Eveline se preseli v novo mesto, spoza nove ljudi od tod naprej pa izvedite sami
21. oktober 2011
Zbudila sem se na toplo, jesensko jutro. Vstala sem in odšla proti oknu. Razgledala sem se okoli moje nove soseščine, ki so jo obkrožale male luškane hišice in nedaleč stran sem zagledala tudi majhen park. 'Vsaj lepo je tukaj' sem si mislila.
»Eveline, pridi na zajtrk, da ne boš zamudila šole.« sem zaslišala mojo mami.
»Prihajam!« sem zavpila in se hitro sprevila k preoblačenju. Ko sem končala sem se pogledala v ogledalo. Rjavi, malo čez ramena dolgi lasje, ki se niso hoteli odločiti ali bi bili ravni ali skodrani, čokoladne oči, rdeča kratka majica z črnim srčkom na hrbtu, črne kavbojke in rdeče All starke. Sem, v South Tearshine, smo se preselili predvčerajšnjem pa že moram v šolo. Po pravici povedana, nisem ravno navdušenka nad šolo, še posebej pa na matematiko. Ne razumem, kdaj v življenju bom rabila polinome, integrale, odvode… Pograbila sem mojo rdečo torbo Dakine in stekla po stopnicah v kuhinjo.
»Dobro jutro.« sem pozdravila mojo mami in mojega 2 leti starejšega brata. Enako kot jaz je imel rjave ramršane lase in modre oči, ki jih ima po očetu. Jaz pa sem vse podedovala po mami. Bral je neko revijo, verjetno spet kaj o računalnikih ali pa kaj podobnega. Hitro sem si naredila kosmiče in pojedla. Poslovila sem se od obeh in zapustila hišo.
21. oktober 2011


21. oktober 2011


21. oktober 2011
evo ta druga je Eveline...tista uzgori je bla za poskušino ker mi najprej ni hotl dt ta drugo
21. oktober 2011
okej predstavlite si Jimmya z modrimi očmi (čeprou je tut z rjavimi hud.. )
21. oktober 2011
Čez 15 minut sem bila pri novi gimnaziji. Ustavila sem se pred vhodom South Tearshine gimnazije. Dvorišče pred šolo je bilo polno dreves, grmov in dolga tlakovana steza je vodila proti vhodu šole.
»Hej, ti pa izgledaš kot da si zgubljena.« sem zaslišala blondinko z velikimi modrimi očmi, ki se je naslanjala na ograjo.
»Ja, v bistvu. Nova sem pa nisem prepričana da vem kam moram it. Jaz sem Eveline Firestone.« sem se ji nasmehnila.
»Eveline kaj, me veseli. Jaz sem Simone Lanchmore. Lahko ti razkažem šolo, če hočeš?« mi je ponudila.
»Prosim, to bi bilo vredu.« Simone me je vodila v učilnice za razne predmete, pokazala mi je stranišča, knjižnico, jedilnico, telovadnico in končno se je ustavila na še enem dvorišču za šolo, kjer se družijo cela šola.
»No torej to je naša šola. Kako se ti zdi?« me je Simone vprašala.
»Jah, kar vredu. Veliko večja je od moje prejšnje gimnazije in ni imela takega dvorišča.« Na sredini dvorišča je stala velika fontana, okoli nje klopce in vse naokoli grmički, rožice,.. Pogled se ji je zaustavil na skupino pri fontani.
»EJ, kdo so pa tisti?« sem pokazala nanje.
Simonin pogled se je zmračil »Oni so popularna tolpa. Oni so navadni važiči, ki mislijo da so boljši, kot ostali..no vsaj punce. Vsako leto zberejo da se jim nekdo pridruži in izberejo tudi tarčo njihovega posmehovanja. Zadnjo žrtev so mogli odpeljati v psihiatrično bolnico.. O ja..tudi to znajo naredit.«
»In…jaz se jim moram izogibat a ne? Ampak kaj nej, če težave zmeraj najdejo mene.« sem se ji nasmehnila kot da bi bil to dober izziv, če bi mene izbrali za tarčo.
...to je to za dans..pa brez skrbi use se zve kdo use je v tej skupini
21. oktober 2011
evo pa še Simone
21. oktober 2011
next
29. oktober 2011
nextttt !
04. november 2011
piši piši evaaa :3
04. november 2011
Skupino so sestavljali 4 punce in 3 fantje. Kar me je presenetilo je, da so punce nosile nekakšno šolsko uniformo, kot bi jih lahko videl v animejih. Nosile so črno kiklice, bele srajčke, velike rdeče mašnje, povrhu pa še bež jakno po vrhu z črnim ovratnikom.
»Ne razumem zakaj nosijo uniforme. A to sodi k temu, da so boljše od drugih?« sem vprašala Simone.
»Ja, mogoče. To pa res ne bi vedla.« je skomignila z rameni »Ampak če te vidijo, da se jim smejiš v obraz, te bodo takoj vzeli za tarčo.«
Ignorirala sem zadnje opozorila in jih še enkrat prešinila s pogledom » Mislim, da se samo punce delajo, da so nekaj več. Fantje se mi zdijo normalni, no vsaj od zadaj.«
Prva punca je imela skodrane blond lase in sivimi očmi. Poleg uniforme je nosila črne čevlje z 10 centimetrsko peto in na obrazu je imela kilo pudra. Naslednja je imela srednje dolge, razmršene, črne lase z modrimi očmi. Rokerca je imela črne rokavice, raztrgane sive pajkice z črnimi bulerji. Ta vesela princeska je imela skodrane rdeče lase in zelene oči. Zraven uniforme je nosila črne škornje z rdečim srčkom ob strani. Zadnja je bila malce temnejše polti z dolgimi, ravnimi, črnimi lasmi in rjavimi očmi. Obute je imela črne balerinke. Od zadaj pa so fantje izgledali takole. Eden je imel srednje dolge, blond lase. Nosil je črno kratko majico in sprane kavbojke. Naslednji je imel kratke črne lase in nosil je modro kratko majico z vojšakimi hlačami. Zadnji pa je imel razmršene, temno rjave lase. Na sebi je imel zeleno majico, na kateri je pisalo Join the dark side, we have cookies in navadne modre kavbojke. Nasmehnila sem se in naenkrat sem gledala v najtemnejše in najlepše oči, kar sem jih kdaj videla. Namenil mi je nasmeh in naenkrat…
15. november 2011
next?
15. november 2011
next!!
15. november 2011
Naenkrat me je Simone prijela za dlan in me potegnila za sabo k skupinici treh deklet.
»Živjo punce!« jih je glasno pozdravila »To je Eveline Firestone. Nova je na šoli, tako da bodite prijazne.«
Naj mi je predstavila Tanyo z živo rdeče pobarvanimi lasmi in rjavimi očmi, ki je malo mrko gledala. Oblečena je bila v črno majico z naramnicami in kavbojke z črnimi supergami. Nato mi je predstavila Kayo, ki je imela skoraj do sredine hrbta dolge rjave lase in svoje svetlo rjave oči je komaj držala odprte. »Oprosti, malce sem zaspana.«
»To ni pri njej nič novega. Živjo, jaz sem Sheila« se mi je nasmehnila majhna metalka z še daljše črne lase kot Kaya in tople modre oči.
»Lepo da smo se spoznale« vsaki posebej sem stisnila roko in se nasmehnila.
»Kako smo kaj punce?« je vprašala Simone.
»Slabo,« je začela Tanya »Prva ura je matematika, nato še kemija z Rachel in ostalimi.«
»Oh Tanya, malo se razvedri, saj ni tako hudo.« je Simona skušala pomagati.
»Zakaj? Da bi zgledala kot Rachel?« je Tanya zabrusila in jezno pogledala proti rdečelaski pri vodnjaku, ki se ravnokar ZELO glasno smejala.
»Whatever. Dej pejmo. Počasi se bo pouk začel.« je Kaya hitro rekla, zelo očitno, da hoče it stran in da noče imeti nobenih prepirov.
Hodile smo proti vratom, ko je Sheila vprašala kaj imamo prvo uro. Tanya jo je prešinila s pogledom »Matematiko. Zakaj nikol ne poslušaš?«
»Sori, težko te je poslušat, ko se kar naprej pritožuješ čez Rachel.« ji je zabrusila nazaj Sheila.
»Okej okej, nehimo zdej. Nočem met nobenih prepirov, jasno?« ju je prekinila Simone.
To bo še dolgo šolsko leto…sem si mislila.
Next?
09. junij 2012
next
17. junij 2012
Skoraj smo prišle do stopnišča, ko sem se spomnila, da moram iti še po ključe za omarico.
»Joj sori punce, ampak pozabila sem iti k psihologinji po ključek za omarico.« sem naredila paniko.
»Brez panike. Njena pisarna je na tem hodniku, zadnja vrata levo. Itak pa profesorica za matematiko zmeraj zamuja.« me je skušala pomiriti Kaya.
»Hvala ti. Res nočem zabresti v težave že prvi dan.« sem se ji nasmehnila in stekla proti kabinetu.
Potrkala sem na vrata in kmalu sem zaslišala »Naprej!«.
Za pisalno mizo je sedela plavolasa psihologinja okoli 30 let in se prisrčno nasmehnila »Kako ti lahko pomagam?«
»Dan, moje ime je Evaline Firestone in danes je moj prvi dan na te gimnaziji. Bi lahko dobila ključek za omarico, prosim?« sem razložila.
»Seveda, seveda. Samo moment. Najprej moram najti prazno omarco.« Psihologinja je nekaj tipkala na računalnik.
»Aha, pa jo imamo. Številka 209.« pobrskala je po predalu in mi dala ključ.
»Tako. Aja, moje ime je Solidad Woreman. Lepo se imej na naši gimnaziji in če boš imela kakor kolikšne težave, mi lahko poveš in ti bom po najboljših močeh pomagala.« še enkrat se mi je nasmehnila, jaz pa sem se ji zahvalila »Hvala, si bom zapomnila. Nasvidenje.«
In že sem bila izven pisarne ter tekla proti učilnici. Ravno ko sem hotela zaviti na stopnišče, sem se v nekoga zaletela in padla na zadnjico. »Oh ne, this is not happening to me« sem si zašepetala.
»V bistvu, se ti je zgodil.« sem zaslišala moški glas.

Kdo je ta tipček? Next-ej pa izveš ;P
20. junij 2012
upam da uspe
20. junij 2012
YES to je Kaya
20. junij 2012
Sheila predstavlite si jo z črno metal majco
20. junij 2012
to pa je Tanya, predstavlite si jo z rjavimi očmi
20. junij 2012
neeeeext !!!!
24. junij 2012
Pogledal sem navzgor in pred mano je stal nihče drug kot tisti simpatičen fant, s katerim sem se na dvorišču za šolo spogledala. Stal je pred mano, z nagajivim nasmeškom. Hitro sem vstala.
»Sori, zamujam na pouk pa sem hitela. In to je moj prvi dan šole in res…« sem hitela. a me je prekinil
»Bi že nehala govorit? Kako si lahka tako težka?«
»Prosim?! Oprosti, ker sem hotela bit prijazna. Nisem bila edina kriva, da sva se zaletela. Za nezgodo sta vedno kriva dva, kreten. Ampak če si že tako vzvišen, bom pa kar šla! Fak, Simone je imela prav. Res ste kreteni.« sem se razburila. Jaz težka, ha pa kaj še.
Odhitela sem po stopnicah do razreda in medtem sem si govorila, da če tudi je lep, se ne bom menila zanj in upam da ga bom čim manj videvala.
Naredila sem par vzdihov in izdihov, preden sem živčno potrkala na vrata. Odprla sem vrata in vsi pogledi so padli name, pred razredom pa je stala mlada profesorica.
»Dober dan, oprostite ker zamujam. Bila sem pri psihologinji.« sem se ji opravičila.
»Ah ti si Evaline Firestone. Hvala ker si se nam pridružila.« se je profesorica nasmehnila.
Čutila sem, da sem se bolj sprostila, profesorica pa je nadaljevala » Jaz sem Jane Anymore in…« a je bila prekinjena.
next?
24. junij 2012To je Andrew ^^ mrbit bom še kdaj njegovo slikco dala hehe
24. junij 2012
next
24. junij 2012
Joj... Zdej bo pa nastradala...
Drgac pa: Next!!
25. junij 2012
V razred je prišel rjavolasec in skušala sem izgledati čim bolj mirna, saj je bil tisti naduti tip.
»Ah Andrew Iceberg. Hvala ker si nam pripeljal Evaline.« se mu je zahvaljujoče nasmehnila.
Prosim, sploh me ni on prpeljal, sama sem prišla. Najina pogleda sta se srečala in Andrew je hitro pogledal profesorico »Ni problema, gospodična Anymore, bilo mi je v veselje.«
Kakšen lažnivec. No ja sej me je res našel, ampak sama se prišla sem.
»No , zdaj ko se poznata, pa lahko sediš zraven Andrew-a.« je bila Anymore zadovoljna s svojo odločitvijo. Jaz pa sem skrila mojo zgroženost in sem le pokimala. Odšla sva proti edini prazni mizi v tretji vrsti ob oknu.
Andrew mi je spet namenil zlobni nasmešek »Lepo da se spet vidiva, Evaline«
»V užitek mi je, gospod Iceberg.« sem mu sarkastično zavila. Usedla sem se ob okno.
Skušala sem slediti pouku, ampak ker mi matematiki ni ravno najljubši predmet, sem se težko skoncentrirala. Ogledala sem se po razredu. Našla sem Simone in Tanyo za zadnjo mizo ob steni. Pred njima sta sedeli Kaya in Sheila. Pomahala sem jim, one pa so pomahale nazaj in me spodbujajoče pogledale, češ da bo vse vredu.
»Zakaj se rajši ne obrneš in poslušaš profesorico?« sem slišala iz moje leve.
»Kaj? Oh a te mitim?« sem zavila z očmi.
»Ne, ampak profesorica te gleda in mislim, da je mal jezna,« mi je odvrnil.
In res Jane Anymore me je jezno opazovala »Firestone, toleriram zamujanje, vendar pa ne maram če kdo ne posluša moje lekcije. Amapk ker si nova , naj ti bo to za opozorilo.«
»Oprostite, profesorica. To se ne bo več zgodilo.« sem se opravičila.
»Hvala Andrew« sem se mu zašepetala, on pa mi je le pokimal.
Next?
26. junij 2012
Next!
Andrew mi je ušeč...
26. junij 2012
hvala tut men je
26. junij 2012
next nujno
26. junij 2012
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani