me nihče nikamor ne sili.
Čez teden dni sem torej šla pogledat, kje in s kom bom morda preživela preostanek svoje mladosti. Pa smo šli.

Zdela sta se mi prijetna, ljubezniva, imela sta veliko, lepo stanovanje in psa...

Ostala sem... in postala srečna ter zadovoljna, da imam končno družino - nekoga, ki me je vesel in si me želi v svoji bližini. Zdaj imam 13 let. Tam kjer stanujem imam kup prijateljic, svojo sobo in včasih kar ne morem verjeti, da imam tako srečo.
Tudi moja skrbnika sta carska. Lepo nam je skupaj. Rada ju imam in že se veselim prihajajočega Božiča, ko bomo spet praznovali dan, ko smo se spoznali.

K.
21. marec 2012
u39380
u39380
NASVET IZ PRVE ROKE:
Kako na zmenku izgledati čudovito?

Katera punca se pred zmenkom vsaj malo ne obremenjuje s svojim izgledom? Trenutek preden se zagledata s tvojo simpatijo, je nervoza na višku. Že samo pisanje o tem mi povzroči metulje v trebuhu...

Imam en nasvet, ki sem ga sicer našla na nekem blogu in ga preizkusila pri sebi... imenovala ga bom: ščipanje ličk! Vsakič, ko sem na poti na zmenek, se za trenutek ustavim in se nekajkrat uščipnem v lica, nakar jih malo pogladim, da je rdečina bolj enakomerna. Vem, da se sliši prismuknjeno, ampak izgledala boš sveže, kot bi pravkar preživela pol dneva na zraku in dejansko je to barva, ki najbolj pristaja tvojemu obrazu, bolj kot vsakršno rdečilo, saj je tvoja naravna barva. Seveda lahko tudi goljufaš in si na vrhove ličnic naneseš malo rdečila.
Pisateljica: Eva

NASVET IZ PRVE ROKE:
Grizem nohte!

To ni nič hudega tudi meni se je to dogajalo.
Pravijo,da si če grizeš nohte lahko namažeš z nekim lakom,ki smrdi in te "odbija" od nohtov in jih ne grizeš.
Drugi pravijo, da naj si jih namažeš s čebulo in to te bo "odbijalo" od nohtov. (Pri meni osebno to ni delovalo saj imam rada čebulo haha )
Lahko pa si nohte lepo namažeš z lakom in jih ne boš grizla saj bodo tako ostali lepi.
Ubadaj se s čim drugim. da ne boš mislila na nohte.
Lahko pa si jih sproti strižeš in ne boš imela kaj gristi.
Pisateljica: Anja

VIC DNEVA:

Policaja najdeta 4 bombe.

Med vožnjo se jima kotalijo po prtljažniku, pa pravi prvi: "Kaj če katera eksplodira?"

Pa odgovori drugi:
"Bova pa rekla, da sva našla samo tri!"

RDEČICA:
A to je bla lukna?

am no je bla enkrat pr fizi naloga kok se zarije en metk u tarčo...
in je itk fistrca šla to na tablo risat ampak to ni zgledal glih tko k more...naiprei lukna 20cm pa na konc še tist metk...
no in sm jst to prva upazla in pokažm sošolcu k sedi zravn mene pa se oba začneva režat dokler še ustal razred ne ugutuvi sam škoda k je blo konc ure in je zbrisala pol tist XP
in sm jst zdei izpadla naivečja potrebnica u razredu, k sm 1.upazla
Pisateljica: Karin
21. marec 2012
u39380
u39380
to je vse za danes! več pri naslednji številki! HVALA VAM KER BERETE!
21. marec 2012
next!!!!
22. marec 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg